ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:142/767)

MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 565

delikatnemu budyniowemu kremowi.Wspaniale orzeźwia! SKŁADNIKI:CIASTO: – jajko – 3 szt – cukier – 0,5 szklanki – mąka – 0,5 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – kakao – 1 łyżkaWARSTWA MIĘTOWA: – landrynki miętowe – 180 g – woda – 1/4 szklanki – budyń śmietankowy – 1 op – mleko – 360 ml – masło(...)śmietana 36% – 200 gDODATKOWO: * herbatniki – ok. 20 szt * czekolada – 20 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO:Oddzielamy białka od żółtek.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier.Dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao.Delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą.Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach

Ostra na Słodko
Placek z budyniem i rabarbarem 178

uwielbiam ten kremowy budyń, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe... Możecie użyć dowolnych owoców;) Składniki:200g masła lub margaryny, 3 szklanki mąki pszennej, jajko + 2 żółtka, 1 i 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy,4 łyżki śmietany 12%, 400g rabarbaru, 2 budynie waniliowe z cukrem, 3 szklanki mleka. Przygotowanie Mąkę przesiać wraz(...)proszkiem do pieczenia, zrobić dołek, dodać jajko i żółtka, wsypać cukry. Dodać posiekane masło oraz śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto.  Podzielić na 2 nierówne części. Mniejszą owinąć folią aluminiową i włożyć do zamrażalnika. Większą częścią ciasta wylepić dno przygotowanej formy o wym. 33x23cm, nakłuć widelcem.   Rabarbar oczyścić, pokroić w kosteczkę i rozłożyć równomiernie na cieście. Budyń ugotować

Z miłości do słodkości
Rustykalna tarta jabłkowa z kremem frangipane podana z lodami orzechowo-piwnymi i koźlakiem 197

owocowe. Porcje: 10 porcji Czas przygotowania: 100 minut Składniki: Lody piwne 200 ml mleka z nerkowców *, 170 ml śmietany 36%, 70 g cukru, 4 żółtka, 50 ml piwa PILSNER CZESKI (BOHEMSKI), 10 g glukozy w proszku, do przybrania listki mięty i płatki nagietka (opcjonalnie). Kruche ciasto 250 g mąki pszennej, 120 g zimnego masła, 5 łyżek cukru pudru trzcinowego(...)maszyny do lodów i ukręcić lody. Jeśli nie macie maszynki masę trzeba mrozić ok 4 godziny w zamrażarce, co 30 minut wyjąć i przemieszać łyżką.  Ciasto Mąkę, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą, dodać zmrożone masło starte na tarce, rozetrzeć palcami, dodać żółtka i maślankę, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą

SzczyptaSmaQ
Pyszne ciasto jagodowe z kruszonką 110

już za sobą ;) ciasto drożdżowe z jagodami i pyszną chrupiącą kruszonką. Ciasto jest puszyste , idealne do kawy. Nie ma potrzeba długiego wyrabiania. Bardzo polecam do wypróbowania.   Blaszka wymiary : 37 x 25 cm Czas pieczenia: ok. 55 minut Temp. pieczenia : 185 C Składniki: pół kg jagód 1 szkl. mleka 1 kostka masła ( 200 g ) 80 dag mąki pszennej(...)czubate łyżki drobno posiekanych migdałów szczypta proszku do pieczenia 1 torebka cukru waniliowego   tłuszcz i bułka tarta Sposób przygotowania: Mleko i 1/2 kostki masła podgrzewaj , aż masło się rozpuści, przestudź. Do miseczki wsyp 3 szkl. mąki, drożdże oraz 1/2 szkl. cukru. Wbij 2 jajka. Powoli dolewaj mleko z masłem, zagnieć ciasto. Kiedy zacznie odstawać od ścianek miseczki, przykryj

Różne smaki w kuchni
Pyszne ciasto jagodowe z kruszonką 349

czubate łyżki drobno posiekanych migdałów szczypta proszku do pieczenia 1 torebka cukru waniliowego   tłuszcz i bułka tarta Sposób przygotowania: Mleko i 1/2 kostki masła podgrzewaj , aż masło sie rozpuści, przestudż. Do miseczki wsyp 3 szkl. mąki, drożdże oraz 1/2 szkl. cukru. Wbij 2 jajka. Powoli dolewaj mleko z masłem, zagniec ciasto. Kiedy zacznie odstawac od ścianek miseczki, przykryj

Słodkości i nie tylko
Krówka na biszkopcie 125

Przepyszne ciasto do kawy, które jest łatwe i szybkie w przygotowaniu.                                                              Krówka na biszkopcie Składniki: Biszkopt : jajka- 7 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia(...)dodać cukier i żółtka.  Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać.  Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy 36x 25 cm,  piec 30 minut w 175 stop.   Przekroić ciasto  wzdłuż na pół. Krem budyniowy : Zagotować 0,5 szkl mleka z cukrem i masłem. Pozostałe mleko rozrobić z mąką i wlać

Kuchnia Danusi
Ciasto marchewkowo- truskawkowe z masą budyniową 229

dodatkiem migdałów. Robi bardzo dobre wrażenie wzrokowe jak i co najważniejsze smakowe :)Składniki:Ciasto marchewkowe: 2/3 szkl. cukru 300 g marchwi 200 g zmielonych migdałów 4 jajka 10 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 1 i 1/2 szkl. mleka 1 op. budyniu waniliowego 5 łyżek cukru 2 łyżki masła Ponadto: 500 g truskawek Sposób(...)utrzec z resztą cukru. Dodac marchew i pianę. Migdały wymieszac z mąką , proszkiem do pieczenia. Dodac do ciasta. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyc papierem do pieczenia i wysmarowac tłuszczem. Ciasto wlac do foremki. Piec ok. 40 minut w temp. 180 C. Masa budyniowa: Budyń ugotowac na mleku , po ugotowaniu dodac cukier i masło. Utrzec. Ciasto marchewkowo - truskawkowe:Ciasto posmarowac

Słodkości i nie tylko
Marysieńka 137

pszennej 2 kopiaste łyżki kakao (używam naturalnego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Ciasto orzechowe: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag orzechów włoskich 1,5 łyżki miodu   Krem: 1/2 l mleka 5 żółtek 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej(...)mąki z proszkiem i wymieszać. Na koniec dodać miód i posiekane orzechy. Masę wylać na blaszkę 22x37cm wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 30-40 min w 180 stopniach. Ostudzić. 3. Krem: Odlać pół szklanki mleka i wymieszać z nim utarte żółtka z cukrem oraz mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać masę żółtkową

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto BLACK&WHITE ze śliwkami i jabłkiem 267

godzina Składniki: 300g mąki tortowej + 50g jaglanej 200g cukru pudru 125g masła i 125g masła roślinnego 5 jajek EKO L 8 łyżek mleka 2 duże łyżki kakao 1 płaska łyżka proszku do pieczenia Pokrojone drobno jabłka posłodzone(...)posypane cynamonem Wypestkowane połówki posłodzonych śliwek Małe opakowanie skórki pomarańczowej Przygotowanie: 1/ Cukier, żółtka, i masła utrzeć, dodawać stopniowo mąki z proszkiem do pieczenia i mleko. Na końcu ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do ciasta. 2/ Dodać opruszoną w mące skórkę pomarańczową i wymieszać. 3/ Połowę ciasta odłożyć a do reszty wmiksować 2 pełne łyżki kakao

Kuchnia PROzdrowotna
Ciasto z musem jabłkowym i budyniem 558

oleju 2 łyżki wody ½ proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 łyżki masła 1/4 szklanki wody 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 ½ opakowania galaretki pomarańczowej Masa budyniowa: 900ml mleka 3 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 200g miękkiego masła Polewa: 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 8-9 łyżek mleka Ciasto rozpoczynamy od przygotowania biszkoptu(...)umieszczamy ponownie w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Na koniec przygotowujemy polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz z mlekiem i masłem. Mieszamy do połączenia składników. Gotową polewę wylewamy na ciasto i odstawiamy by nieco stężała. Ciasto jest gotowe. Smacznego

Kolizje Smaków
Czekoladowa Karpatka 143

popularne ciasto nie do poznania. Pyszne no i bardzo czekoladowe. Idealne dla fanów czekoladowych ciast. Składniki: na ciasto: 200 mąki 100 masła 5 jajek 250 ml wody sól 2 łyżeczki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka łyżeczka pasty waniliowej pół szklanki cukru(...)kakao i proszek do pieczenia i szybko ucierać. Gdy ciasto będzie lśniące i gładkie zdjąć z ognia i przestudzić. Wbijać po jednym jajku przez cały czas ucierając. Ciasto podzielić na pół i rozsmarować  na dwóch jednakowych natłuszczonych niedużych blaszkach. Piec około 40 minut w temp.180°C. Z podanych składników przygotować budyń. W połowie szklanki mleka wymieszać mąki

Pysznie & Pięknie
CIASTO CZEKOLADOWE 127

Bardzo prosty przepis na pyszne czekoladowe ciasto, które zawsze wychodzi :)  Składniki: 200 g mąki pszennej  1 łyżka kakao  80 g masła 1/2 szklanki mleka  150 g cukru trzcinowego  1 łyżeczka proszku do pieczenia  100 g mlecznej ciemnej czekolady  wiórka kokosowe do posypania 2 jajka  Polewa: 100 g czekolady mlecznej ciemnej(...)Przygotowanie: W garnuszku na bardzo małym ogniu roztapiam masło i czekoladę. Zdejmuję z palnika, dolewam mleka i mieszam.  Mąkę, proszek, kakao przesiewam przez sitko do miski. Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę, następnie powoli łącze ze suchymi składnikami i mieszam.  Ciasto przekładam do wyłożonej papierem  tortownicy i piekę przez około 45 minut ( do suchego patyczka

Kukuleczki
ciasto z kulkami serowo-kokosowymi 101

serowe: 250 g twarogu 50 g kokosu 50 g cukru 3 łyżki mąki 1 jajko na ciasto: 5 jajek 225 g mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g cukru 150 g czekolady deserowej  4 łyżki kakao 150 ml mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli na polewę: 1/4 kostki masła 1/4 szklanki cukru pudru łyżka kakao łyżka(...)masę. Czekoladę rozpuścić nad parą i wlać do masy jajecznej.  Mąkę, kakao, mąkę ziemniaczaną, sól i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do masy jajecznej, dolać mleko i zmiksować. Białka ubić na sztywno i dodać do masy.  Zmiksowane na gładko ciasto przelać do foremki, delikatnie żeby nie uszkodzić kulek serowych. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Brownie z gruszką, bananami i cynamonem! 203

banany - 4 gruszki - 5 jaja - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - cynamon   Wykonanie: W rondelku rozpuszczamy: margarynę, cukier, kakao, mleko.  Mieszamy aż składniki się połączą, doprowadzamy do wrzenia.  Rondelek zdejmujemy z kuchni.  Odlewamy 1/3 szklanki masy (będzie to polewa na ciasto).  Rondelek stawiamy w zimnym miejscu aby masa wystygła. Wystudzoną masę za pomoca

SMYKWKUCHNI
Sernik "złota rosa" 496

Sernik ze złotą rosą Jest to ciasto, od którego zaczęła się moja przygoda z gotowaniem. Raz wychodziło, a raz nie. Teraz jest za każdym razem idealne. Ten sernik jest wilgotny, a nawet powiedziałabym, że mokry, po prostu rozpływa się w ustach. Myślę, że każdemu zasmakuje. C iasto: 30 dkg mąki 10 dkg cukru 1 jajko 2 żółtka 1 łyżka smalcu(...)proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu 1/2 szklanki oleju 2 jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy ( w proszku) 3 szklanki mleka Dodatkowo: 1 szklanka cukru do piany z białek Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do dość głębokiej miski i zagnieść. Pozostałe białka zostawić. Blaszkę (25x35 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszkę rozłożyć zagniecione ciasto

Pelusiowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania