Owsiano migdałowe gofry z jeżynami

Owsiano migdałowe gofry z jeżynami

Owsiano migdałowe gofry z jeżynami

 Bezglutenowe owsiano migdałowe gofry. Zrobiłam je na śniadanie ale mogą być też na deser. Gofry nie słodzę bo konfitura już jest słodka i owoce też.   gofry: 1/2 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki migdałów 200 ml mleka 50 g masła szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka  pozostałe: konfitura morelowa i jagodowa maliny, jeżyny, winogrono 100 g jogurtu greckiego   Gofry: Płatki owsiane i migdały przekładam do wysokiego pojemnika i miksuję blenderem. Wlewam mleko, dodaję só... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.