ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:114/767)

Gofry z żytniej razowej mąki - śniadanie 191

się wypieka. Gofry Są chrupiące. Pyszne. Do wypiekania nie używam żadnego tłuszczu.  szklanka mąki żytniej razowej typ 2000 szklanka mleka lub wody  pół łyżeczki soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Z podanych składników zrób gęste ciasto. Być może będzie trzeba więcej płynu , ja wlewałam " na oko" około szklanki, ale ciasto bardzo gęstniało i dolewałam jeszcze

AZgotuj!
Pięciominutowe ciasteczka biszkoptowe 237

Czemu pięciominutowe - bo tyle mniej więcej czasu zajmuje ich przygotowanie. Są idealne, gdy mamy ochotę na tzw. "małe co nieco". Składniki: Na ciasto: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 3 łyżki cukru kryształ 1 łyżeczka cukru waniliowego Na krem czekoladowy: ok. 8 kostek czekolady mlecznej 1/2 łyżki

Słodkie okruszki
Mini babki z czekoladową krówką 172

Przygotowanie: Przygotowujemy 4 małe foremki na babeczki (, jeśli takich nie posiadacie możecie przygotować ciasto w papilotkach na muffinki). Każdą formę wysmarowujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. W jednej misce mieszamy łyżką cukier, mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i ciemne kakao. Do drugiej miski wlewamy mleko, olej i wbijamy całe jajko, mieszamy łyżką lub kuchenną rózgą. Do mokrej mieszanki składników

Słodkie okruszki
Tarta z kokosowym kremem i jeżynami 191

budyniowym z czekoladowymi akcentami. Na wierzchu wyłożyłam aromatyczne, leśne jeżyny, które w tym zestawieniu smakują rewelacyjnie :) CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany KREM BUDYNIOWY: 3 szklanki mleka 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanka cukru 100g wiórków kokosowych 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej(...)szklanki jeżyn Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Razem z zimnym masłem dokładnie posiekać na stolnicy. Dodać żółtko, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce i rozwałkować. Nałożyć na formę do tarty (25cm). Nakłuć widelcem lub obciążyć fasolą. Piec w 190*C przez 20min. KREM BUDYNIOWY. Z podanej ilości mleka, odlać 1/2 szklanki. Resztę wlać do garnka

https:KKuchniaMniam
Ciasto "Pijak" 385

zdecydowanie polecam to ciasto, bo jego smak jest na prawdę wyjątkowy. Ciasto "Pijak" - Składniki:Biszkopt:2 jajka4 łyżki cukru1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżki mąki tortowej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Warstwa Makowo-Kokosowa:5 białek3/4 szklanki cukru1/2 szklanki suchego maku1/2 szklanki wiórków kokosowych1/4 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem:5 żółtek3/4 szklanki cukru (lub mniej)budyń śmietankowy (bez cukru(...)temp. 170°C.Krem:Do mleka wrzucić cukier, budyń w proszku, mąkę oraz cukier waniliowy - dokładnie wymieszać. Następnie dodać żółtka i gotować energicznie mieszając do momentu zgęstnienia masy. Gdy budyń będzie gotowy zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.Masło utrzeć na białą masę i powoli (po jednej łyżce) dodawać budyń.Biszkopt posmarować dżemem, na niego położyć ciasto makowo-kokosowe i rozprowadzić

Słodka Strona
Ciasto przekładane masą budyniową 167

końcowego..makowce też chyba zostały zawieruszone..różne śledzie też...oj muszę zrobić porządek z zaległymi przepisami.. Ciasto 150 g margaryny 150 g cukru 1 szkl.mąki 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 1 szkl.płatków migdałowych Krem 0,5 litra mleka  0,5 szkl. cukru 1 cukier wanilinowy

Moje domowe kucharzenie
Ciasto ze słonecznikiem 4696

słonecznika 150 g masła cukier waniliowy 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka polewa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki masła 3 łyżki śmietany 18% Przygotowanie: ciasto: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia i kakao oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek

Bon appetit mon amie
Ciasto orzechowo - serowe 145

proszkiem do pieczenia, sok i ubitą pianę z białek. Ciasto wlać do foremki 36 x 25 cm i piec w temp. 170 C  do ok. 45 minut. Masa śmietankowa: Masło utrzeć z cukrem. ( należy pamiętac o tym, aby składniki były o temp. pokojowej) Dodac śmietanę, dokładnie połączyc. Ciasto orzechowo- serowe: Ostudzone ciasto orzechowe przekroić wzdłuż. Na jednym płacie ciasta(...)rozsmarować połowę masy. Przykryć ciastem serowym. Wylać pozostałą masę. Przykryć drugim płatem ciastem. Udekorować polewą czekoladową ( 50 g czekolady gorzkiej rozpuścić z 50 ml śmietanki kremówki, bądż mleka, jeśli będzie za rzadka dodać więcej czekolady) i zmiksowanymi orzechami

Różne smaki w kuchni
Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta 323

wysypywanie jej zdecydowanie grubszą bułką tartą, no i w smaku też nie będzie odczuwalne. Sodę mieszamy z łyżką mleka. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, najlepiej dwukrotnie, następnie mieszamy ją w misce z makiem. Do tego ciasta mak nie musi być mielony. Bakalie – jeśli używamy tych kupnych, w gotowej mieszance, są one najczęściej już drobno pokrojone(...)cytrusów, sodę rozpuszczoną w mleku, miksujemy razem chwilkę, tylko do połączenia. Kończymy miksowanie i do ciasta drewnianą łyżką lub plastikową łopatką pora wmieszać bakalie. Ciasto przelewamy do naszykowanej formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180⁰C góra-dół, bez termoobiegu, około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ja sprawdzam zawsze w najwyższym miejscu ciasta. Po upływie połowy czasu pieczenia

Karo in the Kitchen
Królewicz. 355

przegotowanej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Masa budyniowa : 1 l mleka 3 budynie waniliowe Winiary 2 łyżki mąki  1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 2 żółtka   1 kostka masła   1 słoiczek powideł śliwkowych lub dowolnego dżemu Polewa : 2 tabliczki czekolady  1 łyżka śmietanki 12 %  migdały do dekoracji Wykonanie ciasta miodowego: Do miski przesiać(...)ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch , następnie stopniowo dodawać żółtka. Następnie dodać wodę i mąkę z proszkiem. Delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Masa budyniowa: Połowę mleka zagotować , w drugiej połowie rozpuścić budynie , mąkę, cukier , cukier waniliowy  i 2 żółtka. Wlać do gotującego mleka

Sama słodycz i szczypta chili
Kremówka toffi 377

toffi okazała się ciastem pysznym w smaku Składniki na blaszkę 25×25 cm: – duży blat ciasta francuskiego – 500 ml mleka – 2 łyżki cukru (lub cukier waniliowy) – 5 żółtek – 60 g mąki – 1 opakowanie budyniu w proszku waniliowego (60g) – 200 g masła – 300 ml śmietanki kremówki 36% – puszka kajmaku (zużyłam tylko(...)foremkę wyłożoną papierem do pieczenia, ponakłuwałam widelcem i piekłam 15 minut w 220 stopniach. W trakcie pieczenia, gdy widziałam, że ciasto zbytnio się wybrzusza, otwierałam piekarnik i nakłuwałam dodatkowo wybrzuszone miejsce. Oba ciasta odstawiamy do ostudzenia. Teraz szykujemy krem. Mleko należy zagotować. Żółtka miksujemy z cukrem na jasny puch dodajemy do nich mąkę oraz budyń i dalej miksujemy do konsystencji

Relaxtime
Trufle czekoladowe 198

cukru. Nie gotuję! Gotową czekoladę odstawiam by całkowicie ostygła  Do zimnej i dość gęstej czekolady dodaję najpierw mleko w proszku, a następnie zmielone na proszek herbatniki. Na końcu wsypuję posiekane bakalie i wszystko dokładnie mieszam a właściwie zagniatam jak ciasto na pierogi :D   Dłonie lekko natłuszczam, nabieram po 1 łyżeczce masy i formuję kulki, które układa

Ciasteczkowy Potwór
Kremówka 328

koleżanki – Bogusi. Masę „od zawsze” robię taką samą, sukcesywnie ją zmieniałam i udoskonaliłam. Składniki na ciasto kruche:           - 3 szkl mąki pszennej- 4 żółtka- pół szklanki cukru pudru-  łyżeczka proszku do pieczenia- 1 schłodzona margaryna (250g)           Składniki na masę budyniową:                                          - 3 szklanki mleka- 1,5 szklanki śmietany kremówki- 7 żółtek- 225g cukru- 200g masła- 2 łyżki cukru z wanilią- ekstrakt(...)widelcem, ponakłuwałam. Część, która będzie stanowiła górę ciasta ponacinałam na kształt herbatników (radełkiem), aby potem łatwiej było kroić. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180º C, piekłam do lekkiego zarumienienia (ok. 15-20 minut).  W międzyczasie przygotowywałam masę budyniową. Odlałam 3/4 szklanki mleka, resztę zagotowałam z cukrami i śmietaną. Do pozostałej części mleka dodałam żółtka, obie mąki i wanilię – dokładnie

mojewypiekiinietylko
Ciasto marchewkowe 87

Jakie dobre!” I zjadł jeszcze kilka porcji. Zatem podsumowując, mogę powiedzieć, że to ciasto może Was pozytywnie zaskoczyć Polecam! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki oleju 2/3 szklanki mleka roślinnego 1 marchewka(...)około 100-120 g) duża garść żurawiny duża garść pestek dyni Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sito razem z cynamonem, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i mieszamy. Dolewamy olej i mleko i całość dokładnie mieszamy dużą łyżką. Ciasto będzie gęste i raczej “twarde” – takie ma być! Dodajemy startą marchewkę, żurawinę i pestki dyni i staramy się równomiernie rozprowadzić

Lamarida.pl
Ciasto Mleczna kanapka z kokosem. 258

kokosowym nadzieniem.  Nie tylko dla dzieci  ;) Składniki na ciasto Mleczna kanapka z kokosem na blaszkę o wymiarach 25x35 cm CIASTO: 2 jajka 200 ml mleka 100 ml. oleju 100 g cukru 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao NADZIENIE: 1 l. mleka 1 szklanka cukru 7 łyżek kaszy manny 200 g wiórków kokosowych(...)miski wbijamy jajka, dolewamy mleko i olej. W osobnej misce mieszamy cukier, mąkę proszek do pieczenia i kakao, dokładnie mieszamy. Jaja ubijamy z mlekiem i olejem, dodajemy wymieszane, suche składniki i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy połowę porcji ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Po 10 minutach wyjmujemy ciasto, wykładamy na nie jeszcze

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania