ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:149/767)

Muffinki piernikowe z jabłkiem 207

szklanki oleju 2 łyżki płynnego miodu 1 jajko szczypta soli 3 jabłka garść orzechów Mieszamy ze sobą mąkę, cukier, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i sodę dodajemy rozbełtane jajko, mleko, olej i miód i dokładnie mieszamy ciasto, po czym  dorzucamy pokrojone drobno jabłko. Formę do muffinek wykładamy papilotkami (ja użyłam świątecznych od Papil Art ), napełniamy ciastem

Cynamonowe szczęście
Tort bezglutenowy, bez laktozy i bez jajek 139

szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszki do pieczenia 1 łyżeczka sody pół szklanki oleju  cukier palmowy 1,5 szklanki mleka ryżowego Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 3 łyżki agawy wiśnie (ja dałam z kompotu wiśniowego) Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao Dodatkowo(...)dżem do przełożenia posypka kolorowa Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto podzieliłam na trzy części. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp 180 °C. Tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. Z ciasta upiekłam trzy takie same spody. Jeśli ciasto jest zbyt gęste

nietadieta
KAKAOWIEC Z CAŁYMI GRUSZKAMI 138

mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka gruszek -najlepiej twardych cukier puder Wykonanie: W garnuszku rozpuszczamy margarynę ,dolewamy mleko,  dodajemy cukry i kakao, energicznie mieszamy aby nie było grudek. Studzimy.Dodajemy mąkę , proszek do pieczenia i całe roztrzepane wcześniej jajka. Ciasto wylewamy do prodiża lub tortownicy, , ustawiamy gruszki. Pieczemy ok 50 minut. Gotowe studzimy i posypujemy cukrem pudrem

Z Majeczką w kuchni
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 1194

upiec. Smacznego!     Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 6 łyżek cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 380g schłodzonego masła 5 żółtek 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Masa jabłkowa: 2kg jabłek 1/2 szklanki cukru 2 opakowania + 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku bez cukru 1 szklanka soku jabłkowego 2 łyżeczki(...)posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Pozostałe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki

Mała Cukierenka
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 574

upiec. Smacznego!     Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 6 łyżek cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 380g schłodzonego masła 5 żółtek 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Masa jabłkowa: 2kg jabłek 1/2 szklanki cukru 2 opakowania + 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku bez cukru 1 szklanka soku jabłkowego 2 łyżeczki(...)posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Pozostałe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki

Mała Cukierenka
Ciasto dyniowo-cytrynowe 134

u0142adnikami na g\u0142adkie ciasto. Wyk\u0142adamy do formy keks\u00f3wki o d\u0142ugo\u015bci ok. 20 cm. Pieczemy ok. 40-50 minut w 180 st. C.","Po upieczeniu wyci\u0105gamy z formy, by ostyg\u0142o. Pozostawione w formie ciasto zaparzy si\u0119. Kroimy po wystudzeniu."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Ciasto dyniowo-cytrynowe Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości(...)Wege Porcje 12 Porcje 12 Składniki 500 g dynia 150 g mąka kukurydziana 1 łyżka siemię lniane 100 ml mleko może być roślinne 1,5 łyżeczka soda oczyszczona 1 łyżeczka proszek do pieczenia 100 g erytrol lub inne słodziwo Sposób przygotowania Dynię kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki i pieczemy przez 15 minut 150 st. C. Gdy ostygnie wykrawamy miąższ, który

Kucharzyca
Ciasto marchewkowe inaczej 836

marchewkowe W tej wersji zrobiło się bardziej wystawne   Składniki ciasto - 2 szklanki mąki - 2 szklanki cukru - 1 szklanka oleju - 5 jajek - 2 szklanki drobno potartej marchewki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) - 2 łyżeczki sody (płaskie) - 2 łyżeczki cynamonu - 50 g rodzynek w czekoladzie krem - 2 szklanki mleka - 5 łyżek kaszy manny - kostka margaryny - 1/2 szklanki cukru polewa(...)się biała Mąkę wymieszać  z proszkiem do pieczenia sodą i cynamonem Na przemian z olejem dodawać do ciasta Cały czas  miksować Dodać marchewkę i rodzynki piec 180 % 40 -45 minut do suchego patyczka blacha 20 na 40 cm 2. - galaretki rozpuścić w 500 ml wody zostawić aż ostygnie - przygotować krem zagotować mleko  z cukrem dodać kaszę

W królestwie smaków Beaty
Ciasto Hawana 41088

weekendowej kawusi polecam pyszne ciasto Hawana. Ciasto to jest jednym z najlepszych ciast jakie jadłam w ostatnim czasie. Beza kokosowa, ananas i  rum to dla mnie połączenie doskonałe.  SKŁADNIKI: Biszkopt:   3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Beza kokosowa: 4 białka, 2/3 szklanki cukru(...)waniliowego, 2,5 łyżki cukru, 1 kostka masła, 1 puszka ananasa. Dodatkowo: 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 2 łyżeczki mleka. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając stopniowo dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 24cmx24cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Beza

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie. Mocno czekoladowe cuda 320

powstałej masy dodajemy czekoladę i dokładnie mieszamy. Do osobnej miski przesiewamy mąkę, łyżkę kakao i proszek do pieczenia. Łączymy z mokrymi składnikami. Ma wyjść bardzo gęste ciasto w którym łyżka będzie stała. Gdyby było za rzadkie dodajemy mąki, jak za gęste dodajemy mleka. Jak już mamy ciasto to zaczynamy zabawę. Na dno papilotki dajemy odrobinę ciasta, wypukłą stroną małej łyżeczki

ladykitchen
Tort miś 182

proszek do pieczenia miksujemy mikserem ok. 2 minut, aż powstanie jednolite ciasto. Na końcu dodajemy roztopioną (chłodną, ale jeszcze płynną) czekoladę.Ciasto dzielimy na dwie części wykładamy do tortownicy o średnicy 26cm, wysmarowanej margaryną i posypanej mąką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C ok. 25 minut (sprawdzamy patyczkiem). Ciasta po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia.Mamy dwa ciasta zabieramy się(...)pomocą obręczy z formy do pieczenia. Więc składamy główkę misia :)Jeden krążek ciasta układamy na paterze zaciskamy wokół niego obręcz. Wykładamy połowę masy budyniowej, przykrywamy drugim krążkiem, wykładamy resztę masy i przykrywamy trzecim krążkiem. Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Masa budyniowaPół szklanki mleka i cukier zagotowujemy. Do reszty mleka dodajemy cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną

NA MOIM TALERZU
Wilgotne ciasto pomarańczowe 4002

jajek dodać przesianą mąkę proszek do pieczenia oraz margarynę, sok i skórkę z pomarańczy. Całość mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach C przez 30-40 minut do momentu suchego patyczka. Następnie ciasto studzimy a potem przekrawamy wzdłuż i nasączamy sokiem z połowy pomarańczy. Krem: do rondla wrzucamy margarynę, cukier, cukier waniliowy oraz mleko i sok z pomarańczy

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto Pijak 104

newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Czym nasączyć ciasto Pijak? Jak sama nazwa wskazuje, ciasto Pijak powinno zawierać w sobie sporo procentów. W tym wypadku należy nasączyć ciasto alkoholem. Mimo, że w cieście jest go dużo, w pierwszym kęsie alkohol nie jest bardzo wyczuwalny, bo bardzo dobrze równoważą go pozostałe składniki. Dopiero(...)ciasto Pijak? Ten rodzaj ciasta dobrze znosi przechowywanie i nie obsycha, jednak ze względu na masę budyniową, nie może być zamrażany ani przechowywany w lodówce dłużej niż 4-5 dni. Najlepszym rozwiązaniem będzie zabezpieczenie ciasta w szczelnie zamykanym pojemniku, dzięki czemu wytrzyma dłużej oraz nie wchłonie zapachów innych produktów z lodówki. Ciasto pijak Przepis na ciasto Pijak Składniki na ciasto

okolicepalnika.pl
Ciasto z bananem 206

minut Składniki : Ciasto : 5 jaj 120 g cukru 125 ml oleju 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek kakao Masa budyniowa: budyń waniliowy 500 ml mleka 100 g cukru pudru 300 g masła 4 łyżki rumu Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier i po jednym żółtku. Następnie wlewamy 125 ml oleju

Różne smaki w kuchni
Pyszne Ekspresowe Placuszki Z Brzoskwiniami 133

łyżka cukru + 1 łyżka cukru waniliowego ) 1/2 szklanki mleka szczypta soli 1 całe jajko 1/3 łyżeczki  proszku do pieczenia 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce bądź garnuszku i mieszamy lub miksujemy do połączenia składników. Jeśli ciasto wyszło za gęste dolewamy odrobinę mleka. 2. Brzoskwinie obieramy i kroimy w kawałki, dodajemy do ciasta. mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Ciasto z bananem 766

minut Składniki : Ciasto : 5 jaj 120 g cukru 125 ml oleju 200 g maki 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia 6 lyzek kakao Masa budyniowa: budyń waniliowy 500 ml mleka 100 g cukru pudru 300 g masla 4 lyzki rumu Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy na sztywna piane. Stopniowo dodajemy cukier i po jednym zoltku. Następnie wlewamy

Słodkości i nie tylko
Ciasto z truskawkami przypominające drożdżowe 307

ciasto przypominające drożdżówkę.Jednak upieczone bez dodatku drożdży.Z owocami i krusznką, polane lukrem.Komu kawałek?Zapraszam!Składniki:Ciasto:3 szklanki mąki pszennej;1,5 szklanki białego cukru;3 jaja;1 szklanka oleju;0,5 szklanki mleka;1 łyżka octu jabłkowego;2 łyżeczki proszku do pieczenia;Opakowanie cukru wanilinowego (16 g);300 g truskawek;1 kisiel cytrynowy (waga 77 g).Kruszonka(...)masę.Stale ubijając dodawać powoli olej i mleko na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać łyżkę octu.Formę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wylać ciasto.Truskawki wymieszać z kisielem. Wyłożyć na ciasto.Mąkę razową, cukier i masło rozetrzeć palcami na kruszonkę. Kruszonką oprószyć ciasto po wierzchu.Ciasto piec w piekarniku nagrzanym

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania