ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:164/767)

NALEŚNIKI AMARANTUSOWE Z MŁODYM JĘCZMIENIEM + FILMIK 132

PRZYGOTOWANIE :  Mleko i jaka wlewamy do miski, dodajemy mąki i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy ciasto trzepaczką, aż składniki się połączą. Ciasto odkładamy na 15 minut aby mąka dobrze napęczniała. Patelnie teflonową smarujemy olejem i pieczemy naleśniki.  Mniejszą część twarożku mieszamy z młodym jęczmieniem. Naleśniki smarujemy twarożkiem następnie pastą z jęczmieniową i zwijamy, przecinamy na pół i posypujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Przekładaniec orzechowy 669

cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka 1 łyżka śmietany 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g orzechów włoskich słoik kwaśnego dżemu lub marmolady Ciasto ciemne przygotowujemy tak jak ciasto białe. Dzielimy na 3 części i wkładamy do zamrażalnika na ok 30 minut. Ciasto jasne dzielimy na 3 równe części i rozwałkowujemy na wielkość blaszki (ok. 23,5x35(...)grubo). Na orzechy tarkujemy 1 część ciemnego ciasta. Podobnie przygotowujemy pozostałe 2 placki. Pieczemy  około 20 minut w temp. 180 st. Krem: 1 l  mleka 2 budynie  śmietankowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżki cukru 250 g masła lub margaryny 3/4 mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mieszamy proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Wlewamy na wrzące mleko

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Naleśniki budyniowe 8004

budyniu waniliowego (2x40 g) 80 g mąki pszennej 400 ml mleka Przygotowanie: Jajka z solą i cukrem zmiksować krótko mikserem. Wlać mleko, olej i wsypać przesiany proszek budyniowy oraz mąkę pszenną. Wszystko zmiksować do połączenia (ciasto będzie rzadkie). Patelnię rozgrzać bez dodatku oleju (lub z niewielką ilością, choć nie jest to koniecznie, ponieważ był już dodany do ciasta). Porcję ciasta

Nastoletnie Wypiekanie
Placki z borówkami 145

proszku do pieczenia 1 szklanka borówek olej do smażenia borówki do posypania śmietana syrop klonowy lub miód Jajka roztrzepać z cukrem, dodać mleko, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W razie gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodać mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na koniec wsypać borówki i wymieszać. Smażyć na oleju z dwóch stron

O kuchni z uczuciem
PLACKI Z JABŁKIEM 126

jajka * pół łyżeczki proszku do pieczenia * sól * 6 jabłek Wykonanie: Jabłka obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Mąkę, cukier, jajka, mleko, sól i proszek do pieczenia umieścić w misce. Wszystko wymieszać mikserem. Do wymieszanego ciasta dodać pokrojone jabłka i wymieszać wszystko łyżką. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Można

Zrób to smacznie
Bananowe pancakes 139

kogel-mogel. Dodać szczyptę soli banany obrać, pokroić i przy pomocu blendera zrobić bananowe puree. Wmieszać do jajek banany i dodać mleko mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. W 3 porcjach wmieszać do ciasta nakładać po 1 łyżce ciasta na średnio gorącą, natłuszczoną patelnię. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony gotowe placuszki ułożyć w piramidę. Podawać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche babeczki z budyniem 197

żółtek i mąki. Z podanej porcji wyszło mi 38 babeczek. Składniki : Opakowanie budyniu waniliowego - takiego na 3/4 litra mleka. 3 szklanki mleka Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczka proszku do pieczenia 6 żółtka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego   Cukier puder do posypania babeczek . Roztopione masło do wysmarowania foremek.   Wykonanie :   Budyń

Malinowa Kawiarenka
Rogale maślane 187

płaskiej łyżki soli 3 łyżki mleka w proszku 1 jajko 1 żółtko 50 g masła Drożdże rozpuścić z mlekiem, cukrem i mlekiem w proszku. Dodać mąkę, roztrzepane jajko z żółtkiem , wymieszać na jednolitą masę.Zagniatać ciasto , dodając porcjami masło.Zagniatać,aż ciasto będzie sprężyste i sztywne.Odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu ciasto podzielić na części

Moje domowe kucharzenie
Oładki z owocami 119

Wykonanie: Owoce myjemy i osuszamy, pozbywamy się ewentualnych szypułek, w razie potrzeby kroimy na mniejsze części. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, proszek do pieczenia, jajka. Mieszamy. Nie przerywając mieszania dolewamy stopniowo zsiadłe mleko lub kefir. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany (w razie potrzeby możemy dosypać trochę mąki). Na koniec do ciasta wrzucamy owoce i delikatnie mieszamy. Na patelni

MyCookBook.pl
Bliny gryczane ze szpinakiem 107

100g sera feta sól pieprz majeranek bazylia PRZYGOTOWANIE: Mąkę gryczaną i pszenną mieszamy. Do osobnej miski wbijamy jajko i je roztrzepujemy. Dodajemy mleko, proszek do pieczenia, sól i pieprz do smaku. Dodajemy stopniowo mąkę  tak, by ciasto było gęste (podobne do gęstej śmietany). Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy rozmrożony szpinak i smażymy mieszając. Odparowujemy

Gotowanie jest łatwe
Słodkie środy - Gofry z czerwonymi porzeczkami z nutą czekolady 141

cukier puder listki mięty PRZYGOTOWANIE : Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Do drugiej miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, żółtka, olej i miksujemy na jednolite ciasto. Dodajemy ubite na sztywno białka i mieszamy łyżką. Ciasto odstawiamy na godzinę do lodówki. Gofrownicę smarujemy olejem, nakładamy ciasto i pieczemy rumiane gofry

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Placuszki z ricotty 133

mnie kokosowy) ulubiony dodatek do placków: owoce, bita śmietana, konfitura itp. Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. W misce mieszamy ricottę, żółtka i mleko. Dodajemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sól i mieszamy delikatnie, by powstało gładkie ciasto. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy ją do mleczno-serowo-żółtkowej mieszanki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie

psgotujemy
Scones orkiszowe 133

łyżki cukru szczypta soli dżem truskawkowy clotted cream (u mnie jogurt grecki) truskawki   Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem i solą.  Dodać masło i wyrobić palcami.    Następnie powoli wlewać mleko i mieszać ciasto nożem.  Szybko zagnieść gotowe ciasto i rozwałkować na grubość ok. 1,5 cm.  Wykroić bułeczki.  Pozostałe ciasto zagnieść, ponownie rozwałkować

Sto kolorów kuchni
Ciasteczka z czekoladą i cukierkami z orzechami + film 130

mniejsze kawałeczki. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy jajka, pokrojone miękkie masło, cukierki z orzechami, cukier oraz cukier waniliowy, wsypujemy płatki owsiane, proszek do pieczenia, posiekaną czekoladę i wlewamy mleko. Wszystkie składniki mieszamy dłonią i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką na niezbyt cienki placek a następnie foremką wykrawamy ciasteczka. Gotowe ciastka układamy w formie wyłożonej papierem

Smakowite Dania
Babcina szarlotka - najlepsza 710

ciepłym domem i kochającą babcią:) I właśnie dlatego skusiłam się na szarlotkę Kasi :) Składniki na ciasto: 400 g mąki pszennej; 1/3 szklanki cukru pudru; 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia; 2 jajka; 16 g cukru waniliowego (z prawdziwą wanilią); 3-4 łyżki mleka; 160 g miękkiego masła (o temperaturze pokojowej); Wykonanie:   Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania