ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:218/767)

Kruche ciasteczka z żurawiną 120

łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia Miękkie masło ucieramy  z cukrem, dodajemy esencję waniliową, sól oraz mleko. Miksujemy stopniowo dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy suszoną żurawinę i zagniatamy ciasto.  Z ciasta formujemy wałek i owijamy folią spożywczą, wkładamy na min 1 godzinę do zamrażalnika.  Po schłodzeniu  kroimy

Słodka Kraina Wypieków
Babeczki z jagodami i kruszonką 135

pieczenia - 1/3 szkl. oleju - 1 jajko - 1/3 szkl. mleka - 1 szkl. Jagód (wedle uznania) Wykonanie: Mąkę wymieszać z cukrem , solą i proszkiem do pieczenia. Wbić jajko, dolać olej i mleko. Wszystko wymieszać. Jeżeli mamy świeże jagody dosypujemy do ciasta i lekko mieszamy. (Można użyć jagód ze słoika, należy nałożyć je łyżeczką na ciasto w foremce). Napełniać ciastem

The Sweet Damsel
Placki pełnoziarniste z malinami 171

szklanka malin olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie Do miski  wlać maślankę, olej, wbić jajka, wsypać cukier, proszek do pieczenia i wszystko wymieszać widelcem lub mikserem. Gdy ciasto jest zbyt gęste można dolać odrobinę  mleka. jeśli zbyt rzadkie dosypać mąki.  Maliny włożyć do ciasta i delikatnie wymieszać szpatułką. Ja jeszcze dokładałam maliny na placki

O kuchni z uczuciem
Prawie brownie ze śliwkami - wspólne pieczenie 149

mąki (+ ewentualnie dodatkowo do 50g - notka dla mnie na przyszły raz, bo miałam lekką mąkę i moje ciasto wyszło nieco za rzadkie) * 150 g gorzkiej czekolady * 150 ml mleka * 150 g cukru * 150 g masła * 20 g kakao * 1 jajko * 2 łyżeczki proszku * ok. 20 sztuk dojrzałych śliwek węgierek (najlepiej małych) Polewa: * 150g białej czekolady   * 50g kremówki Do małego(...)garnczka wlałam mleko, cukier, masło i połamaną czekoladę. Podgrzałam do rozpuszczenia składników, wymieszałam, odstawiłam, aż całkiem przestygło. Wymieszałam jajko i kakao z przestudzoną mieszanką. Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia, wlałam mieszankę z garnka, miksowałam na szybkich obrotach tylko do wymieszania składników. Przelałam do małej keksówki (25x19), wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję, aby "uniosło" owoce

Kuchnia Prezydentowej
Muffinki otrębowo -żytnie ze śliwkami 118

pieczenia około 200g śliwek Sposób przygotowania: Suche składniki czyli: mąkę, otręby, tabletki STEWII, kakao, przyprawa do piernika, proszek do p. mieszamy w jednej misce, a mokre czyli: jajka, serek, mleko w drugiej Miksujemy suche składniki z mokrymi ciasto odstawiamy na bok, żeby otręby spęczniały w tym czasie śliwki myjemy, drylujemy i kroimy w kostkę formę do muffinek wykładamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Biszkoptowe placuszki z miodem i truskawkami 164

łyżeczka do wysmarowania patelni miód, truskawki szczypta soli   Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek, wymieszać mikserem z mąką, cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i mlekiem oraz olejem. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Delikatnie połączyć z ciastem. Patelnię teflonową wysmarować olejem i rozgrzać. Smażyć placuszki na wolnym ogniu na złoto z obu stron (przekręcamy, kiedy przy brzegach zaczną

Kulinarne Inspiracje
Tortilla szpinakowa 272

śmietankowy, z ziołami, z papryką) 5 liści sałaty 5 plasterków sera żółtego 5  dużych plastrów szynki pół czerwonej papryki Mąkę, proszek, sól i olej mieszamy razem. Szpinak zalewamy ciepłym mlekiem, następnie dodajemy do pozostałych składników i zagniatamy ciasto. Jeśli zbyt mocno się klei podsypujemy mąką. Ciasto jest klejące, ale po dodaniu odpowiedniej ilości mąki, powinno ładnie odchodzić od rąk

Czerwona Porzeczka
Czekoladowa Babka z Nutellą i Orzechami Laskowymi 196

ubijamy razem z cukrem na jasną, puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy Nutellę ciągle miksując. Dodajemy żółtka, a następnie partiami mąkę z proszkiem, kakao i zmielonymi orzechami na przemian z mlekiem. Formę na babkę smarujemy margaryną i wlewamy przygotowane ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 20 minut, a następnie zwiększamy temperaturę piekarnika do 180 i pieczemy jeszcze

Słodka Strona
Pancakes z banamem 233

łyżki oleju 3 łyżki płatków owsianych 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 banan Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Wbić jajko, dodać mleko, olej wymieszać. Wsypać płatki owsiane, przemieszać łyżką parę razy. Ciasto odstawić na ok 30 min, przykryć ściereczką, w tym czasie zgęstnieje. Smażyłam na bardzo małej patelni, dzięki której naleśniki miały okrągły kształt

pink envelope
Ekspresowe pączki bananowe 1529

proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli olej do smażenia cukier puder i cynamon do posypania PRZYGOTOWANIE Banany miksujemy. Dodajemy mleko i jajko i znów mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę, proszek, sodę i sól. Miksujemy do otrzymania gęstego ciasta.  W garnku rozgrzewamy olej. Kładziemy pączki na tłuszcz za pomocą łyżeczki. Najlepiej pomóc sobie drugą i spychać energicznie ciasto

Moje Kuchenne Rewelacje
Śniadaniowe wariacje z banana, czyli placuszki gryczane z bananem i płatkami owsianymi. 143

pieczenia -łyżka płatków owsianych błyskawicznych -3 łyżki mleka -łyżeczka oleju rzepakowego -łyżka miodu Jajko roztrzepujemy, musi być porządnie napowietrzone. Dodajemy mleko i proszek do pieczenia, mieszamy, płatki, również mieszamy. Po chwili dodajemy mąkę i trzepaczką zdrowo napowietrzamy ciasto wlewając miód. Na końcu dodajemy posiekanego banana i łyżkę oliwy ostatecznie mieszając. Rozgrzewamy na średnim palniku patelnię. Jak jest ceramiczna

BaRepas
Muffinki pączkowe z marmoladą 144

smakiem i wyglądem przypominają poniekąd pączki ;)A czekać na wyrastanie ciasta absolutnie nie musimy!Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znikają!Polecam! SKŁADNIKI:* mleko – 90 ml* olej – 60 ml* duże jajko – 1 szt* olejek waniliowy – 1 łyżeczka* mąka pszenna – 180 g* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* cukier puder – 70 g* marmolada(...)brązowy cukier do obtoczenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Mleko , olej , jajko i olejek dobrze roztrzepujemy.Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia.Wszystko razem mieszamy – robimy to krótko – tylko do momentu połączenia składników.Foremki ( ja używam silikonowych ) wypełniamy odrobiną! ciasta.Dodajemy łyżeczkę marmolady i przykrywamy resztą ciasta ( tak , by sięgało do 3/4 wysokości foremki ).Wstawiamy do nagrzanego na 180C

Ostra na Słodko
Jesienny chlebek daktylowy 124

jajko, Po przyprawy zapraszam do SKWORCUWykonanie;Masło ucieramy na krem i dodajemy pomału miód, a następnie jajko.Dokładnie mieszamy.Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Powoli wlewamy mleko ciągle mieszając. Na koniec dodajemy daktyle i orzechy. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.     /źródło Chleb domowy wypiek

Anioły w kuchni
Muffiny z jagodami 164

włożyć margarynę, utrzeć, następnie dodać cukier i cukier waniliowy, dalej ucierać. Podczas ucierania wybić jajka i dokładnie utrzeć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodawać stopniowo na przemian z mlekiem, wymieszać. Jagody umyć, osączyć , dodać do ciasta, wymieszać. Foremki na muffinki wysmarować tłuszczem, łyżką nakładać po 3/4 ciasta do foremek. Piec 20 minut w nagrzanym piekarniku

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania