ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:121/767)

Eskalopki z indyka w cieście 231

oraz surówką z buraczków i warzyw z rosołu. Składniki: 8 niewielkich, cienkich kotletów z indyka przyprawa do drobiu olej do smażenia Ciasto: 200-250 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki gazowanej wody 1 duże jajko szczypta proszku do pieczenia szczypta soli i cukru pudru Filety przyprawić z obu stron. Włożyć do lodówki na minimum 1/2 godziny. W misce

Czerwień i błękit
Pychotka z twarogiem 152

przygotowania 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. 2. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać roztopioną margarynę , zmielony ser mąkę i proszek. Chwilę ubić mikserem . 3. Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać. 4. Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą , 5. Do formy wlewamy najpierw ciasto jasne , ciemne, jasne

Sama słodycz i szczypta chili
Rabarbarowe Ciasto Barbary :) 142

mnie jak najbardziej rabarbar jest ! i to pod postacią smakowitego budyniowego ciasta ! :) Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 300 g masła 0,5 szklanki cukru 1 całe jajko 2 żółtka 180 g śmietany 12 % 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia   Masa: 1,1 litra mleka 3 budynie waniliowe  (bez cukru) 7 łyżek cukru  Oraz:  8 łodyg(...)wraz z miękkim masłem, cukrem, jajkami, śmietaną i proszkiem do pieczenia łączymy i zagniatamy ciasto. Następnie 1/3 ciasta odkrawamy i wkładamy do zamrażalnika, a pozostałym ciastem wykładamy blachę posypaną mąką o wymiarach 40 x 25 cm. Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Wysypujemy go na blachę wyłożoną ciastem 850 ml mleka przelewamy do garnka i zagotowujemy na wolnym ogniu

Taste Therapy
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 115

Składniki na ciasto : 3 szklanki mąki pszennej Szymanowskiej 250 g margaryny 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek(...)Przygotowanie :  Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy żółtka i po chwili mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto dokładnie wyrabiamy, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy na 1 godzinę do lodówki. Twaróg mielimy w maszynce, przekładamy do dużej miski dodajemy cukry, mleko, olej i mieszamy aż składniki się połączą. Białka ubijamy na puch, dodajemy do masy serowej

Kulinarne Fantazje Marioli
Naleśniki 115

Mówi się też, że ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Niestety z czego co zauważałam dużo osób ma z tym problem, stąd pomysł na ten wpis. Na pewno na blogu pojawią się notki na wykorzystaniem naleśników w inny sposób, a na razie przepis na podstawowy przepis. Naleśniki około 10 sztuk 250 ml mleka 150 g mąki pszennej 1 jajko około(...)gazowanej (dzięki niej nasze naleśniki będą bardziej chrupkie) pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżka oleju sól masło, margaryna lub olej do smażenia Mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia, sól, łyżkę oleju i wody miksujemy na gładkie ciasto. Gotowe ciasto odstawiamy na około 20 minut. Jeśli po tym czasie wydaje nam się, że jest ono za gęste dolewamy stopniowo trochę wody

PatiGotuje
Pierniki świąteczne 227

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do masy miodowej. 3. Dosypujemy kakao, przyprawę do piernika oraz mąkę wymieszaną z proszkiem. 4. Wszystko dokładnie wyrabiamy robotem lub ręcznie. Gdy ciasto będzie za twarde dodajemy trochę mleka, ja nie musiałam. 5. Zawijamy je w folię i wstawiamy na noc do lodówki. 6. Następnego dnia wałkujemy dość cienko i wykrawamy pierniczki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Chlebek bananowo-orzechowy z karmelizowanymi pomarańczami 112

blenderze z odrobiną mleka. Masę z bananów wlać do miski i dodać do niej wszystkie mokre składniki: jajko, rozpuszczone masło i olejek waniliowy.W drugiej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki: mąka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, soda, orzechy, cynamon, kakao cappuccino, rodzynki, skórka otarta z pomarańczy. Następnie zawartość obu misek połączyć ze sobą - mieszając łyżką.  Ciasto piec w formie

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto na cztery pory roku 179

ciasto. Razem z cieplem po mieszkaniu rozchodzil sie zapach cynamonu. Ja zas z niecierpliwoscia czekalam na chwile gdy zasiade sobie na kanapie z filizanka pysznej, cieplej herbatki i kawalkiem ciasta.Szarlotka z budyniemskladniki: 1 kostka margaryny 4 jajka 1,5 szklanki cukru 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka maki ziemniaczanej maly proszek do pieczenia 2 budynie smietankowe 3/4 l mleka(...)szklanka cukru i zoltkami. Dodajemy make i proszek do pieczenia, ucieramy. Bialka ubijamy na sztywna piane i dodajemy do ciasta. Dokladnie mieszamy.3/4 ciasta wykladamy na natluszczona blache ( ja uzylam tortownice o srednicy 26 cm)Na ciasto wykladamy jablka, starte na duzych oczkach i wymieszane w odrobina cynamonu.Dwa budynie gotujemy w 3/4 litra mleka z dodatkiem 0,5 szklanki cukru. Jeszcze

Przysmaki Karolki
Wytrawne gofry 160

słodko.. tym razem wytrawne..podane z sosem tysiąca wysp..Do takich gofrów ..do ciasta możemy dodać to co lubimy lub to co mamy  lodówce.. 1 szkl.mąki  1/2 szkl. mleka 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz przyprawa do  pizzy dowolne dodatki: ogórek, pomidor, szynka, ser żółty Szynkę , ogórek , pomidor

Moje domowe kucharzenie
Babka miętowa z czekoladą 105

kropli miętowych 80 ml mleka tłuszcz i posypka do formy Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem, dodawać kolejno jaja, dosypując delikatnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać mleko, krople miętowe i wymieszać dokładnie mikserem. Na koniec wrzucić do ciasta pokrojone pastylki i ponownie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 175 stopni około

Tradycyjna Kuchnia
Sernik "Złota Rosa" 779

łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, zmielonego 1 szkl. mleka  1 budyń waniliowy 1/2 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 4 żółtka 2 jajka Bezowa pianka z rosą: 6 białek 1 szkl. cukru Przygotowanie:  1. Ciasto kruche: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolicę. Dodać pokrojone w plasterki masło, żółtka oraz przesiany proszek

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki Rafaello 177

środku i pysznym kremem z dodatkiem białej czekolady. Całość świetnie się razem komponuje.  Ciasto:  jajko,  szklanka mleka,  250g mąki pszennej,  90 ml oleju,  80g cukru,  80g wiórków kokosowych,  1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,  1 łyżeczka proszku do pieczenia,  całe migdały - 1 do jednej muffinki. Wykonanie: Migdały zalać(...)wrzątkiem i odstawić na chwilę. Następnie obrać je ze skórki. Jajko ubić z cukrem, dodać olej i mleko, zmiksować. Mąkę przesiać do miski wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodać do jajek, wsypać wiórki kokosowe i krótko zmiksować. Łyżką nakładać ciasto do silikonowych foremek na muffinki. Można je również piec w metalowych, jednak wcześniej należy je wysmarować masłem

Z miłości do słodkości
Ciasto pizza idealne na piknik do pracy i na drogę! 301

polubi ciasto każda Mama. :) Naszej rodzince będzie ono towarzyszyć we wszelkich żeglarskich wyprawach! :) Gorąco polecam ten przepis! :) Składniki na ciasto: 250 gramów mąki 4 jajka 100 ml mleka 70 gramów oleju (zwykłego lub kokosowego) 50 ml jogurtu naturalnego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli masło do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy Dodatki: 100 gramów szpinaku(...)pozostałe składniki.  Oddziel żółtka od białek, ubij białka na sztywno, dodaj kolejno po jednym żółtku, olej, mleko oraz jogurt. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy wraz ze wszystkimi składnikami, przyprawami oraz solą. Wymieszaj całość delikatnie i niedbale (w cieście mogą pozostać grudki). Podłużną formę do babki wysmaruj masłem, następnie obsyp bułką tartą. Wlej ciasto do formy

Garniec Magalie
Ciasto z morelami i jeżynami oraz cynamonową kruszonką 110

kontrastują z jeżynową czernią :) A to już ostatni moment na ich wykorzystanie. Gorąco polecam wypróbowanie przepisu! Składniki: Ciasto: 200 g masła 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 220 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 g cukru trzcinowego 2 łyżki mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 200 g jogurtu waniliowego (ewentualnie serka waniliowego typu Danio(...)trzcinowego 1 płaska łyżka cynamonu Wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Masło roztapiamy i lekko studzimy. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Dodajemy rozkłócone jajka, rozpuszczone i przestudzone masło, cukier, ekstrakt i mleko. Dokładnie mieszamy lub miksujemy na jednolite ciasto. Wylewamy je do wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia formy (o wymiarach ok. 20x30 cm) i wstawiamy do piekarnika

MyCookBook.pl
Ciasto szachownica "szach- mat" 910

przesłodzone ciasto a w dodatku dość szybkie w wykonaniuSkładniki:Ciasto:1,5 szk mąki pszennej6 jajek3/4 szk cukru 5 łyżek wody9 łyżek oleju3 łyżki kakao1 cukier waniliowy2 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem0,5 l mleka1 budyń waniliowy6 łyżeczek żelatyny0,5 l śmietany kremówki ( ubiłam zwykłą 18 % ze śnieżką light)3 łyżki cukru pudrukakao do posypania ( starłam dodatkowo czekoladę mleczną)4 krople(...)składniki przesiane przez sitko. Delikatnie wymieszać.Wyłożyć ciasto na blachę wyłożoną papierem i piec ok 30 minut w 160 stopniach.Ostudzone ciasto przekroić na 2 placki. Cienki będzie spodem ciasta, grubszy pokroić w paski szerokości ok 1,5 cmW dwóch naczyniach rozpuścić w niewielkich ilościach gorącej wody po 3 łyżeczki żelatyny, ostudzić.Na mleku ugotować budyń wniliowy, pzrestudzić go a następnie

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Proponowane wyszukiwania