ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:151/767)

KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI 167

ucierane to wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Idealne ciasto dla wielbicieli smaku kokosa KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI CIASTO 100 g cukru 125 g masła 2 jajka 200 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka kokosowego 50 g wiórków kokosowych 4 jabłka sok z 1 cytryny POLEWA 0,5 szkl cukru pudru 2 łyżki(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi na przemian z mlekiem kokosowym. Miksować krótko, tylko do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tarta lub kaszą manną. Przełożyć ciasto do formy, a na wierzch powciskać przygotowane wcześniej jabłka. Piec przez

Pieguskowa Kuchnia
Empanada z kurczakiem 336

 Na wstępie małe wyjaśnienie. Przepis który zaprezentujemy poniżej nie ma nic wspólnego z słynnym przysmakiem argentyńskim o tej samej nazwie. Empanadas argentyńskie to pierożki które

Smaki Brazylii
Proste kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 322

rabarbarem ”. Proste kruche ciasto z rabarbarem i budyniem Składniki: Ciasto kruche: 500g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 32g cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 250g schłodzonego masła 2 żółtka 1 jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18% Nadzienie: 1L mleka 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 2 łyżki mąki(...)dodać proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy i wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do miski z mąką, podsypując mąką. Dodać żółtka, jajko, śmietanę i szybko rękoma zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części jedną trochę większą od drugiej. 2. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wylepić ją większym kawałkiem ciasta

Mała Cukierenka
SERNIK MARMURKOWY 293

łyżka kakao w proszku Polewa czekoladowa: ¼ kostki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Posypka kokosowa: 4 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżka margaryny 1 łyżka cukru Dodatkowo: kakao do posypania ciasta WYKONANIE 1. Ciasto: Mąkę siekamy nożem z margaryną i proszkiem, potem dodajemy żółtko i jajko, cukier i śmietanę, zagniatamy. Chłodzimy 30 min. 2. Masa serowa: Żółtka(...)rozwałkowujemy, nakłuwamy widelcem, posypujemy kakao. Wylewamy trochę jasnej masy na środek ciasta, następnie kakaowej i tak na przemian do wyczerpania składników. Patyczkiem do szaszłyków robimy wzorki. Pieczemy ok. 50 min. w 180 stopniach. Zostawiamy do wystudzenia w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. 4. Polewa: Rozpuszczamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao- mieszamy dokładnie. Polewamy ciasto. 5. Posypka kokosowa: Rozpuszczamy

słodki bratek
Mleczna kanapka 287

wymieszać z proszkiem i kakao, wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto wyłozyć do formy o wymiarach 25*34 cm (wcześniej wyłożona papierem do pieczenia) i piec około 20-25 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka. SKŁADNIKI NA MLECZNA MASĘ: 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku niebieskiego pełnego 2/3 szklanki cukru 350 g masła 16 g cukru(...)Powoli dodawać do niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać przesiane mleko w proszku i ucierać do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 70 g masła Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. gotową polewą polać ciasto. Przechowywać w lodówce. Wyjąć ok 1-2 godziny przed planowanym podaniem

Blondynka Gotuje
Marysieńka 185

łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na ciasto orzechowe: 250g orzechów włoskich 5 białek 200g cukru 1,5 łyżki płynnego miodu łyżka mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 0,5 litra mleka 1 cukier waniliowy/ ekstrakt waniliowy 5 żółtek 170g cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej(...)mąkami, proszkiem do pieczenia i miodem. Delikatnie wszystko pomieszać z ubitymi białkami. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę, wierzch wyrównać.Piec przez 30 minut w 180'C do zarumienienia. Krem: Z 0,5l mleka odlać pół szklanki, dodać do niego mąkę i żółtka. Dokładnie zmiksować. Pozostałe mleko wymieszać z cukrami i ekstraktem. Zagotować. Na gotujące się mleko wlać

Tagebuch po polsku
Posesyjne niemalże tradycyjne już tureckie ciasto vel polski murzynek 133

ciasto czekoladowe lubicie- precz z rasizmem ciastowym-pieczmy czekoladowce) Planowałam zrobić wczoraj obiad-wyszło ciasto (i obiad) Bywa, prawda? Składniki   mokre 1,5szklanki mleka 1szklanka oleju 3jajka suche 3szklanki mąki 4łyżki ciemnego kakao 1 szklanka cukru brązowego 2łyżki cukru waniliowego 1opakowanie proszku do pieczenia Wykonanie *rogrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza* 1. Mokre składniki połącz w jednej misce

Fiolka w kuchni
Ciasto ze szpinakiem ,, Leśny mech''. 176

dłuższego czasu przymierzałam się do upieczenia tego dość popularnego ciasta, pełno jego przepisów na różnych blogach kulinarnych. Skusiłam się, więc i ja pomimo wielkiego buntu rodziny, że ciasto na słodko będzie ze szpinakiem. W cieście zmniejszyłam ilość cukru i oleju, ale i tak jak dla mnie było słodkie. Ciasto jest bardzo pyszne i nic nie czuć w nim szpinaku. Dodam(...)proszek do pieczenia, miksujemy na najmniejszych obrotach, na koniec dodajemy szpinak i nadal miksujemy do dokładnego połączenia się składników. 2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy około 23 cm. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto dokładnie studzimy. 3. Wystudzone ciasto przekrawamy

Izabelawkuchni
Biszkopt z konfiturą morelową i orzechami 85

szklanki mąki pszennej 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju lub rozpuszczonego masła cukier waniliowy 5 jajek 1 mały słoiczek konfitury - u mnie morelowa 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich kilka połówek orzechów do wyłożenia na wierzch ciasta Wykonanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia,  Jaja wbijamy do dużej miski(...)masa bedzie puszysta i biała, wlewamy olej, cały czas miksując. Następnie cienkim strumieniem wlewamy mleko,  miksujemy jeszcze przez moment i odkładamy mikser. Makę przesiewamy wraz z proszkiem na trzy raty,  za każdym dodaniem delikatnie, ale dokładnie mieszając szpatułką. Wylewamy do przygotowanej blaszki połowę ciasta,  wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni,  podpiekamy około 25 minut

Kronika Piekarnika
Babeczki orzechowe z czekoladą 90

utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku, zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i orzechami. Dodać stopniowo do masła. Po zmiksowaniu dodać mleko a na końcu czekoladę. Ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości papilotki. Piec w 170 stopniach około 25 minut, do suchego patyczka. Źródło

Moja Galeria Smaku
Torcik z masą ajerkoniakową, owocami i galaretką 196

owocami, galaretką i nutką alkoholu. To jedno z najlepszych ciast, jakie ostatnio jadłam. Jest lekkie i orzeźwiające. Każdemu będzie smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 1,5 łyżki kakao, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa ajerkoniakowa: 250 ml mleka, 1 budyń waniliowy, 1 opakowanie cukru waniliowego(...)sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno cukier, żółtka, kakao, olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Masa ajerkoniakowa: Z mleka odlewam 100 ml. Pozostałe mleko gotuję z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budyń

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto ,, Ślimak ''. 159

Piekąc to ciasto zainspirowałam się troszkę przepisem siostry Anastazji, nie przygotowałam go jednak tak samo, ale zrobiłam swoją własną wersję. Ciasto wyszło mi bardzo pyszne. Puszyste biszkopty i krem, do tego dużo owoców i bakalii, słodycz tego wszystkiego przełamuje galaretka. Ciasto polecam na różne okazje. Dodam, że ciasto bardzo ładnie się prezentuje. Zapraszam :) Składniki:  Biszkopt: 5 jajek pół szklanki(...)proszku do pieczenia Biszkopt na rolady x 2: 3 jajka 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół litra mleka pół szklanki cukru pudru 20 dag masła 82 % Dodatkowo: 1 brzoskwiniowa galaretka 250 ml gorącej wody Wypełnienie ciasta

Izabelawkuchni
Ciasto makowo-kokosowe 612

pewnością zadowoli wszystkich entuzjastów kokosa oraz wypieków przekładanych masą maślaną :) Składniki: Ciasto makowe: 10 białek (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka suchego maku 125 g masła (lub margaryny) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowo kokosowa: 2 szklanki mleka 180 g masła (lub margaryny) – w temperaturze pokojowej 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek(...)oraz (już przy pomocy łyżki) przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i mak. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy (moja o wymiarach ok. 20x30 cm, ale można użyć większej) i pieczemy przez ok. 40 minut (lub trochę dłużej – do suchego patyczka) w 180 stopniach. Masa budyniowo-kokosowa: Jedną szklankę mleka zagotowujemy. Do drugiej szklanki mleka dodajemy mąkę

MyCookBook.pl
Kąski z kurczaka w cieście kokosowym 252

wiórek kokosowychSzczypta cukruOlej do głębokiego smażeniaPrzepis:Do miski przesypujemy mąkę, sól, cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, dolewamy mleko oraz wbijamy jajko.Ciasto dokładnie mieszamy (ma być dość gęste). Pierś kroimy w paski o grubości ok. 1 cm, a następnie w kostkę. Pokrojoną pierś dodajemy do ciasta i całość mieszamy, tak aby ciasto pokryło kurczaka. Olej nagrzewamy do 160C i łyżką

Emcia Pichci
Czekoladowe ciasto fasolowe (light) 205

przyjemnej chrupkości. Pasują każde bakalie. Polecam wypróbować. Czekoladowe ciasto fasolowe light PRZEPIS /inspiracja: DS/ Temperatura pieczenia: 180oCCzas pieczenia: 45-50 min. Ciasto /keksówka/ puszka fasoli czerwonej (380 g przed odsączeniem) 3 jaja 4 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego 4-5 łyżek kakao 5 łyżek cukru brązowego 1 łyżka syropu z agawy garść suszonych moreli garść suszonych śliwek kilka orzechów(...)papkę przy pomocy blendera. Można to zrobić również widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, wszystko zależy od stopnia twardości fasoli. ;) Puree musi być gładkie! Jest to bardzo ważne by w cieście nie pojawiły się kawałki fasoli. :) Do puree z fasoli dodać wszystkie pozostałe składniki. Dobrze wymieszać mikserem. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180oC przez

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania