Ciasto bananowo-kakaowe Składniki: 5 bananów 1 szklanka mąki z ciecierzycy 1 szklanka mąki ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1/3 szklanka oleju 1 szklanka mleka roślinnego (ja dałam ryżowe) 2 łyżki miodu 3 łyżki agawy 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego Banany zmiksowałam za pomocą blendera na miazgę. Zmielone siemie lniane zalałam wrzątkiem, by utworzyło gluta. Do miski przełożyłam zmiksowane banany, mąki, proszek do pieczenia, siemie lniane, olej, mleko, miód, agawę i kakao. Wszystkie skł... czytaj dalej...
Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.