Dwukolorowe babeczki z rodzynkami i jabłkiem

Dwukolorowe babeczki z rodzynkami i jabłkiem

Dwukolorowe babeczki z rodzynkami i jabłkiem

Przepis na : deser

Składniki: ( na 7 babeczek ) 150g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 125g cukru, 90ml oleju, 2 jajka, 2 łyżki mleka, 1 łyżeczka kakao, 1 jabłko, 1 łyżka rodzynków, cukier puder. Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem i olejem. Składniki mokre połączyć ze składnikami suchymi - mieszać do momentu aż nie będzie grudek. Ciasto podzielić mniej więcej na pół. Do jednej części dodać kakao i wymieszać dokładnie. Do ciemnego ciasta dodać rodzynk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.