ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:98/767)

Proste ciasto kakaowe 208

ciasto. Idealne do porannej kawy czy też popołudniowej herbaty. W przygotowaniu: łatwe i przyjemne :) Zapraszam!  Wilgotne ciasto kakaowe. Składniki: 5 łyżek mleka 5 łyżek kakao 1 kostka margaryny 1,5 szklanki cukru 4 jajka 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Margarynę, mleko, kakao, cukier wymieszać, zagotować, aż wszystko się połączy. Odstawić do wystygnięcia

Tagebuch po polsku
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 115

cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: budyń waniliowy (40 g) przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu (500 ml mleka, 2 łyżki cukru) 900 g śliwek + 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej garść płatków migdałowych Kruche ciasto: Mąkę, cukier i proszek do pieczenia rozetrzeć palcami z pokrojonym zimnym masłem. Dodać żółtka jaj i zagnieść ciasto. Piekarnik nagrzać do 170°C. Blachę o wymiarach

Bullio
MAKOWA PANIENKA Z BRZOSKWINIAMI 339

BISZKOPT: * jajka – 6 szt * cukier – 1 szkl * mak – 1 szkl * mąka puszysta poznańska LUBELLA – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczki * aromat do ciast migdałowy – 1 łyżeczka KREM: * mleko 3,2% – 650 ml * cukier waniliowy – 1 łyżki * mąka puszysta poznańska LUBELLA – 4 łyżki * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * żółtko(...)śmietany – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT MAKOWY: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier, a następnie wlewamy po jednym żółtku i dalej ubijamy. Wsypujemy przesianą mąkę LUBELLA z proszkiem do pieczenia i dodajemy mak oraz aromat – delikatnie, ale dokładnie mieszamy łyżką. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy d nagrzanego 160C piekarnika ( z termoobiegiem

Ostra na Słodko
Pancakes amerykańskie z masą kajmakową 210

Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Łyżką nakładamy surowe ciasto na rozgrzany olej i smażymy przez chwilę z obu stron jak naleśniki. Podajemy z masą kajmakową albo dżemem lub syropem klonowym.Masa kajmakowa: Do naczynia wlać mleko,  dodać cukier, kakao, masło i gotować ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodać mleko w proszku. Cały czas masę podgrzewać, ciągle mieszając, aż masa

Bon Appetit Małgorzaty
Rolada karpatkowa 168

woda, 1 szklanka margaryna, 1/2 kostki mąka pszenna, 1 szklanka jajka, 5 sztuk Składniki ciasto czekoladowe jajka, 4 sztuki cukier puder, 1/2 szklanki mąka pszenna, 1/2 szklanki mąka ziemniaczana, 1 łyżka kakao, 3 łyżki margaryna, 1/2 kostki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka Składniki masy   mleko, 3/4 litra budyń śmietankowy, na 3/4 litra galaretka pomarańczowa, 1 sztuka margaryna, 1 kostka(...)rolady(40-40) najlepiej na papierze do pieczenia Ciasto czekoladowe: ucieramy żółtka z margaryną i cukrem dodajemy obie mąki, kakao i proszek do pieczenia, do utartej masy dodajemy ubitą pianę z białek dobrze mieszamy, dzielimy na dwie części i każdą oddzielnie pieczemy na takiej samej blaszce co karpatkę Masa: gotujemy na mleku budyń z 2 łyżkami cukru do gorącego wsypujemy

Gotowanie moimi oczami
Komu babeczkę? 169

mikserem z cukrem, wanilią, skórką i sokiem z pomarańczy, mlekiem i oliwą. Do ubitej masy dodajemy przesianą mąkę, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko dokładnie łączymy. Odlewamy 1/3 ciasta, dodajemy do niego kakao i 1 łyżkę mleka.  Wysmarowane oliwą foremki napełniamy ciastem. Najpierw białawym, potem ciemnym. Za pomocą widelca należy przemieszać delikatnie zawartość foremek by uzyskać

Przysmaki Karolki
Uniwersalne ciasto naleśnikowe i Naleśniki po królewsku 167

domu i oderwać go od pracy. Jak szaleć to szaleć...  Składniki :  Na ciasto uniwersalne :  1 jajko (L) 375 ml źródlanej wody gazowanej  260 g mąki pszennej typ 500 lub 650  375 ml mleka 3,2% 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  szczypta soli  Dodatkowo:  2 łyżki ekstraktu waniliowego  2 łyżki cukru waniliowego(...)truskawki  listki mięty, melisy lub innego zielska u mnie akurat czarnuszka siewna  Wykonanie :  1. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać do miski wbić jajko i wymieszać. Dodać szczyptę soli i cukier jeśli robimy słodkie ciasto. Dodajemy naprzemiennie mleko i wodę gazowaną do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta. Ma być lejące i gładkie. Pod koniec dodajemy ekstrakt waniliowy

vaniliowoczekoladowa
Sernik na bogato-ze śliwką w czekoladzie 122

mąki tortowej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego półtłustego twarogu 6 jaj 3/4 szklanki cukru aromat cytrynowy lub śmietankowy 1 budyń śmietankowy 50 g masła 150 ml mleka 3,2% 2 łyżki śmietany 18% Dekoracja: polewa czekoladowa śliwki w czekoladzie Sposób przygotowania CIASTO ŚLIWKOWE : Śliwki w czekoladzie pokroić nożem na mniejsze kawałki,włożyć(...)masa będzie chłodna wbić dwa jajka,zmiksować,cały czas mieszając wsypywać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto rozprowadzić w wyłożonej pergaminem formie. MASA SEROWA : Twaróg zmiksować mikserem z jajkami, cukrem, olejkiem do ciasta oraz budyniem rozpuszczonym w mleku i masłem na gładką masę. Wylać na śliwkowy spód całość wstawić do nagrzanego do 175*c piekarnika piec

Wanilia i Kardamon
.957. piña colada w plackach 161

ananas w cieście gryczano-kokosowym* podany z ricottą~ *mąka kokosowa Ale pyszny ananas mi się trafił! Taaaaaaki słodziuki, no po prostuu ♥ :D Idealne rozpoczęcie nieidealnego dnia - majówka przerwana przez to że muszę iść na praktyki, no ale tak jak wczoraj pisałam - nie skomentuję tego -.- Zresztą, powinnam się juz przyzwyczaić, tam nikt nie zwraca uwagi na "tanią siłę roboczą" ;) ask.fm - pytania(...)jajko ~20g mąki kokosowej ~20g mąki gryczanej ~1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ~80ml mleka (u mnie sojowe) Mieszamy jajko, mąki, proszek do pieczenia i mleko, odstawiamy na ok. 5-10 minut. Gdy ciasto będzie za gęste można dodać jeszcze kilka łyżek mleka. Plastry ananasa zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni z obu stron na małym

breakfast of dreams
Sernik brzoskwiniowy pieczony na jogurtach. 153

pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 250 g masła lub dobrej margaryny 10 dojrzałych brzoskwiń Wszystkie składniki oprócz brzoskwiń włożyć do dużego naczynia, zagnieść na gładką masę. Podzielić na pół, jedną część wyłożyć na blaszkę (na papier do pieczenia), drugą natomiast włożyć do zamrażalnika. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, drobno pokroić, ułożyć na cieście. Masa jogurtowa(...)szklanka cukru pudru duży budyń śmietankowy - na 1 litr mleka (wykorzystujemy proszek) 1 litr dobrego gęstego jogurtu brzoskwiniowego (można zamienić na śmietanę 18%) 200 g wiórek kokosowych Białka ubić na bardzo sztywno, stopniowo ciągle ubijając dodawać cukier puder, proszek budyniowy, wiórki. Na najmniejszych obrotach miksera dodać jogurt. Masę wyłożyć na ciasto. Z zamrażarki wyjąć drugą część ciasta, zetrzeć na wierzch

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto z cukinią i orzechami 271

można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm. Ciasto z cukinią i orzechami Składniki: CIASTO 350g mąki pszennej 220ml zsiadłego mleka 125g drobnego cukru 100g masła 2 jajka 250g cukinii startej na tarce o grubych oczkach (może być ze skórą, ale bez pestek) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka ekstraktu z wanilii 150g orzechów(...)łyżki gorącej wody Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - masło roztopić, ostudzić - orzechy włoskie posiekać na mniejsze kawałki - formę wyłożyć papierem do pieczenia - do miski przełożyć jajka, dodać cukier, składniki wymieszać (ręczną trzepaczką) - dodać ostudzone masło, zsiadłe mleko i ekstrakt z wanilii, wymieszać - do składników mokrych dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną - wszystko

Smakołyki Bereniki
Hucułka 99

białka) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 szkl. cukru pudru -4 łyżki cukru -2 op. orzechów włoskich -powidła śliwkowe -1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Przygotowanie Mąkę, margarynę, śmietanę, żółtka, proszek do pieczenia i cukier zagnieść razem. Ciasto podzielić na 2 części i zostawić trochę na kruszonkę. Kruszonkę włożyć do lodówki. Ubić pianę z białek (2 porcje po 3 białka(...)blachę (placek). Posmarować powidłem śliwkowym (lub agrestowym) i pianą z 3 białek. Pozypać pokrojonymi drobno orzechami i kruszonką. Piec około 40 minut. Drugi placek zrobić w ten sam sposób. Mleka skondendowane ugotować w puszcze przez 2 godziny (można zrobić to np, dzień wcześniej). Jeżeli nie ostygnie - nie otwierać. Masło utrzeć i dodawać ostudzone mleko ciągle mieszając. Posmarować jeden placek masą

Zielona Kuchnia
Ciasto z jabłkami i polewą kakaową 191

blachę o wym. 22x22 cm: (inspiracja: " Z cukrem pudrem " i " Moje pasje ") Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego   0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżka kakao kilka łyżek mleka 2 większe jabłka  Polewa kakaowa: 3 łyżki wody (może być również mleko(...)cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Dodać olej i przemieszać łyżką. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. 2/3 ciasta przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Do pozostałej 1/3 ciasta przesiać kakao, dodać kilka łyżek mleka i zmiksować. Ciemną masę wylać na jasną i za pomocą np. patyczka do szaszłyków delikatnie przemieszać ciasto, robiąc

Simply Food
Sernik a'la Kinder Bueno 335

mleka w proszku 100-150 g śmietany kremówki 30%   Dodatkowo: ok. 25 sztuk mini Kinder Bueno     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Masło pokroić w kostkę i posiekać z pozostałymi składnikami. Zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy ok. 20 cm, której dno uprzednio wyłożyć papierem do pieczenia. Dobrze wklepać ciasto, a następnie(...)przestudzić. Gdy ostygnie schłodzić w lodówce kilka godzin.   Krem Kinder Bueno: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem do puszystości, pod koniec ubijania dodać zmielone orzechy i mleko w proszku, jeszcze przez chwilę miksować, aż składniki się połączą.   Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Ubitą wmieszać do masła z orzechami i wymieszać do połączenia.      Schłodzony sernik wysmarować

Nastoletnie Wypiekanie
Jabłecznik z czekoladą 160

Jabłka prażone – słoik ok. 1 l Bułka tarta Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem. Dodajemy mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy i na koniec dodajemy ubite białka. Ciasto dzielimy na połowę. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( do garnka wlewamy wodę, wstawiamy na kuchenkę a na garnku umieszczamy

Smaki Ewy