Dzisiaj będzie coś szybkiego. I w wykonaniu, i pochłanianiu. W niedzielę siedziałam sobie w domu i zastanawiałam się, co zrobić z tym pięknym dniem. Niebo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeoprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo jajka a następnie mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy mleko. Całość miksujemy do połączenia się składników. Foremkę natłuszczamy i obsypujemy kaszą manną. Ciasto wlewamy do foremki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 – 40 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy
Domowy Smak Jedzeniagorzkiego kakao Masa; ¼ kostki Kasi ¼ szklanki wody 1/3 szklanki cukru 1 i ½ szklanki mleka w proszku ( pełne – nie odtłuszczone) 10 dag zielonych orzechów włoskich lub laskowych super oferta: Z podanych składników na orzeszki, zagniatam mięciutkie ciasto. Odrywam po kawałku, robię wałeczek, dziele na małe kawałeczki z których formuje kulki ( wielkości odpowiedniej do foremek(...)wystudzeniu, obkrawam wystające krawędzie. Teraz masa, Kasię, wodę , cukier i orzechy przekładam do rondelka , podgrzewam i mieszam do momentu aż składniki się połączą. Ściągam z gazu i dodaje mleko w proszku, dokładnie mieszam. Zimną masą przekładam orzeszki. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Orzeszki można też przełożyć Nutellą . Takie urządzenie ułatwi
Takie tam pichceniekostki masła1/2 szklanki cukru2 szklanki mąki3 jajka1.5 łyżeczki proszku do pieczeniamasa budyniowa:1 litr mleka3 budynie śmietankowe z cukremmasa kokosowa:200 g wiórek kokosowych1/2 kostki masła2 jajka1/2 szklanki cukrucukier puder do posypaniaWykonanie:ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto. Wykładamy na blachę 24X32 wyłożoną papierem do pieczenia.masa budyniowa: Gotujemy budyń, na litr mleka 3 opakowania budyniu. Wystudzony budyń wykładamy na ciasto.masa
Z Majeczką w kuchniPrzygotowanie:Ser przekładamy do miski, dodajemy cukry, szczyptę soli oraz jajka. Składniki ucieramy na gładką masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy i dodajemy do masy serowej. Zagniatamy ciasto i formujemy z niego bułeczki. Układamy je na blasze, smarujemy mlekiem, posypujemy cukrem i pieczemy w 200 C przez około 15 minut na złoty kolor
Zainspirowana w kuchnibardzo lubiliśmy, są pyszne. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puch. Dodawać po jednym jajku ,nie przerywając mieszania. Wlać mleko kokosowe, dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Tak przygotowane ciasto porcjami wlewać do gofrownicy. Smażyć na złoty kolor. Udekorować ubitą śmietaną i dowolnymi owocami. Również można posypać cukrem pudrem i dodatkowo
Kuchnia Pokoleńpieczenia 10 dag miękkiego masła 8 dag cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 żółtka 1 łyżka mleka Nadzienie:15 dag dżemu truskawkowego Do posypania:cukier puderDo miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki, zagnieść na gładkie ciasto i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto i rozwałkować kawałkami na cienkie
Świat Ciastakalorii, dzięki czemu pizza nie wpłynie negatywnie na Waszą sylwetkę a i świetnie sprawdzi się na dietach redukcyjnych! Polecam! Składniki na ciasto: 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej (2 łyżki) 1 jajko 30 ml mleka (3 łyżki) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia sól i pieprz do smaku Dodatki: 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 polędwiczka z kurczaka 1 średni pomidor
Zdrowie na języku :Pjajko – 2 opakowania cukru waniliowego – 250 g mąki migdałowej (plus ewentualnie dodatkowo mąki, jakby ciasto było zbyt rzadkie) – 1 szklanka mleka roślinnego – 1/3 szklanki oleju – 2 tabliczki białej czekolady W jednej misce przygotować suche składniki: mąkę, proszek, cukier. W drugiej widelcem rozbełtać jajko, mleko i olej. Suche połączyć z mokrym za pomocą łyżki. Dodać czekoladę
Szybko Tanio Smaczniemoże być pyszne ;) Ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 4 jaja 1 margaryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Dodatkowo: 1 łyżka bułki tartej 2 opakowania budyniu waniliowego 1 litr mleka jabłka Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, schładzamy w lodówce przez około 30 minut. 2/3 ciasta rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki i zapiekamy
Cynamonowe szczęściepewno zasmakuje amatorom koksu i ciast z alkoholem. Kremowy warstwa kokosowa doskonale łączy się z lekką advocatową pianką i wiórkami białej czekolady. Po prostu rozpływa się w ustach. *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem kokosowy: 700 ml mleka szklanka kokosu 4 żółtka(...)kieliszek wódki Białka ubić z cukrem, następnie nadal ubijając dodawać po żółtku. Na końcu dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem foremki i piec około 25 minut w 180*C. Wystudzić. Dwie szklanki mleka zagotować, w reszcie rozmieszać mąkę, skrobię, cukier i żółtka oraz kokos. Wlać na gotujące się mleko i ugotować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakawałki orzeszków, więc spotęgowało to jeszcze ich posmak w całości wypieku. Ciasto karmelowe z kremem fistaszkowymSkładniki:ciasto karmelowe120g mąki pszennej75g masła60g cukru50g czekolady białej50ml mleka2 jajkakarmel 1 czubata łyżeczka proszku do pieczeniakarmel 60g cukru80-90ml wodykrem fistaszkowy250g mascarpone100g masła orzechowego ( wykorzystałam masło z kawałkami orzechów)1 łyżka cukru pudrusos karmelowy50g cukru25ml wody40ml śmietanki 30%10g masładrobno pokrojone prażone orzeszki(...)mlekiem, wlać ostudzony karmel, przez chwilę podgrzewać, zdjąć z palnika- do gorącej mieszanki dodać połamaną na kawałki czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia się, ostudzić- jajka wyjąć wcześniej z lodówki, żeby przyjęły temperaturę pokojową- gdy mieszanka ostygnie, jajka ubić z cukrem tak, aby zwiększyły objętość- do masy jajecznej wlać mieszankę karmelową, zmiksować krótko- do ciasta przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia
Smakołyki Berenikismutne dni. Szarlotka jest pyszna. Kruche i delikatne ciasto z dużą ilością jabłek bo taką właśnie lubię. Składniki: Ciasto 300g mąki pszennej 1/3 szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżki cukru wanilinowego 4 łyżki mleka 150g miękkiego masła Nadzienie 1 litrowy słoik prażonych jabłek cynamon Lukier 1,5 szkl cukru pudru 3-4 łyżki wody Przygotowanie
Ala piecze i gotujemających czasu na robienie swoich jest godny polecenia :) Składniki: CIASTO : 2 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 25 dag masła 16 g cukru waniliowego 6 łyżek cukru 2-3 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 słoiczek dżemu pomarańczowego OWOCOWA ROZKOSZ KREM ANANASOWY: 2 szklanki mleka 20 dag masła 2 żółtka 4 łyżki cukru 1 puszka ananasa(...)przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części.Wylepić dno dwóch jednakowych blaszek do pieczenia.Każdy kruchy blat, posmarować cienko dżemem pomarańczowym. Beza: Białka jaj ubijamy na sztywna pianę wsypując w trakcie miksowania cukier puder, bezę dzielimy na dwie części i smarujemy ciasto z dżemem posypujemy mieszanką bakaliową. Wkładamy ciasto do nagrzanego
Wanilia i Kardamonproszkiem do pieczenia, dokładnie utarłam Wyłożyłam 3/4 ciasta na wysmarowaną blaszkę, nakułam ciasto i wstawiłam do lodówki na 30 min Obrane jabłka pokroiłam na drobno i przesmażyłam z 3 łyżkami wody, gdy już zostały przesmażone dodałam do nich mus, wymieszałam Nagrzałam piekarnik do 190 stopni C, schłodzone ciasto piekłam 15 min. Pozostawioną 1/4 ciasta wymieszałam ze 100 ml mleka
Proste Potrawy