ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:148/767)

Ekspresowe racuchy 1686

szkl mleka1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki drobnego cukruszczypta soli3 jabłkaolej do smażenia  Wykonanie:Maka, proszek do pieczenia, żółtka, mleko I cukier- miksujemy razem. Powinno wyjść nam w miarę gęste ciasto.Ubijamy pianę z szczyptą soli.Pianę przenosimy do ciasta, powoli łącząc składniki.  Obieramy jabłka, kroimy na mniejsze cząstki. Wrzucamy do ciasta, powoli mieszamy.Rozgrzewamy olej na patelni

Smaki Edyty
Kokosowy sernik wg siostry Anatazji 343

wykonaniu, i jeszcze nie zdarzyło się żeby się nie udał.  Składniki: ciasto: 30 dag mąki pszennej 10 dag margaryny 10 dag cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta soli masa serowa: 1 kg zmielonego sera 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy opakowanie budyniu śmietankowego beza kokosowa

na moim stole...
Ciasto bardzo czekoladowe 116

Kochacie czekoladę? To ciasto jest specjalnie dla tych osób, które kochają czekoladę. Składniki: 100g masła 100g gorzkiej czekolady 150ml mleka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na polewę: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej, 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej, łyżka masła, 3 łyżki śmietany 36% Przygotowanie: Masło kroimy na kawałki i rozpuszczamy(...)się rozpuści i powstanie gładka masa. Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę. Do czekolady dodajemy mleko, dokładnie mieszamy i łączymy z masą jajeczną. Mąkę przesiewamy z solą i proszkiem do pieczenia. Dosypujemy do masy jajeczno czekoladowej i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy około 40 minut w 175 stopniach. Ja użyłam kwadratowej blaszki, celowo, aby ciasto

Kocham Czekoladę
Rolada orzechowa 130

składnikiciasto* 4 jajka* 120 g cukru* 1 cukier wanilinowy* 80 g mąki pszennej* 40 g mąki ziemniaczanej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 30 g kakaokrem* 1

Mix smaku
Pieczone donuty z jabłkami i cynamonem 451

mąki 1½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 90 g cukru 200 ml siadłego mleka 2 jajka 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Do obtoczenia 4 łyżki cukru 1 łyżka cynamonu 4 łyżki rozpuszczonego masła Nastaw piekarnik na 175ºC. W misce umieść jajka, cukier, siadłe mleko, wanilię i roztopione masło. Zmiksuj na puszystą masę. Przesiej mąkę z proszkiem i sodą. Dodaj(...)jajecznej masy i wymieszaj. Na koniec dodaj jabłka i delikatnie wymieszaj z masą. Formę do donutów wysmaruj masłem i oprósz mąką. Nabieraj ciasto miarką i napełnij foremki do ¾ wysokości. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 10-12 minut. Upieczone donuty ostudź w formie. Rozpuść masło i ostudź. W miseczce wymieszaj cukier z cynamonem. Posmaruj każdy donut masłem, następnie obtocz

codojedzenia
Focaccia z czereśniami 126

Philadelphia 80-100 ml mleka 3 łyżki oleju 400-500 g czereśni 1 białko rozmaryn cukier perłowy Wykonanie: mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać do misy robota, dodać sól, cukier waniliowy, ser, mleko, olej i zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Ilość mleka zależy od wilgotności twarogu, także lepiej nie wlewać od razu całości. Ja zużyłam tylko 80 ml mleka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Luksusowy z masą orzechową 173

ciasta Siostry Anastazji Składniki: 40 dag margaryny 40 dag cukru pudru 8 jajek 14 dag mąki ziemniaczanej (ok 3 łyżki płaskie) 14 dag mąki pszennej (ok 3 łyżki płaskie) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka amoniaku 10 dag mielonych orzechów 10 dag wiórek kokosowych 10 dag maku 1 olejek cytrynowy Masa orzechowa: 1 szklanka zmielonych orzechów 1 szklanka mleka(...)kostka masła 25 dag cukru pudru Polewa: 1 kostka masła 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1/4 szklanki mleka Wykonanie: Margarynę ucieram dodając cukier, żółtka i mąkę pszenną. Mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i amoniak mieszam razem i dodaję do ciasta.  Ubijam białka na pianę i delikatnie mieszam z masą. Gotowe dzielę na trzy części. Do pierwszej dodaję

Ciasteczkowy Potwór
Rogale maślane 106

stało. Wręcz przeciwnie, robiło się je łatwo i przyjemnie. Ciasto jest zupełnie inne niż na chleb. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Na końcu przepisu umieszczam fotorelację, która ułatwi Wam zrobienie rogali. SKŁADNIKI 250 ml letniego mleka 20 g drożdży 1 łyżka cukru 3 łyżki mleka w proszku 1 jajko + 1 żółtko 450 g mąki pszennej(...)letnie mleko, dodać drożdże, cukier i mleko w proszku. Dobrze wymieszać (drożdże muszą się rozpuścić). Do uzyskanej masy dodać roztrzepane jajko i żółtko, mąkę i sól, wymieszać. Zagniatać ciasto dodając stopniowo masło. Ciasto powinno się robić coraz bardziej sprężyste i sztywne (w razie potrzeby można dodać jeszcze płaską łyżkę mąki). Zagniecione ciasto włożyć do miski, przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić

Passions hobbies life
Ciasto Maxi King 185

ciasto kusiło mnie od dawna - nie tylko dlatego, że bardzo lubię batoniki Maxi King:) Ładnie się prezentuje, jest proste i szybko się robi.  A to połączenie mlecznej masy, karmelu i czekolady z orzeszkami - mniam! Ale ostrzegam, jest na prawdę słodkie! SKŁADNIKI: (blacha 25x35 cm) Masa mleczna : 1/2 szkl mleka 2/3 szkl cukru 2 szkl mleka w proszku (pełnego(...)Mleko zagotować z cukrem. Wystudzić.  2. Masło utrzeć, dodawać stopniowo wystudzone mleko z cukrem oraz mleko w proszku. 3. Na spód blachy ułożyć warstwę herbatników, na to połowę masy mlecznej i znów herbatniki. Rozsmarować całą masę kajmakową (jeśli chcemy mniej słodkie ciasto można użyć 2/3 puszki), przykryć trzecią warstwą ciastek, wyłożyć drugą połowę masy mlecznej i znowu herbatniki

Kto ugości moich gości?
Ciasto kakaowe z serem i ananasem 66

przydatny dodatek). Ciasto murzynek z serem i ananasem. Szybkie ciasto idealne na każdą okazję. Składniki: Na ciasto kakaowe: 2,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka M 1 szklanka cukru 5 pełnych łyżek dżemu – u mnie wiśniowy z kawałkami wiśni 1 szklanka mleka 2 pełne łyżki naturalnego kakao 0,5 szklanki oleju 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)też duża tortownica) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Przygotowujemy ciasto kakaowe. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Krótko miksujemy. Następnie dodajemy dżem, olej, kakao i wlewamy mleko. Miksujemy na małych obrotach do połączenia składników. Masę wylewamy do formy. Piekarnik rozgrzewamy

Słodkie okruszki
Torcik czekoladowy 517

czekolady. Idealne na Dzień Matki ! Torcik bardzo słodki, ale od święta - dlaczego nie !  Składniki na ciasto : 125 g mąki pszennej 125 g cukru 125 g masła roztopionego 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka 45 ml mleka Piekarnik rozgrzać do 180ºC. Mąkę, kakao i proszek przesiać do miski dodać cukier. W drugiej misce

Zabawa smakiem
Ciasto pomarańczowo – migdałowe bez jajek 122

mleka roślinnego – sok i skórka z jednej pomarańczy – 1 opakowanie proszku do pieczenia Masło, pokrojone w drobne kawałki, i cukier wymieszać za pomocą miksera. Dodać migdały, mąkę, proszek do pieczenia, startą masę marcepanową (grube oczka) i zmiksować. W osobnej misce mieszamy: startą skórkę z pomarańczy, wyciśnięty sok oraz likier. Całość powoli dolewać do ciasta, dodać mleko i mieszać

Szybko Tanio Smacznie
królewicz 322

można go nie lubić. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto miodowe: 300 g mąki 1 jajko 3/4 szklanki cukru 150 g masła 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki ciepłego mleka łyżeczka kakao na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody na krem(...)budyniowy: 1 litr mleka 4 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 40 g mąki ziemniaczanej 30 g mąki pszennej 250 g masła na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 125 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku czekoladowe wiórki do posypania Ciasto miodowe: wszystkie składniki zagnieść a ciasto podzielić na połowę. Każdą część rozwałkować na papierze do pieczenia i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kruche z budyniem i owocami w galaretce 135

masła 100 g cukru pudru 5 żółtek na nadzienie: litr mleka 3 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru owoce:morele, truskawki, borówki amerykańskie na kruszonkę: 2 łyżki mąki łyżka cukru żółtko 2 łyżki kokosu 1,5 łyżki masła dodatkowo: galaretka na szybko o smaku limonka (lub inna) Składniki ciasta zagnieść szybko i wylepić nim dno blaszki wyścielonej papierem. Wstawić(...)nagrzanego do 200*C i piec aż się zarumieni. W tym czasie przygotować budyń: proszek budyniowy rozmieszać z cukrem i odrobiną mleka, ugotować na pozostałym mleku. Owoce pokroić. Z podanych składników zarobić kruszonkę (jeśli będzie się za bardzo kleić to dosypać mąki). Na podpieczone ciasto wyłożyć gorący budyń a na nim owoce. Posypać kruszonką. Piec jeszcze około 20 minut. Wystudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto waniliowe z masą kajmakową i kremem mascarpone 226

kajmakową. To cudo sprawiło, że postanowiłam zrobić najbardziej waniliowe ciasto z ciast waniliowych. Z dodatkiem delikatnego kremu z mascarpone wyszło idealnie :) Ciasto: szklanka cukru szklanka mąki kostka masła pół szklanki mleka 4-5 jajek laska wanilii łyżeczka proszku do pieczenia Dodatki: waniliowa masa kajmakowa opakowanie mascarpone opakowanie śmietanki 30% cukier waniliowy      Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu(...)miejscu spróbować zrobić samemu masę kajmakową, ja jednak nie jestem jeszcze w stanie podjąć się tego zdania w obawie przed agresywnymi, wybuchającymi puszkami skondensowanego mleka.       Wystudzone ciasto kroimy na pół, delikatnie zdejmujemy wierzchnią warstwę i smarujemy połową puszki masy kajmakowej (drugie pół jest to dowolnego zużycia, hyhy). Porządnie schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym

sama złodycz

Proponowane wyszukiwania