ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:138/767)

karpatka z budyniem śmietanowo-kokosowym... 173

Składniki: CIASTO: woda 1 szklanka, masło 15 dag, mąka tortowa 1,1/4 szklanki, sól - szczypta, proszek do pieczenia - szczypta, jajka 6 sztuk KREM: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, cukier 3 łyżki, masło 1/2 łyżeczki, śmietana 30 % 200 ml, wiórki kokosowe 100 gram, cukier puder - ile potrzeba zagotować wodę, szybko wsypać mąkę(...)solą, proszkiem do pieczenia i mieszając doprowadzić do powstania gęstego ciasta, lekko wystudzić mikserem ubijać na średnich obrotach i wbijać po 1 jajku, miksować do jednolitej, gładkiej masy blaszka 30x25 cm wyłożona papierem do pieczenia - ciasto rozsmarować na papierze i piec w 210 C z 20 minut, następnie w 150 C 20 minut, grzanie góra/dół - ciasto upiekłam jako

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik tęcza 190

żółtka, 0,5 szkl cukru, 150 g margaryna, 1 łyżka śmietany, 1 łyżka proszek do pieczenia, 750 g ser biały mielony, sok z cytryny, 0,5 szkl olej, 1 opak budyń śmietankowy, 2 szkl mleko zwykłe, 3 szt jajka, 1 szkl cukru, 1 szczypta barwnik spożywczy czerwony, 1 szczypta(...)żółtka, margarynę pokrojoną na kawałki, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, cukier. Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylepić blachę ciastem, włożyć do piekarnika na 10 minut w temp.180 stop, podpiec ciasto. MASA  Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko. Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem. Masę serową

Kuchnia Danusi
Wegańska szarlotka 154

olej kokosowy – wówczas nie zagniataj ciasta zbyt długo. Składniki na okrągłą formę o średnicy 23cm: Ciasto: 2 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 170g wegańskiej margaryny 1 łyżka gęstej części mleka kokosowego z puszki (opcjonalnie) 1 kg jabłek 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżeczki cukru (lub według(...)dużej miski wsyp wszystkie suche składniki: mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz sól. Dodaj pokrojoną w kostkę margarynę i za pomocą kciuka i palca wskazującego wetrzyj ją w suche składniki do momentu aż uzyskasz gładkie ciasto (jeżeli ciasto jest zbyt suche, dodaj łyżkę mleka kokosowego). Odmierz 1/3 ciasta, zawiń w folię spożywczą i schowaj do zamrażarki. Pozostałą

Roślinna - blog wegański
Muffinki z budyniem, malinami i jeżynami 240

łyżka cukru wanilinowego 250 ml mleka 60 ml oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 270 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej Składniki na nadzienie: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml mleka 24 malin 12 jeżyn Dodatkowo: cukier puder do posypania masło do wysmarowania ciasta CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Budyń przygotowujemy wg zaleceń na opakowaniu(...)puder i cukier wanilinowy. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej, jasnej masy. Nie przerywając miksowania, wlewamy mleko i olej, a na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy jedynie do połączenia składników. 3. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy z ciastem.  4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Formę na 12 babeczek dokładnie smarujemy masłem

My Culinary Art
Oliwki w cieście 157

Pomysł na oliwki w cieście wpadł mi do głowy, gdy smażyłam kulki kurczaka i został mi nadmiar ciasta. Postanowiłam wypróbować tego połączenia i wiecie co? Wyszło bosko! Składniki: 200g mąki 100ml mleka 8g proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 2 jajka chili olej do smażenia  hiszpańskie oliwki Mąkę miksujemy z mlekiem, proszkiem do pieczenia, chili (ilość wg uznania), jajkami(...)pączki. Oliwki wkładamy na łyżce do gorącego oleju, smaży na złoto. Usmażone kawałki przekładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Najlepiej nakładać oliwkę na łyżce (razem z porcją ciasta) i zsuwać drugą łyżką do gorącego oleju

Gotowanie i blogowanie
Śliwkowiec 218

Moja ostatnia przedświateczna propozycja to ciasto o wdzięcznej nazwie śliwkowiec :) Czekolada, galaretka, śliwki, masa i biszkopt, takie połączenie musi się sprawdzić :)    Składniki: biszkopt - 6 jajek - 5 łyżek mąki - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa - 2 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego - 4 żółtka(...)białek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do białek wsypujemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem, kakao oraz żółtka. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 25 cm  35 cm i pieczemy w 180 C przez około 30 minut. W jednej szklance mleka rozpuszczamy budynie. Drugą szklankę mleka wraz z cukrami zagotowujemy. Do gotującego mleka wlewamy budynie, mieszamy

Zainspirowana w kuchni
Tarta z jabłkami i czekoladową polewą 162

jesienną zniżkę w samopoczuciu. To kto z Was się skusi? Do przygotowania ciasta potrzebujemy: 250 g twarogu odrobinę mleka 1 jajko 50 g masła (roztopionego) 75 – 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczyptę soli 1 łyżka startej skórki cytrynowej 400 g mąki 1 opakowanie proszku do pieczenia 1 kg kwaśnych jabłek (pokrojonych w grubsze plastry) sok z cytryny(...)wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w grubsze plastry. Skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na bok. Twaróg miksujemy z mlekiem, jajkiem, masłem, cukrem, solą i startą skórką cytrynową do rozpuszczenia cukru. Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto zagniatamy i umieszczamy na blasze do pieczenia (ja miałam taką z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy pociętę

Szybko Tanio Smacznie
Orzechowiec z masą jabłkową 519

masła Wykonanie: Do miski dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, śmietanę, miękką margarynę i jajka. Wyrabiamy ciasto i dzielimy na 3 równe części. Dno małej blaszki (25x30 cm) wykładamy papierem do pieczenia, następie wałkujemy jedną część ciasta i wykładamy ją do blaszki, można też wylepić ciastem blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20 minut(...)boki, jeżeli przywarły i wyjmujemy ciasto. Tak samo postępujemy z dwoma kolejnymi częściami ciasta.  Następnie obieramy jabłka i ścieramy ja na tarce o grubych oczkach. Następnie przekładamy do garnka i gotujemy pod przykrywką około 10 minut, następnie dodajemy galaretki, mieszamy dokładnie. Studzimy masę . Do garnka wkładamy pokrojone orzechy, masło, cukier, miód  i mleko, mieszamy i zagotowujemy. Wystudzamy

Piekę, bo lubię
Fale Dunaju ze śliwkami 169

kolorowe proste ciasto, pyszne, delikatne z cudownymi falami  dzięki  owocom,  które opadają podczas pieczenia. Składniki: ciasto 4 jajka 250 g masła szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3 łyżki mleka krem 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody dodatkowo(...)Makę przesiać z proszkiem do pieczenia.  Masło utrzeć z cukrem pudrem, cały czas ucierając dodawać po jednym żółtku, wsypujemy mąkę i miksujemy do połączenia składników.  Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy 2/3 ciasta. Do ciasta które nam zostało dodajemy kakao, mleko i dokładnie mieszamy

magiczna kuchnia Kasi
Tort węgierski 199

opakowania budyniu waniliowego laska wanilii (opcjonalnie) 2 łyżki masła mniej niż 1l mleka 2szklanki wiśni w alkoholu (najlepiej z nalewki) migdały w całości lub płatki migdałów do dekoracji   Wykonanie Ciasto Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C [bez termoobiegu]. Masło i smalec siekamy z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, soda i kakao. Ubijamy białko jajka, dodajemy do niego cukier(...)użyć formy metalowej wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy na rumiano w temperaturze 190 stopni c przez około 30-35 minut. Ciasto studzimy. Jeżeli było pieczone na papierze, należy go usunąć i wsadzić z powrotem do formy. Na ciasto wykładamy równa warstwę wiśni.  Krem: Przygotowujemy budynie wg. przepisu, dodając nieco mnie mleka a do niego miąższ z jednej laski

Pyry na Gaz
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 585

delikatnemu budyniowemu kremowi.Wspaniale orzeźwia! SKŁADNIKI:CIASTO: – jajko – 3 szt – cukier – 0,5 szklanki – mąka – 0,5 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – kakao – 1 łyżkaWARSTWA MIĘTOWA: – landrynki miętowe – 180 g – woda – 1/4 szklanki – budyń śmietankowy – 1 op – mleko – 360 ml – masło(...)śmietana 36% – 200 gDODATKOWO: * herbatniki – ok. 20 szt * czekolada – 20 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO:Oddzielamy białka od żółtek.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier.Dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao.Delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą.Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach

Ostra na Słodko
Placek z budyniem i rabarbarem 194

uwielbiam ten kremowy budyń, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe... Możecie użyć dowolnych owoców;) Składniki:200g masła lub margaryny, 3 szklanki mąki pszennej, jajko + 2 żółtka, 1 i 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy,4 łyżki śmietany 12%, 400g rabarbaru, 2 budynie waniliowe z cukrem, 3 szklanki mleka. Przygotowanie Mąkę przesiać wraz(...)proszkiem do pieczenia, zrobić dołek, dodać jajko i żółtka, wsypać cukry. Dodać posiekane masło oraz śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto.  Podzielić na 2 nierówne części. Mniejszą owinąć folią aluminiową i włożyć do zamrażalnika. Większą częścią ciasta wylepić dno przygotowanej formy o wym. 33x23cm, nakłuć widelcem.   Rabarbar oczyścić, pokroić w kosteczkę i rozłożyć równomiernie na cieście. Budyń ugotować

Z miłości do słodkości
Rustykalna tarta jabłkowa z kremem frangipane podana z lodami orzechowo-piwnymi i koźlakiem 212

owocowe. Porcje: 10 porcji Czas przygotowania: 100 minut Składniki: Lody piwne 200 ml mleka z nerkowców *, 170 ml śmietany 36%, 70 g cukru, 4 żółtka, 50 ml piwa PILSNER CZESKI (BOHEMSKI), 10 g glukozy w proszku, do przybrania listki mięty i płatki nagietka (opcjonalnie). Kruche ciasto 250 g mąki pszennej, 120 g zimnego masła, 5 łyżek cukru pudru trzcinowego(...)maszyny do lodów i ukręcić lody. Jeśli nie macie maszynki masę trzeba mrozić ok 4 godziny w zamrażarce, co 30 minut wyjąć i przemieszać łyżką.  Ciasto Mąkę, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą, dodać zmrożone masło starte na tarce, rozetrzeć palcami, dodać żółtka i maślankę, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą

SzczyptaSmaQ
Pyszne ciasto jagodowe z kruszonką 121

już za sobą ;) ciasto drożdżowe z jagodami i pyszną chrupiącą kruszonką. Ciasto jest puszyste , idealne do kawy. Nie ma potrzeba długiego wyrabiania. Bardzo polecam do wypróbowania.   Blaszka wymiary : 37 x 25 cm Czas pieczenia: ok. 55 minut Temp. pieczenia : 185 C Składniki: pół kg jagód 1 szkl. mleka 1 kostka masła ( 200 g ) 80 dag mąki pszennej(...)czubate łyżki drobno posiekanych migdałów szczypta proszku do pieczenia 1 torebka cukru waniliowego   tłuszcz i bułka tarta Sposób przygotowania: Mleko i 1/2 kostki masła podgrzewaj , aż masło się rozpuści, przestudź. Do miseczki wsyp 3 szkl. mąki, drożdże oraz 1/2 szkl. cukru. Wbij 2 jajka. Powoli dolewaj mleko z masłem, zagnieć ciasto. Kiedy zacznie odstawać od ścianek miseczki, przykryj

Różne smaki w kuchni
Pyszne ciasto jagodowe z kruszonką 360

czubate łyżki drobno posiekanych migdałów szczypta proszku do pieczenia 1 torebka cukru waniliowego   tłuszcz i bułka tarta Sposób przygotowania: Mleko i 1/2 kostki masła podgrzewaj , aż masło sie rozpuści, przestudż. Do miseczki wsyp 3 szkl. mąki, drożdże oraz 1/2 szkl. cukru. Wbij 2 jajka. Powoli dolewaj mleko z masłem, zagniec ciasto. Kiedy zacznie odstawac od ścianek miseczki, przykryj

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania