ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:149/767)

Szarlotka z mąki jaglanej pod piankami (bez glutenu, mleka i jajek) 212

Sezon szarlotkowy w pełni, więc proponuję szarlotkę na kruchym jaglanym cieście, zapiekaną pod pierzynką z pianek.  Składniki:mąka jaglanaskrobia kukurydziana, ryżowa lub tapiokaproszek do pieczenia

głodny alergik
Karpatka po królewsku 228

będzie się odklejać od garnka. Ciasto przełożyć do misy miksera, miksować dodając po jednym jajku, dodać proszek do pieczenia, zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto podzielić na pół. Do każdej z form przełożyć ciasto, rozsmarowując łyżką maczaną w zimnej wodzie. Warto rozsmarować ciasto w ten sposób, aby brzegi były lekko wyższe. Formy wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika(...)dół, nie wolno otwierać piekarnika, podczas pieczenia!. Piec około 25-30 min, do złotego koloru. Wystudzić całkowicie w formie. Śmietankowy Crème Pâtissière : 6 żółtek z temp. pokojowej 600 ml mleka 40 gr mąki pszennej 40 gr mąki ziemniaczanej 1 laska wanilii, przekrojona na pół, wzdłuż 100 gr cukru drobnego może być też zwykły (drobny po prostu szybciej się ubija

moj przepis na
Torcik z pianką bez pieczenia 215

masy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak. Przed samym podaniem ciasto ozdobiłam świeżymi bratkami. Polecam…     Składniki: około 200g okrągłych biszkoptów 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 opakowania galaretki w czerwonym kolorze (użyłam żurawinowej, ale może być wiśniowa, truskawkowa) 250g masła(...)lodówki na około 1-2 godziny. Wierzch: 7 Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić 1 szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. 8. Blaszkę z ciastem wyjąć z lodówki i na wierzchu poukładać biszkopty maczane w ponczu. 9. Skondensowane mleko ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2-3 minuty. Następnie cały czas mieszając, wlewać powoli ostygniętą galaretkę. Tak przygotowaną piankę wyłożyć

Mała Cukierenka
Muffinki czekoladowo-orzechowe z kremem 155

orzechy rozdrabniamy blenderem i dosypujemy do ciasta. Muffinki przekładamy do silikonowej foremki i pieczemy 20 minut w 180*C. Po wyjęciu i ostudzeniu dekorujemy kremem budyniowym i kolorową posypką. Krem: W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej

VioletoweKucharzenie
Jabłecznik pełnoziarnisty 212

mąki pszennej pełnoziarnistej - graham drobna, typ 1850 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. oleju 1 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - mój dodatek, bo wydawało mi się, że sam proszek do pieczenia ciężkich jabłek kompotowych nie udźwignie 1 łyżeczka cynamonu - mój dodatek jabłka z kompotu - niecały słoik 1 litrowy, objętościowo tyle(...)obsypania formy 2 łyżki brązowego cukru - do posypania ciasta przed pieczeniem W dużej misce zmiksować całe jaja ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę - musi mieć kolor i konsystencję gęstego kogla-mogla . Dodać mleko, olej i zmiksować do połączenia składników. Do drugiej miski wsypać mąkę pszenną, pełnoziarnistą, ziemniaczaną, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i wymieszać. Suche

Grunt to przepis!
Serrnik z musem czekoladowym 650

łyżki budyniu w proszku (waniliowego lub śmietankowego) lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki mleka w proszku (opcjonalnie) 1 duża puszka mleka skondensowanego 3 całe jajka 3 łyżki likieru Amaretto lub innego aromatu (można tez wykorzystać np. aromat waniliowy do ciast lub zwykły cukier wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można(...)Przygotowanie   1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru do pieczenia o średnicy 24 cm. Do miski włożyć ser, budyń w proszku, mleko skondensowane, jajka i likier (lub inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa

coolinarnastrefa.blogspot.com
Mufinki z ricottą 139

Miałam serek ricotta i tak oto w ramach wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę powstały pyszne mufinki z serkiem i czekoladą. Mufinki piekły także:cdn. 250 g ricotty 2 jajka 320 ml mleka  60 g roztopionego masła 260 g mąki 250 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli  60 g kakao 170 g czekolady Składniki mokre

Moje domowe kucharzenie
wypieki do koszyczka 101

malutkie ale ciasto mega wyrasta, więc foremki należy wypełnić maksymalnie do połowy. Ja swoje udekorowałam lukrem i czekoladą, ale jeśli ktoś nie chce się bawić w dekoracje to wystarczy posypać cukrem pudrem.  Składniki: 450 g mąki 2 jajka 200 g cukru pudru (w oryginalnym przepisie 300g) 200 ml oleju 300 ml mleka skórka z cytryny łyżeczka proszku do pieczenia(...)Żółtka utrzeć i powoli wlewać olej nadal ucierając aż powstanie gęsta masa. Połączyć ją z pianą z białek. Mąkę wymieszać z proszkiem i przesiać. Dodać do masy jajecznej i miksować dolewając mleko. Na końcu dodać skórkę z cytryny. Ciasto podzielić na połowę i do jednej dodać kakao. Przełożyć ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rogale z maślanki 154

jest ciastem, tylko coś co jest czymś do podjadania. I znalazłam na grupie kulinarnej przepis na rogaliki :)  Przepis trochę zmodyfikowałam.  W środku marmolada owocowa. Niektóre mają nadzienie z serka waniliowego, z wiaderka. A co! Jak tłusty czwartek, to tłusty czwartek!  A poza tym mamy karnawał przecież :D Składniki: 600 gramów mąki 200 ml ciepłego mleka(...)elastyczne ciasto z mąki, proszku do pieczenia, oboma cukrami, solą, dodać rozczyn, roztopione masło i maślankę Ciasto przełożyć do miski wysmarowanej delikatnie olejem lub oliwą, albo wysypanej mąką. Ja wolę wysmarować tłuszczem Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. pół godziny Następnie dzielimy ciasto na dwie części i jedną przykrywamy, aby nie wyschło Część ciasta wałkujemy na posypanym mąką

Szczęśliwa kuchnia
Rogale z maślanki 160

jest ciastem, tylko coś co jest czymś do podjadania. I znalazłam na grupie kulinarnej przepis na rogaliki :)  Przepis trochę zmodyfikowałam.  W środku marmolada owocowa. Niektóre mają nadzienie z serka waniliowego, z wiaderka. A co! Jak tłusty czwartek, to tłusty czwartek!  A poza tym mamy karnawał przecież :D Składniki: 600 gramów mąki 200 ml ciepłego mleka(...)elastyczne ciasto z mąki, proszku do pieczenia, oboma cukrami, solą, dodać rozczyn, roztopione masło i maślankę Ciasto przełożyć do miski wysmarowanej delikatnie olejem lub oliwą, albo wysypanej mąką. Ja wolę wysmarować tłuszczem Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. pół godziny Następnie dzielimy ciasto na dwie części i jedną przykrywamy, aby nie wyschło Część ciasta wałkujemy na posypanym mąką

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciasto twarogowe ze śliwkami . 442

fajnie się razem uzupełniają. Inspiracja : KLIK   Składniki: foremka 25x 38 Ciasto: 250 g białego sera , twarogu ( ja użyłam takiego w kostce ) pół szklanki (110g) cukru pół szklanki  (125ml) mleka pół szklanki (125ml) oleju skórka otarta z całej  cytryny 3 szklanki mąki   2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 3 jajka pół szklanki cukru 2 opakowania budyniu(...)mocno dojrzałe i słodkie)  100g płatków migdałowych  Wykonanie : Twaróg utrzeć w misce z cukrem , dodać mleko , olej , skórkę z cytryny. Połączyć składniki . Mąkę i proszek wymieszać  , dosypywać partiami do masy twarogowej i dokładnie łączyć całość . Zagnieść ciasto w kulkę i schłodzić kilkanaście minut w lodówce. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować na prostokąt ,wyłożyć

Malinowa Kawiarenka
Ciasto herbaciane z herbatnikami 131

sprawą dodania esencji herbacianej! Dla kogo: dla szukających ciasta idealnego do herbatki dla fanów herbatników dla chcących skosztować ciasta zawierającego herbatę Składniki: 200g mąki łyżeczka proszku do pieczenia 80-100g herbatników 100g masła 120g cukru 2 jajka 100ml mleka 2 torebki czarnej herbaty  100ml wrzątku szczypta soli Wykonanie: Herbatę zalać wrzątkiem i odstawić by się zaparzyła. W rondelku(...)jajka i dokładnie wymieszać - nie gotować. Do roztopionego masła z cukrem dodać mleko, zaparzoną herbatę wraz z liśćmi z torebki. Na końcu dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać dodając na końcu pokruszone herbatniki (ja 3/4 dałam do ciasta i 1/4 zostawiłam na dekorację). Ciasto wyłożyć do keksówki pokrytej papierem do pieczenia

Mania Wypiekania
Ciasteczka prawie jak oreo 175

wiele ciasta :P. Ale minęło już kilka dni od tamtej chwili i wszyscy domownicy zaczęli się dopominać czegoś słodkiego. Już dawno chciałam zrobić jakieś kruche ciasteczka, więc zrobiłam kruche ciasteczka kakaowe i pyszną masę do przełożenia. Składniki: 30 dag mąki pszennej 15 dag masła 10 dag cukru pudru 2 łyżeczki kakao 4 żółtka szczypta soli 1/2 płaskiej łyżeczki proszku(...)pieczenia Masa: 1 kostka masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki mleka w proszku  2 łyżki słodkiej śmietanki - 36% Wykonanie: Żółtka z cukrem pudrem ucieram na puch. Masło siekam z mąką, szczyptą soli, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodaję utarte  żółtka i zagniatam ciasto. Zawijam w folię i wkładam na 20-30 min do zamrażalnika. Wyjmuję i rozwałkowuję

Ciasteczkowy Potwór
Dwukolorowe ciasteczka z rumowym lukrem 175

Cię realizuje i daje niesamowitą satysfakcję. Pamiętaj, że wszystko co Cię spotyka ma sens. Nie trać cierpliwości. Składniki na ciasto: 370g mąki pszennej 250g masła w temperaturze pokojowej 370g cukru pudru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50ml mleka 2 łyżki kakao Sposób wykonania: Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę, dodajemy 5 żółtek, mleko, przesianą przez sitko

Kuchnia Pani Wiosny
Włoskie ciasteczka cantuccini 190

Jajka ucieramy z cukrem, a następnie mieszamy z przesianą mąką, migdałami, proszkiem do pieczenia i solą. Zagniatamy ciasto i formujemy wałki o średnicy około 2 cm. Przecinamy wałki w kilku miejscach, by zmieściły się na blasze. Wałki ciasta układamy na papierze do pieczenia i smarujemy żółtkiem z łyżką mleka. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Po tych 20 minutach wyjmujemy

upichcic

Proponowane wyszukiwania