Włoskie ciasteczka cantuccini

Włoskie ciasteczka cantuccini

Włoskie ciasteczka cantuccini

Powrót do Włoch. Cantuccini zwane też cantucci lub biscottii di Prato to włoskie ciasteczka z migdałami, które pochodzą z Toskanii. Zwane są łamaczami zębów ;) są dość twarde, dlatego tuż przed zjedzeniem macza się je w winie VIN SANTO produkowanym także w Toskanii. Z podróży przywiozłam sobie takie wino, ale jeśli Wy akurat takiego nie macie, możecie maczać ciasteczka w kawie. Dzięki temu, że piecze się je dwukrotnie, są bardzo chrupiące. Składniki: 250 g mąki pszennej 150 g cukru trzcinowego (ale ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu upichcic

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

upichcicupichcic

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, ciasto, mleko w proszku, bez pieczenia, ciasto mleko w proszku, ciasto ucierane , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z kawą

Inne przepisy z upichcic

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.