ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:136/767)

Miodownik z kremem budyniowym. 160

miodu łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowa: 500 ml mleka + 100 ml 75 g cukru  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 150 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki powidła śliwkowego Polewa czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki mleka 1,5 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie:  Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego(...)miód i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników na jednolitą masę. Pozostawiamy do przestygnięcia. Po tym w misie łączymy mąkę, jaja, śmietanę, proszek do pieczenia i dodajemy masę miodową, dokładnie zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy na 4 równe części. Pierwszą część wałkujemy na blat o grubości ok. 0.5 cm i przekładamy na posmarowaną masłem i posypaną mąką blachę

Kuchnia Łukasza
Miodownik z kremem budyniowym. 291

przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania.Składniki:Ciasto:500-550 g mąki100 g masła100 g cukru (ja użyłem trzcinowego)2 jaja3 łyżki śmietany3 łyżki miodułyżeczka proszku do pieczeniaKrem budyniowa:500 ml mleka + 100 ml75 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej150 g masła2 łyżeczki cukru waniliowego4(...)miód i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników na jednolitą masę. Pozostawiamy do przestygnięcia. Po tym w misie łączymy mąkę, jaja, śmietanę, proszek do pieczenia i dodajemy masę miodową, dokładnie zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy na 4 równe części. Pierwszą część wałkujemy na blat o grubości ok. 0.5 cm i przekładamy na posmarowaną masłem i posypaną mąką blachę

Kuchnia Łukasza
Caryca z brzoskwiniami 306

szkl cukru 1 szkl maki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szkl oleju rzepakowego ciasto ciemne 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1/3 szkl oleju rzepakowego 2 łyżki kakao krem 500 ml mleka 3 łyżki maki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 250 g miękkiego masła(...)ucieramy na puszystą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Na koniec dolewamy olej. 3. Do formy o wymiarach 25×40 cm wykładamy łyżką oba ciasta na przemian. Mieszamy widelcem aby delikatnie połączyły się. Pieczemy około 30- 40 minut w 180- 200 stopniach. Studzimy. 4. Do 1 szklanki mleka wsypujemy obie mąki i dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy. Pozostałe

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Muffiny cappuccino z wiśniami 158

jest tutaj lukier o pięknym wiśniowym kolorze, a także smaku. Z przepisu można przyrządzić 10 sztuk . Muffiny cappuccino z wiśniami Składniki: CIASTO 230g mąki pszennej 80ml mleka 75g masła 60g domowego cukru waniliowego 2 jajka 50g cappuccino w proszku 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia około 200g wiśni LUKIER WIŚNIOWY 50g cukru pudru 1 łyżka soku z wiśni Wykonanie: - składniki(...)wiśnie umyć, wydrylować - do miski przełożyć jajka, mleko, roztopione masło i domowy cukier waniliowy, składniki wymieszać (widelcem lub ręczną trzepaczką) - do osobnej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i cappuccino w proszku, składniki wymieszać - składniki suche przełożyć do składników mokrych, wymieszać - formę na muffiny wyłożyć papilotkami - do każdej nałożyć trochę ciasta, tak, aby przykrywało dno - na ciasto wyłożyć

Smakołyki Bereniki
Czekoladowy Milky Way z truskawkami 329

szklanki mleka w proszku Do dekoracji kuleczki czekoladowe (albo wiórki czekoladowe) Wszystkie składniki znajdziecie tutaj  Przygotowanie: biszkopt : białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, cały czas ubijając powoli dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku, mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Biszkopt lubi dużo powietrza dlatego ubijamy  go jeszcze ok 5 minut i przelewamy ciasto do formy pieczemy(...)powstała gładka masa. Jak masa zacznie tężeć wylewamy ją na dony placek, wyrównując.    masa Milky Way: Mleko zagotować, wymieszać z cukrem aby cały się rozpuścił i wystudzić. Połączyć z cukrem waniliowym, masłem i mlekiem w proszku. Masę dobrze wymieszać przy użyciu robota kuchennego. Połowę masy wyłożyć na placek z masą truskawkową. Przykryć górną częścią placka

Niezły Młynek
Naleśniki z pieczarkami i fetą zapiekane w beszamelu 587

pracy do wykonania na raz. Polecam! Naleśniki z pieczarkami i fetą zapiekane w beszamelu Składniki na 8 naleśników: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki stopionego masła 1-2 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia Na farsz: 1 cebula 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 1 por 200g sera feta przyprawy: sól, pieprz, chili(...)białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mleko i wodę miksujemy z żółtkami, mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia i z roztopionym masłem. Ciasto powinno być lekko gęste. Do ciasta dodajemy ubite białka i mieszamy lekko rózgą. Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki, układany jeden na drugim na talerzu i odkładamy. Farsz: cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy

Smak mojej kuchni
Ciasteczka z karmelem i orzechami 112

niektórymi postanowiliśmy się podzielić. Dzisiaj pyszne kruche ciasteczka z karmelem i orzechami. Słodkie, orzechowe, w sam raz na święta. Przepis Składniki: Ciasto: 220 g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mleka 100 g miękkiego masła Nadzienie: 40 g masła 80 g cukru pół opakowania cukru waniliowego półtorej łyżki miodu 3 łyżki słodkiej śmietany

KasiaiKrzysiu.pl
Ciasto Fistaszek 317

Dodaję jajka, cukier, miód oraz sodę oczyszczoną. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na dwie części. Jedną część ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Drugą porcję ciasta także rozwałkowuję i wykładam na blaszkę. Na wierzch wykładam masę orzechową, wyrównuję. Ciasto piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni(...)sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. 4. Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Masę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wykwintne ciasto z truskawkami 213

ciasto pachnące truskawkami . To dobry początek sezonu truskawkowego. Przepis bierze udział w akcji  "Milion Smaków Truskawek" Składniki: Ciasto: 250 g miękkiego masła 250 g cukru szczyptę soli 4 jajka 500 g mąki 1 torebka proszku do pieczenia 200 ml mleka 100 g grubo posiekanej gorzkiej lub mlecznej czekolady Krem "biała dama": 2 śmietany 30% 2 serki homogenizowane(...)Masło ucieramy z cukrem na pienistą masę. Dodajemy sól, a następnie - pojedynczo - jajka. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy łyżką na zmianę z mlekiem. Na końcu wsypujemy kawałeczki czekolady. Blaszkę dokładnie smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą i nakładamy ciasto. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Serki homogenizowane, cukier puder i cukier waniliowy miksujemy

Salonik smaków
Pancakes z masłem orzechowym i bananem 275

smaczne. Super rozwiązanie jeśli chcemy urozmaicić sobie nieco nasze tradycyjne śniadania:) Pancakes z masłem orzechowym i bananem Składniki: Ciasto: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 1 i 1/4 szklanki mleka lub maślanki 60 g masła 3 łyżki cukru ½ laski wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego szczypta soli Dodatki(...)banan masło orzechowe zmielone orzechy laskowe Przygotowanie: Mąkę przesiewamy. Masło rozpuszczamy w rondelku. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i solą. Jajka roztrzepujemy widelcem, mieszamy z mlekiem, wanilią i roztopionym masłem. Na koniec dodajemy suche składniki i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Smażymy na suchej patelni. Gotowe placuszki smarujemy masłem orzechowym, na nie nakładamy plastry banana i posypujemy

Mania Gotowania
Sezamkowa babka z nutą wanilii i gryki 218

cukrem i miodem a następnie dodajemy margarynę i kremówkę. W następnym kroku dodajemy na zmianę mąki wymieszane z proszkiem i mleko waniliowe. Miksujemy aż do uzyskania wolno i jednolicie lejącej się masy.3/ Do natłuszczonej blachy obsypanej bułką tartą wlewamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach 55 minut. 4/ Upieczone ciasto studzimy i oblewamy przestudzoną polewą. Na polewę nakładamy rodzynki

Kuchnia PROzdrowotna
Złota rosa z pierniczkami 142

łyżki cukru 250 g pierników w czekoladzie Wykonanie: Z margaryny,cukru, żółtek, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz startej skórki cytryny (uprzednio sparzonej )zagnieść ciasto rozwałkowujemy, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski wbijamy całe jajka dodajemy olej, mleko, cukier wszystko miksujemy mikserem około 15 minut. Nie przerywając miksowania dodajemy po 2 łyżki sera uprzednio roztrzepanego mikserem

kgwjanczewo
Domowy Kopiec kreta 200

Gwarantuję - wychodzi o wiele smaczniej! To co? Pieczecie? Ciasto zawiera lokowanie Krecika Oto Krecik i jego kopiec. Pierwowzór. A to ciasto wzorowane na kopcu Krecika Domowy Kopiec Kreta Składniki: ciasto czekoladowe: 2jaja 4 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru brązowego:pół na pół zwykły i muscovado 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1,5 szklanki mąki(...)proszkiem i zmieszaj z kakao. 4. Do kolejnego naczynia ( u mnie miarka) wlej olej i mleko. 5. Naprzemiennie do misy z jajami i cukrem dodawaj raz chlust mokrych, a raz suchych składników, wciąż miksując. 6. Gładką masę wlej do tortownicy  o średnicy 23cm,wyłożonej papierem do pieczenia 7. Piecz około 40minut w 180stopniach do "suchego patyczka" 8.Przestudzone ciasto czekoladowe

U Fiolki
Domowy Kopiec kreta 139

proszek do pieczenia i kakao by zrobić domową wersję kopca kreta? Gwarantuję - wychodzi o wiele smaczniej! To co? Pieczecie? Ciasto zawiera lokowanie Krecika Oto Krecik i jego kopiec. Pierwowzór. A to ciasto wzorowane na kopcu Krecika Domowy Kopiec Kreta Składniki: ciasto czekoladowe: 2jaja 4 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru brązowego:pół na pół zwykły i muscovado 1 szklanka mleka(...)proszkiem i zmieszaj z kakao. 4. Do kolejnego naczynia ( u mnie miarka) wlej olej i mleko. 5. Naprzemiennie do misy z jajami i cukrem dodawaj raz chlust mokrych, a raz suchych składników, wciąż miksując. 6. Gładką masę wlej do tortownicy  o średnicy 23cm,wyłożonej papierem do pieczenia 7. Piecz około 40minut w 180stopniach do "suchego patyczka" 8.Przestudzone ciasto czekoladowe

Fiolka w kuchni
Tort urodzinowy 122

Biszkopt: 6 jajek 12 łyżek cukru 3 płaskie łyżki mąki tortowej 2 pełne łyżki kakao Masa: 2 kostki masła 2 szklanki cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki mleka w proszku sok z 2 cytryn Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń posypka cukrowa posypka waflowa Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę na najwyższych obrotach. Do ubitych białek dosypuję po trochu cukier(...)minut. Upieczone wyjmuję i rzucam o podłogę z wysokości kolan. Odpinam obręcz i studzę ciasto, potem kroję na 3 części. Mleko zagotowuję, masło ucieram z cukrem na puch i dodaję po łyżce gorące mleko. Potem  wsypuje mleko w proszku, a na końcu sok wyciśnięty z dwóch cytryn. Masę wstawiam do lodówki. Brzoskwinie osączam na sicie zlewając cały zawarty

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania