ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:131/767)

Domowy Grander jak z KFC 1002

wody 55 g masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko odrobina mleka sezam Stripsy: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku chilli w proszku pieprz sól (ewentualnie gotowa przyprawa do kurczaka) ok. 1/2 szklanki mąki na panierkę ciasto: jajko 1/2 szklanki mąki odrobina mleka szczypta soli pieprz odrobina chili  sałata lodowa

Słodka Strona
Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką 1966

Post Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Biszkopt makowy z kremem z białej czekolady 358

razem z mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej i łączymy za pomocą łyżki - tak aby masa nie opadła.Ciasto przelewamy do dużej prostokątnej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy do suchego patyczka około 40 minut.Studzimy w formie.Masło, cukier i mleko wrzucamy do rondelka i rozpuszczamy(...)składniki się rozpuszczą dodajemy kawałki białej czekolady i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia.Po paru minutach krem przekładamy do miski, dodajemy 1/3 mleka w proszku i miksujemy co jakiś czas dodając resztę mleka w proszku.Gdy masa będzie jednolita przykrywamy ją folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około godzinę.Po tym czasie biszkopt kroimy wzdłuż, tworząc dwa równe

Słodkie Przyjemności
Kopiec kreta 239

bardzo polecam. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na ciasta. Szczególnie polecam inne ciasto z bananami o nazwie JAMAJKA . Ciasto 340 g mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki kakao Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać mleko i zmiksować. Mąkę wymieszać

O kuchni z uczuciem
Ciasto cynamonowe z kremem 172

jakim kremem.Przepis jest mój, jeden z nie wielu, który sobie wymarzyłam.Ciasto:- 180 g masła- 120 g cukru pudru- 2 łyżki spirytusu waniliowego lub 2 cukry wanilinowe- 3 jaja - 190 g mąki , szczypta soli- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 łyżka mielonego cynamonu- 5 łyżek ciepłego mleka- kilka mrożonych śliwek Masło, cukier puder, cynamon(...)szczyptę soli utrzyj na puszystą masę, dodaj kolejno po jednym jajku, ciągle ucierając, dodaj waniliowy ekstrat.Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj połowę do masy, ciągle ucierając. Teraz dodaj mleko , wymieszaj i dodaj resztę mąki.Wyłóż ciasto do formy 22-24cm.Na wierzch połóż śliwki mrożone wymieszane z mąką, aby nie puściły soku.Jak masz świeże owoce to daruj sobie

Pasje Jolki
Ciasto Rafaello 378

kokosowe. Gwarantuję, że kto je chociaż raz upiecze zrobi to kolejny raz. Ciasto znakomicie smakuje, ucieszy niejedno podniebienie. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3  jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki  mąki, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa kokosowa: 750 ml  mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 250g  masła, 4 łyżki(...)Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. 2.  Masa kokosowa : Z mleka odlewam 2/3 szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budynie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mleczny sernik z miechunką i berberysem 156

szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 2% 5 jaj 10 dag masła 1 budyń śmietankowy -40 g 2 łyżki soku z cytryny Polewa z białej czekolady: 2 tabliczki białej czekolady dobrej jakości 2 łyżki słodkiej śmietanki 12% 1 łyżka masła 30 g  suszonego berberysu Helio 45 g  suszonej miechunki Helio Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę połączyć z zimnym(...)Masa serowa:  Zmielony twaróg umieścić w misie miksera wsypać cukier dodać mleko w proszku,  wbić jajka, dodać miękkie masło, dodać budyń, wlać mleko oraz sok z cytryny i wszystko razem krótko miksować tylko do uzyskania gładkiej kremowej masy. Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto kruche,     pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku około 45-50 minut

Wanilia i Kardamon
Babka "Coco Jambo" 159

ucieramy na miękki puch. Dosypujemy cukier z cukrem waniliowym i ucieramy aż się rozpuści. Następnie dodajemy po jednym jajku. Wsypujemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i dolewamy mleko kokosowe. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąkę formy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy godzinę czasu ( u mnie trwało

My simple kitchen
Tęczowy tort 439

tortownicach o średnicy 16 cm – w piecu na raz mieszczą mi się 3, co bardzo przyspiesza pieczenia. Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki cukru waniliowego 2 szklanki mleka 1 szklanka oleju 2 jajka + barwniki spożywcze Składniki na krem: 400-500 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki(...)cukierki do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Przy tak dużej ilości składników zrobiłam to w mikserze. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Gotowe ciasto dzielimy na 6 porcji, można użyć do tego wagi kuchennej. Ciasto farbujemy barwnikami spożywczymi na żółto, pomarańczowo, czerwono, niebiesko, zielono i fioletowo (tęcza

Ciastkozercy
Lamington, czyli kostka kokosowa 206

mięciutkie i bardzo wciągające. Możecie je dodatkowo przełożyć kremem lub marmoladą. Polecam. Lamington, czyli kostka kokosowa Składniki: Ciasto: 3 jajka  100 g cukru  100 ml oleju  100 ml mleka  70 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 150 g masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 60 g cukru 4-5 łyżek kakao Dodatkowo(...)wiórków kokosowych ½ opakowania marmolady (opcjonalnie) Przygotowanie: Mąkę z proszkiem przesiewamy. Jajka ubijamy z cukrem na białą, puszystą masę. Stopniowo po łyżce dodajemy na przemian olej, mleko oraz suche składniki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę o wymiarach około 23 cm na 33 cm wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy około 25-30 minut, do tzw. "suchego patyczka

Mania Gotowania
Ciasto "Rafaello" - Najlepsze 1520

jest eleganckim, prostym w przygotowaniu ciastem o niebiańskim smaku. Polecam przepis.    Ciasto "Rafaello" - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa: 500 ml mleka budyń śmietankowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 2 żółtka cukier waniliowy 50 g masła(...)mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 175 °C . Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Studzimy.   Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń, żółtka oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy wraz z masłem, cukrami

Słodka Strona
Domowe Pączki z Budyniem 208

ciepłego mleka z dodatkiem łyżki cukru i 2 łyżek mąki. Odstawiamy na ok. 10 minut.  "Masę jajeczną" oraz rozczyn łączymy z mąką, lekko ciepłym mlekiem, roztopionym (lub miękkim) masłem oraz alkoholem i solą. Ciasto dobrze wyrabiamy do otrzymania jednolitej konsystencji, ciasto będzie dość luźne dlatego najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Przykrywamy ściereczką(...)Nadzienie: W ok. 150 ml mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, resztę mleka zagotowujemy wraz z masłem i cukrem . N astępnie do gotującego mleka wlewamy z rozpuszczony prosz ek i e nergicznie mieszamy do zgęstnienia masy i otrzymania gładkiej konsystencji. Budyń przykrywamy folią aluminiową (dzięki temu nie powstanie "kożuch") i odstawiamy do przestudzenia. Gdy ciasto wyrośnie formujemy z niego okrągłe kuleczki

Słodka Strona
pijany bakaliowiec - ciasto imprezowe 628

się jeszcze lepsze. Przed podaniem dodatkowo rozłożyłam na każdym kawałku po kilka rodzynek.  *foremka 26*34 cm Składniki: na ciasto: 250 g masła 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika  na krem: 750 ml mleka 40 g mąki ziemniaczanej 40 g maki pszennej(...)piernika i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy kakaowej i zmiksować żeby nie było grudek, Na końcu delikatnie łyżką wmieszać pianę z białek. Brytfankę wyścielić papierem do pieczenia i przelać ciasto. Piec w 180*C około 35 minut. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.  Bakalie odcedzić z rumu i połączyć go z herbatą. Nasączyć ciasto. Ze składników podanych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
BARANEK I ZAJĄCZEK WIELKANOCNY 124

masła bądź margaryny 20 dag cukru 35 dag maki 4 jajka 8 łyżek mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę bądź masło utrzeć z cukrem,dodając po jednym żółtku,następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.Ubić pianę z białek,wymieszać delikatnie z ciastem. Przygotować formę w kształcie baranka i zajączka.Wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą

Niespełnione zdolności kulinarne
Muffinki z truskawkami 135

szklanki mleka 6 łyżek cukru 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag truskawek PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka mieszam z mlekiem i olejem. Stopniowo wsypuję mąkę wymieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszam ciasto łyżką. Dodaję pokrojone truskawki i razem mieszam. 2. Ciasto przekładam łyżką do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki   (do 3/4 wysokości

Tradycyjna kuchnia Kasi