ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:154/512)

Torcik wuzetka z borówką amerykańską 453

nalewki z czarnej porzeczki 100 ml przegotowanej wody Krem śmietanowy: 1/2 litra śmietany kremówki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix Wierzch: 1 czerwona galaretka np malinowa lub porzeczkowa 25 dag borówki amerykańskiej Sposób wykonania : Ciasto: Białka jaj ubić na sztywno z połową cukru, żółtka utrzeć na puszystą masę osobno z resztą cukru, połączyć delikatnie obie(...)czym wyjąć i przekroić wzdłuż na połowę. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę umieszczamy w misie dodajemy serek mascarpone i cukier puder, miksujemy do powstania gładkiego kremu, wsypując pod koniec zagęszczacz do śmietany. Przygotowujemy poncz: Likier z porzeczki mieszamy z wodą, nasączamy przekrojony płat czekoladowego ciasta, smarujemy 3/4 przygotowanego kremu. Przykrywamy biszkoptem, znów nasączamy ponczem, smarujemy resztą kremu, posypujemy borówkami zalewamy tężejącą

Wanilia i Kardamon
Piernikowo-serowy torcik bez pieczenia i "Mój Egipt" 199

Wczoraj blog "Weekendy w domu i ogrodzie" obchodził swoje pierwsze urodziny. Planowałam zamieścić tu odpowiedni wpis z przepisem na jakiś tort, ale rzeczywistość ma gdzieś moje

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowa granola czekoladowa z mascarpone i malinami 72

Domowa granola czekoladowa z serkiem mascarpone, to prawdziwy hit wśród deserów u mnie w domu:) Oczywiście taką granolę możemy wykorzystać na wiele sposobów, nie tylko jako deser ale dodatek do jogurtu, sałatki owocowej, mleka. Po przygotowaniu domowej granoli, możemy ją przechowywać na potem, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Prosty, szybki przepis na niezwykle smaczną słodką przekąskę i dużą dawkę pozytywnej energii(...)posiekanej gorzkiej czekolady lub kropelki czekoladowe suszone owoce malin, żurawiny lub wiśni Krem 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36 % 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo konfitura malinowa lub świeże maliny Piekarnik rozgrzać na 170 stopni, góra , dół. Na blachę do ciasta wsypać płatki, dodać orzechy , wymieszać. Do rondelka dodać: miód, cukier, kakao, olej, podgrzewać do połączenia składników

gotuj ze mną
Ciasto truskawkowe 189

świeżymi truskawkami. Proporcje na formę 21x21 cm. Przepis na ciasto ptysiowe pochodzi z książki "Ciasta i desery" Marianne Magnier-Moren . 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki wody 2 jajka 50 gram masła 1/4 łyżeczki soli 100 gram śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 4 łyżki serka mascarpone 150 gram truskawek Piekarnik nagrzać do 220C tylko dolną grzałką. Formę wyłożyć papierem(...)gotować do rozpuszczenia masła na średnim ogniu. Następnie zwiększyć ogień i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast ściągnąć z palnika i dodać całą mąkę. Mieszać drewnianą łyżką okrężnymi ruchami aż ciasto będzie odchodzić od ścianek i tworzyć kulę. Dodać połowę jajek i wymieszać aż ciasto będzie jednolite. Dodać resztę i ponownie wymieszać. Wysmarować całą blaszkę cienką warstwą ciasta i piec przez około

Czerwony Gupik
Torcik "leśny mech" 138

Składniki (tortownica o średnicy 21cm): Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 szklanki mąki tortowej  1/2 szklanki mąki ziemniaczanej) 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 450g mrożonego szpinaku    Masa: 400ml śmietany 36% pół opakowania Śnieżki 125g mascarpone cukier puder do smaku Dodatkowo:   czerwona galaretka lub granat(...)minut, do suchego patyczka. Studzimy.   Śmietanę ubijamy ze śnieżką. Pamiętajcie, że przed ubiciem śmietana musi być schłodzona. Następnie dodajemy mascarpone, miksujemy, aż masa będzie gładka. Dosładzamy w razie potrzeby. Ja zazwyczaj dodaje około łyżkę  cukru pudru.   Ciasto dzielimy na trzy części. Wierzchnią rozdrabniamy. Pierwszy blat smarujemy masą, przykładamy drugim blatem. Pozostałą masą smarujemy wierzch i boki ciasta

Czerwona Porzeczka
Leśny mech 95

męża, jako że uwielbia wszelkie ciasta z kremem, na święta Wielkanocne. Leśny mech, jest bardzo smacznym ciastem, rodzina zgodnie stwierdziła, że nie czuć w nim szpinaku. Ciasto ślicznie prezentowało się na Wigilijnym stole, piękne zielone blaty ciasta szpinakowego, świetnie kontrastowały z białą śmietaną, ciasto jest również proste w wykonaniu. Jako ciekawostkę powiem, że ciasto upieczone zostało w piątek, krem zrobiony(...)Krem śmietanowy: 500 g serka mascarpone 750-800 g śmietany 30 % 1-2 łyżki ekstraktu waniliowego 2-3 łyżki cukru pudru 8 listków szpinaku 9 malin Śmietanę i serek mascarpone umieścić w misie miksera, ubić na sztywny krem, pod koniec ubijania dodać cukier i ekstrakt z wanilii. Wykonanie: Na paterze umieścić pierwszy blat ciasta, wyłożyć 1/3 kremu, następnie umieścić

moj przepis na
Tort z mango i kremem kokosowym 81

jajek ¾ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki drobnego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Składniki na krem 280 ml śmietany 30% do ubijania 5 łyżek cukru 40 ml likieru Malibu 500 g serka mascarpone Składniki do naszączenia blatów 30 ml soku z zalewy mango 60 ml likieru Malibu 4 łyżki wody Składniki na kisiel z mango 3/4 puszki mango z puszki puszka o pojemności(...)masy, delikatnie miksując na najmniejszych obrotach, ciasto przelać do formy wyrównać wierzch. Piekarnik rozgrzać do 160 C, biszkopt piec 30-40 min do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę ( zapobiega to zapadaniu się ciasta, naprawdę działa :). Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego piekarnika do całkowitego wystygnięcia

SprawdzonaKuchnia.pl
TORT BIEDRONKA 118

Tort urodzinowy dla Kacperka był moim kolejnym słodkim testerem. Testowałam w nim prawie wszystko, oprócz kremu czekoladowego. Ciasto Red Velvet wyszło mi bardzo dobrze, jednak mus

Słodki Pomysł
Ciasto na pizzę 61

ciasto na pizzę jest dla cierpliwych, gdyż trzeba się naczekać zanim wyrośnie w lodówce. Efekt końcowy jest jednak wart czekania, gdyż ciasto po upieczeniu jest lekkie, chrupiące i ma fantastyczny smak . Taki sposób przygotowania ciasta jest charakterystyczny dla pizzy neapolitańskiej , w przypadku której ciasto wolno wyrasta nawet przez 48 godzin. Często połowa z tego czasu to czas wyrastania w temperaturze(...)przypadku poniższego ciasta na pizzę również zaczyn, który wykorzystałam do zrobienia ciasta wyrasta przez kilkanaście godzin, dla odmiany nie w lodówce, a w temperaturze pokojowej. Taki sposób przygotowania zaczynu sprawia, iż ciasto po upieczeniu jest jeszcze smaczniejsze. Gotowe ciasto wyłożyć można ulubionymi dodatkami, w tym oczywiście serem i sosem pomidorowym bądź w przypadku białej pizzy mascarpone, serkiem kremowym lub kwaśną

MeCooks
Malinowa Chmurka 85

window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie KRUCHE CIASTO Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Następnie zagnieść je ręcznie, lub przy użyciu robota. Uformować kólkę, delikatnie spłaszczyć, owinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1h. Schłodzone ciasto rozwałkować, następnie rozprowadzić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. (blacha 24×36). Ponownie schłodzić w lodówce przez 1/2 h. Schłodzone ciasto ponakłuwać widelcem. Piec(...)stężałą galaretkę wyłożyć na krycie ciasto i wsadzić do lodówki do całkowitego stężenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KREM ŚMIETANKOWY Pamiętajcie, że śmietana i mascarpone powinny być schłodzone. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru. Kiedy zgęstnieje, dodawać stopniowo po łyżce mascarpone. Ubijać do momentu połączenia składników. W 50 ml wrzącej wody rozpuścić żelatynę, lekko ostudzić. Dodawać do niej stopniowo kilka łyżek ubitej już

Przepiski.pl
Malinowa chmurka 1511

jest tak popularne-bo jest przepyszne,pięknie się prezentuje no i kto nie lubi bitej śmietanki z mascarpone ,bezy,malinowych galaretek  i chrupiących migdałków......mniam polecam gorąco.....(w wersji z wiśniami zamiast malin -nazywa się Zemsta teściowej) Składniki: Składniki na ciasto: 100 gram masła 150 gram mąki pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)gorącej wody Składniki na krem ś mietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone, 3 łyżki cukru pudru 1 laski wanilii Składniki na bezę: 3 białka 150 g drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto,formujemy w kulkę i schładzamy w lodówce przez

Swojskie jedzonko
Tort bezowy kokosowo-kawowy 318

mocno kawowym kremem. Doskonały przez cały rok, na wszelkie okazje. Po tym torciku na pewno nie ogarnie Was senność ;-) Ciasto szczególnie przypadnie do gustu wszystkim kawoszom :-) Polecam! Składniki :  Ciasto: 8 białek 400 g drobnego cukru 100 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki soku z cytryny Dwie blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdej z blach narysować ołówkiem(...)czekolady Kawę wsypać do miseczki i rozgnieść wszystkie granulki łyżką, aż powstanie gładki proszek.   Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder nie przestając ubijać. Stopniowo dodawać mascarpone. Wsypać kawę, zmiksować by powstał gładki krem. Schłodzić. Dekoracja :   Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać na małe kawałki, wrzucić do metalowej miseczki. Miseczkę postawić nad rondlem z gotującą

maniapieczenia
Czekoladowy tort Goplana 140

niego użyć dobrej jakości czekolady a taką jest czekolada Goplana. Polecam! CIASTO: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu czekoladowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao   KREM CZEKOLADOWY: ½ litra śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao Goplana 3 łyżki cukru pudru 1 słoiczek konfitur z czarnej(...)dodać połamaną czekoladę, chwilę odczekać, wymieszać do połączenia. Odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia wmieszać w masę serek mascarpone i zmiksować mikserem do połączenia. Poncz: Zimną osłodzoną cukrem herbatę wymieszać z likierem migdałowym. Przełożenie: Jeden placek ciasta nasączyć połową ponczu, posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, nałożyc połowę kremu czekoladowego, przykryć drugim plackiem, znów nasączyć i posmarować konfiturą wyłożyć

Wanilia i Kardamon
Babeczki z michałkami 200

całość za pomocą szpatułki. Następnie wlewamy kawę i mleko. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy posiekane cukierki i mieszamy całość. Gotowe ciasto przekładamy łyżką do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy je do ¾ ich wysokości. Pieczemy ok 20-25 minut w 170°C (bez termoobiegu(...)mamy, to warto zwiększyć ilość mascarpone – 250g i zmniejszyć ilość kremówki 30% -150g. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 170°C, piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Przy termoobiegu zmniejszamy temperaturę o 15°C. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami

Słodki Pomysł