ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:124/767)

Muffinki orkiszowe z cynamonem 108

cukru trzcinowego * można użyć wyłącznie mąki orkiszowej, smak będzie wówczas bardziej zdecydowany i konkretniejszy Jaja ubijam trzepaczką z cukrem i szczyptą soli, dodaję mleko, olej, mąkę, proszek do pieczenia i otręby. Dokładnie łączę ze sobą. Ciasto wlewam do foremek na muffinki i posypuję mieszanką cukru trzcinowego i cynamonu. Piekę ok. 35 minut w temp. 170'C (grzałki góra/ dół

Wielopokoleniowo
Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi 125

agawy (może być dowolny) (**) 40g cukru trzcinowego 60 ml oleju kokosowego (roztopionego) 150 ml mleka roślinnego (***) Mąkę wymieszać z płatkami, wiórkami i proszkiem do pieczenia. Do mieszaki dodać cukier, syrop, olej kokosowy oraz mleko. Ciasto dokładnie wyrobić, a następnie odstawić na około 5 minut. (Masa nie powinna być mocno klejąca. W każdym razie nie należy dosypywać mąki, ani płatków

Di gotuje
Czekoladowe cupcakes-przepis 309

piekarnika). Zagotuj mleko i rozpuść w nim czekoladę, masło i brązowy cukier. Ubij jajka na puszysto z białym cukrem. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, solą i kakao. Dodaj gorące mleko cały czas miksując. Napełnij ciastem papierowe papilotki, dodatkowo umieszczone w foremce do muffinów. Piecz babeczki przez 15 -20 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Wymieszaj cukier puder

codojedzenia
Racuchy z jabłkami bez drożdży 283

RACUCHY Z JABŁKAMI BEZ DROŻDŻY - SZYBKIE I NIESŁYCHANIE SMACZNE! CIASTO: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 duże jajko 1 łyżka oleju (dodana do ciasta) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu NADZIENIE: 1-2 jabłka Składniki dokładnie wymieszać w misce, tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obrać

Calzonella.com
Waniliowe placuszki ryżowe z owocami 150

poprzedniego dnia, należy go podlać wodą i dobrze podgrzać, żeby nie był suchy. 2. Jajko zmiksować/roztrzepać z cukrem, dodać mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Dodać ryż, wymieszać.  Uwaga: tak przygotowane ciasto spokojnie może postać kilka godzin w lodówce, jeśli więc planujemy zrobić racuszki na podwieczorek/kolację, najlepiej od razu przygotować ciasto ze świeżo ugotowanego ryżu

Kto ugości moich gości?
Poduszeczki na zsiadłym mleku 128

łyżki cukru 1 łyżeczka proszku 1 szklanka zsiadłego mleka marmolada wieloowocowa 1 białko + cukier do posypania Przygotowanie: Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia - wymieszać. Dodać zsiadłe mleko i jajko, wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować w prostokąt, wycinać kwadraty około 6x6cm, na co drugi placuszek nakadać porcję marmolady, przykrywać drugim placuszkiem. Brzegi zlepiać lub docisnąć widelcem. Każde

Cakes By Kejt
Bułeczki scones z cheddarem 176

soli 100 g sera cheddar 300 ml mleka 1,5 łyżeczki suszonej bazylii mleko do posmarowania bułeczek Przygotowanie Masło rozcieramy z mąką, dodajemy proszek do pieczenia, sól, mleko, starty ser, bazylię i jajka i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na blacie na grubość ok 2 cm. Szklanką o ostrych krawędziach wykrawamy koła. Scones układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy

e-PrzepisyKulinarne
Czekoladowe ciasteczka Chewy Cookies z nadzieniem tofu-truskawkowym 173

tofu - truskawkowe - 100g tofu naturalnego - 2 łyżki dżemu truskawkowego - 1 szklanka cukry pudru W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąka, cukier biały, soda, proszek do pieczenia, sól, cukier wanilinowy, kakao. Dodajemy masełko i mleko, wyrabiamy ciasto rękami. Masa powinna być jednolita, trochę lepka, w formie brązowej kuli. Zawijamy ciacho w folię i chłodzimy w lodówce 15 minut. W czasie chłodzenia

upichcona
Oponki, krążki, pączki serowe 109

smażenia Cukier puder do posypania Mąkę i cukier wsypujemy do miski, robimy w nich dołek, do którego wbijamy jajko, dodajemy twaróg, olej, mleko i proszek do pieczenia. Całość razem mieszamy widelcem lub szpatułką. Wyrobione ciasto wałkujemy, a następnie wycinamy z niego, przy pomocy szklanki i kieliszka oponki. Ja zamiast kieliszka użyłam foremki serduszka. Wycięte oponki wrzucamy na gorący tłuszcz

Smakowy Raj
Pancakes z jagodami 112

łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 1 jajko garść jagód Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Wbić jajko, dodać mleko, olej wymieszać. Gdyby było ciasto za rzadkie dodać trochę mąki. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Ciasto odstawić na ok 30 min, przykryć ściereczką, w tym czasie zgęstnieje. Rozgrzać patelnię

pink envelope
Gofry 139

cukier puder do posypania ( co kto lubi) Zoltka oddzielamy od bialek  Ubijamy bialka na sztywna piane  Do zoltek dodajemy make, proszek do pieczenia, cukier puder, olej i mleko  Wszystko razem miksujemy  Do ciasta dodajemy bialka i mieszamy delikatnie lyzka  Gofry pieczemy w gofrownicy ok 3 min  Upieczone gofry przystrajamy dzemem, owocami, cukrem

Klaudynkowa kuchnia
Pyszne serowe racuszki 140

łyżeczki proszku do pieczenia- odrobina mlekaPrzygotowanie:1. Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę. Następnie dodajemy pokruszony twaróg i dokładnie miksujemy.2. Dodajemy proszek do pieczenia, odrobinę mleka (ok. 1-2 łyżki) i stopniowo mąkę. Ciasto ma być dosyć gęste. Jeśli będzie za rzadkie dodajemy trochę więcej mąki, jeśli za gęste więcej mleka.3. Racuszki smażymy na oleju, kiedy się zarumienią odwracamy

Kraina Tysiąca Smaków
Ciasteczka makowe 251

mleka1 łyżeczka proszku do pieczenia czekolada deserowa do dekoracjicukier puder i białko do wykonania lukru Wykonanie:- mak opłukać i odsączyć - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, masło, żółtko, mleko i mak, zagnieść ciasto- ciasto będzie dość luźne, schłodzić je w lodówce 0,5-1 godz.- schłodzone ciasto podzielić na dwie części, obie rozwałkować cienko

Smakołyki Bereniki
W piątek, 13-stego. Idealne MLECZNE CIASTECZKA. 186

roztrzepać w miseczce, powoli dodawać do masy maślanej, cały czas miksując (zbyt szybkie dodanie spowoduje zwarzenie się masy). Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, mleko w proszku, ekstrakt, zmiksować. Na końcu wrzucić kawałki czekolady, wymieszać. Z ciasta robić kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, w odległościach od siebie. Lekko spłaszczyć. Piec w temperaturze 200ºC przez

W kuchni Karmel-itki
Chlebek pszenny z ryżem i tang zhong 207

Chleb z brązowym ryżem i tang zhong Składniki na 2 bochenki po ok. 560 g każdy lub 4 po ok. 280 g każdy Ciasto chlebowe: 480 g mąki chlebowej ( Typ 600-700) 30 g mleka w proszku 40 g cukru 8 g soli (dałam 10) 8 g drożdży instant 200 g mleka 170 g tang zhong 40 g masła(...)mleka Mleko w temperaturze pokojowej wymieszać z mąką, postawić na średnim ogniu i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia, poczekać chwilę, aż mieszanina zacznie bulgotać (nie gotować dłużej niż 1-2 minuty) - utworzy się coś w rodzaju gęstego kisielu. Zestawić z ognia , garnek przykryć folią i odstawić do wystudzenia.  Proces technologiczny  1 . W misce umieścić wszystkie składniki ciasta

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania