ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:152/767)

Kostki piernikowe z kremem orzechowym i dżemem wiśniowym 2973

mleka 50 g masła 30 g cukru pudru Dodatkowo: 1/2 słoiczka dżemu wiśniowego 50 g gorzkiej czekolady 25 g masła Przygotowanie: Ciasto: Pierwsze 4 składniki ciasta (masło, miód, kakao i przyprawę do piernika) umieścić w garnuszku i podgrzać, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Mieszankę odstawić do wystudzenia.   Mąkę przesiać i wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. Jajko(...)wymiarach 40x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać szpatułką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 15-20 minut. Po tym czasie wyjąć i wystudzić.   Krem orzechowy: Mleko i zmielone orzechy umieścić w garnuszku. Podgrzewać do zagotowania, co jakiś czas mieszając. Orzechy powinny wchłonąć całe mleko. Zdjąć z ognia i pozostawić w temperaturze pokojowej do wystudzenia. Miękkie masło

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto z budyniem, truskawkami, bananami i kokosową kruszonką 157

skonsumowane. Już myślę co by tu jeszcze upiec, wybór trudny, bo tyle owoców na rynku... Ciasto: ok. 300 g mąki 150 g masła 2 jajka 2/3 szklanki cukru pudru w 2 łyżeczki proszku do pieczenia Budyń: 3 budynie truskawkowe z cukrem 1 litr mleka Owoce: 3 banany ok. 600 truskawek 2 łyżki soku z cytryny Kruszonka: 120 g masła(...)mleka odlać pół dużego kubka i rozprowadzić w nim proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować, wlać rozmieszany proszek budyniowy do gotującego się mleka, energicznie mieszając aż budyń zacznie "pyrkać". Zdjąć z palnika. Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1-2 łyżki wody. Ciasto uformować w kulę i pozostawić w lodówce

Czerwień i błękit
Ciasto z rabarbarową bezą 123

szkl cukru 100 g miękkiego masła 0,5 szkl. cukru 2 jajka 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu (kefiru, maślanki, kwaśnego mleka lub śmietany) 2 białka szczypta soli 0,5 szkl cukru Dwie godziny przed robieniem ciasta przygotować rabarbar. Odciąć końcówki rabarbaru (nie obierając go z włókien) i pokroić w plasterki 0,5 cm . Zasypać(...)Przed samym rozpoczęciem robienia ciasta włączyć piekarnik na 170°C i odsączyć rabarbar na sitku. Powstały sok można zagotować z dodatkiem wody i użyć jako kompotu. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i odstawić. Masło utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodać po jednym jajku i zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera do minimum (lub zamienić go na łyżkę – tak ja robię

Posadzone i zjedzone
Mini bajaderki 128

lodówki do momentu aż czekolada nie zastygnie. Składniki na przykładowe jasne ciasto do cake pops: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g masła, w temperaturze pokojowej pół szklanki drobnego cukru do wypieków 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/4 szklanki mleka Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek do pieczenia przesiać, odłożyć(...)drugim, miksując po każdym dodaniu. Dodać ekstrakt i zmiksować. Do masy maślano – jajecznej dodać mąkę z proszkiem, mleko, wymieszać na małych obrotach miksera, tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Dowolną małą keksówkę wysmarować masłem, oprószyć mąką. Przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 170ºC przez około 40 minut lub krócej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. pokruszyć

moj przepis na
Ciasto Delicja 748

galaretka- czego chcieć więcej. Ciasto pięknie prezentuje się na stole, więc polecam ten wypiek w szczególności na różnego rodzaju przyjęcia i imprezy . Składniki (25x36): 6 białek+ 3 żółtka szklanka cukru+ 10 łyżek cukru 3 łyżki maku 20 dag wiórków kokosowych 2 łyżki mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia kostka masła 3 budynie śmietankowe 1 litr mleka 2 paczki delicji brzoskwiniowych(...)koniec ubijania dodajemy cukier i żółtka. Wiórki kokosowe dokładnie mieszamy z makiem, mąką i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy z ubitą pianą. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w w 180 stopniach C przez ok. 30 minut. Budynie przygotowujemy rozpuszczamy w szklance mleka. Resztę mleka zagotowujemy z 10 łyżkami cukru. Dodajemy mieszankę budyniową. Gotujemy do czasu

Pobite gary Barbary
Muffinki piernikowe z jabłkiem 195

szklanki oleju 2 łyżki płynnego miodu 1 jajko szczypta soli 3 jabłka garść orzechów Mieszamy ze sobą mąkę, cukier, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i sodę dodajemy rozbełtane jajko, mleko, olej i miód i dokładnie mieszamy ciasto, po czym  dorzucamy pokrojone drobno jabłko. Formę do muffinek wykładamy papilotkami (ja użyłam świątecznych od Papil Art ), napełniamy ciastem

Cynamonowe szczęście
Tort bezglutenowy, bez laktozy i bez jajek 132

szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszki do pieczenia 1 łyżeczka sody pół szklanki oleju  cukier palmowy 1,5 szklanki mleka ryżowego Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 3 łyżki agawy wiśnie (ja dałam z kompotu wiśniowego) Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao Dodatkowo(...)dżem do przełożenia posypka kolorowa Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto podzieliłam na trzy części. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp 180 °C. Tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. Z ciasta upiekłam trzy takie same spody. Jeśli ciasto jest zbyt gęste

nietadieta
KAKAOWIEC Z CAŁYMI GRUSZKAMI 130

mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka gruszek -najlepiej twardych cukier puder Wykonanie: W garnuszku rozpuszczamy margarynę ,dolewamy mleko,  dodajemy cukry i kakao, energicznie mieszamy aby nie było grudek. Studzimy.Dodajemy mąkę , proszek do pieczenia i całe roztrzepane wcześniej jajka. Ciasto wylewamy do prodiża lub tortownicy, , ustawiamy gruszki. Pieczemy ok 50 minut. Gotowe studzimy i posypujemy cukrem pudrem

Z Majeczką w kuchni
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 1183

upiec. Smacznego!     Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 6 łyżek cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 380g schłodzonego masła 5 żółtek 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Masa jabłkowa: 2kg jabłek 1/2 szklanki cukru 2 opakowania + 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku bez cukru 1 szklanka soku jabłkowego 2 łyżeczki(...)posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Pozostałe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki

Mała Cukierenka
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 563

upiec. Smacznego!     Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 6 łyżek cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 380g schłodzonego masła 5 żółtek 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Masa jabłkowa: 2kg jabłek 1/2 szklanki cukru 2 opakowania + 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku bez cukru 1 szklanka soku jabłkowego 2 łyżeczki(...)posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Pozostałe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki

Mała Cukierenka
Ciasto dyniowo-cytrynowe 124

u0142adnikami na g\u0142adkie ciasto. Wyk\u0142adamy do formy keks\u00f3wki o d\u0142ugo\u015bci ok. 20 cm. Pieczemy ok. 40-50 minut w 180 st. C.","Po upieczeniu wyci\u0105gamy z formy, by ostyg\u0142o. Pozostawione w formie ciasto zaparzy si\u0119. Kroimy po wystudzeniu."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Ciasto dyniowo-cytrynowe Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości(...)Wege Porcje 12 Porcje 12 Składniki 500 g dynia 150 g mąka kukurydziana 1 łyżka siemię lniane 100 ml mleko może być roślinne 1,5 łyżeczka soda oczyszczona 1 łyżeczka proszek do pieczenia 100 g erytrol lub inne słodziwo Sposób przygotowania Dynię kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki i pieczemy przez 15 minut 150 st. C. Gdy ostygnie wykrawamy miąższ, który

Kucharzyca
Ciasto marchewkowe inaczej 829

marchewkowe W tej wersji zrobiło się bardziej wystawne   Składniki ciasto - 2 szklanki mąki - 2 szklanki cukru - 1 szklanka oleju - 5 jajek - 2 szklanki drobno potartej marchewki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) - 2 łyżeczki sody (płaskie) - 2 łyżeczki cynamonu - 50 g rodzynek w czekoladzie krem - 2 szklanki mleka - 5 łyżek kaszy manny - kostka margaryny - 1/2 szklanki cukru polewa(...)się biała Mąkę wymieszać  z proszkiem do pieczenia sodą i cynamonem Na przemian z olejem dodawać do ciasta Cały czas  miksować Dodać marchewkę i rodzynki piec 180 % 40 -45 minut do suchego patyczka blacha 20 na 40 cm 2. - galaretki rozpuścić w 500 ml wody zostawić aż ostygnie - przygotować krem zagotować mleko  z cukrem dodać kaszę

W królestwie smaków Beaty
Ciasto Hawana 41063

weekendowej kawusi polecam pyszne ciasto Hawana. Ciasto to jest jednym z najlepszych ciast jakie jadłam w ostatnim czasie. Beza kokosowa, ananas i  rum to dla mnie połączenie doskonałe.  SKŁADNIKI: Biszkopt:   3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Beza kokosowa: 4 białka, 2/3 szklanki cukru(...)waniliowego, 2,5 łyżki cukru, 1 kostka masła, 1 puszka ananasa. Dodatkowo: 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 2 łyżeczki mleka. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając stopniowo dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 24cmx24cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Beza

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie. Mocno czekoladowe cuda 311

powstałej masy dodajemy czekoladę i dokładnie mieszamy. Do osobnej miski przesiewamy mąkę, łyżkę kakao i proszek do pieczenia. Łączymy z mokrymi składnikami. Ma wyjść bardzo gęste ciasto w którym łyżka będzie stała. Gdyby było za rzadkie dodajemy mąki, jak za gęste dodajemy mleka. Jak już mamy ciasto to zaczynamy zabawę. Na dno papilotki dajemy odrobinę ciasta, wypukłą stroną małej łyżeczki

ladykitchen
Tort miś 174

proszek do pieczenia miksujemy mikserem ok. 2 minut, aż powstanie jednolite ciasto. Na końcu dodajemy roztopioną (chłodną, ale jeszcze płynną) czekoladę.Ciasto dzielimy na dwie części wykładamy do tortownicy o średnicy 26cm, wysmarowanej margaryną i posypanej mąką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C ok. 25 minut (sprawdzamy patyczkiem). Ciasta po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia.Mamy dwa ciasta zabieramy się(...)pomocą obręczy z formy do pieczenia. Więc składamy główkę misia :)Jeden krążek ciasta układamy na paterze zaciskamy wokół niego obręcz. Wykładamy połowę masy budyniowej, przykrywamy drugim krążkiem, wykładamy resztę masy i przykrywamy trzecim krążkiem. Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Masa budyniowaPół szklanki mleka i cukier zagotowujemy. Do reszty mleka dodajemy cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną

NA MOIM TALERZU