ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:155/767)

Posesyjne niemalże tradycyjne już tureckie ciasto vel polski murzynek 113

ciasto czekoladowe lubicie- precz z rasizmem ciastowym-pieczmy czekoladowce) Planowałam zrobić wczoraj obiad-wyszło ciasto (i obiad) Bywa, prawda? Składniki   mokre 1,5szklanki mleka 1szklanka oleju 3jajka suche 3szklanki mąki 4łyżki ciemnego kakao 1 szklanka cukru brązowego 2łyżki cukru waniliowego 1opakowanie proszku do pieczenia Wykonanie *rogrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza* 1. Mokre składniki połącz w jednej misce

Fiolka w kuchni
Ciasto ze szpinakiem ,, Leśny mech''. 162

dłuższego czasu przymierzałam się do upieczenia tego dość popularnego ciasta, pełno jego przepisów na różnych blogach kulinarnych. Skusiłam się, więc i ja pomimo wielkiego buntu rodziny, że ciasto na słodko będzie ze szpinakiem. W cieście zmniejszyłam ilość cukru i oleju, ale i tak jak dla mnie było słodkie. Ciasto jest bardzo pyszne i nic nie czuć w nim szpinaku. Dodam(...)proszek do pieczenia, miksujemy na najmniejszych obrotach, na koniec dodajemy szpinak i nadal miksujemy do dokładnego połączenia się składników. 2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy około 23 cm. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto dokładnie studzimy. 3. Wystudzone ciasto przekrawamy

Izabelawkuchni
Biszkopt z konfiturą morelową i orzechami 73

szklanki mąki pszennej 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju lub rozpuszczonego masła cukier waniliowy 5 jajek 1 mały słoiczek konfitury - u mnie morelowa 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich kilka połówek orzechów do wyłożenia na wierzch ciasta Wykonanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia,  Jaja wbijamy do dużej miski(...)masa bedzie puszysta i biała, wlewamy olej, cały czas miksując. Następnie cienkim strumieniem wlewamy mleko,  miksujemy jeszcze przez moment i odkładamy mikser. Makę przesiewamy wraz z proszkiem na trzy raty,  za każdym dodaniem delikatnie, ale dokładnie mieszając szpatułką. Wylewamy do przygotowanej blaszki połowę ciasta,  wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni,  podpiekamy około 25 minut

Kronika Piekarnika
Babeczki orzechowe z czekoladą 79

utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku, zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i orzechami. Dodać stopniowo do masła. Po zmiksowaniu dodać mleko a na końcu czekoladę. Ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości papilotki. Piec w 170 stopniach około 25 minut, do suchego patyczka. Źródło

Moja Galeria Smaku
Torcik z masą ajerkoniakową, owocami i galaretką 177

owocami, galaretką i nutką alkoholu. To jedno z najlepszych ciast, jakie ostatnio jadłam. Jest lekkie i orzeźwiające. Każdemu będzie smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 1,5 łyżki kakao, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa ajerkoniakowa: 250 ml mleka, 1 budyń waniliowy, 1 opakowanie cukru waniliowego(...)sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno cukier, żółtka, kakao, olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Masa ajerkoniakowa: Z mleka odlewam 100 ml. Pozostałe mleko gotuję z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budyń

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto ,, Ślimak ''. 146

Piekąc to ciasto zainspirowałam się troszkę przepisem siostry Anastazji, nie przygotowałam go jednak tak samo, ale zrobiłam swoją własną wersję. Ciasto wyszło mi bardzo pyszne. Puszyste biszkopty i krem, do tego dużo owoców i bakalii, słodycz tego wszystkiego przełamuje galaretka. Ciasto polecam na różne okazje. Dodam, że ciasto bardzo ładnie się prezentuje. Zapraszam :) Składniki:  Biszkopt: 5 jajek pół szklanki(...)proszku do pieczenia Biszkopt na rolady x 2: 3 jajka 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół litra mleka pół szklanki cukru pudru 20 dag masła 82 % Dodatkowo: 1 brzoskwiniowa galaretka 250 ml gorącej wody Wypełnienie ciasta

Izabelawkuchni
Ciasto makowo-kokosowe 600

pewnością zadowoli wszystkich entuzjastów kokosa oraz wypieków przekładanych masą maślaną :) Składniki: Ciasto makowe: 10 białek (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka suchego maku 125 g masła (lub margaryny) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowo kokosowa: 2 szklanki mleka 180 g masła (lub margaryny) – w temperaturze pokojowej 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek(...)oraz (już przy pomocy łyżki) przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i mak. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy (moja o wymiarach ok. 20x30 cm, ale można użyć większej) i pieczemy przez ok. 40 minut (lub trochę dłużej – do suchego patyczka) w 180 stopniach. Masa budyniowo-kokosowa: Jedną szklankę mleka zagotowujemy. Do drugiej szklanki mleka dodajemy mąkę

MyCookBook.pl
Kąski z kurczaka w cieście kokosowym 238

wiórek kokosowychSzczypta cukruOlej do głębokiego smażeniaPrzepis:Do miski przesypujemy mąkę, sól, cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, dolewamy mleko oraz wbijamy jajko.Ciasto dokładnie mieszamy (ma być dość gęste). Pierś kroimy w paski o grubości ok. 1 cm, a następnie w kostkę. Pokrojoną pierś dodajemy do ciasta i całość mieszamy, tak aby ciasto pokryło kurczaka. Olej nagrzewamy do 160C i łyżką

