ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:212/767)

Pancakes twarożkowe z kisielem owocowym na winie 136

już był gotowy.Składniki pancakes:około 250 gram twarogu,1 szklanka mleka,3 łyżki stopionego masła,2/3 szklanki mąki,3 jajka,szczypta soli,2 łyżki cukru,2 łyżeczki proszku do pieczenia.Twaróg rozdrobnić widelcem. Dodać resztę składników i wymieszać. Proporcje są orientacyjne. Ciasto powinno być dość gęste, żeby nie rozpływało się zbytnio na patelni. Jeśli

Codzienna kuchnia niecodzienna
Słodkie bułeczki mleczno-maślane 133

łyżki * jajko- 1 małe * mleko- 2 łyżki Do miski wsypać suche składniki: mąkę, mleko w proszku, cukier oraz drożdże, wlać ciepłą wodę oraz roztopione masło i wyrobić hakiem na gładką i jednolitą masę. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1-1,5 g). Z ciasta uformować podłużne (lub wedle uznania) bułeczki, na środku zrobić podłużne rozcięcie i ułożyć(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką oraz odstawić na czas nagrzania się piekarnika na temperaturę 190 stopni. W międzyczasie jajko roztrzepać z mlekiem. Lekko napuszone bułeczki posmarować mieszanką z jajka i mleka i posypać pokruszonymi migdałami. Piec około 15-17 minut. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Cynamonowe fit ciasto z cukinią 150

Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) Ciasto: 150 g startej na tarce i odciśniętej z soku cukinii 3 duże jajka szczypta soli 60 g płynnego miodu 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka soku z cytryny 100 ml mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 100 g mąki pszennej(...)obsypałam mąką kukurydzianą. Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Nie chcemy zakalca... ;) Wyjmijcie zatem wcześniej z lodówki takie składniki jak jajka, olej, mleko i cukinię (na około 2 godziny przed użyciem).  Jajka roztrzepać w misce ze szczyptą soli, dodać miód, mleko, olej, sok z cytryny oraz startą i odciśniętą z soku cukinię

Nastoletnie Wypiekanie
Najlepszy sernik wykwintny z wiśniowo-różaną pianką 192

całe jajka 150 g cukru  200 g śmietanki kremówki 36% 200 ml mleka 3,2 % 25 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej  3 łyżki mleka w proszku *** (niekoniecznie) 50 ml oleju z pestek winogron  1 buteleczka (5ml) aromatu śmietankowego Na piankę wiśniowo-różaną :  6 białek  10 ml soku z limonki/cytryny 150 g cukru pudru(...)wstawiamy do lodówki będą nam potrzebne nieco później. Żółtka powoli dodajemy do masy serowej. Miksujemy jedynie do połączenia, Następnie dodajemy do masy mleko ,olej, śmietankę kremówkę oraz przesiewamy oba rodzaje mąki (pszenną i ziemniaczaną)oraz mleko w proszku, Mieszamy bardzo starannie drewnianą rózgą lub miksujemy ale tylko do połączenia i uzyskania zupełnie gładkiej konsystencji. Na końcu dodajemy mały aromat śmietankowy

vaniliowoczekoladowa
Proste ciasto z rabarbarem i budyniem 114

cukru - 2 łyżki budyniu waniliowego - 250 ml mleka - 1 łyżka masła Dodatkowo: - 4 łodygi rabarbaru 1. Gotujemy budyń z podanych składników, następnie odstawiamy do wystudzenia, przykrywamy go folią do żywności aby nie zrobił się na wierzchu kożuch. 2. Ciasto wyrabiamy za pomocą miksera. Masło miksujemy cukrem, następnie dodajemy jaja. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń i sodę. 3. Tortownicę wykładamy

Apetyczna babeczka
Mleczne ciasto z orzechami włoskimi i czekoladą 188

prostokątnej blachy i nie zależy Wam na wysokości, wtedy czas pieczenie trochę się skróci). Ale, Drodzy, na tak dobre ciasto warto chwilę poczekać. Dacie radę? Czy zabieracie kawałek już teraz?Składniki:5 jajek150 g cukru1/2 szklanki mleka w proszku2 łyżeczki proszku do pieczenia100 g czekoladygarść orzechów włoskich1/2 szklanki mleka1/3 szklanki oleju rzepakowegoSposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier(...)ubijamy do momentu uzyskania puszystej, gładkiej masy.Następnie dolewamy mleko i olej i ponownie mieszamy.W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekanymi drobno orzechami i kawałkami czekolady. Sypkie składniki wsypujemy do jajecznej masy i mieszamy.Gotową masę przelewamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika. Pieczemy około 45 minut

Słodkie Przyjemności
Muffinki czekoladowe z budyniem 138

mleka 1 budyń w ulubionym smaku 3 łyżki cukru, jeżeli budyń jest niesłodzony Ciasto 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao cukier waniliowy 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 i pół łyżki oleju lub oliwy 1 szklanka mleka 1 jajko Do połowy szklanki zimnego mleka wsypać budyń, wymieszać, pozostałe mleko zagotować. Dodać

Kocham Czekoladę
Tort Sachera w wersji wege 221

słodko (click) Tort Sachera w wersji wege Składniki na tortownicę 18/20 cm: na ciasto: 250 ml mleka roślinnego( u mnie migdałowe) 220 g mąki pszennej 30 g skrobi kukurydzianej( może być również ziemniaczana czy ryżowa) 90 ml oleju( u mnie Kujawski z pierwszego tłoczenia) 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 15 g kakao naturalnego 80 g gorzkiej czekolady 100 g cukru(...)Dodajemy olej, esencję waniliową i energicznie mieszamy trzepaczką.   Obie mąki, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy i mieszamy. Do suchych dodajemy mleko z olejem, łączymy składniki. Na koniec dodajemy przestygnięta, rozpuszczoną czekoladę.  Dół formy wykładamy papierem do pieczenia, brzegi smarujemy olejem, posypujemy mąką, wlewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika. Pieczemy około 40 minut

Mia Cucina Sofieta
Greckie ciasto figowo orzechowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.84 140

myciem podłóg :) A potem była kawa i bosko słodki smak... Greckie ciasto figowo orzechowe 3 jajka (żółtka i białka osobno) szczypta soli 150 g drobnego cukru 175 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki (60 ml) mleka 120 g orzechów włoskich (grubo posiekanych) 120 g migdałów (grubo posiekanych(...)Cały czas miksując dodajemy cukier. Miksujemy by uzyskać sztywna pianę. Dodajemy żółtka i mleko. Miksujemy całość do połączenia się składników. Dodajemy mieszankę mąki z cynamonem i proszkiem. Mieszamy składniki delikatnie łyżką lub na najniższych obrotach miksera. Dodajemy suszone owoce, orzechy i migdały. Mieszamy delikatnie. Przelewamy ciasto do formy. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi, ja posypałam wiórami kokosowymi. Pieczemy w nagrzanym piecu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Orzechowe ślimaczki drożdżowe 148

soli 75 g masła 150-200 ml mleka 2 duże jajka Mąkę, drożdże w proszku, cukier, sól mieszamy, ze świeżych drożdży najpierw robimy rozczyn . Mleko z masłem podgrzewamy, aby masło się rozpuściło. Temperatura mleka nie może być zbyt wysoka ponieważ drożdże zostaną sparzone i ciasto nie wyrośnie (najlepsza to około 40 st). Do mieszanki z mąką dodajemy jajka i masło

moj przepis na
Babka z makiem 96

Babka z makiem, czyli szybki przepis na świąteczne ciasto Lubicie ciasta z makiem? Ja uwielbiam. Choć przyznam szczerze, że kiedyś było inaczej. Jednak teraz, tak jak moja mama, kocham makowce i szybkie ucierane ciasta z makiem. Dziś mam dla Was przepis na pyszną babkę z makiem. To niezawodne ciasto na każdą okazję. Jednak najczęściej przygotowuje je na Święta Bożego Narodzenia(...)dokładnie z cukrem i jajkami (jajka dodajemy jedno po drugim miksując). Następnie dodajemy stopniowo obie mąki z proszkiem do pieczenia, krótko miksujemy. Dolewamy mleko, wsypujemy mak i dodajemy aromat. Dokładnie miksujemy składniki. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, krótko miksujemy i przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną foremki. U mnie forma z kominkiem (26 cm 10”), ale może

Słodkie okruszki
CIASTO MAXI KING 629

kochacie słodycze to ciasto jest dla Was idealne.Ja zafascynowana batonikami Maxi King po spróbowaniu tego ciasta juz wiem,że zagości w moim domu na stałe   Składniki: masa: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1/2 szkl cukru pól kg mleka w proszku polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady 2/3 szkl śmietany 36% 20 dag orzechów ziemnych dodatkowo : 600 g herbatników puszka(...)mleko płynne ostudzone i mleko w proszku. Miksujemy. Na duża blachę układamy warstwę herbatników, na nią wylewamy połowę masy, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, na nie wykładamy masę kajmakową, rozsmarowujemy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników i wykładamy resztę masy. Polewa: Czekolady rozpuszczamy w garnuszku ze śmietaną. Do masy dodajemy uprażone orzechy, mieszamy. Gotowa masę wykładamy na wierzch ciasta, rozsmarowujemy. Odstawiamy do lodówki

Z Majeczką w kuchni
Sernik z białą czekoladą i wiśniami 142

jest schłodzony, jednym słowem deser z klasą. Zamiast wiśni może spróbujecie teraz z truskawkami? Pycha. Składniki: Ciasto kruche: 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 8 dag cukru 2 żółtka Masa serowa: 80 dag twarogu półtłustego 25 dag mascarpone 2 łyżki mleka w proszku 1 szklanka cukru 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% 200 ml mleka 2% 6 jajek 1 torebka

Wanilia i Kardamon
Makowiec na kruchym cieście 112

Składniki: ciasto 375 g mąki 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 75 g cukru cukier waniliowy 2 jajka 175 g masła mak 500 g zmielonego maku 1/2 litra mleka 5 łyżek miodu 200 g cukru 100 g masła 2 jajka bakalie orzechy migdały itp Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto kruche następnie rozwałkować i wyłożyć spód formy. Masa makowa. Zagotowujemy

Pychotkaaa

Proponowane wyszukiwania