ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:103/767)

Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji. 146

Japanese-style cookies with goji berries. Składniki.  8 ciasteczek. Ciasto. 1 białko sól -szczypta 25g cukru pudru 45g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka jagód goji Sos miętowo-miodowy . 100ml herbaty miętowej 100ml mleka skondensowanego 1 łyżka miodu Wykonanie. Jagody goji zalać wodą na 5 min. Osączyć(...)osuszyć. Białko ubić z solą, dodać cukier dalej ubijając. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać. Dolać mleko wymieszane z oliwką i jagodami, całość wymieszać. Do małych foremek ,najlepiej okrągłych ,przepędzlowanych delikatnie oliwką, nałożyć 1,5-2 łyżeczki ciasta. Foremki ułożyć w koszyku bambusowym i gotować na parze 15 minut. Większe ciasteczka około 20min. Składniki sosu wymieszać i polać

Kulinarny karnet Christophera
Ptasie mleczko 225

łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g śmietanki 30 % 600 g serka waniliowego 2 op. galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru Polewa: 1 szklanka mleka 200 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki czubate żelatyny Sposób przygotowania  : Ciasto : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy 3/4 szkl(...)dodajemy tężejącą galaretkę i całość wymieszać. Taka masę wykładamy na wcześniej upieczony i wystudzony biszkopt. Polewa: Do 1 szklanki mleka wsypujemy 2 łyżeczki żelatyny . Dokładamy połamaną czekoladę . Należy zagotować cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Na koniec rozlewamy na ciasto.  Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc . Smacznego

Różne smaki w kuchni
Leśne mini babeczki z chantilly bazyliowym 166

Nastoletnich! ;).     Składniki: (na 12 sztuk) Chantilly bazyliowy: 6 g żelatyny w proszku (ok. 1,5 płaskiej łyżeczki) 50 ml zimnego mleka 250 ml śmietanki kremówki 30% 50 g cukru 8 dużych listków świeżej bazylii 50 g białej czekolady Ciasto szpinakowe: 1 duże jajko szczypta soli 100 g cukru kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 szkl oleju(...)rzepakowego 120 g mąki pszennej tortowej, przesianej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 130 g mrożonego szpinaku Przygotowanie: DZIEŃ WCZEŚNIEJ WIECZOREM Chantilly bazyliowy: Żelatynę zalać zimnym mlekiem. Po minutce, gdy napęcznieje podgrzać chwilkę w mikrofalówce, by się rozpuściła (nie dopuścić do zagotowania!). Czekoladę połamać do miski. Śmietankę kremówkę przelać do garnuszka, dodać cukier i listki bazylii. Podgrzewać, aż śmietanka prawie

Nastoletnie Wypiekanie
Rabarbarowa euforia. 168

szklanka cukru (1 szklanka - 3 łyżki) 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka kakao słodkiego (takiego dla dzieci np. Puchatek, Nesquik) 3 łyżki gorzkiego kakao 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka gorącej kawy(...)soku zagotowujemy, w reszcie roztrzepujemy proszek budyniowy i wlewamy do wrzącego soku. Zagotowujemy, trzymamy jeszcze na ogniu 15-20 sekund, cały czas mieszając. Studzimy. Gd budyń ostygnie dodajemy do niego rabarbar, mieszamy i przygotowujemy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 175-180 stopni C. W misce łączymy wszystkie suche składniki, następnie kolejno wlewamy mleko, olej, ekstrakt wanilii, gorącą kawę i mieszamy ciasto

Rozpustne gotowanie
Brownies z czarnej fasoli 162

polecam jednak zamiast tego podawać brownies ze słodkimi dodatkami)3 łyżki oleju kokosowego (w wersji płynnej) 5 łyżek siemienia lnianego12 łyżek wody1.5 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu śmietankowegosólopcjonalnie:30 łyżek mleka migdałowego (dzieliłam ciasto na trzy porcje, do każdej dodałam po 10 łyżek mleka, w moim przypadku było to koniecznością, ponieważ mikser, który posiadam, nie radzi sobie(...)pozostałe składniki: kakao, cukier, olej, proszek do pieczenia, aromat śmietankowy, szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy. Nadszedł czas na miksowanie. Masę możemy podzielić na trzy porcje i trzy razy osobno miksować lub wszystko tylko raz - to zależy od możliwości naszego miksera/blendera. Jak już wyżej pisałam, do każdej z trzech porcji dodawałam po 10 łyżek mleka. Jeżeli ułatwi to pracę waszej maszyny

Weganizm infantylny
"Oczy carycy" z kremem cappuccino 565

następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao.Ciasta wylewać na przemian, raz ciemne raz jasne, do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 40-50 minut w temperaturze 180°C, następnie wystudzić i przekroić na pół.Krem - jajko i cukier zmiksować na puszystą masę, dodać 1/2 szklanki mleka oraz obie mąki. Pozostałe mleko zagotować a następnie dodać mieszankę i gotować(...)wrzącej wody, pozostawić do lekkiego stężenia.Wszystkie składniki na polewę umieścić w garnuszku i wstawić na ogień, mieszać cały czas do rozpuszczenia cukru, nie doprowadzając do zagotowania.Dolny blat ciasta posmarować połową kremu następnie ułożyć nasączone biszkopty i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić do całkowitego stężenia a następnie rozsmarować pozostały krem. Przykryć drugim blatem i polać polewą.Smacznego

Złote przepisy
Mazurek kajmakowy 141

kajmakowy. Do zrobienia masy kajmakowej można użyć cukierków krówek, albo skondensowane mleko w puszce.   Ja użyłam gotową masę krówkową. Wyszło łatwo i smacznie   (foremka o średnicy 31 cm.)          Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka śmietany

Kuchnia u Krysi
Maxi King bez pieczenia 216

Składniki na ciasto herbatniki kakaowe, 40-50szt herbatniki maślane, 40-50szt mleko w proszku, 400g mleko, 1 szkl masło, 200g masa krówkowa, 1 puszka cukier, 1/2 szkl cukier waniliowy, 1 opak Składniki na polewę biała czekolada, 2 tabliczki mleko, 1/4szkl orzeszki solone, 100g Przygotowanie Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, studzimy. Do chłodnego na przemian dodajemy miękkie(...)masło i mleko w proszku. Dokładnie miksujemy do połączenia składników, wstawiamy do lodówki na godzinę. W blaszce układamy warstwę herbatników kakaowych, 1/2 masy mlecznej, warstwę herbatników maślanych, masę krówkową, ponownie warstwę herbatników maślanych, masę mleczną i warstwę herbatników kakaowych, wstawiamy do lodówki. W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy, aż składniki się połączą. Studzimy. Orzeszki siekamy, połowę wsypujemy

Gotowanie moimi oczami
Torcik orzechowo - czekoladowy 152

łyżki kakao 2 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 20 dag zmielonych orzechów włoskich pół tabliczki gorzkiej czekolady kostka masła 200 ml  mleka 15 dag cukru 50 ml wódki Dodatkowo: kawałki orzechów starta gorzka czekolada (ok. 40 g.) Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Wsypujemy partiami cukier(...)żółtku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Na końcu wsypujemy orzechy. Całość delikatnie i dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną (ja użyłam tartej bułki). Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Gdy ciasto będzie w piekarniku przygotowujemy krem. Krem: mleko gotujemy z cukrem przez około

My simple kitchen
Śniadaniowe placuszki z płatków owsianych z dżemem Łowicz. 141

podane z pysznym dżemem od ŁOWICZ smakują doskonale. Do tego jeszcze kubeczek mleka i mamy naprawdę pyszne śniadanie. Zapraszam:)   Składniki:  Ciasto: 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżka miodu prawdziwego 6 łyżek mąki tortowej 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: olej rzepakowy do smażenia pół słoiczka dżemu z czarnego(...)ŁOWICZ Wykonanie:  1. Płatki wsypujemy do miseczki. Mleko zagotowujemy i zalewamy nim płatki, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na około 20 minut, żeby napęczniały i wchłonęły całe mleko, następnie odkrywamy i studzimy. 2. Do płatków wbijamy jajka, dodajemy sól, miód, proszek do pieczenia i mąkę, dokładnie mieszamy. Ciasto jest dość gęste. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką kładziemy porcje ciasta

Izabelawkuchni
Babka marmurkowa na oleju 187

sztywną pianę, pod koniec cały czas ubijając powoli wsypywać cukier. Dodajemy po jednym żółtku, a następnie powoli wlewamy mleko, a na końcu olej. Na sam koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy kakao i 2 łyżki mleka, mieszamy. Formę o wymiarach 11x29 wysmarować masłem

magiczna kuchnia Kasi
jabłka w cieście francuskim z galaretkową śmietaną... 148

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jabłka 5 sztuk, cynamon - ile potrzeba, cukier 9 łyżeczek, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko 3,2% 250 ml, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie umyte i osuszone jabłka przekroić na połowę, usunąć gniazdka nasienne, ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 9 porcji jabłko położyć na porcji ciasta, posypać każde jabłko łyżeczką cukru i pół

W Mojej Kuchni Lubię
Placuszki z cappuccino 316

nich dodajemy jogurt naturalny oraz mleko, dokładnie mieszamy składniki. Przechodzimy do dodawania produktów sypkich, wsypujemy kolejno: mąkę, cappuccino, proszek do pieczenia, cukry oraz sól. Delikatnie mieszamy.  Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Jeśli wyszło zbyt gęste dolewamy mleka. Na rozgrzany olej wrzucamy po łyżce ciasta formując z niego placuszki. Smażymy z obu stron na rumiano. Usmażone odsączamy

Kuchenne aromaty
Babka "Rafaello" 357

wielkanocna propozycja to babka kokosowa z polewą z białej czekolady. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!! ! SKŁADNIKI: Ciasto: 5 jajek, 200 ml oleju, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mleka, 2 szklanki mąki, 1,5 szklanki wiórków kokosowych, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Polewa: 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka(...)mleka, kolorowe perełki do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka ubijam z cukrem i olejem na puszystą masę. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Nadal ubijając do masy jajecznej naprzemiennie dodaję mleko oraz mąkę z dodatkami. Mieszam. 2. Ciasto przekładam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy na babkę. Piekę 1 godzinę 20 minut w temperaturze 160 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruchutkie ciacho z rabarbarem i wiśniową pianką :) 123

Robiłam już z jabłkami - dokładnie musem z jabłek, a dla urozmaicenia smaku dzisiejsze jest z rabarbarem :) Pychotka! Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki - 5 żółtek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -cukier waniliowy/aromat - pół kostki miękkiej margaryny - 1/3 szklanki mleka - 5 łyżek cukru Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie nierówne części :) Jedna to 2/3 ciasta

Zdrowie na języku :P