Marokańskie naleśniki baghrir

Marokańskie naleśniki baghrir

Marokańskie naleśniki baghrir

Na zakończenie lub na świetny początek dnia :) Marokańskie naleśniki baghrir są z reguły podawane jako śniadanie lub kolacja w krajach Afryki Północnej. W okresie Ramadanu placuszki zastępują też inne posiłki. Najczęściej jada się je z syropem maślano-miodowym - jak to w kuchni arabskiej bywa, desery są bardzo słodkie :) Niektórym mogą przypominać nasze polskie racuszki, ale zapewniam Was, że są zupełnie inne. Przygotowujemy je na kaszy mannie, z niewielkim dodatkiem mąki. Smażymy bez oleju, tylko z jednej s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chocolate Muffin Blog

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Autor

Chocolate Muffin BlogChocolate Muffin Blog

Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)

Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

muffiny, śniadania, śniadanie, kasza, naleśniki, ciasto, kolacja, desery, jogurt, placuszki, deser, naleśnik, syrop, pancakes, mleko w proszku, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto na naleśniki, deser z owocami

Inne przepisy z Chocolate Muffin Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.