ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:111/767)

Pani Walewska 149

miski, dodać proszek do pieczenia, cukier puder i wymieszać. Dodać masło i posiekać z mąką, następnie dodać żółtka i dokładnie zagnieść.Podzielić na dwie części.Beza:Białka ubić na sztywno dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Podzielić na dwie części. (Najlepiej podzielić białka, a na drugą cześć ciasta zmiksować je osobno, aby beza nie opadła).Jedną część ciasta rozprowadzić(...)blachę, na to połowę dżem, połowę bezy i połowę orzechów.Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut.Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta i resztą składników.Wystudzić,Masa:2 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym, cukrem i masłem. Szklankę mleka wymieszać z mąkami i  jajkami.Dodać tę mieszankę do zagotowanego mleka. Chwilkę podgotować.Ostudzić.Placki

Moje pyszne gotowanie
Ciasto budyniowe bez pieczenia 90

ciasto z budyniem i jeden z naszych ulubionych przepisów na niedrogi deser z kilku składników. Do wykonania tego ciasta potrzebne są tylko proste produkty, które zazwyczaj są w każdej kuchni. Jeśli zastanawiasz się, jakie ciasto zrobić z budyniem waniliowym, koniecznie zobacz nasz przepis! Coraz więcej osób szuka łatwych przepisów na ciasta bez użycia piekarnika. Przygotowanie takiego ciasta nie grozi zakalcem(...)mleko: 1/2 litra budyń waniliowy lub śmietankowy (64 g): 1 op. masło: 200 g cukier do smaku żelatyna: 2 płaskie łyżeczki woda: 1/3 szklanki Masa śmietanowa: śmietanka 30 – 36 %: 400 g cukier puder: 3 łyżki mleko w proszku: 4 łyżki żelatyna: 3 łyżeczki woda: 1/3 szklanki Oraz: galaretka wiśniowa, malinowa lub truskawkowa: 2 op. mleko: 1/2 szklanki Ciasto budyniowe

Kuchnia Na Wypasie
Wuzetka 159

jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki dżemu - ja dodałam konfitury poziomkowej 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka Krem: 250 g masła 2 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżki cukru waniliowego 5 łyżek zsiadłego mleka 1 szklanka śmietany - 18 lub 12% Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 2 łyżki mleka Dodatkowo: Dżem(...)konfitura do przełożenia Śmietana kremówka na bitą śmietanę Ciasto: Masło, cukier i jajka dokładnie utrzeć mikserem. Cały czas miksując dodać dżem/konfiturę i 3 łyżki kakao. Jak wszystko się połączy dolać mleko oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do całkowitego połączenia się składników i przelać do formy. I tu porada: jeśli robicie w tortownicy - zróbcie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto toffi 214

Moje ciasto imprezowo-urodzinowe. I ku mojemu zdziwieniu wszyscy byli zachwyceniu i pytali, czy sama piekłam – to chyba najlepsza recenzja:) Serdecznie polecam przepis:) Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 18 kawałków Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej ½ szklanki oleju 4 łyżki wody 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa(...)proszkiem do pieczenia i przesiać do ubitych jajek – całość wymieszać mikserem na średnich obrotach – dodać pozostałe składniki. Ciasto wyłożyć na blaszkę (forma 22 x 27 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i piec 45 – 50 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Masa budyniowa: Odlać 200 ml mleka (niepełną szklankę

KuchniaWeDwoje.pl
Kluski półfrancuskie z filetem panierowanym 131

mleka kawałek serka pleśniowego natka pietruszki do posypania Wykonanie: Masło rozcieramy w misce drewnianą łyżką dodając po jednym jajku wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wlewamy mleko i dalej wyrabiamy łyżką około 5 minut. Wyrobione ciasto nabieramy małą łyżeczką i wrzucamy do gotującej się oraz osolonej wody gotujemy pod przykryciem 2 minuty wykładamy na talerz posypujemy pokrojonym serkiem

kgwjanczewo
1493.Afrodyta 226

firmy Wodzisław..Proszek do pieczenia jak to proszek ..wiadomo...potrzebny do pieczenia [ chociaż można biszkopt upiec i bez proszku, ale ja jeszcze takiego nie piekłam]..Śnieżka jest wykorzystywana jako dodatek do ciast lub owoców..wystarczy zmiksować ją z mlekiem lub śmietaną i już gotowe.. BISZKOPT 7 jajek 1 szkl. cukru 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej(...)cukrem, pod koniec dodać łyżkę octu. Dalej ubijając dodawać po jednym żółtku, następnie obie mąki i proszek do pieczenia i miksować na najniższych obrotach.Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i wstawiamy do rozgrzanego  do 180 stopni piekarnika na około 30 minut.Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie części.Galaretki rozpuścić w pół litra gorącej wody i odstawić do wystudzenia

Moje domowe kucharzenie
Babka marmurkowa oblana czekoladą 193

jasnego i kakaowego, polecam zrobić babkę marmurkową. Pyszna jest !Pamiętajcie, żeby do ciemnego ciasta użyć wykorzystać dobre kakao, w tej kwestii nie ma co oszczędzać. Liczy się przecież smak ! Składniki:12 pełnych łyżek mąki ( krupczatka lub opcjonalnie tortowa )2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia6 jaj250 g masła ( lub po 125 g masła i margaryny )2 szklanki(...)jednym żółtku. Ucierać, aż cukier się prawie zupełnie się rozpuści.Z białek ubić sztywną pianę.Do utartego masła dodać wymieszane z proszkiem  i przesiane mąki oraz mleko - połączyć. Na koniec dodać pianę z białek - wymieszać.Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich wsypać kakao - wymieszać.Do formy na babkę wlać pierwsze ciasto jasne, na nie z kolei

kolorowotorcikowo
Ciasto kruche z czereśniami i malinami pod owsiankowo kokosową kruszonką 201

chrupiąco... Tak jak lubię najbardziej  :) SKŁADNIKI CIASTO  2 szklanki mąki, 0,5 margaryny, 3 żółtka, 0,5 szklanki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, skóra otarta z polowy cytryny. OWOCE  0,5 kg czereśni, 250 gram malin BUDYŃ 1 budyń śmietankowy z biała czekoladą (Delecta), 400 ml mleka, 3 łyżki cukru KRUSZONKA 2 łyżki masła(...)owsianych, 2 łyżki wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE Ciasto zagniatamy. Najpierw mąkę z proszkiem i margaryną, następnie dodajemy żółtka, cukier i skórkę z cytryny. Wkładamy do zamrażalnika na pół godziny. Ciasto wyjmujemy z zamrażalnika. Rozwałkowujemy (tym razem użyłam okrągłej formy o śr. 21 cm). Kawałek ciasta zostawiamy do kruszonki. Ciasto wykładamy do formy, nakłuwamy widelcem i podpiekamy10 minut w temp

Mój Smak na Życie
Jabłecznik z makiem 197

homemart.pl. Składniki na tortownicę 26 - 28 cm: 1 kg kwaskowatych jabłek 1-2 łyżki soku z cytryny Składniki na ciasto ucierane: 3 jaja 13 dag masła 13 dag cukru 25 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek mleka 10 dag maku 2 łyżki soku jabłkowego Ponadto: 2 łyżki masła 2-3 łyżki konfitury z moreli cukier puder(...)żółtek. Ubić trzepaczką na sztywna pianę. Masło, cukier i żółtka ucierać mikserem na gładką masę. Mąkę z proszkiem do pieczenia dodawać do masy maślanej, przez cały czas ucierając. Całość ostrożnie połączyć z pianą z białek. Na koniec wlać mleko. Dobrze ukręcone ciasto powinno być tak gęste, aby ciężko spływało z łyżki.4. Mak zalać niewielką ilością zimnego soku jabłkowego. Ciasto

Apetyczna babeczka
Ciasto z jabłkami 181

ciasto u innych osób, które zdecydowały się wziąć udział we wspólnym pieczeniu.. Biszkopt: - 5 jajek - 1 szkl. cukru - 0,5 szkl. mąki tortowej - 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaBiałka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodawać stopniowo żółtka i wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia(...)mleka - 0,5 szkl. cukru - 1 cukier wanilinowy - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka mąki pszennej - 1 kostka masłaZ 0,5 l mleka odlać niewielką ilość do szklanki. Resztę wstawić na gaz i zagotować z 0,5 szkl, cukru.Do szklanki z odlanym mlekiem ,dodać cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną i to ugotować w mleku

Moje domowe kucharzenie
ciasto cielaczek 406

łyżki dżemu lub powidła 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: W garnku chwilkę miksujemy mleko, olej, jajka, dżem, oraz cukier. Następnie dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do foremki (ok.25 x 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. składniki na masę serową: 500 g sera, trzykrotnie zmiksowanego 2 jajka (białka

Domowy Smak Jedzenia
Wegańskie ciasto z rabarbarem level 2 97

wymaga trochę pracy a przed wszystkim cierpliwości (tężenie masy) ale smak tego ciasta warty jest oczekiwania. Składniki (na dużą prostokątna blachę) szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml oleju 200 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego waniliowego) 4 łyżki cukru (ideał to trzcinowy nierafinowany) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki białego octu winnego lub jabłkowego szczypta soli krem(...)agawy A teraz do pracy: Mleko z olejem i cukrem wymieszać trzepaczką na jednolity płyn. Do oddzielnej miski przesiać mąki z proszkiem do pieczenia, dodać sól i wymieszane mleko z olejem. Wszystko dokładnie połączyć i dodać ocet. Ciasto powinno mieć konsystencję Nutelli ;-). Pieczemy je w temp. 180 C około 25-30 minut. Rabarbar wrzucamy na suchą patelnię posypujemy cukrem

greenscarf
CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE 127

CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 25*25 CM. Składniki na ciasto: 4 jajka, szklanka mąki, szklanka cukru, 4 płaskie łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Składniki na krem waniliowy: 2 budynie waniliowe z dodatkiem cukru, 2 szklanki mleka, 200 g masła (nie margaryny!). Składniki na masę kawową: 2 opakowania bitej śmietany "Śnieżka", 1/2 szklanki(...)mąką, proszkiem do pieczenia i kakao. Masę wylewam na blachę wcześniej nasmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Piekę około 25 minut w 145 stopniach, następnie studzę i nasączam ciasto esencją kawową (czekam, aż wsiąknie). Gotuję budynie, studzę, ucieram z masłem. Wylewam na ciasto, wkładam do lodówki. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie, studzę. Śnieżkę ubijam z mlekiem i kawą, następnie dodaję

JejKuchnia
Ryżowe muffinki z lychee (liczi) 132

ryżu (długoziarnisty) ½ szklanki mleka (gorącego) 230 g mąki pszennej 100 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka imbiru w proszku odrobina soli 70 g imbiru kandyzowanego 250 g lychee z puszki (bez pestek) 50 g masła 2 jajka dowolną konfiturę cukier puder do posypania     Wykonanie: Przygotowałam składniki ciasta: Do rondelka wlałam szklankę wody i ugotowałam(...)ryż. Dolałam gorące mleko i gotowałam mieszając, do czasu, kiedy ryż wchłonął cały płyn. Liczi odsączyłam na sitku do miseczki. Potem odłożyłam   na papierowy ręcznik otworkami do dołu, żeby sok całkowicie z nich spłynął. Imbir przygotowałam do pokrojenia.           Mąkę przesiałam razem z proszkiem do pieczenia, dodałam cukier, imbir w proszku i odrobinę soli

Kuchnia u Krysi
Ciasto z pigwą i nutką imbiru 105

znalazł :) Składniki: 3 duże pigwy 2 plasterki cytryny 1 łyżka cukru 125 g masła 125 g cukru 325 g mąki 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru wymieszane z łyżeczką imbiru cukier puder Pigwy obrać, przekroić na połówki lub ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Przełożyć(...)ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodać po jednym jajku i nadal ubijać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem. Wlać mleko. Mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto rozsmarować równomiernie na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wystudzone pigwy pokroić w plasterki i poukładać na cieście. Całe ciasto posypać cukrem z imbirem. Piec

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania