ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:209/767)

Pszczółka - sernik na zimno z nasionami chia 172

kilka płatków migdałów 1/5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka    Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Mąkę, proszek i kakao przesiewamy i delikatnie łączymy z masą. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 C  przez

Jadło i czytadło
Chrupiące kwadraciki - bozener crostoi 165

Najlepsze w dniu pieczenia. 'bozener crostoi' Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 25g masła - 50g cukru - 2 jajka - 125 ml mleka - szczypta soli - 1 łyżka spirytusu/wódki - 1 litr oleju - cukier puder do oprószenia bozener crostoi Ze składników ugnieść elastyczne ciasto. W razie konieczności dosypać mąki. Ciasto rozwałkować dość cienko (grubość ok.2mm) i wycinać kwadraciki

CookYourself
Babcina szarlotka 176

zeszytu mojej mamy. Ona zapewne dostała go od swojej mamy.  Prosty przepis spisany na pożółkłych karkach. Gdzie nie gdzie jeszcze widać plamy po tłuszczu lub odciski palców od ciasta.  Ten cynamonowo waniliowy zapach zawsze będzie kojarzył mi się z ciepłym domem. Już taki jego urok. Z każdym kęsem przenoszę się do albumu ze wspomnieniami zapisanymi na kartach mojego(...)ciasto! Bo jesień jest cudowna! Foremka 24x25 cm Mus jabłkowy: 1,5 - 2 kg słodkich jabłek ¼ szklanki wody 0,5 szklanki cukru 1 łyżka esencji waniliowej 0,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g rozpuszczonego masła Kruche ciasto: 400 g mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 170 g margaryny 3 łyżki mleka

VioletoweKucharzenie
Jabłecznik z całymi jabłkami 184

tylko znajdę więcej czasy, to na pewno wszystko nadrobię :) Tortownica 26 cm Składniki: 1/2 kostki margaryny 2 jajka 15 dag cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1/4 szklanki mleka 30 dag mąki skórka starta z jednej cytryny 4-5 średnich jabłek cukier puder + kilka łyżek mleka wiórki kokosowe  cynamon Margarynę(...)ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na miękki puch. Stopniowo dodajemy po jajku a następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę startą z cytryny i mieszamy całość łyżką. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy. Wygładzamy wierzch. Jabłka obieramy, kroimy na połówki i wydrążamy gniazda nasienne. Na grzbiecie

My simple kitchen
Placek dyniowy z jabłkami i orzechami. 403

Czas na jesienne, pyszne ciasto z dynią i jabłkami :) Składniki : 34 dag obranej dyni 1/2 kg jabłek   20 dag masła 20 dag cukru  3 jajka 25 dag mąki   3/4  małego opakowania proszku do pieczenia  3 łyżki mleka   5 dag  cukru brązowego+  2 łyżki 5 dag orzechów włoskich Przygotowanie : Obraną dynię ścieramy(...)Masło ucieramy z cukrem, dodajemy kolejno jajka i ciągle ucieramy Mąkę przesiewamy razem z proszkiem i wsypujemy porcjami do masy maślano-jajecznej Wlewamy mleko i dobrze razem miksujemy Pod koniec dodajemy startą dynię Blachę o średnicy 25 cm smarujemy masłem i i posypujemy mąką Wykładamy ciasto, wygładzamy je i posypujemy je równomiernie jabłkami, delikatnie wciskając w ciasto Placek wstawiamy

Proste Potrawy
Muffinki czekoladowe z niespodzianką 137

też sami pomroziliście w sezonie, to gorąco polecam ten przepis. Składniki na ciasto: 3 łyżki masła 200 g mąki 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 czubate łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 150 ml mleka Nadzienie i polewa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 400 ml mleka 500 g mrożonych(...)niewielkim ogniu i ostudzić. Wymieszać wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, cukier waniliowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Wymieszać wszystkie składniki mokre: jajka, mleko i masło. Wlać składniki mokre do suchych i dobrze wymieszać, aż do ich połączenia.  Do foremek nałożyć najpierw trochę ciasta, później nadzienie i znowu ciasto, rozsmarowując je tak, żeby nie było widać nadzienia

Passions hobbies life
Gofry 135

łyżeczka proszku d/pieczenia 1 łyżka cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Miksować żółtka, mleko, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, olej i sól na gładką masę. Ubić z białek pianę na sztywno i połączyć delikatnie z ciastem. Piec w dobrze nagrzanej gofrownicy, uprzednio przesmarowanej słoninką lub olejem, około 3 minut , podawać z bitą śmietaną

kgwjanczewo
Ekspresowy deser czekoladowy 180

minut na pewno :) SKŁADNIKI ( 2 porcja) 3 łyżki mąki pszennej lub pełnozianistej 3 łyżki brązowego cukru lub zwykłego 4 łyżki oleju 4 łyżki mleka 1 jajko 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżka miodu 20 ml rumu 20 ml gorącej wody dodatkowo lody śmietankowe świeża mięta  jagody goi płatki czekoladowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)wymieszać z gorącą wodą oraz miodem. Powstałym syropem zalać żurawinę. W miseczce wymieszać suche składniki ( mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia), w drugiej miseczce skłądniki mokre ( mleko, olej, jajko). Następnie wymieszać suche składniki z morkymi ( nie trzeba miksować). Do ciasta dodać żurawinę razem z syropem. Wymieszać. Nałożyć do szklanek, tak aby ciasto sięgało maksymalnie do 1/2 wysokości. Wstawić do mikrofali

DefinicjaSmaku
Bananowe muffinki z szafranem 174

smakowo.Połączyć ze sobą najpierw wszystkie składniki mokre (mleko, olej, jajka), a następnie wszystkie składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier) (fot.1). Następnie do mieszanki z mokrymi składnikami stopniowo dosypywać składniki suche i dobrze wymieszać (fot.2).Banany obrać i pokroić na drobne kawałeczki (fot.3). Wrzucić je do ciasta. Dodać szafran i całość ponownie dobrze wymieszać.Przygotować foremki

Świat Ciasta
Murzynek z wiśniami i mój doradca smaku ;) 150

łyżeczki proszku do pieczenia100 - 150 ml rumugarść skórki kandyzowanej 200-300 g wiśni - wydrylowanychpół aromatu rumowego do ciastaszczypta soli do ubijania białek1 czekolada gorzka dobrej jakościodrobinę mleka i cukru do zrobienia polewy. Wydrylowane wiśnie moczymy minimum 30 minut w rumie. Następnie wiśnie odsączamy na sitku obtaczamy w mące (by nie opadły na dno ciasta). Margarynę umieszczamy(...)wystygnięcia. Następnie dodajemy żółtka i energicznie mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i całość miksujemy. Dodajemy aromat do ciasta. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką z ciastem.  Dodajemy 2/3 wiśni i skórki pomarańczy. Mieszamy. Wkładamy ciasto do keksówki i w ciasto wkładamy resztę wiśni. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto Bounty z Bananami 275

jedno z ciast, które lubię najbardziej, chociaż dziś dodałam do niego banany... Kokos i banany mmmm idealne połączenie...rozpływa się w ustach... Składniki: Na biszkopt: 5 jajek 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mąki 2 łyżki kakao pół tabliczki czekolady 1 łyżka proszku do pieczenia Na masę kokosową: 2,5 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe 200 gram masła(...)sztywną pianę...Dodajemy żółtka i mieszamy łyżka...Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao mieszamy razem dodajemy czekoladę połamaną na kwadraciki...Do mąki dodajemy białka i mieszamy delikatnie...Najlepiej nie dokładnie, podobnie jak przy wyrobie muffinek... żeby ciasto miało tzw. purchle.Pieczemy 30 min. w tem. 180 st.Masa:2 szklanki mleka gotujemy, dodajemy cukier i wiórki kokosowe. Gotujemy około 10 minut ciągle

NaKońcuJęzyka
Chleb z ziemniaków bez wyrastania (Pane di patate senza lievitazione) 221

ziemniaki z masłem, następnie dodać żółtka, mleko, s ó l i pieprz. Po wymieszaniu ciasta, dodać pestki słonecznika, pestki dyni i siemię lniane. Na koniec stopniowo dodawać mąk ę  wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dobrze wymieszać. Podłużną form

La grande e la piccola cuoca
Czekoladowa Zefiryna wg Siostry Anastazji 183

Składniki: ciasto 25 dag mąki 15 dag cukru 15 dag masła 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki amoniaku dodatkowo 16 jabłek 1 l mleka 4 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 2-3 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 1 słowik marmolady śmietana 1/2l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Wykonanie: Z podanych składników

Pychotkaaa
Ciasto ucierane z budyniem i owocami 100

Ciasto powstało spontanicznie z tego co akurat było w domu. Jest puszyste, nie za słodkie i bardzo smaczne. Składniki: Tortownica 24-26cm 200g margaryny 200g cukru pudru 4 jajka 200g mąki tortowej 2x budyń waniliowy 5 łyżek mleka 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu + 2 łyżeczki mąki 1 płaska łyżka kakao 100g rodzynek 1 jabłko kilka(...)kryształu 20 dkg mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Przelewamy do miksera, dodajemy mleko oraz cukier puder. Mieszamy na niskich obrotach. Dodajemy po jednym jajku. 2. Składniki suche: mąkę, budynie, proszek do pieczenia przesiewamy, mieszamy. Dodajemy stopniowo do ucieranego ciasta. Na końcu wlewamy kilka kropel olejku waniliowego. 3. Z przygotowanego ciasta odlewamy ok 1/3, dodajemy do niej

Kuchnia w czekoladzie
Żytni naleśnik pieczony z jabłkami 183

dobry! ;p Składniki: 1 jajko 0,5 szklanki mąki żytniej do wypieku chleba 0,5 szklanki mleka 1/4 szklanki wody mineralnej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki stewi 1 jabłko Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (oprócz jabłka) miksujemy około 3/4 ciasta wylewamy do silikonowej okrągłej formy na ciasto wykładamy obrane i pokrojone w plastry jabłko resztą ciasta

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffinki z truskawkami 211

miski należy wsypać wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, sól) (fot.1), a do drugiej wlać wszystkie "mokre" (jajka, mleko i olej). Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać. Mieszać do momentu połączenia składników. Dodać truskawki, wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, i każdą z nich napełnić ciastem (fot.2). Piec 20-25 minut w temp

Świat Ciasta
KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM I JABŁKAMI 270

bezą i zawsze smakuje rewelacyjnie.  Składniki (forma 20 x 20cm) Ciasto 50 dkg mąki 25 dkg masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% 2 żółtka Masa Budyniowa 1 litr mleka 4 torebki budyniu waniliowego z cukrem 8-10 dużych jabłek cynamon WYKONANIE Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania