ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:116/767)

Ciasto snickers - przepis 123

Przepis na ciasto - Snickers Składniki na ciasto - Snickers Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza orzechowa: 25 dag orzechów 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 5 żółtek(...)Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, ciągle mieszając mikserem. Do żółtek dodajemy ocet oraz proszek do pieczenia i ubijamy. Białka łączymy z żółtkami mieszając mikserem. Następnie dodajemy mąkę oraz kakao. Całość mieszamy. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25 minut, do tak zwanego suchego patyczka. Beza orzechowa. Białka ubijamy na sztywną pianę

Pani domowa
Nowy cykl: Uczta mola książkowego, a w nim Muffinki z bakaliami i "Jeden dzień" Davida Nichollsa 145

się przed łakomczuchami :) Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżka proszku do pieczenia  0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 0,5 łyżeczki soli 2 jajka 1 mały jogurt naturalny 0,5 szklanki oleju ewentualnie trochę mleka, jeśli ciasto będzie bardzo gęste ok. 200 g bakalii (u mnie: orzechy włoskie, pestki dyni, migdały, suszona(...)wszystkie suche składniki tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i sól. W drugiej misce dokładnie wymieszać (najlepiej trzepaczką) mokre składniki tj. jajka, jogurt i olej. Połączyć zawartość obu misek, wymieszać. Na koniec wrzucić bakalie (jeśli są duże posiekać je na mniejsze kawałki), dokładnie wymieszać, jeśli ciasto jest bardzo gęste dolać trochę mleka. Foremki lub papilotki na muffinki wypełnić

Simply Food
Piernik z marmoladą i polewą czekoladową 158

cukru (dark musk o vado) 130 g masła  2 łyżeczki miodu 2 jajka szklanka mleka 2 łyżki konfitury śliwkowej 3 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia mały słoiczek gęstej konfitury śliwkowej (do przełożenia ciasta) POLEWA czekolada gorzka 100g śmietana kremówka 100g łyżka masła W garnku roztapiamy masło z cukrem, mieszając(...)lekkiego ostygnięcia. Dodajemy proszek do pieczenia i sodę. Jajka miksujemy, dolewamy mleko i przelewamy do garnka z pozostałymi składnikami. Przesianą mąkę dodajemy partiami do masy i mieszamy. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy wlewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Pieczemy około 50-60 minut lub do suchego patyczka. Ostudzone ciasto przekrawamy na pół i przekładamy konfiturą

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasto oczy carycy. 203

łyżka octu 1/2 szklanki oleju  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 całe jajka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju  ( najlepiej rzepakowy) Masa: 1 budyń waniliowy  1 i 2/3 szklanki mleka 2 łyżki cukru torebka cukru waniliowego 25 dag  margaryny Galaretka(...)puch, delikatnie mieszając dodajemy mąkę, olej, proszek i kakao. Formę wielkości  (24x36cm) wykładamy papierem do pieczenia, a potem na przemian układamy ciasto raz ciemne, raz jasne. Możemy delikatnie wymieszać widelcem.  Pieczemy w 180 st. C przez ok. 40 minut. Po wystudzeniu kroimy na dwa blaty.  Krem:  Szklankę mleka zagotowujemy z cukrami, a resztę mleka mieszamy

W kuchennym oknie Ewy
Rewelacyjny tort piernikowy 150

mascarpone, który świetnie się nakłada i nie spływa. Mój tort wyszedł w kształcie igloo, bo tak urosło mi ciasto ;) Składniki Ciasto 2 jajka 1/3 szklanki cukru 4 łyżki miodu 1/4 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do piernika pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki kakao Piekarnik nagrzać(...)Jajka utrzeć do białości z cukrem i miodem. Dodać olej, zmiksować, dodać mleko i ponownie zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, przyprawą, cynamonem i kakao. Dodać do mokrych składników i dokładnie zmiksować. Tortownicę o śr. 20 cm wysmarować masłem, przelać ciasto. Piec ok. 30-35 min., aż do 'suchego patyczka'. Wystudzić. Poncz 100 ml ciepłej wody 3 łyżki cukru

