ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:158/767)

Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 120

musiał zostać rozkrojony i znikał w ekspresowym tempie :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 120 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru Masa bananowa: ½ kg twarogu mielonego –może być z wiaderka ½ szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 4 jajka 2 dojrzałe banany ¾ szklanki mleka 1 budyń bananowy 2 łyżki soku z cytryny Pianka Milky(...)pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 24 cm. Wsadzić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. MASA BANANOWA: Jajka ubić na puszysto z cukrami, dodać zmielony twaróg, zmiksować. Banany obrać ze skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać

Kolorowy Przepisownik
Ciasto Królewiec 440

litra mleka śmietanka kremówka gęsta do deserów, najlepiej 36% 2 łyżki cukru pudru śmietan-fix Polewa: 1 łyżka wody 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru 3 łyżki masła WYKONANIE: Ciasto miodowe Z podanych składników zagniatamy ciasto  dzielimy na dwie części. Placki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st przez około 15 minut. Ciasto biszkoptowe: Białka ubijamy  na puszystą(...)pianę, dodajemy cukier i nadal ubijamy Następnie dodajemy żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia- ubijamy. Pod  koniec wlewamy olej i miksujemy, aż wszystkie składniki się  połączą. Pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Masa budyniowa Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do wysokiego naczynia dodajemy śmietanę kremówkę i cukier puder. Wszystko razem miksujemy

W kuchennym oknie Ewy
Torcik wegański cytrynowy z owocowym popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 152

słoneczne dni czujemy lato podwójnie 😊      Składniki: Wegańskie ciasto (śr: 18 cm) -100g mąki z ciecierzycy -130g skrobi z tapioki (lub kukurydzianej/ziemniaczanej) -100g mąki kukurydzianej i jaglanej (po połowie) -puszka mleka kokosowego tłustego (400g) -150g ksylitolu -płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -3/4 łyżeczki sody -skórka otarta z ½ cytryny Owocowy popcorn(...)łyżki śmietanki kokosowej + łyżki soku z cytryny + łyżka ksylitolu - konfitura truskawkowa bez białego cukru  RIGONI DIASIAGO -maliny WEGAŃSKIE CIASTO Mąki przesiać przez sito z kamieniem winnym i sodą. Cytrynę umyć i sparzyć oraz zetrzeć z połowy skórkę. W mleku kokosowym rozpuścić ksylitol i wlać do mąk oraz dodać skórkę z cytryny. Całość dobrze wymieszać i wlać ¾ masy do formy

Candy Pandas
Keks 160

Facebook'owym  pieczeniu, tym razem był to keks. Proste, smaczne i mocno nadziane bakaliami ciasto :) Pyszności !!! Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 5 łyżek mleka 1 szklanka bakalii - u mnie mieszanka keksowa Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę(...)odstawiam do lodówki, w tym czasie masło ucieram z cukrem dodając po jednym żółtku.Wlewam mleko, obie mąki mieszam z proszkiem  do pieczenia i dodaję do masy maślanej. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką, aż połączą się z ciastem. Potem dodaję bakalie, przemieszam wszystko razem i przekładam ciasto do formy do keksu wyłożonej papierem do pieczenia

Ciasteczkowy Potwór
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 208

najlepiej węgierekSposób przyrządzenia:1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać masło, cukier, żółtka, jajko, śmietanę i sól. Energicznie zagnieść ciasto, podzielić na pół, a jedną połówkę jeszcze raz na pół. Do 1 małej części dodać kakao i zagnieść. schłodzić w lodówce przez 30 minut.2. Budynie ugotować w 3-ch szklankach mleka. Do gorącego budyniu dodać masło, wymieszać

Kuchnia domowa Ani
CIASTO RABARBAROWE Z MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ 181

będzie : ½ szkl. mąki pszennej ½ szkl. mąki pełnoziarnistej pszennej ½ szkl. maki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 kostki masła 2 całe jajka 1/3 szkl. cukru brązowego trzcinowego ½ szkl. mleka bułka tarta kilka łodyg rabarbaru   Ciasto rabarbarowe z mąką pełnoziarnistą bardzo smaczne, ale jeżeli jest za mało słodkie, możesz je polać syropem klonowym lub z agawy

Markowy smak
Rogaliki z konfiturą różaną 156

okazję zdjęcia nadrobić ;) Składniki: 4 szkl. mąki pszennej 1 kostka margaryny (w temp. pokojowej) 2 jajka 4 płaskie łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: konfitura różana (lub inna) 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą w misce i zagniatamy jednolite ciasto (ja najpierw siekam nożem, a potem dopiero wyrabiam ręką - dzięki temu ręka

Kolorowy Przepisownik
Gryczane placuszki z łuską gryczaną 113

pozwolić, nawet osoby na diecie. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.  Serdecznie polecam! Składniki:  Ciasto: 70 g mąki gryczanej  50 g mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki łuski gryczanej  1 łyżeczka proszku do pieczenia  150 ml mleka  1/2 banana  1 jajko Dodatkowo:  miód, owoce do podania Przygotowanie: Banana rozgnieść widelcem. Jajko roztrzepać

Nastoletnie Wypiekanie
Placek "black & white". 123

jajka -2 szklanki mąki -1 szklanka cukru -1/2 szklanki oleju -2 łyżki kakao -1 łyżeczka sody -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1/2 szklanki mleka -1 olejek waniliowy  Sposób przygotowania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem kokosowy

Magia jedzenia.
Placek z budyniem i pimarańczami 168

mąki  10 dag cukru 15 dag masła 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka proszku do pieczeniaDodatkowo:2 opakowania (duże na 3/4 L mleka) budyniu śmietankowego 1 litr mleka3 - 4 pomarańcze50 g płatków migdałowych Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i umieścić w lodówce na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować i podpiec w temperaturze

Praktyczna pl
Sernik z budyniem czekoladowym 338

czekolady i wanilii. Sernik z czekoladowym budyniem Bardzo łatwe pieczenie 1 h Blacha 24/35 (może nawet być większa) Składniki ciasto: * 2 szkl. mąki * 2 żółtka * pół kostki margaryny * pół szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: * litr mleka * 3 budynie czekoladowe Masa serowa: * 4 serki waniliowe (Garwolin) - ja użyłam 2x400 g z biedronki * pół kostki margaryny * 2 żółtka

sierotka maRysia w kuchni
Miętowy torcik 165

ciasto "Miętus". Zastanawiałam się, czy ciasto o smaku miętowym może być smaczne. Co prawda nie przepadam za miętą, ale dlaczego nie spróbować. Zrobiłam w formie tortu i jestem zachwycona. Ten tort zaskoczy Cię smakiem. Naprawdę jest rewelacyjny.  Składniki: Biszkopt (duża tortownica): 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa(...)oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.  W 0,5 szklanki mleka rozrabiamy budyń z 2 łyżkami cukru. Resztę mleka gotujemy. Na gotujące mleko wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy

Salonik smaków
Grecka tarta Dionizosa! 215

urodzaju. Nie ma co zwlekać!  Zerknij na listę składników i razem na chwilę przenieśmy się smakiem ku Grecji! SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 400 g Mąki Szymanowskiej typ 450 - 2 żółtka - 1 białko - 2 łyżki mleka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 100 g Polskiego Oleju rzepakowego - 80 g masła - 1/2 łyżeczki soli - 1 płaska łyżeczka mleka w proszku NADZIENIE(...)Oleju rzepakowego - 2 łyżki posiekanego koperku - 1 łyżka posiekanego rozmarynu - 1 łyżka wody - 1 łyżeczka miodu - sól do smaku - 1 ząbek czosnku WYKONANIE:  Z wymienionych składników zagnieć elastyczne ciasto, owiń je folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie wylep nim formę do tarty i nakłuwaj widelcem. Na wierzchu poukładaj pokrojoną w cieniutkie plasterki cukinię, pomidory, kostkę fety

SMYKWKUCHNI
Rogaliki z lodówki 113

drożdży 5 łyżek zimnego mleka 50 dkg mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru  dowolne nadzienie Drożdże wymieszać z zimnym mlekiem.Mąkę cukry, jajka, margarynę i proszek do pieczenia przełożyć do miski i wymieszać. Dodać drożdże i zagnieść ciasto.Zawinąć ciasto w ściereczkę i włożyć do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Ciasto klonowe -- torta klonowe 137

cukier. Utrzeć na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku . Dodać syrop klonowy i wanilię. W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól.  Do utartej masy na przemian dodać mąkę i mleko, mieszając na niskich obrotach. Wlać ciasto do przygotowanej foremki natłuszczonej i wysypanej bułką tartą .Wyrównać ciasto nożem. Piec przez 25-30 minut lub do złotego koloru

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania