ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:173/767)

Słonecznikowiec 172

proszku do pieczenia     Karmelizowany słonecznik: 30 dkg pestek słonecznika (już wyłuskanego ) 4 łyżki cukru 5 dkg masła 3 łyżki mleka   Masa karmelowa: 1 puszka gotowego kajmaku  lub porcja przygotowana wg tego przepisu  3 szklanki mleka 1 op budyniu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 op (250g) miękkiego masła Wykonanie :   Ciasto: Białka(...)Przesypać do miseczki. Na patelni rozpuścić masło , dodać cukier i mleko. Gy te składniki się połączą a cukier rozpuści wsypać na patelnię słonecznik i prażyć kilka minut często mieszając , bo całość może się szybko przypalić. Odstawić do wystygnięcia .  Masa: Dwie szklanki mleka zagotować. W trzeciej szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy , mąkę i cukier. Wlać do mleka w garnku

Malinowa Kawiarenka
Gofry 158

łyżeczki płaskie proszku do pieczenia • szczypta soli Sposób przygotowania 1. • Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować dodać żółtka  i rozpuszczone wystudzone masło.Ciasto wychodzi dosyć gęste  Połączyć delikatnie jak biszkopt z białkami smażyć w rozgrzanej gofrownicy

W królestwie smaków Beaty
Babeczki z malinami 167

jajka, 4 łyżki mleka, 250g cukru, 150g malin, cukier puder do oprószenia babeczek. Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier razem wymieszać. Jajka roztrzepać z mlekiem i olejem. Połączyć mokre i suche składniki. Wymieszać łyżką do momentu aż nie będzie grudek i ciasto będzie jednolite. Do ciasta dodać maliny i delikatnie przemieszać je z ciastem - tak by malin za bardzo

W kuchni u Moniki
100. Ciasto krówkowo budyniowe 399

Ciasto: 1 kostka margaryny 4 żółtka 3 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru Masa krówkowa; 400 g cukierków krówek ok 1 szklanki mleka 400 g orzechów włoskich 2 budynie śmietankowe, waniliowe lub karmelowe Ciasto wyrobić i włożyć do lodówki na 30 minut. Cukierki rozpuścić w mleku na bardzo wolnym ogniu, często mieszając

Jadło i czytadło
Muffiny waniliowe z delicjami 230

Muffinki z delicjami , bitą śmietaną i nutą wanilii – pychota! Składniki Ciasto muffinkowe Masło 125g, miękkiego Cukier 3/4 szklanki Ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki Jajko 2 jajka Mąka 1 i 1/2 szklanki Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Mleko 3/4 szklanki Delicje 20 delicji (ja użyłam z galaretką o smaku limonki) Do ozdoby Śmietana kremówka […] The post Muffiny waniliowe

Kulinarne Przeboje
Tarta malinowa z włoskim serkiem 137

ciasto 1,5 szkl mąki 2 jajka pół szkl cukru pół kostki margaryny szczypta proszku do pieczenia cukier waniliowy nadzienie serek typu włoskiego Capri 200 g pół szkl mleka pół szkl cukru 2 łyżeczki żelatyny maliny listki mięty Z podanych składników zagnieść ciasto. Formę posmarować tłuszczem i wylepić ciastem, nakłuć widelcem, upiec w temp

Gotowanie jest łatwe
Babka z białek siostry Anieli 378

łyżeczka proszku do pieczenia 2 – 3 łyżeczki cukru waniliowego Z białek ubijamy sztywną pianę, po czym dodajemy cukier i cukier waniliowy i ubijamy chwilę, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy powoli roztopione, prawie zimne masło i mleko (najlepiej rozpuścić masło i wlać do niego zimne mleko, wtedy będzie miało odpowiednią temperaturę, by dodać je od razu do ciasta), na koniec

Smakowy Raj
Ciasto kokosowe z wiśniami i owsianą kruszonką 170

proste w przygotowaniu, z wyraźną nuta kokosową i wspaniała kruszonką. Polecam amatorom tradycyjnych ciastCiasto kokosowe z wiśniami i owsianą kruszonką Składniki: 2 jajka 300 ml mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g cukru trzcinowego 150 g wiórek kokosowych 80 g masła około 2 szklanki(...)roztapiamy i odstawiamy aby ostygło. Jajka ubijamy z cukrem na białą pianę. Dodajemy wanilię i mleko. Mąkę przesiewamy, łączymy ją z kokosem i proszkiem do pieczenia. Suche składniki stopniowo dodajemy do mokrych, cały czas miksując. Na koniec dodajemy masło i wszystko mieszamy. Wylewamy ciasto do przygotowanej blachy, wierzch posypujemy wiśniami, a następnie kruszonką. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego

Mania Gotowania
Ciasto bounty 123

jeśli nie macie mascarpone to możecie rozpuścić czekoladę mleczną w kąpieli wodnej i posmarować wierzch ciasta. Ciasto bounty Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżki mąki 1 łyżka kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 500 ml mleka 1/3 szklanki cukru 3 łyżki mleczka kokosowego opakowanie cukru wanilinowego 200 g masła 300 g wiórków kokosowych(...)cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając. Do jednolitej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem dobrze ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i kakao, mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w 180° z termoobiegiem

PatiGotuje
Szarlotka z budyniem: bez glutenu i mleka 291

mamy dla....glutenowych gości. Bez mleka, drożdży czyli idealne dla alergików. Jabłka zanurzone w budyniu, z dodatkiem delikatnego kruchego ciasta... Rewelacja! Mąkami  możecie manerwować - ważne by wymieszać kilka rodzajów bezglutenowych mąk. Glutenowcy jedynie co wyczuli to kokosowy posmak ciasta. Tutaj olej kokosowy można zastąpić masłem lub bezmleczną margaryną. I następnym razem tak zrobię - ciasto jest bardzo delikatne(...)skrobi kukurydzianej  50 g mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia  150 g cukru   masa jabłkowo-budyniowa:   6 jabłek  1 litr mleka ryżowego  80 g cukru  2 budynie śmietankowe  bułka tarta  Wszystkie składniki na ciasto umieść w misce i zagniataj gładkie, elastyczne ciasto. Podziel je na 2 części - jedną

Kuchnia bezglutenowa
Mazurek orzechowo-kajmakowy 120

mazurka jest idealnie złamana kwaskowym dżemem. Polecam szczególnie kwaskowe dżemy np porzeczkowy czy z owoców leśnych. Drugim miłym akcentem jest warstwa zmielonych orzechów włoskich połączonych z mlekiem. Pod wpływem mleka, orzechy pęcznieją, tworząc gęsta masę. Na wierzch dajemy samodzielnie wykonaną masę kajmakową, lub też gotową masę z puszki. Ozdabiamy ulubionymi bakaliami. U mnie tym razem prażone płatki migdałów, trochę daktyli(...)łyżki kwaśnej śmietany 200 g masła 75 g cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Słoik kwaskowatego dżemu Masa orzechowa 250 g orzechów włoskich mielonych 200 ml mleka Masa kajmakowa Puszka masy krówkowej 1 kostka masła Ulubione bakalie Sposób przygotowania Ciasto Mąkę przesiewamy, wkrajamy masło. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto kruche. Odstawiamy do lodówki

Mieszam w Garnku
Ciasto miodowe 156

szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki cukru trzcinowego lub białego 1 łyżeczka przyprawy do piernika (opcjonalnie) 2 jajka 250 g masła 3 - 4 łyżki miodu naturalnego 300 ml mleka Krem: 1/2 szklanki cukru pudru  1/2 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 200 g masła 1 łyżka(...)Jeśli ciasto pod koniec pieczenia staje się zbyt szybko bardzo ciemne, to przykryć je papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i wystudzić. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie równe części i posmarować kremem. Wierzch polać lukrem i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Krem: Odlać 1/2 szklanki mleka i dokładnie

Kuchcik gotuje
Kakaowe ciasto z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . 366

Składniki na ciasto kakaowe: 1 szklanka mąki Tradycyjnej z Szadku  2 łyżki  mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka przyprawy do piernika 3 łyżki roztopionego  Oleju kokosowego ze Skworcu Krem : 2 kremy Dr. Oetkera czekoladowe  600 ml mleka 1 słoiczek dżemu wiśniowego(...)jednym żółtku , olej kokosowy , kakao , przyprawę do piernika  i mąkę z proszkiem do pieczenia . Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , przelać ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Upieczony biszkopt przeciąć na pół i delikatnie nasączyć kompotem z wiśni . Do miski wlać mleko i ciągle ubijając wsypywać krem czekoladowy , miksować aż zgęstnieje. Spodni blat ciasta posmarować połową dżemu

Sama słodycz i szczypta chili
Muffinki cytrynowe z lodami truskawkowymi 125

Waszą internetową książką kucharską. Składniki: Na ok 12 sztuk: Ciasto: 2 małe jajka 150g cukru kryształu 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody skórka otarta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 1/2 szklanki oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia 300g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Lody truskawkowe: 330ml śmietanki 30% 1 serek(...)Sposób przygotowania: 1. Jajka ucieramy z cukrem kryształem oraz cukrem waniliowym. Powoli dolewamy mleko, olej, a następnie wodę z sokiem z wyparzonej i otartej wcześniej skórki z cytryny. Pomiędzy dodawaniem kolejnych składników ciasto mieszamy łyżką bądź za pomocą miksera (na najniższych obrotach). Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i przesianą dodajemy do ciasta. Wsypujemy także skórkę z cytryny i delikatnie

Kuchnia w czekoladzie
ciasto z budyniem dżemowym... 112

mogel wsypać mąkę z proszkiem, bakalie mieszanka studencka i zmiksować na dość gęste ciasto połowę ciasta dać do silikonowej niskiej formy 22 cm resztę ciasta wymieszać z kakao i dać do drugiej formy piec w 200 C około 25-30 minut i zostawić do wystudzenia - zimne blaty ciasta skropić wodą z cytryną 700 ml mleka, cukier, dżem, masło zagotować

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania