ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:100/767)

Ciasto mandarynkowe 131

Ciasto jest proste w wykonaniu i sądzę, że nawet najmniej wprawionej w boje kucharce/kucharzowi nie może nie wyjść :)Składniki:3 szklanki maki4 jajka1 szklanka cukru3/4 szklanki oleju3/4 szklanki mleka2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka olejku o aromacie wanilii albo śmietankowego1 czubata łyżka kakaookoło 10 mandarynek1 tabliczka gorzkiej czekoladyłyżka mleka mleka lu śmietanki mięta do dekoracji(...)oraz mleko, a następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz olej. Blachę o wymiarach 30x40 wykładamy papierem do pieczenia. wlewamy połowę ciasta. Do drugiej połowy dodajemy kakao i miksujemy. Następnie wylewamy na jasne ciasto. Układamy obrane mandarynki (można obtoczyć w mące by nie opadły na dno ciasta)(można dodać z puszki).  Ciasto pieczemy ok. 30 minut

Bon Appetit Małgorzaty
Keks / ciasto na białkach z borówką amerykańską 138

takie idealnie sprawdzają się przy szybkich wypiekach i nie tylko :) Więcej informacji tutaj . 'keks / ciasto na białkach z borówką amerykańską' Składniki: * ciasto: - 5 białek - 150 ml mleka - 310 g mąki pszennej - 150g miękkiego masła - 220g cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli * dodatkowo: - 300-350g borówki amerykańskiej - 2 łyżki mąki - 2 łyżki cukru - cukier puder Białka rozkłócić(...)mlekiem w miseczce. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Następnie w 3 turach dodawać białka rozkłócone z mlekiem. Należy porządnie zmiksować (na wolnych obrotach) po każdej dodanej porcji białek. Ciasto ucierać do uzyskania białej i puszystej masy. Borówki umyć i wysuszyć. Oprószyć mąką i cukrem (po 2 łyżki). Ciasto wyłożyć

CookYourself
Blok czekoladowy z bakaliami 497

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Blok czekoladowy to słodki, nafaszerowany bakaliami przysmak z mlekaproszku, herbatników oraz bakalii. Pewnie większość z 

Marta Gotuje
Ciasto na Halloween! Sernik z dynią! 176

mąki pszennej typ 480 - 4 żółtka - 1 białko - 3 łyżki śmietany - 190 g cukru pudru - 200 g masła z lodówki - łyżka mleka lub maślanki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy Z w/w składników zagniatamy szybko ciasto i wstawiamy do lodówki na 20 minut. MASA SEROWA: - 750 g sera twarogowego z wiadereczka (do wypieku serników) - 3 białka - 1 całe

SMYKWKUCHNI
ciasto mleczne z porzeczkową galaretką 195

Delikatny i soczysty biszkopt, przełożony mleczną masą, której słodycz przełamałam kwaśną galaretką z czerwonej porzeczki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu a najlepiej je kroić nożem rozgrzanym w gorącej wodzie. Na pewno zasmakuje osobom lubiącym mleko w proszku.  A jako dodatek polecam delikatne różowe wino Monte Santi. Będzie doskonałym dopełnieniem słodkiego deseru.  *foremka(...)Krem: mleko zagotować z cukrem i wystudzić. Miękkie masło utrzeć najpierw samo a następnie dodawać na zmianę mleko w proszku i mleko z cukrem. Trzy łyżki masy odłożyć a resztę rozsmarować na warstwie porzeczkowej. Przykryć drugim blatem ciasta  a na wierzch wyłożyć odłożony krem. Udekorować porzeczkami. Schłodzić w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szarlotka królewska 230

buzia niesamowicie skutecznie się sklejała. Z mleka w proszku mama robiła niemalże na każde święta szarlotkę królewską. Uwielbiałam ją w szczególności za rozpływającą się w ustach, słodką masę mleczną, która świetnie komponowała się z delikatnym biszkoptem i kwaskowymi jabłkami. Uwierzcie mi, że każda osoba, która po raz pierwszy sięga po kawałek tego ciasta najpierw zjada biszkopt z jabłkami. Następnie powoli(...)jajek 160 g cukru 100 g mąki tortowej 35 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa jabłkowa 1,5 litra prażonych jabłek * 2 galaretki cytrynowe Masa mleczna 160 g mleka w proszku 140 g cukru pudru 250 g masła 2 żółtka 9 łyżek zimnej wody Polewa czekoladowa 150 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka 1 łyżka masła Biszkopt Białka oddzielamy

Wędrówki po kuchni
Łza słoniowa 159

proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Masa orzechowa • 100 g orzechów włoskich zmielonych • 8 łyżek gorącego mleka • 200 g masła • 3 łyżki cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka mleka – 250 ml • 2 łyżki mąki pszennej Polewa czekoladowa • 100 g masła • 3 łyżki kakao • 3 łyżki cukru • 3 łyżki mleka oraz • 5 bananów, jak najbardziej prostych Wykonanie: Ciasto(...)wolnych obrotach. • Wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem, delikatnie przemieszać łyżką. • 2 prostokątne blaszki (25×35 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. • Masę podzielić na dwie części, wyłożyć do blaszek. • Piec w temp. 170 st.C przez 15 minut, każde osobno. • Wyjąć ciasto razem z papierem i złożyć je wzdłuż

To co kocham
Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie 82

łyżki Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie Przepis: Ciasto kruche Ze składników na kruche, zagniatamy szybko ciasto. Formę 25 x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy przygotowanym ciastem. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na 10 minut. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy ciasto na środkowej półce przez ok. 20 minut. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia(...)kiedy zaczyna tężeć. Odstawiamy do lodówki, aby stężały. Masa Żelatynę zalewamy 4 łyżkami mleka i czekamy, aż się rozpuści. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy po łyżeczce mleka w proszku, wciąż ubijając. Na koniec dodajemy cukier według własnych upodobań smakowych. Do przestudzonej żelatyny z mlekiem dodajemy 2 łyżki ubitej śmietany, a następnie stopniowo łączymy z całą masą mleczno

Kuchnia Na Wypasie
Babka z niespodzianką 166

masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać mleko - wymieszać. Formę keksówkę o dolnych wymiarach 22,5 x 8,5 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną. Wypełnić ciastem, wyrównać.Piec w temperaturze 160ºC przez około 40 - 50 minut (sprawdzić patyczkiem, babka powinna(...)drugim, miksując po każdym dodaniu. Dodać ekstrakt, zmiksować. Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać mleko - wymieszać. Formę keksówkę o dolnych wymiarach 22,5 x 8,5 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną. Na dno foremki wyłożyć cienką warstwę ciasta, następnie w formie poukładać zajączki, jak na zdjęciu. Resztę formy wypełnić białym

Moje domowe kucharzenie
,,Pawi ogon pod bezą” 138

szklanki cukru pudru szczypta soli łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu lub soku z cytryn Ciasto na rolady: 3 szkl. mąki tortowej, 1/2 kostki margaryny, 4 łyżki kwaśnej śmietany, 2 małe jajka, 1/2 szkl. cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 litr mleka, 6 łyżek cukru, 1 budyń waniliowy, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki(...)minut Rolady Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy margarynę i siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na na 3 części. Każdą ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Następnie rozwałkowane ciasto smarujemy powidłami, posypujemy orzechami posiekanymi orzechami i zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Z każdym ciastem postępujemy tak samo

Podróż w kulinaria
Ciasto czekoladowo kokosowe 337

porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Platin. Składniki: Ciasto czekoladowe 2 szkl mąki pszennej  1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3/4 szkl cukru 0,5 szkl oleju 1 szkl mleka 3 jajka Masa kokosowa 2 szkl mleka 1 szkl likieru kokosowego Canari 7 łyżek kaszy manny błyskawicznej 150 g wiórków kokosowych 0,5 szkl cukru 3 łyżki(...)dodać cukier, masło, wodę i rozpuścić w kąpieli wodnej. Gorącą polewą polać zimne ciasto i odłożyć do stężenia polewy. Przepis od Beaty Niebo na talerzu. dwie szklanki mąki - czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki kakao - 3/4 szklanki cukru - pół szklanki stopionego masła lub oleju - szklanka mleka - 3 jajka biała masa kokosowa - 3 szklanki mleka - 7 łyżek kaszy manny

Ala piecze i gotuje
Tort wielkanocny 173

tortownicę o średnicy 17 cm: 110 g mix C Schara łyżka gorzkiego kakao 5 g bezglutenowego proszku do pieczenia 65 g masła 100 g zmielonego na pył cukru trzcinowego 2 duże jajka 65 ml domowego mleka kokosowego szczypta soli KREM: 500 ml domowego mleka kokosowego budyń bezglutenowy z herbatą matcha o smaku ananasa  KLIK 3/4 szklanki cukru pudru(...)jajka WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, oddzielić żółtka od białek. Dno  tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, całość wysmarować masłem i oprószyć mąką ryżową. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni (160 z termo obiegiem). Miękkie masło utrzeć z cukrem trzcinowym, pojedynczo dodać żółtka, a następnie porcjami przesianą mąkę na zmianę z mlekiem kokosowym. Białka ubić

Kuchenne zapiski Edyty
Tartaletki z kremem karpatkowym i rabarbarem 124

karpatkowym i kwaśnym rabarbarem można mile zaskoczyć gości, smaku dopełniają prażone na suchej patelni płatki migdałowe. Składniki: Ciasto kruche: 2 czubate szklanki mąki pszennej  Młynomag 25 dag masła 60 g cukru Szczypta proszku do pieczenia 1 żółtko Krem karpatkowy: 1/2 litra mleka 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1/2 kostki masła kilka(...)opakowanie żelfiksu 2:1 Dr.Oetker 1 szklanka cukru ½ szklanki płatków migdałowych Sposób przygotowania; Ciasto kruche: Mąkę wymieszać z cukrem i szczyptą proszku do pieczenia, dodać żółtko oraz pokrojone w kostkę zimne masło, zagnieść ciasto. Włożyć na 20 minut do lodówki, po czym rozwałkować na podsypanej lekko mąką stolnicy , wylepić nim foremki do tartaletek , ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego

Wanilia i Kardamon
Czeski knedlik z gulaszem 440

szczypta mielonego kminku 2 ogórki kiszone 2 papryki konserwowe 4 duże pieczarki 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju Knedliki (4 szt): 900g mąki tortowej Młynomag 400ml ciepłego mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka soli 2 jajka Gulasz: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej(...)szkl zimnej wody, powoli wlewamy do gulaszu, mieszając. Po zagotowaniu zestawić z ognia. Knedliki: Mąkę przesiać do dużej miski, dodać sól i proszek do pieczenia, wymieszać. Wlać rozbełtane jajka i ciepłe mleko, zarobić gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, uformować z nich podłużne knedle. Odstawić na 45 minut przykryte ściereczką. W szerokim garnku zagotować wodę. Knedle gotować

Smakołyki Asi
Makowiec japoński 744

łyżeczki aromatu migdałowego 3 jajka 50 g kaszy manny Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki naturalnego kakao Przygotowanie: Ciasto: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać je do masy makowej wraz z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą, aromatem, cynamonem, kaszą manną i żółtkami jaj. Całość dokładnie wymieszać. Białka ubić(...)tortownicy o średnicy 18 cm wysmarowanej masłem i posypanej mąką, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st.C przez około 50 minut. Wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Polewa czekoladowa: Mleko i cukier puder umieścić w garnuszku. Podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać pokrojone w kostkę masło, dalej podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuści. Zdjąć garnuszek z ognia

Nastoletnie Wypiekanie