ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:151/767)

orzechowo-kawowy tort 169

szklanka drobno pokrojonych orzechów włoskich 1 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklank cukru łyżeczka proszku do pieczenia ciasto kokosowe: 200 g wiórków kokosowych 3 łyżki cukru 4 białka z jajek masa kawowa: kostka masła 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki cukru 1 l mleka 2 budynie śmietankowe Wykonanie: biszkopt: białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, wszystko razem delikatnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
PRZEKŁADANIEC SEROWY KOKOSOWO-KAKAOWY 120

pewno nam nie opadnie :)  SKŁADNIKI Ciasto kakaowe: 4 jajka,  3/4 szkl. cukru,  1 op. cukru waniliowego,  1/2 szkl. oleju,  2 szkl. mąki pszennej,  1/2 szkl. mąki ziemniaczanej,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżki kakao Wkładka kokosowa: 5 białek,  ¾ szkl. cukru,  1 łyżeczka proszku do pieczenia,  100 g wiórek(...)łyżki margaryny,  2 łyżki mleka + 1 łyżka śmietany,  2 łyżki cukru,  2 łyżki kakao Dekoracja: wiórki kokosowe,  skórka pomarańczowa,  kolorowe cukierki  WYKONANIE  Ciasto kakaowe: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukry a następnie żółtka, kolejno dodajemy:olej, mąki wymieszane z proszkiem oraz kakao. Wykładamy na blachę. Pieczemy

słodki bratek
Twarogowe rożki 121

łyżeczki proszku do pieczenia 150 g chudego twarogu 5 łyżek mleka 6 łyżek oleju 80 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Nadzienie:250 g chudego twarogu 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego kilka kropli aromatu pomarańczowego 2 łyżki proszku budyniu waniliowego 1 żółtko Dodatkowo:1 jajko do posmarowania ciasta cukier puder do posypaniaTym razem zaprezentuję przepis na mało słodkie

Świat Ciasta
Torcik czekoladowy wegański, bez glutenu, bez cukru 166

/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto: 170g roztopionego oleju kokosowego 90g erytrolu 1/3 szklanki syropu z agawy (80ml) 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego 12 łyżek wody 2-3 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 i 3/4 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki kakao bez cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 250ml mleka migdałowego 2 kopiaste łyżki mleczka kokosowego(...)Wymieszać razem mąkę ryżową, proszek do pieczenia, sodę. Przesiać kakao i wymieszać. 3. W drugiej misce wymieszać mikserem olej kokosowy, erytrol i syrop z agawy. Dodać siemię lniane i wymieszać mikserem do połączenia składników. 4. Do masy kokosowej dodać połowę mąki wymieszanej z kakao, wlać połowę mleka migdałowego i wymieszać. Dodać pozostałą mąkę, mleko, ekstrakt z wanilii, mleczko kokosowe

Mała Cukierenka
Uśmiech teściowej 181

kwaśnej śmietany 4 jabłka bułka tarta lub zblenderowane płatki kukurydziane Budyń: 1 litr mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru Wykonanie: Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i  siekam z margaryną. Żółtka ucieram z  cukrem i  łyżką śmietany. Dodaję do  ciasta maślanego i zagniatam, w razie konieczności dodaję jeszcze jedną łyżkę śmietany, dzielę na dwie(...)bułką tartą lub płatkami kukurydzianymi ( wolę płatki ).  Jabłka obieram ze skórki, kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne i kroję w ósemki. Ósemki jabłek układam na cieście, robiąc odstępy pomiędzy poszczególnymi cząstkami. Na mleku gotuję budyń z dodatkiem cukru i gorącym zalewam cząstki jabłek. Z pozostałego ciasta wycinam paski i układam na wierzchu tworząc kratkę. Wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Orzechowiec z delicjami 280

pysznymi delicjami. Fajnie prezentuje się po przekrojeniu a jak smakuje :) Składniki: ciasto - 8 jajek - 250 g cukru pudru - 250 g zmielonych orzechów włoskich - 4 łyżki bułki tartej - 6 łyżek mąki tortowej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa - 5 żółtek - 1/2 l mleka - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki mąki(...)bułką tartą. Masę żółtkową delikatnie mieszamy z orzechami i przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Do całości dodajemy ubite na sztywno białka. Ciasto przekładamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 C. W połowie szklanki mleka mieszamy mąki oraz żółtka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami. Do gotującego się mleka

Zainspirowana w kuchni
Królewiec 140

łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem budyniowy: 0,5 l mleka 200 g masła 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Polewa czekoladowa: 100 g margaryny 50 g kakao 120 g cukru pudru 2 łyżki mleka Przygotowanie: 1. Przygotować ciasto miodowe. Wszystkie składniki posiekać(...)jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Biszkopt upiec w takiej samej formie co ciasto miodowe. Formę wysmarować masłem i wysypać mąką, ciasto wylać na formę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok 25-30 minut. 3. Przygotować krem budyniowy. Odlać nie pełną szklankę mleka. Resztę zagotować z cukrem

Motylkowa Kuchnia
Sernik z rosą 1846

Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1,5 szkl oleju 1,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe b/c 1 szkl cukru 1 całe jajko 5 żółtek Beza 5 białek 0,5 szkl cukru  Przygotowanie: Kruche ciasto: zimną margarynę, mąkę, cukry, jajko i proszek do pieczenia zagnieść. Przełożyć i równomiernie rozprowadzić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blacha

Ala piecze i gotuje
Babka piaskowa 133

łyżki kakao 1 łyżka mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie Jaja miksujemy z cukrem na gładką i puszystą masę. W rondelku rozpuszczamy masło i pozostawiamy do ostygnięcia. Oba rodzaje mąki przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz i kilka kropel aromatu. Od ciasta odlać ok 1/3 masy, do której dodać

Mieszam w Garnku
Gofry 146

zaprezentuję Wam przepis na ciasto na gofry, który kiedyś przeczytałam na jednej ze stron internetowych i zapamiętałam lekko go modyfikując - cała reszta należy do Waszej inwencji kulinarno - twórczej. Już dziś życzę smacznego:) Składniki: 3 szklanki przesianej mąki pszennej 2 szklanki mleka 2,0% lub 3,2% 3 jajka rozmiar L opakowanie proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego(...)cukrem na jasną i widocznie puszystą masę. 2. Gdy uzyskamy taką masę dodajemy po kolei powoli ciągle mieszając mąkę, proszek, mleko. Gdy masa się ładnie połączy dodajemy olej.  3. Białka ubijamy na sztywno. Do uzyskanego gładkiego wcześniej ciasta dodajemy powoli ubitą pianę. Ciasto nalewamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy ok. 4 - 5 minut

Zasmakuj Kuchni
Murzynek z wiśniami 191

pełni sezonu śliwkowego doskonale komponuje się również z tymi owocami. Murzynek z wiśniami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 3 jajka 1 szkl cukru cukier waniliowy 1 szkl mleka 3 szkl mąki 1 łyżeczka sody  2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżki kakao 1/2 szkl oleju wiśnie lub śliwki 3 łyżki dżemu  z czarnej porzeczki kawałki czekolady

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
czekoladowo- migdałowy but 181

dekoracjiWykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka . Na koniec delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Odlewamy z mleka szklankę i resztę zagotowujemy z cukrem. Do mleka zimnego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Gdy mleko z cukrem zacznie się gotować

ciastkarnia na kruchym spodzie
Metrowiec - Najlepszy Przepis 3256

pewnością warto je przygotować na niedzielny deser. Metrowiec - Najlepszy Przepis - Składniki: Ciasto: 4 jajka 200 g cukru pudru 200 g mąki 1/3 szklanki oleju 5 łyżek ciepłej wody (ok. 40 ml) dość czubata łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżka kakao + łyżka ciepłej wody Krem: 2 szklanki mleka (500 ml) 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki(...)nich wykładamy masę jasną, a do drugiej ciemną. Pieczemy ok. 35-40 minut w temperaturze ok. 170 stopni do tzw. "suchego patyczka".  Całkowicie studzimy oba ciasta. Krem: 1,5 szklanki mleka zagotowujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym. W reszcie mleka rozpuszczamy mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Następnie rozpuszczoną mąkę wlewamy do gotującego się mleka energicznie mieszając do zgęstnienia masy

Słodka Strona
Ciasto Cappuccino 363

wymieszać łyżką do połączenia się składników. Piec w 180 stopniach C około 20 minut aż ciasto będzie miało złoty kolor. Masa  5 żółtek 3 łyżki mąki 1 budyń śmietankowy 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 250 g masła 30 g kawy cappuccino w proszku o smaku waniliowym Mleko, cukier, mąkę i żółtka wymieszać razem, a nastepnie zagotować , stale mieszając(...)kawę i zmiksować. Masę podzielić na dwie części Polewa 125 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki wody 2 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować. Składanie ciasta ciasto biszkoptowe 1/2 masy ciasto kokosowe 1/2 masy ciasto biszkoptowe polewa ciasto cappuccino

O kuchni z uczuciem
Szachownica sernikowa 284

250g)   polewa:     gorzka czekolada     1 łyżeczka masła     2 łyżki mleka Przygotowanie:    ciasto:    w jednej miseczce połączyć mokre składniki a w drugiej suche. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto wlać do blaszki (38/24) wyłożonej papierem. Piec ok. 50min w 180C. Wystudzić i pokroić na około(...)gdzie było ciasto wykładamy masę serową a tam gdzie masa serowa kładziemy pas ciasta. Pieczemy w 180C około 1 godziny. Ciasto studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. polewa: w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dodajemy masło i mieszamy aż składniki połączą się. Na końcu dodajemy mleko. Nasza polewa musi być gładka i nie za gęsta aby idealnie rozsmarowywała się

Amatorka kuchenna