Emcia Pichci
Czekoladowe ciasto fasolowe (light) 196

przyjemnej chrupkości. Pasują każde bakalie. Polecam wypróbować. Czekoladowe ciasto fasolowe light PRZEPIS /inspiracja: DS/ Temperatura pieczenia: 180oCCzas pieczenia: 45-50 min. Ciasto /keksówka/ puszka fasoli czerwonej (380 g przed odsączeniem) 3 jaja 4 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego 4-5 łyżek kakao 5 łyżek cukru brązowego 1 łyżka syropu z agawy garść suszonych moreli garść suszonych śliwek kilka orzechów(...)papkę przy pomocy blendera. Można to zrobić również widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, wszystko zależy od stopnia twardości fasoli. ;) Puree musi być gładkie! Jest to bardzo ważne by w cieście nie pojawiły się kawałki fasoli. :) Do puree z fasoli dodać wszystkie pozostałe składniki. Dobrze wymieszać mikserem. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180oC przez

coolinarnastrefa.blogspot.com
Marchewkowe z kremem grysikowym 114

blachę o wym 24/28 cm Ciasto: 2 szklanki startej marchewki 5 jajek 10 dag cukru kryształu 15 dag cukru trzcinowego brązowego 1 szklanka oleju roślinnego 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki mieszanki przypraw korzennych-gałka,kardamon,cynamon,goździki imbir Krem: 1/2 litra mleka 5 łyżek kaszy manny błyskawicznej 5 łyżek(...)korzennymi przyprawami sodą i proszkiem do pieczenia aż do skończenia nie przerywając ucierania, na koniec dodać startą marchew mieszać delikatnie do połączenia. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem formy wstawić do piekarnika i piec 50-55 minut w temp 175 *c.    Po upieczeniu ciasto wystudzić na kratce.Przekroić wzdłuż na połowę. Krem: Mleko zagotować z cukrem wsypać mannę

Wanilia i Kardamon
Pancake 154

Pancake   Składniki: ciasto (na 6 sztuk): - 1 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki wody - 1 jajko - 2 łyżki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka oleju (u mnie olej z pestek dyni) dodatki: - serek waniliowy - dżem owocowy Przygotowanie: W misce umieszczam wszystkie składniki na ciasto i dokładnie miksuję. Patelnię lekko natłuszczam i smażę na gorącej patelni

Kuchnia co dnia
Naleśniki o smaku sernika brzoskwiniowego 135

soczystymi ( niesamowicie soczystymi! ) brzoskwiniami.Niebo w gębie!SKŁADNIKI:( 6 szt )NALEŚNIKI:* mąka – 1,5 szkl* jajko – 2 szt* mleko sojowe Alpro ( lekko słodkie )  – 1 szkl* woda gazowana – 3/4 szkl* olej – 3 łyżki* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* olejek do ciast cytrynowy – 1 łyżeczka* sól – 1 szczyptaNADZIENIE:* soczyste brzoskwinie – 3 szt* ser biały dwukrotnie mielony

Ostra na Słodko
Muffiny dyniowe z malinami i kruszonką :) 132

banalnie proste w przygotowaniu. Składniki: 300 g mąki pszennej np. tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 170 g cukru szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru waniliowego 2 jajka   200 g purée z pieczonej dyni  (przepis) 60 ml mleka 160 ml oleju rzepakowego Kruszonka: 25 g masła 25 g cukru(...)ciasta. Jeżeli z masy nie powstały charakterystyczne dla kruszonki grudki, to wstawiamy ciasto do lodówki na 30 minut i ponownie je wyrabiamy. Do dużej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon i dokładnie mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy jajka, olej mleko i puree z dyni. Jeśli dyniowe puree jest bardzo gęste, mokre składniki mieszam

Smakowity Blog Kulinarny
Ziemniaczane ciasteczka z marmoladą wieloowocową. 133

Wykonanie : Do miski przesiać mąkę z proszkiem,dodać cukier, cukier waniliowy, jajko i masło. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 20 minut. Stolnicę podsypać mąką rozwałkować ciasto na około 5 mm, wycinać kwadraty 6/6 cm. Nakładać po łyżeczce kopiastej  twardej marmolady, zlepiać ze sobą przeciwne rogi. Posmarować każde ciastko mlekiem i posypać cukrem trzcinowym. Piec w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
Pączki wegańskie – na szybko 160

Klasyczne polskie pączki to gęste, puszyste i elastyczne ciasto drożdżowe z dodatkiem masła, jajek i mleka. Da się to ominąć, i zrobić wegańskie mini-pączki, smakujące prawie tak samo dobrze, jak oryginalne. Mini pączki bez jajek, bez masła, bez krowiego mleka. W dalszym ciągu smaczne i lekko drożdżowe. Margarynę razem z mlekiem i dwoma łyżkami oleju rzepakowego rozpuszczamy w garnuszku(...)patelni. Po rozpuszczeniu wrzucamy cukier, mieszamy do rozpuszczenia. Mieszankę należy lekko przestudzić. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, drożdżami, solą do głębokiej miski. Wlewamy margarynę z mlekiem, mieszamy całość do uzyskania gęstego, lekko wilgotnego ciasta.   Ciasto wyjmujemy na stolnicę, szybko je zagniatamy, jeśli jest za bardzo lepkie – delikatnie podsypujemy mąką. Toczymy wałek i dzielimy go na 18-20 kulek

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania