ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:179/512)

Szokoladowy biszkopt ze czornymi jagōdkōma (Czekoladowy biszkopt z czarną porzeczką) 129

prziszła chyńć [7] na take ciasto: Co potrza? Biszkopt: 5 jajec 4 łeżki [8] mōnki pszynny 1 łeżki mōnki kartołflany [9] 2 łeżki kakao 5 łeżek cukru 2 łyżeczka proszku do pieczynia Środek: 1 kg czornych jagōdek 50 g szokolady (moge być gorzkoł) 5-8 łeżek cukru 3 łyżeczki żylantyny Kryjm: 250 g mascarpone 1 szokolada 150 g śmiytōnki(...)nawet sie niy łobejrzyjcie, a baje fertich. [34] Ubijcie śmiytōnka- na kōniec wciepcie do ni 2 łeżki cukru pudru. Szokolada łozpuśćcie w jaki misce nad wrzōntkym i wymiyszejcie ze mascarpone. Tera do tego dodołwejcie pomału szlagzany [35] i fajnie wymiyszejcie. Fertich. Jak biszkopt łochōdnie, to go przekrejcie. Do środka dejcie [36] masa ze jagōdkōma, przikryjcie drugōm połōwkōm i zarozki

Chop w kuchni
Alpejka malinowa 1060

łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki świeżych malin Poncz: 3/4 szklanki wody 1 łyżka cukru pudru trzcinowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka rumu lub innego alkoholu Dodatkowo: 3/4 szklanki dżemu lub konfitury malinowej 1 galaretka malinowa 1 1/2 szklanki świeżych malin   Sposób przygotowania 1. Ciasto: Miękkie masło lub margarynę ,ogrzane do temp pokojowej utrzeć(...)sobą,wymieszać. 3. Masa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywną pianę ze śmietan fiksem i cukrem pudrem,mascarpone utrzeć ze świeżymi malinami,połączyć ze śmietaną wymieszać delikatnie. Galaretkę rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia 4. Przełożenie: Przekrojone ciasto czekoladowe nasączyć połową ponczu,posmarować konfiturą malinową,posmarować 3/4 kremu przykryć drugim ciastem,rozsmarować resztę kremu,powciskać świeże

Wanilia i Kardamon
Biały puszek 394

krem na mleku kokosowym i pianka z białej czekolady tworzą pyszną delikatną słodycz na różne okazje.Aksamitne, wręcz rozpływa się w ustach! W sam raz na weekend do kawy. Składniki: Ciasto kokosowe: 6 jaj 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki czubate mąki ziemniaczanej 2 łyżki wiórek kokosowych białych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 puszka(...)budyń śmietankowy 1 łyżeczka czubata mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 20 dag masła Pianka z białej czekolady: 300 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 15 dag białej czekolady wiórki kokosowe do posypania Sposób przygotowania: Ciasto:  Jajka ubić na puszystą pianę z cukrem, mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, zwalniając obroty miksera do minimum wsypywać

Wanilia i Kardamon
Ciasto Kinder Country 85

Szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, bardzo przypominające w smaku batonik Kinder Country. Ciasto przygotowane jest na bazie ciasteczkowego spodu, z dwiema delikatnymi i mało słodkimi warstwami ze słodkiej śmietanki i serka mascarpone. Środek wypełnia oczywiście spora ilość preparowanej pszenicy, jak w oryginalnym batoniku - a wierzch polany jest pyszną polewą czekoladową. Składniki na warstwę z ziarnami: 200 ml śmietanki kremówki(...)serka mascarpone 100 g białej czekolady 120 g preparowanej pszenicy Warstwa śmietanowa: 200 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 16 g cukru waniliowego 1 łyżeczka żelatyny Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 25 g masła 2 łyżki mleka 1 łyżeczka oleju Dodatkowo: herbatniki kakaowe (około 30 szt.) Do dekoracji

Świat Ciasta
Ciasto Rocher – bez pieczenia 626

Ciasto dla wyjątkowych łasuchów. Nieprzyzwoicie słodkie. Właśnie ta myśl nasuwa mi się jako pierwsza i jest dominująca jeśli chodzi o odczucia związane z tym ciastem. Szczerze mówiąc, nie mogłam dać mu rady;) I choć w smaku jest pyszne, to taka dawka słodyczy zdecydowanie jest ponad moje limity;) Na plus mogę napisać, że jest proste i szybkie do przygotowania(...)widać lista składników jest niewielka. 1 puszka masy kajmakowej o smaku kakaowym (460 g) 500 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30 % 100 g orzechów laskowych 1 wafelek o smaku orzechowym (50 g) 1 łyżka cukru pudru herbatniki kakaowe – 200-250g kakao do oprószenia opcjonalnie – wiórki czekolady Formę (21×21 cm) wykładamy papierem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
Ciasto cytrynówka. 125

się, że niekoniecznie samą babkę. Tym razem, babka posłużyła mi jako spód do ciasta. Wierzch babki ścięłam i pokruszyłam, żeby ozdobić ciasto od góry, a środek, to pyszna masa z serków i śmietanki z dodatkiem, aromatycznej skórki cytrynowej. Wszystko razem idealnie się komponuje. Nazwałam to ciasto, cytrynówka, ale nie bójcie się, nie ma w nim ani grama alkoholu :) Użyłam babki(...)nagrzanym do 165 stopni 25-30 minut. Zostawić do wystudzenia. Kiedy wystygnie, ściąć delikatnie górę ciasta i pokruszyć do miseczki. Ciasto delikatnie nasączyć, wodą z cytryną i cukrem. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, jeszcze chwilę ubijać. Następnie dodać serek mascarpone, dalej ubijać. Kolejno dodawać serki homogenizowane, zmiksować, do połączenia składników. Na koniec dodać, otartą skórkę

Agusiowe smakołyki
Serniczek z borówkami amerykańskimi i konfiturą jagodową. 178

sernik zainspirowałam się z gazety "Pyszne ciasta na koniec lata", sporo pozmieniałam składników, ale ciasto i tak wyszło pyszne. Polecam Wam wypróbować ten przepis!   SERNICZEK Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI I KONFITURĄ JAGODOWĄ.           Składniki: 500 g twarożku śmietankowego 250 g serka mascarpone 200 g cukru 75 g gęstej śmietany 3 jajka 3 łyżki soku z cytryny(...)Borówki amerykańskie umyć i osuszyć. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Twarożek utrzeć ze śmietaną, serkiem mascarpone, jajkami, szczyptą soli, cukrem, sokiem z cytryny. Na końcu dodać budynie śmietankowe w proszku. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Na masie rozłożyć równomiernie borówki amerykańskie. Sernik piec 50 - 60 minut w temperaturze

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tarta z jagodami 191

posiekane masło. Wlać mleko, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki. Następnie wylepić dno przygotowanej formy na tartę, nakłuć widelcem. Przykryć papierem i piec ok. 10min w temp. 180st, zdjąć papier i piec jeszcze ok. 10-15minut. Ostudzić.Nadzienie:250g serka mascarpone, 330ml śmietanki 30%, 100g białej czekolady, 3 łyżki likieru(...)połamać na kawałki, stopić na parze, lekko przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Miksując na niskich obrotach, dodawać po łyżce serka mascarpone. Dodać przestudzoną czekoladę i likier jajeczny. Delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować na cieście. Posypać jagodami. Na wierzchu rozkruszyć bezy

Z miłości do słodkości
Przepis #188 FIT Kopiec Kreta - bez glutenu 276

Witajcie, czekoladowy biszkopt z bananami i puszystym kremem czyli Kopiec Kreta.  Znane i popularne ciasto oryginalnie z kremem z bitą śmietaną, którą zamieniłam na ser mascarpone (ale może być ricotta lub inny). Biszkopt zrobiłam z mąki kukurydzianej dzięki czemu powstał Kopiec Kreta w odchudzonej i bezglutenowej wersji:) Dokładny przepis znajdziecie poniżej. Wartości odżywcze na 100 g: 214 kcal(...)średnicy16 cm) - 5 jajek - 50 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 2 -3 łyżki miodu lub innego słodzidła - 2 łyżki kakao - szczypta sody oczyszczonej Masa - 250 g sera ricotty lub mascarpone - 2-3 łyżki jogurtu greckiego - 2-3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła - 4 kostki gorzkiej czekolady Dodatkowo - 1 duży lub 2 małe banany Wykonanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka

Health-Fit-Life
Tort z chrupiącą warstwą i malinową żelką 409

kremówki 36% 150 g mascarpone 120 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Krem pistacjowy: 300 ml śmietanki kremówki 36 % 250 g mascarpone 150 g białej czekolady 70 g masła pistacjowego (100% mielone pistacje) Mus malinowy: 300 g malin 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny (+2 łyżki wody) 300 ml śmietanki 30% 100 g mascarpone Tynk milky-way (wierzchnia warstwa(...)Wystudzony biszkopt można zostawić przykryty na noc w temp. pokojowej lub w lodówce (schłodzony się lepiej kroi). Uwaga: Gdy pieczemy na jedną tortownicę i potrzebujemy jej do drugiej połowy ciasta, to pamiętamy, że drugi biszkopt możemy upiec dopiero, gdy pierwszy całkowicie wystygnie (dopiero wtedy można oddzielić nożem od brzegów). Gdy mamy dwie tortownice lub rant zostawiamy biszkopt w blaszce

Poezja smaku
OBŁĘDNY TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM O SMAKU AJERKONIAKU I WAFELKÓW LUSETTE 352

Ciasto przelewamy do małej i wysokiej tortownicy. Pieczemy godzinę w temp 175 stopni C. Grzanie: dół + termoobieg. Ciasto studzimy całkowicie. KREM   SKŁADNIKI: - 150 g miękkiego masła - 300 g cukru pudru - 2 łyżki mleka w proszku - 2 łyżki serka mascarpone - 75 g ajerkoniaku - 2 wafelki Lusette smak czekoladowy - 1 wafelek Lusette o smaku mlecznym Masło(...)ucieramy na puszystą masę mikserem. Masa musi być dobrze napowietrzona, dodajemy cukier puder i ciągle ucieramy. Bardzo małymi porcjami dodajemy ajerkoniak, mascarpone i mleko w proszku. Należy zwrócić uwagę aby wszystkie składniki miały taką samą temperaturę, najlepiej pokojową. Ciasto kroimy na 3 warstwy, każdą przekładamy kremem i posypujemy pokruszonymi wafelkami. Wierzch tortu i brzegi smarujemy dokładnie kremem. DEKORACJA - 2 wafelki

SMYKWKUCHNI
Tort bezowy Dacquoise – Dakłas 293

najlepszych ciast – tortów, najlepszy jaki możemy sobie wyobrazić. 8 marca moja mama świętuje podwójnie, gdyż dzisiaj są jej imieniny, więc nie mogłam przygotować nic innego! Czy jest coś lepszego od połączenia bezy, śmietanki, kajmaków i bakali? Wątpię Składniki na bezę: – 190g drobnego cukru – 4 białka, o temp. pokojowej – szczypta soli Dodatkowo: – 125g mascarpone – 100g(...)godziny. Studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. W osobnej misce mieszamy mascarpone i masę kajmakową. Śmietankę ubijamy i dodajemy do masy. Gdy będzie gładka, dodajemy resztę daktyli i orzechów. Przygotowany krem nakładamy na ostudzoną bezę, tak by górna warstwa lekko się zapadła. Górę ciasta dekorujemy ciemnym kakao. Smacznego! Artykuł Tort bezowy Dacquoise – Dakłas pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Tort biszkoptowy z kremem mascarpone 8194

makiem: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka suchego maku Krem mascarpone: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru sok z cytryny do smaku barwnik czerwony Do nasączenia: sok z połówki cytryny woda cukier Dodatkowo:  dżem z czarnej porzeczki Sposób(...)wystudzić i przekroić na dwa blaty. 2. W identyczny sposób przygotować biszkopt z makiem, ale na koniec zamiast barwnika dodać suchy mak do ciasta. Po upieczeniu wystudzić. 3. Zrobić krem: śmietankę ubić z cukrem, dodać serek mascarpone i sok z cytryny, wymieszać. Odrobinę masy odłożyć do osobnej miseczki, dodać czerwony barwnik i wymieszać. 4. Przełożyć tort: Blat różowy nasączyć wodą

Kuchnia domowa Ani
Błyskawiczne ciasto biszkoptowe z kremem porzeczkowym – bez pieczenia 308

zamrozić, by zimą móc upiec ciacho z owocami lata Ciasto na upał idealne – bez pieczenia, bez jajek, bez żelatyny. Właściwie wystarczą trzy składniki. Składniki na krem : 200 g czarnych porzeczek + 50 g owoców dodatkowo do kremu 4 łyżki drobnego cukru około 150-200 ml wody 500 g serka mascarpone 150 g cukru pudru opakowanie biszkoptów ( ja użyłam okrągłych) Blacha(...)serek mascarpone oraz cukier puder zmiksować do połączenia składników. Partiami dodawać masę porzeczkową – po każdym dodaniu wymieszać lub zmiksować. Na koniec dodać porzeczki – wymieszać. Spód tortownicy posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód ułożyć biszkopty, starć się ułożyć je dość ścisło. Na biszkopty ułożyć warstwę kremu. Następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i resztę kremu. Ciasto schłodzić

Niebieski kubek z kawa
Biszkopt z galaretką i pomarańczami 168

Szybkie ciasto mojej mamy, takie łatwe i niezawodne. Każdy je lubi. Można je zrobić z różnymi owocami. Zaczynać od rozmieszania galaretek. Galaretki rozmieszać w 900 ml wrzącej wody, ostudzić. Jak już będą zimne wstawić do lodówki co przyspiesz proces tężenia. Jak biszkopt się upiecze i ostudzi galaretki powinny być prawie gotowe. Pomarańcze obrać i rozdzielić w plasterki. Przygotowanie biszkoptu(...)biszkopt 25 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Ostudzić. Szybki krem – śmietanę ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce serka mascarpone i cukru pudru. Wlać esencję waniliową i wymieszać. Formowanie ciasta – zimny biszkopt posmarować kremem, rozłożyć pomarańcze. Następnie zalać pomarańcze gęstniejącą galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego zgęstnienia galaretki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania