ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:221/767)

Ciasto orzechowo - jabłkowe 1338

łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto jabłkowe: 1 kg jabłek 4 żółtka 150 g margaryny 300 g mąki pszennej 40 g drożdży 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki bułki tartej szczypta soli Masa : 3 szkl. mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej ( kopiaste ) 3 łyżki mąki(...)wlać rozrzedzone drożdże. Wyrabiamy ciasto tak jak na ciasto drożdżowe . Dzielimy na 2 części . 1 część ciasta wykładamy na drugiej blaszce .  Jabłka zetrzeć na grubych oczkach , wymieszać z cynamonem i bułka tartą. Tak przygotowane wykładamy na 1 część ciasta drożdżowego i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w temp. 180 C ok. 40 C ( kiedy ciasto nabierze pięknego złotego koloru

Różne smaki w kuchni
Ciasto orzechowo - jabłkowe 7071

łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto jabłkowe: 1 kg jabłek 4 żółtka 150 g margaryny 300 g mąki pszennej 40 g drożdży 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki bułki tartej szczypta soli Masa : 3 szkl. mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej ( kopiaste ) 3 łyżki mąki(...)wlać rozrzedzone drożdże. Wyrabiamy ciasto tak jak na ciasto drożdżowe . Dzielimy na 2 części . 1 część ciasta wykładamy na drugiej blaszce .  Jabłka zetrzeć na grubych oczkach , wymieszać z cynamonem i bułka tartą. Tak przygotowane wykładamy na 1 część ciasta drożdżowego i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w temp. 180 C ok. 40 C ( kiedy ciasto nabierze pięknego złotego koloru

Słodkości i nie tylko
Czekoladowe muffiny z mąki z tapioki, bez glutenu (Muffin al cioccolato con farina di tapioca, senza glutine) 162

uova 1 bacca di vaniglia PRZYGOTOWANIE Miękkie masło miksujemy z cukrem, jajkami i mlekiem. S topniowo dosypujemy mąkę z tapioki wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, skrobię kukurydzianą, nasiona z laski wanilii oraz kakao. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Dla dodatkowego smaku wierzch każdej muffinki  możemy

La grande e la piccola cuoca
FALE DUNAJU 147

ciemnego kakao  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 puszka brzoskwiń                                                                              KREM :  1/2 l mleka 1/2 szklanki cukru(...)proszkiem, mieszamy i po chwili ubite białka.  3/4 ciasta wykładamy na wysmarowaną blaszkę o wymiarach 25/30, następnie 1/4 ciasta mieszamy z kakao.  Ciemne ciasto rozkładamy na jasnym cieście lekko je wyrównując.  Brzoskwinie odcedzamy i kroimy w paski rozkładamy na ciasto.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 % C, pieczemy przez około 40 minut.  Ciasto studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Biszkopt z budyniem i bitą śmietaną 364

kawowo-bananową zamieniłam budyniem o smaku krówki i  wyszło pyszne ciasto. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa budyniowa budyń o smaku krówki (na 3/4 l mleka)+3/4 l mleka+3 łyżki cukru 100 g masła masa(...)żelatyny 5 łyżek mleka 3-4 kostki gorzkiej czekolady Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystudzenia. Przygotować biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Żółtka utrzeć na puszysta masę z cukrem. Następnie dodać kakao oraz mąki wymieszane z proszkiem. Dokładnie wymieszać a na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać na blachę

Monia miesza i gotuje
Keks cytrusowo-migdałowy 134

cukrami a następnie nie przerywając miksowania stopniowo dodajemy jajka. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą, szczyptę soli i posiekane migdały. Skórki cytrynowe mieszamy z niewielką ilością mąki, tak aby były nią pokryte i dodajemy do reszty ciasta. Na końcu dodajemy mleko i amaretto. Wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy wierzch płatkami migdałów. Pieczemy

Pyry na Gaz
Muffinki bezglutenowe, bez laktozy i bez jajek 96

gryczanej pół szklanki mąki kokosowej 150 ml oleju kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO syrop z agawy, ksylitol kakao dżem wiśniowy Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej kokosowy, ksylitol i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki. Jeśli natomiast jest zbyt gęste

nietadieta
Muffiny z borówką amerykańską 179

puszystych, lekkim ciastem muffinkowym smakują obłędnie! Polecam ;) Składniki: (na około 8-10 sztuk) Ciasto: 70 g miękkiego masła w temperaturze pokojowej 1 duże jajko w temperaturze pokojowej 3 łyżki cukru 1/2 szkl. mleka w temperaturze pokojowej 150 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 szkl. borówek amerykańskich 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: 1. Borówki(...)delikatnie wymieszać, aby pokryła ona owoce.  2 . Jajko roztrzepać z mlekiem, masłem, cukrem i solą. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Wsypać do mokrych składników i krótko wymieszać tak, aby składniki się połączyły. Na koniec dodać borówki obtoczone w mące i delikatnie wmieszać do ciasta.  3. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami

Nastoletnie Wypiekanie
Murzynek 126

Kolejny smak mojego dzieciństwa. Szybkie, smaczne i na dodatek dziecinnie proste ciasto kakaowe. Serdecznie zapraszam na Murzynka;)  Składniki: 2 szklanki maki pszennej 1,5 szklanki cukru drobnego do wypieków 0,5 szklanki mleka 3 łyżki kakao 2 jajka kostka masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Masło rozpuścić, ostudzić.W misce ucieramy rozpuszczone masło z cukrem. Następnie dodajemy(...)mieszamy tylko do połączenia się składników. Kolejno dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy pół szklanki mleka i mieszamy masę aż składniki się połączą. Kolejno dodajemy po jednym jajku, po każdym z nich miksujemy masę. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy prze 55-60 minut w temperaturze 190 stopni bez termoobiegu

Krakowskie smaki Ani
Kokosek 161

Składniki na ciasto:4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao opakowanie budyniu śmietankowego 2 szklanki mleka 1,5 szklanki oleju płaska łyżka proszku do pieczenia 2 jajka płaska łyżka przyprawy do piernika  Składniki na masę: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 20 dag margaryny Kasia 20 dag wiórków kokosowych Składniki(...)masła wiórki kokosowe do posypania  Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać mokre i wszystko dokładnie wymieszać mikserem na jednolitą masę (powinna być lejąca) (fot.1). Po zmiksowaniu wlać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 25x30 cm (fot.2) i piec około 35-40 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z piekarnika i odstawić do przestudzenia. Teraz przygotowujemy

Świat Ciasta
Dwukolorowe ciasto z twarogiem 255

olej oraz proszek do pieczenia dodawać na przemian do piany, mieszając delikatnie szpatułką. Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać łyżkę przesianego kakao, krótko wymieszać. Niewielką, ale dosyć wysoką tortownicę o średnicy ok. 18-20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (tylko dno!). Do formy przełożyć ciemne ciasto, na nie dać nadzienie twarogowe. Ser przykryć ciastem jasnym. Piec(...)przez ok. 60 minut lub dłużej do tzw. suchego patyczka. Po wbiciu patyczka w ciasto nie powinno być widoczne ślady surowego ciasta. Gdyby ciasto za szybko się rumieniło, można pod koniec pieczenia przykryć je folią aluminiową. Upieczone ciasto pozostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Polewa: Mleko podgrzać, aż będzie gorące. Dodać do niego posiekaną białą czekoladę i wymieszać, aż czekolada

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik z ananasem pod kokosową pierzynką 660

twarogu na serniki (może być z wiaderka, już zmielony) 200 g cukru 1,5 szkl mleka 1,5 op. budyniu waniliowego w proszku (60 g) 2 jajka 3 żółtka ½ szkl oleju     Kokosowa pierzynka: 6 białek w temperaturze pokojowej (tych pozostałych z ciasta kruchego i masy serowej) szczypta soli 200 g cukru 120 g wiórek kokosowych     Dodatkowo

Nastoletnie Wypiekanie
Makowo-kokosowe ciasto na bazie białek 178

Składniki: ciasto 10 białek 1 szklanka cukru 1/2 roztopionej wystudzonej margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa 2 szklanki mleka kostka masła w temperaturze pokojowej 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek wiórków kokosowych 1 żółtko 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli dodając cukier. Gdy białka(...)mąkę z makiem i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wszystko wymieszać łyżką.  Piec 30 minut w 180 stopniach. Jedną szklankę mleka podgrzać, w między czasie rozrobić żółtko, mąkę i wiórka w drugiej szklance mleka. W ten sposób zrobić budyń, który należy dobrze wystudzić.  Gdy będzie zimny zmiksować z miękkim masłem i cukrem pudrem. Ciasto przeciąż na 2 blaty

Pychotkaaa
Korzenne pancakes z miodem, orzechami i czekoladą 148

cynamonu 1 łyżeczka miodu czekolada nutella czekolada gorzka na polanie orzechy włoskie drobno posiekane  Sposób Mleko wlać do miski, wbić 2 jajka, dodać 2 łyżki oleju, całość zmiksować, tak, aby ciasto podwoiło swoją objętość. Dodać mąkę , cukry, sól, przyprawy, miód oraz proszek do pieczenia, całość zmiksować. Gotowe ciasto smażyć na patelni na średnim ogniu z dwóch stron. Gotowe pancakes

Kuchenne aromaty
Babka na mleku skondensowanym 250

proszku do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mleko skondensowane i dalej ucierać. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia - dodawać partiami do masy na przemian z jajkami stale ucierając. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 - 55 minut

Nie tylko w kuchni

Proponowane wyszukiwania