ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:127/767)

Lekkie ciasto z kremem budyniowym i śmietankową pianką. 162

idealnie do siebie pasuje. Ciasto polecam na podwieczorek z filiżanką aromatycznej kawy. Zapraszam kto chętny:) Ciasto podałam na talerzyku, który otrzymałam od: GALERII CUDA ŚWIATA Składniki: Biszkopt: 5 jajek pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy:  1 rubinowa galaretka ( ewentualnie malinowa ) 500 ml mleka 2 łyżki cukru(...)stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy. 2. Krem budyniowy: W połowie mleka rozpuszczamy budyń. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia, następnie zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę w proszku i energicznie mieszamy, aż się cała rozpuści. Tak przygotowany krem odstawiamy na kilka minut do przestygnięcia, następnie letni rozsmarowujemy

Izabelawkuchni
Pychotka wg Siostry Anastazji 153

Składniki: ciasto 20 dag margaryny 40 dag mąki 10 dag cukru pudru 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka amoniaku powidła (u mnie śliwkowe) masa: 1 kostka margaryny 1/2 l mleka 5 żółtek 20 dag cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki(...)ziemniaczanej Wykonanie: Z margaryny, mąki, cukru, żółtek, śmietany, proszku do pieczenia i amoniaku zagnieść ciasto kruche następnie podzielić go na 2 równe części, rozwałkować i wyłożyć na blaszki. Białka ubić na sztywno z odrobiną cukru. Ciasta posmarować powidłami a następnie przykryć je pianą. Piec 30 minut w 200 stopniach. Z mleka, żółtek, cukru i mąki ugotować budyń i odstawić

Pychotkaaa
Śmietanowiec z jabłkami 635

łyżeczka proszku do pieczenia 5 jabłek  Jaja ucieramy z cukrem, dodajemy roztopioną margarynę oraz amoniak rozpuszczony w mleku. Odstawiamy w przykrytym naczyniu do lodówki. Po 12 godz. dodajemy do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 5 części , rozwałkowujemy na wielkość blaszki (23,5x35 cm), 3 placki pieczemy na złoty kolor w ok 20 minut(...)całości w temp. 180 st. C przez ok. 35 min. Masa śmietanowa: 600 ml śmietany 30% 2-3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny  3- 4 łyżki mleka tabliczka czekolady Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie łączymy z żelatyną. Złożenie ciasta - ciasto z jabłkami, następnie

Cynamonowe szczęście
Szarlotka sypana 527

cukru, oraz zalałam ciasto gorącym mlekiem, choć najczęściej chyba jest dodawane samo masło. Smakowała jak zawsze pysznie, nawet na zimno. A chrupiąca skórkę mogłabym zjeść całą na raz;) To co? Upieczemy razem do niedzielnej kawy?;) Składniki: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru (dałam 1 szklankę i 1 łyżkę) 1.5 szklanki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można(...)reneta) cynamon 100g masła 100ml mleka Mąkę, cukier, mannę i proszek wymieszać. Jabłka obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Formę (u mnie 15x27cm) wyłożyć papierem. Na papier wysypać 1/4 suchego ciasta, wyłożyć 1/3 jabłek, oprószyć cynamonem, wyrównać. Warstwy powtórzyć jeszcze 2 razy, a na ostatnią warstwę jabłek wysypać resztę ciasta. Mleko zagotować. Ciasto równomiernie nakłuć nożem do samego dna, polać mlekiem

Obiad gotowy
Nadziewane pierniczki (bez leżakowania) 139

Składniki: 800-850g mąki pszennej 1 szklanka cukru 400g miodu 3 duże jajka 125g masła 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1i1/2 łyżeczki amoniaku 3 łyżki mleka 1 słoiczek twardej marmolady 5 łyżeczek przyprawy do piernika Lukier: cukier puder woda kilka kropli aromatu cytrynowego Miód zagotować z przyprawą do piernika. Dodać cukier i podgrzewać do momentu(...)Mieszać przez chwilę, aby masło się rozpuściło (fot.1) . Odstawić do przestudzenia. Do chłodnego miodu dodać jajka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wyrobić ciasto przypominające konsystencją plastelinę. Na koniec dodać amoniak rozpuszczony w letnim mleku i ponownie dobrze wyrobić. W razie potrzeby podsypać mąką. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na noc. Schłodzone ciasto

Świat Ciasta
Sernik Marchewkowa Galaktyka 150

jabłkowa: 2 jabłka 1 galaretka brzoskwiniowa sok z cytryny 2 łyżki cukru cynamon krem budyniowy: 2 budynie 0,5 mleka 90 g masła Przygotowanie: ciasto marchewkowe: (blaszka 17 cm)  Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz orzechami.  D o utartej masy dodajemy marchewkę, mieszamy dokladnie.  Masę przelewamy(...)jabłka zmięły. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody, Zalewamy nią jabłka, a kiedy zacznie tężeć przelewamy do formy w której piekliśmy ciasto marchewkowe. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. masa budyniowa:   Budynie gotujemy na mleku, a potem studzimy. Ostudzony budyń łączymy z miękkim masłem w temperaturze pokojowej. Wykonanie: Jeden blat ciasta układamy na środku większej formy (ok.24 cm), boki

Bon appetit mon amie
Metrowiec z kremem adwokatowym 169

przegotowanej wody, 8 łyżek oleju, 1,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto ciemne: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 8 łyżek ciepłej przegotowane wody, 8 łyżek oleju, 1 i 1/3 szklanki mąki, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Krem: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 łyżka cukru waniliowego, 200g masła, 2 łyżki cukru pudru, 70ml(...)masy stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na foremkę o wymiarach 11cmx35cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 50 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). 2. Ciasto ciemne: Ciasto ciemne przygotuję tak samo jak ciasto jasne, tylko dodaję jeszcze kakao. Piekę 50 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
KOPIEC KRETA 269

kilka chwil z łatwością krok po kroku przygotujemy je samodzielnie. I wiecie co? Będzie przepysznie.  Składniki: ciasto: 1 3/4  szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka Wypasione  MLEKOVITA 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 5 łyżek kakao masa: 500 ml śmietanki Polskiej 36%  MLEKOVITA cukier puder do smaku(...)banany Wykonanie: *Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą , oraz kakao. Wlewamy mleko i olej, dalej miksujemy. Wlewamy do tortownicy . U mnie o wymiarze 24 cm, ale może być i 28 cm. Ciasto pieczemy ok 30 minut w 180 st, do suchego patyczka.  *Kiedy wystygnie, z ciasta ścinamy

Z Majeczką w kuchni
Bułeczki cynamonowe "Cinnamon rolls" z sosem karmelowym (wegańskie) 145

Składniki na 15 małych bułeczek Ciasto: 300 g mąki pszennej 3 łyżki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru kokosowego 50 g oleju kokosowego 150 g mleka sojowego Nadzienie: 90 g cukru kokosowego 2 łyżki cynamonu 2 łyżki oleju kokosowego Sos karmelowy: 25 g cukru kokosowego 1/2 łyżki oleju kokosowego 1/2 łyżki wody 1/2 łyżki tahini Szczypta soli Przepis: Mąkę przesypujemy(...)miski, dodajemy cukier i proszek do pieczenia i mieszamy. Następnie dodajemy olej kokosowy i za pomocą widelca łączymy olej z pozostałymi składnikami. Do miski dolewamy mleko sojowe, mieszamy - całość zagniatamy na gładkie ciasto. Przygotowane ciasto wałkujemy na grubość ok. 0,5-1 cm w kształt prostokąta. Ciasto smarujemy olejem kokosowym pozostawiając wolny górny brzeg (ok. 3-4 cm). Połączony

Emcia Pichci
Scones 150

mleka białko jaja kurzego lub ok. 20 ml mleka Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza. Mąkę, sól  i proszek do pieczenia przesiać do miski. Masło pokroić na małe kawałeczki i rozetrzeć w mącę, dolać mleko i zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić na 6 małych kuleczek. Posmarować je białkiem lub mlekiem, włożyć do wysmarowanej masłem lub olejem foremki na babeczki

tost z dżemem
Szarlotka z budyniem 190

łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek 2 budynie waniliowe z cukrem 750 ml mleka 3 łyżki cukruZ mąki, margaryny, szklanki cukru pudru, jajka, żółtek, śmietany i proszku do pieczenia - zagnieść ciasto. Włożyć je do zamrażarki na ok. 2 godziny. Po tym czasie podzielić ciasto w proporcji 2/3 i 1/3. Większy kawałek ciasta cienko

Świat Ciasta
Babka bez tłuszczu, szybka i łatwa 173

babkę z dzieciństwa. Smarowaliśmy ją masłem i dżemem. Coś jak słodka bułeczka. Ciasto – białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijać i wsypywać cukier, co jakiś czas dodać po żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i dodawać do masy jajecznej. Wlać olej i mleko, dokładnie wymieszać. Dodać esencję waniliową. Wymieszać Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia(...)cm.Wylać ciasto do formy. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 30-40 minut. Wyjąć z formy i ostudzić. Polać lukrem. Thermomix – Do naczynia miksującego nałożyć motylek dodać białka, ubić 3 minuty, obroty 3 dodać cukier i żółtka, ubijać 2 minuty, obroty 2 dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mleko, olej, esencję waniliową, wymieszać

Kuchnia Pokoleń
CIASTO "OCZY CARYCY KATARZYNY" 162

mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 całe jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju rzepakowego Krem: 1 i 2/3 szklanki mleka 1 budyń  śmietankowy 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka miękkiego masła(...)cukrem na puch, delikatnie mieszając dodać olej, mąkę, proszek i kakao. 3. Formę (24x36cm) wyłożyć papierem, a potem na przemian wykładać ciasto raz ciemne, raz jasne i delikatnie zamieszać widelcem. Piec w 180 st. C przez 35-40 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. 4. Krem: Szklankę mleka zagotować z cukrami, a resztę mleka wymieszać z budyniem. Na gotujące

Mała w garnku miesza
Ciasto Oczy Carycy 2588

utrzeć z cukrem na puch, delikatnie mieszając dodać olej, mąkę, proszek i kakao.3. Formę (24x36cm) wyłożyć papierem, a potem na przemian wykładać ciasto raz ciemne, raz jasne i delikatnie zamieszać widelcem. Piec w 180 st. C przez 35-40 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty.4. Krem: Szklankę mleka zagotować z cukrami, a resztę mleka wymieszać z budyniem. Na gotujące

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania