ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:121/767)

Koszyk Wielkanocny 128

szczypta soli 13 dag margaryny 2 łyżki cukru 1 opakowanie drożdży instant 1 jajko W misce wymieszać cukier, mąkę, sól i drożdże w proszku. Następnie dodać lekko podgrzane mleko, jajko i roztopioną (letnią) margarynę. Powstałe ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu odrywać kawałki i zlepiać na miskę (żaroodporną) okrytą folią aluminiową, formować koszyczek. Oddzielić troszkę ciasta

Gotuję Testuję
Wielkanocne kurczaczki 180

łyżki cukru migdały w całości perełki cukierkowe lub inne cukierki do zrobienia oczek Do miski wsypać mąkę, cukier, sól i drożdże w proszku. Wymieszać. Dodać lekko podgrzane mleko, jajko i letnią, roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką. Po ok. 20 minutach wyciągnąć ciasto z miski i podzielić na ok. 14-16 części. Każdą część rozwałkować

Gotuję Testuję
Racuchy (placuszki) z jabłkami bez drożdży 522

duże sztuki szczypta soli Żółtka oddzielam od białek. Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na aż uzyskam jasną, puszystą masę.  Dodaję mleko i miksuję.  Dodaję mąkę, proszek do pieczenia i znów miksuję aż ciasto będzie gładkie.  Jabłka obieram, ścieram na tarce z dużymi oczkami, dodaję do masy. Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli następnie

Kuchnia Viki
BABECZKI Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ Z FOREMEK 145

Sposób wykonania: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy.  Do masy dodawać po 1 jajku i miksować.  Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, miksować stopniowo dolewając mleka do uzyskania gładkiej masy. Ciastem wypełniać foremki do 3/4 wysokości.  Po upieczeniu babeczki polać polewą czekoladową i posypać posypką. Piec 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Muffinki orkiszowe z cynamonem 118

cukru trzcinowego * można użyć wyłącznie mąki orkiszowej, smak będzie wówczas bardziej zdecydowany i konkretniejszy Jaja ubijam trzepaczką z cukrem i szczyptą soli, dodaję mleko, olej, mąkę, proszek do pieczenia i otręby. Dokładnie łączę ze sobą. Ciasto wlewam do foremek na muffinki i posypuję mieszanką cukru trzcinowego i cynamonu. Piekę ok. 35 minut w temp. 170'C (grzałki góra/ dół

Wielopokoleniowo
Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi 137

agawy (może być dowolny) (**) 40g cukru trzcinowego 60 ml oleju kokosowego (roztopionego) 150 ml mleka roślinnego (***) Mąkę wymieszać z płatkami, wiórkami i proszkiem do pieczenia. Do mieszaki dodać cukier, syrop, olej kokosowy oraz mleko. Ciasto dokładnie wyrobić, a następnie odstawić na około 5 minut. (Masa nie powinna być mocno klejąca. W każdym razie nie należy dosypywać mąki, ani płatków

Di gotuje
Czekoladowe cupcakes-przepis 332

piekarnika). Zagotuj mleko i rozpuść w nim czekoladę, masło i brązowy cukier. Ubij jajka na puszysto z białym cukrem. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, solą i kakao. Dodaj gorące mleko cały czas miksując. Napełnij ciastem papierowe papilotki, dodatkowo umieszczone w foremce do muffinów. Piecz babeczki przez 15 -20 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Wymieszaj cukier puder

codojedzenia
Racuchy z jabłkami bez drożdży 292

RACUCHY Z JABŁKAMI BEZ DROŻDŻY - SZYBKIE I NIESŁYCHANIE SMACZNE! CIASTO: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 duże jajko 1 łyżka oleju (dodana do ciasta) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu NADZIENIE: 1-2 jabłka Składniki dokładnie wymieszać w misce, tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obrać

Calzonella.com
Waniliowe placuszki ryżowe z owocami 163

poprzedniego dnia, należy go podlać wodą i dobrze podgrzać, żeby nie był suchy. 2. Jajko zmiksować/roztrzepać z cukrem, dodać mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Dodać ryż, wymieszać.  Uwaga: tak przygotowane ciasto spokojnie może postać kilka godzin w lodówce, jeśli więc planujemy zrobić racuszki na podwieczorek/kolację, najlepiej od razu przygotować ciasto ze świeżo ugotowanego ryżu

Kto ugości moich gości?
Poduszeczki na zsiadłym mleku 140

łyżki cukru 1 łyżeczka proszku 1 szklanka zsiadłego mleka marmolada wieloowocowa 1 białko + cukier do posypania Przygotowanie: Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia - wymieszać. Dodać zsiadłe mleko i jajko, wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować w prostokąt, wycinać kwadraty około 6x6cm, na co drugi placuszek nakadać porcję marmolady, przykrywać drugim placuszkiem. Brzegi zlepiać lub docisnąć widelcem. Każde

Cakes By Kejt
Bułeczki scones z cheddarem 185

soli 100 g sera cheddar 300 ml mleka 1,5 łyżeczki suszonej bazylii mleko do posmarowania bułeczek Przygotowanie Masło rozcieramy z mąką, dodajemy proszek do pieczenia, sól, mleko, starty ser, bazylię i jajka i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na blacie na grubość ok 2 cm. Szklanką o ostrych krawędziach wykrawamy koła. Scones układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy

e-PrzepisyKulinarne
Czekoladowe ciasteczka Chewy Cookies z nadzieniem tofu-truskawkowym 185

tofu - truskawkowe - 100g tofu naturalnego - 2 łyżki dżemu truskawkowego - 1 szklanka cukry pudru W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąka, cukier biały, soda, proszek do pieczenia, sól, cukier wanilinowy, kakao. Dodajemy masełko i mleko, wyrabiamy ciasto rękami. Masa powinna być jednolita, trochę lepka, w formie brązowej kuli. Zawijamy ciacho w folię i chłodzimy w lodówce 15 minut. W czasie chłodzenia

upichcona
Oponki, krążki, pączki serowe 121

smażenia Cukier puder do posypania Mąkę i cukier wsypujemy do miski, robimy w nich dołek, do którego wbijamy jajko, dodajemy twaróg, olej, mleko i proszek do pieczenia. Całość razem mieszamy widelcem lub szpatułką. Wyrobione ciasto wałkujemy, a następnie wycinamy z niego, przy pomocy szklanki i kieliszka oponki. Ja zamiast kieliszka użyłam foremki serduszka. Wycięte oponki wrzucamy na gorący tłuszcz

Smakowy Raj
Pancakes z jagodami 124

łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 1 jajko garść jagód Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Wbić jajko, dodać mleko, olej wymieszać. Gdyby było ciasto za rzadkie dodać trochę mąki. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Ciasto odstawić na ok 30 min, przykryć ściereczką, w tym czasie zgęstnieje. Rozgrzać patelnię

pink envelope
Gofry 152

cukier puder do posypania ( co kto lubi) Zoltka oddzielamy od bialek  Ubijamy bialka na sztywna piane  Do zoltek dodajemy make, proszek do pieczenia, cukier puder, olej i mleko  Wszystko razem miksujemy  Do ciasta dodajemy bialka i mieszamy delikatnie lyzka  Gofry pieczemy w gofrownicy ok 3 min  Upieczone gofry przystrajamy dzemem, owocami, cukrem

Klaudynkowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania