ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:105/767)

Indyjskie paczki 255

mąki, 5 łyżek mleka, szczypta soli, 2 dkg  zmielonych pistacji, 100 ml wody, 1/2 kg cukru, ziarna kardamonu olej, Wykonanie; Mleko w proszku wymieszaj z mąką i solą.Dodaj mleko i pistacje. Wyrób  ciasto. Uformuj małe kuleczki. Kuleczki usmaż na głębokim oleju na rumiany kolor i odsącz na papierowym ręczniku. Z wody , cukru i kardamony zagotuj syrop

Anioły w kuchni
Racuszki z mleka w proszku z kremem jagodowym 118

absolutnie nie ma być gładka! ).Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dosładzamy do smaku.RACUCHY:Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , cukrem i mlekiem w proszku.Dodajemy 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego , by uzyskać ciasto bardziej gęste  niż ciasto naleśnikowe.Odstawiamy na ok. 5 minut, by odpoczęło , a następnie smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju

Ostra na Słodko
Krokiety z Cukinią i Pieczarkami 302

Krokiety z cukinią i pieczarkami to idealny pomysł na codzienny obiad z wykorzystaniem bogatej w wartości odżywcze cukinii. Kabaczek idealnie komponuje się z aromatycznymi pieczarkami tworząc

Słodka Strona
Indyjskie pączki 164

mąki, 5 łyżek mleka, szczypta soli, 2 dkg  zmielonych pistacji, 100 ml wody, 1/2 kg cukru, ziarna kardamonu olej, Wykonanie;Mleko w proszku wymieszaj z mąką i solą.Dodaj mleko i pistacje. Wyrób  ciasto. Uformuj małe kuleczki. Kuleczki usmaż na głębokim oleju na rumiany kolor i odsącz na papierowym ręczniku. Z wody , cukru i kardamony zagotuj syrop

Anioły w kuchni
Tarta z gruszkami i masą marcepanową! 180

smaku! Gorąco Wam polecam!   SKŁADNIKI: -500 g mąki - 250 g masła (nie używaj margaryny!) - 3 żółtka - 1 białko - 2 łyżki zimnego mleka - łyżeczka proszku do pieczenia - 150g cukru zmielonego Wszystkie składniki zagnieć jak najszybciej. Ciasto owiń folią i schładzaj w lodówce przez godzinę. Tortownicę wyłóż papierem i ciastem. - 5 dużych gruszek Obierz gruszki i pokrój na cienkie plasterki, następnie

SMYKWKUCHNI
Chleb z figą i orzechem włoskim 160

drożdże ruszyły.2. Na patelni prażymy przez 2 minuty otręby z pokrojonymi orzechami, odstawiamy do wystudzenia.3. Do miski przesiewamy dwa rodzaje mąki, dodajemy sól, mleko w proszku, masło, sok z cytryny oraz rozczyn drożdżowy. Wyrabiamy ciasto przez kilka minut, dodajemy figi i prażone otręby z orzechami. Wyrobione ciasto zostawiamy w misce na ok 30 minut do wyrośnięcia, wierch miski przykrywamy

Apetyczna babeczka
Mleczne ciasteczka podwójnie czekoladowe 247

Przygotowanie Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Powoli do masy dodawać rozkłócone jajka. Dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mlekiem w proszku i nasionami wanilii. Dodać drobno pokrojone czekolady.  Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, i bardzo delikatnie spłaszczyć. Piec ok. 10-12 min w temp. 180st. Ostudzić na kratce

Z miłości do słodkości
Dietetyczne naleśniki z mąki gryczanej i ryżowej 172

Naleśniki z mąki gryczanej i ryżowej Składniki: 200 g mąki gryczanej 100 g mąki ryżowej  3 jajka  500 ml mleka  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju rzepakowego do ciasta + 1 łyżka do smażenia. Jajka rozbić, biała ubić na sztywną pianę.Pozostałe składniki dokłanie zmiksować, na koniec dodać ubitą pianę i delikatnie

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Słoneczne ciasto z brzoskwiniami 165

piękny słoneczny dzień zapraszam Was na słoneczne ciasto z brzoskwiniami :) Składniki: ciasto - 8 jajek - 6 łyżek cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 8 łyżek mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem - 100 g białej czekolady - 1 szklanka mleka - 3 jajka - 2 łyżki cukru kryształu - 1 łyżka cukru waniliowego - 2 i 1/2 łyżki żelatyny(...)Następnie stopniowo dodajemy żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie mieszamy i przelewamy do brytfanki wyłożone papierem do pieczenia o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez około 30 minut. Wystudzone ciasto kroimy na dwie równe części. Krem: mleko zagotowujemy a czekoladę łamiemy na kawałki. Jajka ubijamy

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Fale Dunaju 326

rozsmakujecie. SKŁADNIKI Ciasto margaryna  1 szk. cukru 5 jajek 2 szk. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao do ciasta 1 kg jabłek krem 1 budyń waniliowy 3/4 kostki masła  2 łyżki cukru pudru żółtko Polewa: odrobina mleka gorzka czekolada WYKONANIE Jabłka obieramy i kroimy w plastry.  Margarynę ucieramy z cukrem  i dodajemy(...)mąkę z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy. Mieszamy  za pomocą miksera. Wykładamy  na blachę  połowę ciasta, a do pozostałej części dodajemy kakao i wylewamy na górę. Na ciasto wciskamy jabłka układając  w jodełkę, Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 1 godz. W czasie gdy ciasto się piecze

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto "Bounty" 470

kokosowa masa, a wszystko polane czekoladą mleczną oprószoną kokosem. A najlepsze w tym cieście jest to... że naprawdę smakuje jak "Bounty".Ciasto "Bounty" - Składniki:Biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowyMasa kokosowa:250 g wiórków kokosowych120 g masła500 ml mleka1/2 szklanki cukrucukier waniliowyPolewa czekoladowa:120 g czekolady mlecznej60 g masłaCiasto(...)dodawać po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypywać mąkę tortową, ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 15 - 20 minut do "suchego patyczka".Masa kokosowa:Mleko zagotowujemy z cukrami, dodajemy kokos i gotujemy do momentu zgęstnienia. Następnie dodajemy masło i chwilę podgrzewamy

Słodka Strona
Pierogi z mięsem mielonym, dynią i nutą mięty 137

ząbki czosnku 1/2 szklanki bulionu warzywnego (może być woda) 1 łyżka sezamu 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1/3 łyżeczki suszonej mięty (lub 1,5 łyżki świeżej, posiekanej) sól olej Przygotować ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać sól, wodę, mleko i całość dobrze wyrobić (ciasto ma być wolne). Odstawić na czas przygotowania nadzienia. Przygotować farsz. Sezam uprażyć

Di gotuje
Ciasto migdałowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 161

herbaty, ciasto harmonijne w smaku, i co najważniejsze zawsze się udaje, tyle razy go piekłam i nigdy nie zdarzył się zakalec! jednym słowem pyszne. Składniki na formę 24/24 cm 4 jajka 20 dag masła 15 dag cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie  cukru z wanilią Dr.Oetker ½ łyżeczki  ekstraktu z migdałów Dr.Oetker 100 ml mleka(...)Diamant) 3 dag masła Jak wykonać ? Ciasto zaczynam od przygotowania kruszonki: Mąkę mieszam z brązowym cukrem, dodaję wiórki pokrojonego zimnego masła, prosto z lodówki, rozcieram palcami aż powstanie kruszonka. Wkładam do lodówki na czas przygotowania ciasta. Wszystkie składniki do przygotowania ciasta muszą być o temp pokojowej. Mąkę  pszenną mieszam z mielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia oraz szczypta soli. Miękkie

Wanilia i Kardamon
Kokosanka 208

pasuje do popołudniowej kawki.  Polecam bardzo ;)  Ciasto pięknie prezentuje się na porcelanie firmy Bogucice - kolekcja Jesień  Składniki: 1/2 kostki masła  35 dag mąki  10 dag cukru  2 jajka 1 i 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietankowa:  3 opakowania budyniu śmietankowego  1 l mleka 8 łyżek cukru  Masa kokosowa: 2 jajka(...)kokosowych  10 dag masła Wykonanie: Mąkę przesiać, zrobić w niej zagłębienie, wybić jaja, dodać masło, cukier i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Budyń rozmieszać w niewielkiej ilości mleka, resztę przelać do garnuszka, dodać cukier i podgrzewać. Gdy mleko zacznie wrzeć dodać rozmieszany budyń i gotować do czasu

Krakowskie smaki Ani
Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 164

Oszukane tiramisu, na serku homogenizowanym z czekoladowym biszkoptem i mnóstwem kakao. Pyszne. W oryginale, jak dla mnie, było za dużo mleka w proszku, dlatego u mnie pojawiło się go mniej. Dzięki czemu jest ono mniej wyczuwalne. Ciasto najlepiej zrobić min 24 godziny przed podaniem. Jak dla mnie ciasto to było bardzo smaczne i z pewnością do tego przepisu powrócę. 'oszukane(...)serek homogenizowany i mleko w proszki i zmiksować do połączenia się mas. Schłodzić. Poncz: Wszystkie składniki wymieszać. Przestudzić. Na dno formy, wyłożyć jeden blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem i wyłożyć połowę masy. Na masę położyć, namoczone biszkopty. Oprószyć kakao. Następnie położyć drugi blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem. Wyłożyć pozostały krem. Następnie namoczone biszkopty i oprószyć kakao. Ciasto włożyć do lodówki

CookYourself