Słodkie inspiracje
Ryba w cieście naleśnikowym 169

filety z ryby np. soli, halibuta, szczupaka, mintaja (użyłem szczupaka) 3 łyżki mąki (do obtoczenia) 3 łyżki oleju (do smażenia) Ciasto: 4 kopiaste łyżki mąki 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 5 łyżek mleka 2 łyżeczki oleju Przygotowanie: W misie łączymy mąkę, sól, proszek do pieczenia. W mniejszej miseczce za pomocą trzepaczki ubijamy jaja

Kuchnia Łukasza
Ciasto krówka na cytrynowym ponczu 702

Post Ciasto krówka na cytrynowym ponczu pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Placuszki kokosowo-truskawkowe z mlekiem w proszku (mleczne) 169

południe i wieczorem! Teraz smażę od razu z podwójnej, a czasami - potrójnej porcji składników! Są naprawdę przepyszne!   Delikatne ciasto, smak truskawek i kokosa... Zresztą koniecznie (!!!) sami spróbujcie! (15-18 sztuk) 1 jajko (duże) 60g mąki pszennej 40g mleka w proszku (w wersji mniej zdrowej może być śmietanka do kawy) 1 łyżka ksylitolu (płaska; wg smaku) 1 łyżka cukru waniliowego(...)mlekiem, olejem kokosowym, mąką i mlekiem w proszku. Białko ubić na sztywną pianę i powoli wmieszać do powyższej masy. Dodać wiórki kokosowe i truskawki pokrojone na grubsze plasterki. Całość ponownie delikatnie wymieszać i odstawić na około 2-3 minuty. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki

Di gotuje
Muffinki czekoladowe z bydyniem 149

łyżka cukru waniliowego Do garnka wlać 300 ml mleka,wsypać cukier i cukier waniliowy,wstawić na ogień.Żółtka wymieszać z resztą mleka,dodać przesiane mąki i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.Wlać na gotujące się mleko i mieszać aż zgęstnieje.Gorący budyń przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Ciasto na muffiny: 3 szklanki mąki 4 jajka(...)łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 300 ml mleka łyżka cukru waniliowego  150 g mlecznej czekolady Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski miksera.Do mleka wbijamy jajka i lekko bełtamy.Roztopione gorące masło i mieszankę jajeczną wlewamy do suchych składników i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.Czekolady drobno siekamy,dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Papilotki układamy

Anielskie wypieki
Wyśmienita szarlotka z migdałami, rodzynkami i miodem 332

bułki tartej cukier puder do posypania Ciasto: 1. Na mąkę przesiać cukier puder, dodać proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodać jajko, śmietanę i wymieszać mikserem na niskich obrotach, aż powstaną wilgotne okruchy (można również wymieszać łyżką i rękoma zagnieść ciasto). Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić(...)ognia. 5. Pozostałem ciastem (1/3 z całości która została) wyłożyć brzeg tortownicy, proszę wyłożyć brzeg tak do połowy wysokości tortownicy ( patrz FILM , ciasto można rozwałkować na pasek). 6. Ciasto w blaszce posypać bułką tartą i wyłożyć nadzienie z jabłek, wyrównać. Wierzch posypać cynamonem i szczyptą goździków. Wierzch: 7. Do rondelka po jabłkach wsypać cukier, dodać miód, mleko i podgrzewać mieszając

Mała Cukierenka
Tort czekoladowo-śmietankowy z owocami 318

SKŁADNIKI NA CIASTO CZEKOLADOWE:1 i 1/4 szklanki brązowego cukru150 g mąki pszennej3 duże jajka150 ml mleka130 ml oleju rzepakowego1 łyżka esencji waniliowej60 g kakaopól łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM:250 ml śmietany kremówki 36%250 serka mascarpone1,5 łyżki cukru pudru1 łyżeczka esencji waniliowej lub ziarenka z 1 laski wanilii SKŁADNIKI NA OWOCOWĄ(...)szklanki cukru1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanejDO DEKORACJI:świeże owocelistki mięty lub melisy WYKONANIE:CIASTO CZEKOLADOWE:Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze pokojowej.Nie będziesz potrzebować tutaj miksera, wystarczy rózga kuchenna.W misce roztrzep lekko jajka, dodaj mleko, brązowy cukier, olej oraz esencję z wanilii. Wszystko wymieszaj do połączenia się składników.Do drugiego naczynia przesiej mąkę

Słodko-Słony Świat Ilony
Metrowiec 198

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego ilość cukru podana na opakowaniu budyniu jeżeli jest bez cukru 750 ml mleka 250 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej Na polewę: 1 czekolada deserowa 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 3 łyżki mleka 1 łyżka margaryny Sposób wykonania ciast: Jajka w całości(...)stopniowo olej i 2 szklanki mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać dwie łyżki mąki, do drugiej dwie łyżki kakao. Dwie małe keksówki ( ja piekłam w foremkach jednorazowych) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. To jednej foremki wlać ciasto jasne, do drugiej ciemne. Obie foremki wstawić

Na słodko lub wytrawnie
Oczy carycy 136

proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju krem: 1 i 3/4 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki cukru opakowanie cukru waniliowego kostka miękkiego masła polewa: 125 g margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka dodatkowo: szklanka mocnej kawy paczka okrągłych biszkoptów zielona galaretka orzechy włoskie do posypania Sposób przygotowania: Jasne ciasto Białka(...)przemian dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej, dokładnie mieszamy. Blaszkę (u mnie 36 x 25) wykładamy papierem do pieczenia, ciasto wykładamy na przemian, raz ciemne, raz jasne, a następnie widelcem robimy zygzaki. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Krem Gotujemy budyń z 1 i 3/4 szklanki mleka z dodatkiem cukru i cukru waniliowego, gdy ostygnie

na moim stole...
Karpatka z kremem cytrynowym 380

jajka, ciasto dokładnie miksujemy.Pod koniec dodajemy szczyptę soli i proszku do pieczenia. Całość miksujemy jeszcze przez ok 2 min.Ciasto dzielimy na dwie porcje.Formę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Przelewamy porcję ciasta do formy i rozprowadzamy szpatułką.Tak przygotowane ciasto wstawiamy do pieczenia na 30 min.Upieczone i ładnie zarumienione ciasto wyjmujemy z formy i pozostawiamy do wystygnięcia.Czynność powtarzamy(...)drugą porcją ciasta.PRZYGOTOWANIE kremu cytrynowego:Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok.W 100 ml mleka rozpuszczamy budyń i dodajemy cukier. Mieszając dodajemy startą skórkę z cytryny i sok.Pozostałe 400 ml mleka zagotowujemy w garnku i intensywnie mieszając dodajemy rozpuszczony budyń z cukrem i cytryną. Gdy budyń zgęstnieje, zdejmujemy z ognia i przekładamy do miski. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy

kulinarnyJa
Grzybki z ajerkoniakiem 166

trochę innej, słodkiej odsłonie. Warto poświęcić trochę czasu i przygotować te pyszne ciasteczka.  SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 150g masła, 2 łyżki cukru pudru, 3 żółtka, 1,5 łyżki śmietany 18%, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 300 ml mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 150g masła, 1,5 łyżki cukru pudru, 1 mały kieliszek(...)cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto i dzielę na trzy części.  2. Dwie części ciasta rozwałkowuję na grubość 4mm. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Połowę krążków wykładam na foremki na babeczki (ułożone do góry dnem). W drugiej połowie krążków robię na środku małą zakrętką dziurki.  3. Z trzeciej części ciasta robię 5cm wałeczki. Jeden

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania