ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:172/512)

Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym 132

jajko 120 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka  przyprawy do piernika Krem czekoladowy: 100 g czekolady 100 g mascarpone w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki   domowej esencji waniliowej cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce  robota i zagniatamy. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut, aż się ładnie przyrumienią. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Gdy  przestygnie dodajemy po łyżeczce mascarpone i mieszamy. Jeśli czekolada zbyt stwardnieje podgrzewamy ją ponownie lekko w kąpieli wodnej. Na koniec dajemy esencję i mieszamy. Gdy masa zacznie tężeć smarujemy nią ciasteczka i sklejamy. Posypujemy cukrem

Kulinarne przygody Gatity
Tarta na spodzie z ciastek z mascarpone, bananami i kiwi 133

Kilka dni temu miałam ochotę na coś słodkiego i zrobiłam tartę na spodzie z ciastek z bananami, mascarpone i z kiwi   tylko takie zdjęcie udało mi się zrobić, gdyż ciasto poszło w jednym dniu całe   tak smakowało mojej rodzince   zrobiłam według tego przepisu tylko, że zamiast czekoladowych ciastek użyłam maślanych  http://motylkowakuchnia.blogspot.com/2014/07/tarta-na-ciastkach-czekoladowych-z.html 

Motylkowa Kuchnia
Torcik urodzinowy 122

Tort przygotowałam na przyjęcie urodzinowe mojej córeczki. Puszysty biszkopt przełożyłam kremem z serka mascarpone i Nutelli. Dzieciakom bardzo smakował. Uśmiech na twarzy mojego dziecka- bezcenny. Pomysł na dekorację tortu pochodzi z bloga alebabka.blogspot.com. Krem jest bardzo prosty w przygotowaniu. Istnieje tylko ryzyko, że może się zważyć, jeśli jego składniki nie będą miały tej samej temperatury. Jeżeli jednak już zdarzy(...)stopniach C przez około 35-45 minut (do suchego patyczka i złotego wierzchu ciasta). Po wyjęciu z piekarnika odkładamy do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na całą noc).KremSkładniki:300g serka mascarpone150g NutelliDo dekoracji:cukierki Skittles, M&Ms, Lentilkypisaki cukrowePrzygotowanie kremu zaczynamy od wymieszania mikserem serka mascarpone na puszystą masę. Następnie dodajemy do serka po łyżce Nutelli, uważając, żeby krem się

Smakowity Blog Kulinarny
Tort makowo-truskawkowy 163

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 200 gramów maku 50 gramów margaryny Kasi na masę 250 gramów serka mascarpone 1 szkl. śmietanki kremówki 30% 50 gramów cukru pudru słoiczek dżemu truskawkowego (mogą być dwa, wówczas ciasto będzie bardziej mokre) Ciasto: Margarynę rozpuścić i ostudzić Żółtka utrzeć z cukrem pudrem Białka ubić na sztywną pianę pamiętając, że naczynie(...)drzwiczki i jeszcze 5 minut potrzymać ciasto w piecyku. Po tym czasie wyjąć je i z odległości ok. 20 cm upuścić na podłogę (wówczas nie opadnie, ponieważ dostaje wstrząsu, który blokuje je przed zapadnięciem się) Wystudzić i przekroić na 3 krążki Masa: Śmietankę schłodzić w lodówce (minimum 12h) - ubić na sztywno Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, dodać do śmietanki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tort caffe latte z truskawkami 156

nazwać go również tiramisu:) w letniej odsłonie - z truskawkami!  Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru  Dodatkowo: 300g śmietanki 30% 250g mascarpone  4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 250ml mocnej, przestudzonej kawy 400g truskawek  1. Przygotowujemy biszkopt: białka oddzielamy od żółtek. Kakao mieszamy z mąką. Miksujemy białka(...)stopni przez 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. 2. Przygotowujemy krem: śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone, miksujemy do połączenia mas.  3. Biszkopt przekrawamy na pół. Pierwszy blat smarujemy masą śmietanową, na całą powierzchnię ciasta układamy zamoczone w kawie biszkopty. Ponownie smarujemy śmietaną, układamy pokrojone truskawki (kilka zostawiamy do dekoracji), przykrywamy drugim blatem. Wierzch

Szefowa kuchni
tort kilimandżaro 108

pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Dodajemy olej i miksujemy. Do masy jajecznej w dwóch turach wsypujemy przesiane suche składniki i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok.22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia – samo dno). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 40-45 min. Upieczony odstawiamy do wystudzenia. Następnie przekrawamy na trzy(...)syropie (800 g) wykonanie: Brzoskwinie odsączamy z zalewy (50 ml do namoczenia żelatyny i trochę zalewy pozostawiamy do nasączania ciasta). Jedną połówkę brzoskwini odkładamy do dekoracji, pozostałe kroimy w kostkę. Żelatynę zalewamy gorącym syropem i mieszamy do rozpuszczenia. Mascarpone, śmietankę kremówkę oraz wanilię miksujemy z cukrem pudrem na gęsty krem. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy ok. 2 łyżeczki kremu, dokładnie mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Rolada z truskawkami 235

rodziny możesz być pewna/y że długo nie postoi.Co potrzebujemy ... Na ciasto : 4 jajka 60 gr cukru  2 łyżeczki cukru waniliowego  50 gr mąki pszennej 50 gr mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Na nadzienie :  ok 40 dag umytych truskawek 250 g serka mascarpone 50 g śmietanki 30 % 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cukru pudru(...)blachę - tą dużą z wyposażenia pieca.Piekę w 180oC przez 20 minut.Serek mascarpone przekładam do misy i dodaję wszystkie składniki do nadzienia - miód, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy, całość dokładnie mieszam na jednolitą gładką masę. Truskawki kroję w małą kostkę(kawałki), dodaję do masy i mieszam.Upieczone ciasto wyciągam na wilgotny ręcznik - pergaminem do góry i z góry również nakrywam

Mechanik w kuchni
Urodzinowa chatka zwana Monasterską izbą 195

rurek: ok 700 g wiśni mrożonych kilka łyżek bułki tartej Krem: 500 g śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 2 zagęstniki do śmietany opcjonalnie do ozdoby: wiśnie migdały gorzka czekolada Do dzieła!!! Z podanych składników zagniotłam ciasto - schłodziłam w lodówce przez noc gdyż musiałam ciacho zrobić rano aby na wieczór było już ok. Kilka godzin(...)odległości od siebie i piekłam ok 25 minut - aby delikatnie nabrały złotego koloru. Wystudziłam. Ciasto nie wyrasta więc spokojnie można ułożyć większą ilość ruloników na jednej blasze. Teraz przechodzimy do robienia kremu: Śmietanę ubiłam na sztywno pod koniec dodałam zagęstniki. Połączyłam śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem - dodatkowo do smaku dodałam 2 łyżeczki amaretto (deser bez alkoholu jest jakiś taki

sierotka maRysia w kuchni
Sernik z białą czekoladą i owocami – idealny do kawy 99

czekoladą i owocami Kawa jest, to pora na ciasto Choć ciasto oczywiście należy przygotować zdecydowanie wcześniej niż kawę Dziś polecam Wam pyszny sernik z białą czekoladą i owocami. Sernik powstał na bazie dwóch rodzajów sera. Słodyczy dodaje mu biała czekolada, a owoce są przysłowiową kropką nad i. Jeśli lubicie proste ciasta i serniki, to szczerze polecam Wam tą wersję. Sernik(...)Jeśli nie macie dwóch rodzajów sera, to śmiało możecie użyć np. samego mascarpone. Ja użyłam dwóch, bo zostały mi z innych przepisów To kto przygotuje taki sernik do kawy? Składniki: 600 g sera – u mnie 400 g sera na sernik z wiaderka (nie wodnistego) + 200 g mascarpone 300 ml zimnej śmietany 30-36% 100 g białej czekolady

Słodkie okruszki
Sernik imbirowo-czekoladowy 137

Pyszny sernik o idealnie zrównoważonym smaku. Nie za słodki, nie za gorzki;) Delikatne pęknięcia przykryłam pod dekoracją z „oszronionej” żurawiny. Idealnie przełamuje ona słodycz

Smaki Na Talerzu
Truskawkowa kula -ciasto 169

kruszyć. Gorący biszkopt obracamy wraz z papierem do góry i zdejmujemy papier. Miskę o średnicy 24 cm na górze wykładamy ciastem. Dno i boki. Krem truskawkowy 600 ml śmietany kremówki 36% 3 czubate łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 300 g truskawek 1 cytrynowa galaretka 3 łyżki cukru Dodatkowo 6-7 okrągłych biszkoptów Truskawki włożyć do rondelka wraz(...)rozpuszczenia. Odstawić do przestudzenia.( nie może się ściąć, ale musi być płynne) Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia się składników. Ubijając wlewać stopniowo truskawki. Krem nałożyć do miski na ciasto na równi z brzegiem miski. Na kremie ułożyć lekko wciskając biszkopty. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny

O kuchni z uczuciem
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 130

wyjątkowe ponieważ jeszcze nikt nie połączył takich smaków jak mięta + migdały + czarne porzeczki, dodatkowo są bezglutenowe. Jak smakują: zmysłowo, zaskakująco i znakomicie. Składniki na 12 małych babeczek. Miętowe ciasto: 150 gr miękkiego masła 85 gr drobnego cukru 3 duże jajka w temperaturze pokojowej 100 gr mąki kukurydzianej 100 gr mielonych na mąkę migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka(...)ryżowej 50 gr mielonych migdałów 50 gr cukru 200 ml mleka ryżowego lub zwykłego Krem porzeczkowy: 500 gr mascarpone 200 ml galaretki z czarnej porzeczki lub przetartego przez sitko dżemu z czarnej porzeczki ** barwnik czerwony listki mięty do dekoracji Przygotować ciasto: Wysmarować masłem i oprószyć mąką kukurydzianą, strzepnąć nadmiar mąki. Do misy miksera przełożyć masło, dodać cukier, utrzeć na jasny

moj przepis na
Migdałowe ciasto z kajmakowym kremem i orzechowym krokantem 184

przepisu.Polecam dla wielbicieli kajmakowych smaków, ale i nie tylko! :)Biszkopt migdałowy z tego przepisuKrem kajmakowy:* mascarpone- 100 g* kremówka- 150 g* kajmak w puszce- 170 gDodatkowo:* orzechy włoskie- pół szklanki* dżem malinowy- słoiczek około 200 g* sok z cytryny- 2 łyżkiBiszkopt:Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy o wymiarach 36 x 25 cm.Piec w 180 stopniach

Kraina Miodem Płynąca
Wiśnia z makiem wg Aleex 171

wiśniami, mak i czekolada. Nie zawiodłam się. Ciasto smakuje wyśmienicie. Polecam. Składniki: Ciasto makowe: • 4 jajka • 170 g suchego mielonego maku • 3/4 szklanki drobnego cukru • cukier wanilinowy • 3 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: • 500 g serka mascarpone • 250 ml śmietanki 30% • 4 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: • 250 g serka mascarpone(...)gęstego, jednolitego kremu. 11. Kolejny krok to przygotowanie masy czekoladowej. Nutella i mascarpone powinny być w jednakowej, pokojowej temperaturze (jeśli doda się ciepłą nutellę do zimnego serka, masa się zwarzy). 12. Mascaropne i nutellę wymieszać do powstania jednolitej, gładkiej masy. Najlepiej użyć trzepaczki rózgowej. 13. Złożyć ciasto: spód makowy odwrócić do góry nogami (jest wtedy gwarancja, że wierzch będzie idealnie

W mojej kuchni
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 492

mascarpone Polewa : ·        1/2 puszki masy krówkowej ·        4 łyżki mleka ·        50 g solonychorzeszków ziemnych Przygotowanie: Wszystkie orzeszki ziemne (te do ciasta i do kremu)wysypać na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podpiec przez około(...)tłuczkiem. Pamiętamy aby część z nich zostawić do polewy. Dodać do masy ser mascarpone oraz orzechy. Wymieszać na gładki krem. Przygotować polewę. Masę kajmakową podgrzać w rondelku z grubym dnem, dodać mleko. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa stanie się rzadsza. Upieczone ciasto przekroić w poprzek . Na dolnym blacie rozsmarować masę. Przykryć odłożonym blatem ,polać polewą karmelową

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania