ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:199/767)

Buchty z powidłami śliwkowymi i jagodami. Pieczone pączki 144

mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować( trochę odlać do rozmieszania budyniu), proszek budyniowy rozmieszać z odrobiną mleka. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany budyń i zagotować. Konsystencja sosu powinna być lekko lejąca. Odstawić do ostudzenia, ale można też podawać sos na ciepło. Formowanie pączków – wyrośnięte ciasto wyjąć z miski i wyłożyć na lekko posypaną mąką. Uformować wałek

Kuchnia Pokoleń
powidlak na kruszonce 147

kakao, uwielbiam ten smak. Ciasto jest bardzo podzielne, podanej porcji wychodzi duża blaszka. Składniki: na ciasto 500 g mąki 200 g masła 200 g cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo 300 g powideł śliwkowych 2 łyżki kakao 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 100 g migdałów w płatkach 4 łyżki rodzynek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z figami i włoskim serkiem 126

ciasto 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 0,5 kostki margaryny 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia nadzienie serek włoski (capri) 200 - 220 g 0,5 szkl mleka 1/3 szkl cukru 2 żółtka 3 figi Mąkę rozetrzeć z margaryną i cukrem, dodać żółtka i zagnieść dość twarde ciasto, wylepić nim formę do tarty. Podpiec

Gotowanie jest łatwe
Sernik z pierniczkami 185

homogenizowanego 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego   Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki naturalnego ciemnego kakao   Dodatkowo: ok. 200 g nadziewanych pierniczków w czekoladzie kilka kostek startej białej czekolady     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, przesiać na stolicę. W mące zrobić dołek, wbić(...)uprzednio wyłożyć papierem do pieczenia (boki niczym nie wykładać). Ponakłuwać ciasto widelcem, po czym wstawić do lodówki na 15 minut.   W międzyczasie, gdy ciasto się chłodzi, rozgrzać piekarnik do 180 st.C. Spód ciasta podpiec przez ok. 15-20 minut, aż boki zaczną się rumienić. Wyjąć i pozostawić do wystudzenia.   Masa serowa: Miękkie masło utrzeć z cukrem do jasności

Nastoletnie Wypiekanie
Tortilla z nuggetsami 177

pomidory 1 ogórek zielony 2 piersi z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 0,5 łyżeczki ostrej papryki Ciasto naleśnikowe: 0,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka 1 jajko 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Dodatkowo: Płatki kukurydziane Olej do smażenia Sos amerykański Fanex Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze(...)paprykę, mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Sałatę lodową myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, obranego ogórka i oczyszczoną paprykę kroimy w paski, pomidora kroimy w ósemki. Składniki ciasta naleśnikowego łączymy ze sobą, płatki kukurydziane rozgniatamy, kawałki kurczaka obtaczamy w cieście naleśnikowym i w płatkach kukurydzianych, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ma każdym placku tortilli układamy sałatę

Bajeczna Kuchnia
WARSZTATY ŚWIĄTECZNE Z KASIĄ I DR. OETKER 156

Nasze Ciasto, gdzie znajdziecie mnóstwo fantastycznych pomysłów nie tylko na świąteczne wypieki!Za mną chodzi Świąteczny biały torcik!  ____________________________________________________________________________________________                   Znajdziecie tam również przepis na babeczki, które robiła jedna z grup – Słodki prezent z nutą cappucino – fajny pomysł dla bliskich na Święta!BABECZKI:*150 g kostki do pieczenia Kasia* 300 g mąki* 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetkera(...)Oetkera SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:BABECZKI:Jajka miksujemy z cukrem pudrem i miękką Kasią na puszystą masę.Łączymy z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, cappuccino i solą, dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy.Foremki do babeczek wykładamy papierowymi foremkami. Każdą foremkę napełniamy ciastem do 2/3 jej wysokości.Pieczemy je około 35 minut w temperaturze około 180 stopni C. DEKORACJA:Dekorujemy dopiero wystudzone babeczki.Smarujemy

Ostra na Słodko
Muffinki migdałowo-orzechowe 116

migdałowe i orzechy włoskie do posypania W misce wymieszać składniki suche: przesianą mąkę, cukier brązowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia, posiekane orzechy i migdały. W drugiej misce zmiksować mleko, olej i jajko. Połączyć drewnianą łyżką mokre składniki z suchymi. Foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości.. Posypać płatkami i orzechami. Piec 25 minut w 190 stopniach. Przepis pochodzi z książki

Moja Galeria Smaku
Cycki Murzynki 3620

jajek 5 - łyżek cukru 5 - łyżek mąki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka kakao - 2 łyżki Ciasto makowo - kokosowe: mak suchy- 3/4 szkl cukier - 3/4 szkl 6- białek 100 g wiórków kokosowych 1 - łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa mąka pszenna - 3 łyżki mleko - 0,5 l żółtka - 4 szt budyń śmietankowy - 1 op cukier - 5 łyżek masło -250 g Polewa(...)żółtku, cały czas ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Wysmarować tłuszczem blachę o wymiarach 20x40 cm, wylać ciasto, piec około 40 minut w 180 stop. Ciasto makowo - kokosowe: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodawać mak i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto na blachę o wymiarach 20x40, piec

Kuchnia Danusi
Bezglutenowy murzynek z dżemem 301

szkl cukru - dałam 1/2 szkl cukru brązowego ponieważ nie lubię za słodkich ciast 1 szkl mleka - użyłam mleczka kokosowego, wyszło równie dobre co z krowim 1/2 szkl oleju 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka sody lub 3 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy 2-3 minuty. Do zmiksowanego ciasta(...)bułką tartą. I piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 55 minut. Jak ciasto trochę przestygło przygotowałam polewę czekoladową i polałam całość. Polewa czekoladowa: 1,5 tabliczki czekolady - ja zużyłam resztki różnych czekolad, które się poniewierały ale większość to była czekolada gorzka 2 łyżki mleka duża łyżka masła 1-2 łyżki cukru Całość rozpuścić do połączenia składników. Należy cały

Ze smakiem bez glutenu
CIASTO CYTRYNOWE Z NUTELLĄ 431

łyżek * mąka pszenna – 3 łyżki * mąka ziemniaczana – 3 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaKRUCHE CIASTO : *margaryna – 100 g * mąka – 170 g * cukier – 80 g * śmietana kwaśna – 1 łyżka * żółtko – 1 sztKREM CYTRYNOWY : * budyń śmietankowy – 2 łyżki * mleko – 350 ml * mascarpone – 160 g * cytryna – 2 szt * żelatyna(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do masy jajecznej.Delikatnie mieszamy łyżką drewnianą.Wlewamy na blachę ( 22×26 )Pieczemy w 180C przez ok. 35-40 minut ( do suchego patyczka ).Odwracamy do góry nogami i studzimy.Wystudzony kroimy na 2 blaty – 1/4 całości i 3/4 całości.KRUCHE CIASTO:Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy ze sobą gładkie ciasto .Zawijamy

Ostra na Słodko
SERNIK ŁACIATEK 177

wyszedł murzynek na serniku ;) Lekkie ciasto murzynkowe wypłynęło nad masę serową i tak oto powstało to ciasto.    SKŁADNIKI Murzynek: forma o wymiarach 21x26 cm ½ kostki masła, ½ szkl. cukru, 6 łyżek mleka, 2 łyżki kakao, ¾ szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka Masa serowa: 500 g twarogu, 3 jajka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, ¼ szkl. oleju(...)cukrem, mlekiem i kakao. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzoną masę przelewamy do miski, dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia a na końcu pianę ubitą z białek. Tak przygotowaną masę wykładamy na brytfankę wyłożoną pergaminem.    Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony twaróg, serek, budyń, olej i aromat. Tak przygotowaną masę delikatnie wykładamy na ciasto murzynkowe. Pieczemy

słodki bratek
CIASTO Z TRUSKAWKAMI 111

łyżeczki proszku do pieczenia - 180 g cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Z w/w składników zagniatamy jak najszybciej ciasto. Ciasto musi mieć jednolitą strukturę. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylepiamy blaszkę ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu(...)śmietankę, cukier, masło i ziarenka z laski wanilii. W kubku rozmieszaj 100 ml mleka, proszki budyniowe i żółtka, całość wlej do rondelka i za pomocą trzepaczki wymieszaj na gładką masę. Postaw ponownie na ogniu, masa zgęstnieje. Po zagotowaniu ciepły krem od razu wylewamy na blaszkę wylepioną ciastem, układamy na nim truskawki, lekko wciskając je w krem, na wierzch układamy bezę

SMYKWKUCHNI
Wspomnienie sześciolatki i ciasto ze stolika wyfiołkowanych Pań ... 127

łyżeczki proszku do pieczenia - 180 g cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Z w/w składników zagniatamy jak najszybciej ciasto. Ciasto musi mieć jednolitą strukturę. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylepiamy blaszkę ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu(...)śmietankę, cukier, masło i ziarenka z laski wanilii. W kubku rozmieszaj 100 ml mleka, proszki budyniowe i żółtka, całość wlej do rondelka i za pomocą trzepaczki wymieszaj na gładką masę. Postaw ponownie na ogniu, masa zgęstnieje. Po zagotowaniu ciepły krem od razu wylewamy na blaszkę wylepioną ciastem, układamy na nim truskawki, lekko wciskając je w krem, na wierzch układamy bezę

SMYKWKUCHNI
ciasto marchewkowe z bitą śmietaną... 159

łyżeczka, marchew 3 szklanki, bita śmietana - w opisie, wiórki kokosowe - ile potrzeba jajka "XL", olej, mleko, cukry utrzeć w robocie z 5 minut wsypać mąkę, proszek do [pieczenia, sodę i utrzeć z 3 minuty marchew starta na drobnych oczkach, wsypać do ciasta i utrzeć z 1 minutę tortownica 24 cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i piec około 50 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Arbuzowa Alabama 234

arbuzowym i masą z kaszy manny. Ciasto doskonale sprawdzi się na każdej rodzinnej imprezie. Jego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a efekt końcowy jest znakomity. Do przygotowania masy użyłam pysznego  Likieru Vanilla Dalkowski.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki cukru, 1 i 1/3 szklanki mąki, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu(...)przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, ocet oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę (wym. 24cmx24cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Masa: Mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wsypuję kaszę mannę. Cały czas

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania