ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:163/512)

Tarta jogurtowo- truskawkowa 147

100ml śmietanki 36% 1 czekolada nadziewana Goplana Mister Ron   Krem II: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 125ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 100ml jogurtu naturalnego gęstego Dodatkowo: kilkanaście truskawek na wierzch Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę z cukrem pudrem przesiać na stolnicę. Dodać margarynę i posiekać. Na końcu dodać 3 żółtka, raz jeszcze(...)piekarnika. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.  3. Krem II: W momencie chłodzenia ciasta na tartę przygotowujemy sobie truskawki: Blendujemy i zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku, mieszamy i studzimy. Śmietankę ubijamy (choć w tej ilości ciężko ją ubić), a raczej delikatnie napuszamy. Dodajemy jogurt naturalny, serek mascarpone oraz skondensowane mleko z puszki. Mieszamy delikatnie na wolnych obrotach dodając po odrobinie musu

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowa Piękność - czyli tarta czekoladowa na kokosowym spodzie 8096

piekarniku na 200 C przez 10 minut, następnie wyciągnij obciążenie z papierem i piecz jeszcze przez 10-12 minut, aż ciasto się zarumieni. Ostudź.Ubij na puszystą pianę śmietanę, następnie wymieszaj ją ręcznie z mascarpone (temperatura pokojowa). W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę z łyżką mleka i połącz ze śmietaną. Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie, delikatnie

Niezły Młynek
Serniko-biszkopt z kremem kasztanowym 161

deserem wykonanym z puree ale był on bardzo prosty. Puree kasztanowe i bita śmietana. Postanowiłam połączyć puree kasztanowe z sernikiem, dodałam biszkopt. Z tego prostego pomysłu wyszło mi fantastyczne ciasto, które mam zamiar upiec ponownie na Święta Bożego Narodzenia. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Serniko-biszkopt z kremem(...)centymetrów, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 180 stopnich Celsjusza. Masa. Śmietanę kremówkę ubić na półsztywno. Dodać mascarpone a następnie krem z kasztanów, cukier puder i sok z cytryny. Ubijać chwilę aż masa zgęstnieje. Złożenie ciasta. Biszkopt przekroić wzdłuż, na dwie połowy. Pierwszą połowę posmarować połową kremu kasztanowego. Na krem położyć blat serowy. Blat posmarować pozostałym kremem

mecooks
Tort cytrynowo-borówkowy 149

mąki pszennej 4)       30 g mąki ziemniaczanej Krem borówkowy 1)       250 g mascarpone 2)       200 g śmietany 36% 3)       ok. 180 g konfitury z borówek 4)       60 g masła(...)cukru 5)       1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) Krem cytrynowy 1)       250 g mascarpone 2)       200 g śmietany 36% 3)       połowa przygotowanego lemon curd Drip czekoladowy 1)       50 g czekolady gorzkiej

Na kulinarnym poligonie
Ciasto marchewkowe z masą na bazie masła orzechowego 182

theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś zaczynamy lekko na słodko, lekko dietetycznie i niecodziennie. Ciasto marchewkowe - klasyk w wielu krajach, jednakże dziś starałem się pokazać trochę inny sposób jego podania. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :)   Składniki: -> 2 szklanki mąki pełnoziarnistej(...)około 50-60 minut ( jest też możliwość rozlania na 3 niższe placki i piec 25-30 minut), najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest gotowe. Podczas pieczenia należy przygotować krem. W tym celu potrzebujemy wysokiego, do którego przekładamy serek mascarpone oraz masło orzechowe. Wszystko mixujemy do czasu uzyskania jednolitej masy, stopniowo dodając cukier i ekstrakt waniliowy wraz z jogurtem greckim, ilość

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Rolada z galaretką z nutą amaretto 175

żeby było inaczej. Zazwyczaj dodaje go do kawy ale czemu by nie do kremu :) Składniki na ciasto Z tego przepisu Składniki na krem (bardzo podobne jak z powyższego przepisu z lekkimi zmianami) 250 g sera mascarpone 200 g śmietanki 30 % 30-40 g cukru 2 galaretki w różnych kolorach 2 x 250 ml wrzątku  sok z cytryny(...)posypania rolady Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody każdą. Zostawiamy do przestudzenia (ja się tak zabierałam za to ciasto że galaretki czekały 2 dni w lodówce). Biszkopt przyrządzamy zgodnie z tym przepisem  (ważne by dobrze wystudzić biszkopt). Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem soku z cytryny (możemy pominąć i po prostu wymieszać wszystkie składniki

Piekielna Kuchnia Pati
Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą blaszkę). 987

kiedykolwiek, a robiłam ich już naprawdę sporo. Jest idealny, począwszy od kawowego posmaku biszkoptów, przez długo pieczony słodki ser biały i mascarpone, po czekoladę z intensywnym, alkoholowym nadzieniem (którą znajdziemy nie tylko na wierzchu, ale i w spodzie ciasta). Całość niezwykle elegancka i sycąca. Fenomenalnie komponuje się z filiżanką ulubionej kawy.  Bardzo polecam! Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą(...)opakowanie biszkoptów na jedną warstwę (około 150 g) pół szklanki drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki zaparzonej mocnej kawy do nasączenia ciasta Czekoladę łamiemy i umieszczamy w rondelku. Dodajemy kawę (proszek) i mleko. Podgrzewamy do rozpuszczenia, stale mieszając. Rozpuszczoną zostawiamy, by masa lekko przestygła.  Miękkie masło miksujemy z cukrem. Dodajemy rozpuszczoną

Poezja Smaków - blog kulinarny
Koszyczki z ciasta filo z borówkami i fioletowym kremem z mascarpone i ricotty, szybki i pyszny deser 92

Chrupiące ciasto filo, świeże borówki i aksamitny fioletowym krem – pyszny, prosty letni deser. Na dodatek bardzo praktyczny, ponieważ ciasto i krem możemy przygotować dzień wcześniej. Gotowy krem przechowujemy w lodówce, a upieczone koszyczki w suchym miejscu. Tuż przed podaniem wypełniamy kremem koszyczki i obkładamy borówkami. Jeżeli(...)komuś za mało słodkości całość możemy posypać cukrem pudrem lub polać syropem klonowym. Wskazówki, jak obchodzić się z ciastem filo znajdziecie we wpisie “Truskawki w cynamonowych koszyczka z ciasta filo…” Składniki na 12 sztuk KOSZYCZKI 300 g ciasta filo (1 opakowanie) 60 – 80 g stopionego masła 20 g cukru pudru borówki , tyle ile lubimy

Tajemnice Smaku
Dyniowa kostka z cytrusami ( bez glutenu) 159

porze roku bardzo łatwo. W kuchennej szafce znalazłam jeszcze resztki kukurydzianej mąki, toteż pomyślałam, że będzie pasować do wyrazistego miąższu dyni. Wiecie co jest najdziwniejsze?... Z faktury ciasto przypomina bardziej dobrze upieczony sernik, a jeszcze dziwniejsze jest to, że w smaku równie bardzo go przypomina. Oczywiście nie ograniczyłam się do samej dyni, i postawiłam na smaki już wcześniej przetestowane, choć(...)Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 175 C.  5. Czekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy następnie łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy całość na puszystą masę trzepaczką. Chłodzimy.  6. Wystudzone ciasto dekorujemy kremem wyciskając zgrabne rozetki. Posypujemy posypką i gotowe

vaniliowoczekoladowa
Porzeczkowiec 228

kremową piankę. Następnie dodajemy wystudzoną masę z kroku pierwszego i mieszamy do połączenia się składników. Kolejno dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy szpatułką na jednolitą masę. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (samo dno). Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.  Masa serkowa: 500 gram serka twarogowego  200 gram masła 5 łyżek cukru(...)pudru cały serek mascarpone 250 gram Wykonanie: Śmietanę wraz z cukrem i serkiem umieszczamy w misie miksera i miksujemy aż masa stanie się zwarta.  Do nasączenia:  3/4 szklanki likieru porzeczkowego bądź 1/4 wody i 3/4 soku porzeczkowego u mnie 1/4 wody i 3/4 likieru z aronii Do przełożenia: 700 gram dżemu porzeczkowego Wykonanie: Wystudzone ciasto biszkoptowe, kroimy wzdłuż

Krakowskie smaki Ani
Większa sprawa - tort 170

Masa to lekko zmodyfikowana propozycja z Ciast i deserów nr 1/2011. Krem pod polewę czekoladową znalazłam na stronie Kasi, a kokardę wykonałam według instrukcji z książki Niezwykłe ciasta czekoladowe, 20 przepisów na wyjątkowe okazje Toma Phillipsa (w której to książki użycie, szczerze mówiąc, nie wierzyłam - są tam cuda wydające się być zdecydowanie poza moim zasięgiem). Całość jest bardzo(...)formy.Piec w 170 st. C. 70-80 minut, do tzw. suchego patyczka.Upieczony biszkopt zrzucić na ziemię (w formie) z wysokości 60 cm, po czym wystudzić w uchylonym piekarniku.Krem:Mascarpone utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wlać ajerkoniak, zmiksować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie zalać ciepłą, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Wlać żelatynę wąskim strumieniem do masy ajerkoniakowej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kostka szalona - czekoladowo - śmietanowa . 251

życiu  - potrzebna jest odrobina szaleństwa. I dlatego tez ja komponując to ciasto sobie troszkę poszalałam , mieszając smaki. I co się okazało ??? Powstało naprawdę pyszne ciasto .   Czekoladowe blaty ciasta zwilżone czekoladowo-kawowo-alkoholowym nasączem. Do tego spoooro masy śmietanowej , nasączone biszkopty  i dla przełamania słodyczy odrobina powideł śliwkowych , które to możemy spokojnie zastąpić ulubionym dżemem , np z czarnej(...)dwóch jednakowych foremek wyłożonych papierem do pieczenia lub upiec w jednej a następnie przekroić na dwa blaty.   Masa śmietanowa :   1 litr śmietany 30 %  500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru   Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę , dodać serek i ucierać jeszcze chwilę do połączenia składników . Masę podzielić na 4 części. Nasącz / poncz

Malinowa Kawiarenka
Tort czekoladowo truskawkowy 333

średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 (płaskie) łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500-600 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietanFixu lub innego utrwalacza do bitej śmietany +truskawki do dekoracji, białe wytrawne wino na poncz lub dowolna owocowa herbata(...)biszkopty są bardzo słodkie). Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanFixem. Do sztywnej śmietany dodajemy po łyżce serek mascarpone i mieszamy na wolnych obrotach miksera. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem

Ciastkozercy
Gruszkowe Love 147

obiecałam na Facebooku, spróbowałam upiec ciasto z połówek jabłek w wersji z gruszkami. Ciasto wyszło bardzo delikatne, chyba zbyt delikatne, następnym razem troszkę je przyprawię. Upiekłam je wczoraj w nocy – skończyło się piec dokładnie o 22, z miejsca mój mąż spałaszował 3 kawałki, więc myślę że dość smaczne :). W pracy też wszystkim smakowało. Ciasto polałam rozpuszczoną czekoladą białą, żeby(...)delikatnie posłodzić. Myślę że to ciasto, idealnie nadaje się dla dzieci, bo to prawie same gruszki, tyle że pieczone :) Składniki na dużą blachę 38 cm x 25 cm: 2,5 szklanki mąki krupczatki 250 gr zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr serka mascarpone tym razem dodałam jogurt grecki – lepsze z serkiem jest jednak :) 2 łyżki cukru

moj przepis na
Czekoladowo- wiśniowa krówka 766

żelatyny Dr.Oetker Krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 20 dag herbatników 1 duży słoik wiśni lub czereśni w syropie 100 ml rumu ewentualnie wódki 1 puszka kajmaku 1 łyżka ciemnego kakao Dr.Oetker 1 łyżka startej gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Ciasto: Miękkie masło lub margarynę, ogrzane do temp pokojowej utrzeć na puch(...)puder, ostudzoną czekoladę i płynną żelatynę i   krótko zmiksować- tylko do połączenia. Krem śmietanowy: Dobrze schłodzoną kremówkę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem pudrem   zmiksować mikserem na wysokich obrotach do uzyskania puszystego gęstego kremu. Przełożenie ciasta: Kakaowe zimne ciasto ułożyć w blaszce, nasączyć sokiem z rumem z moczenia wiśni, rozsypać nasączone wiśnie, przykryć czekoladowym kremem oraz warstwą herbatników

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania