ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:146/512)

Wyśmienite Ciasto Marchewkowe z Bakaliami 138

oczkach 100g posiekanych orzechów włoskich 100g wiórków kokosowych 50g rodzynek Krem: 300ml schłodzonej śmietanki 36% 250 serka mascarpone (z lodówki) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy 50g wiórków kokosowych 1 fix do śmietany (niekoniecznie) Ciasto: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Blaszkę o średnicy 23cm lub 24cm wyłożyć papierem(...)ciasto przekroić w poziomie dwa razy ( patrz FILM ; można przekroić tylko raz, ciasto troszkę się kruszy). Jeden krążek ciasta położyć na paterze. Krem: 7. Do miski wlać śmietankę, dodać cukier puder, ekstrakt waniliowy, fix i ubić mikserem. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać mikserem. Dodać skórkę z pomarańczy i wymieszać

Mała Cukierenka
SERNICZEK WINOGRONOWY 216

bezpestkowych 200 g serka mascarpone cukier puder 3 łyżki żelatyny 1 zielona galaretka Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Dno formy do ciasta wykładamy całymi winogronami. Zalewamy galaretką. Odstawiamy do stężenia. Kiedy stężeje serek miksujemy razem z mascarpone. Dosładzamy wg uznania.Żelatynę zalewamy wodą, kiedy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia. Studzimy i wlewamy do masy serowej, mieszamy.Pozostałe winogrona przecinamy

Z Majeczką w kuchni
Czekoladowy Sernik z Pajęczyną - Halloween 190

czekolada przestanie być gorąca, jednak nadal pozostanie płynna.Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajka, po czym ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę. Wszystko łączymy ze śmietanką.Dno tortownicy (ok. 20 cm średnicy) wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem i wylewamy masę serową. Ciasto umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temp. 150 stopni i pieczemy

Słodka Strona
Ferrero Rocher sernik na zimno 353

mascarpone oraz dużą ilością mielonych orzechów laskowych. Wierzch ciasta zdobi polewa z czekolady mlecznej i gorzkiej oraz kawałki orzechów laskowych. Ciasto petarda! Mocno czekoladowe i mocno orzechowe... Ciasto nie zawiera dodatkowego cukru. W masie znajdziemy zarówno czekoladę gorzką, jak i mleczną i tyle cukru, ile jest w czekoladach starczy, aby ciasto było naprawdę słodkie. Na rynku dostępne są również(...)zapomnicie jego smaku i zapewne często będziecie do niego wracać... Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła 2 łyżki mleka 1 czubata łyżeczka kakao Masa: 250 g serka mascarpone 300 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 200 g orzechów laskowych Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady

Kuchnia MagdaLeny
Torcik serowy z truskawkami 169

Jeszcze jedna propozycja na ciasto z owocami. Tort biszkoptowy, przełożony kremem z serka mascarpone i truskawkami. W sam raz na początek lata. Biszkopt upieczony wg dowolnego przepisu z 6 -8 jajek. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie ciastek Regionalnych lub podobnych truskawki pół tabliczki czekolady deserowej lub gorzkiej 2 łyżki soku(...)limonki Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Połączyć z serkiem mascarpone i sokiem z limonki. Biszkopt przekroić na dwa krążki. Każdy nasączyć syropem z wody i cukru. Na pierwszy krążek wyłożyć 1/3 masy, powciskać połamane drobno ciastka i połówki truskawek, przykryć drugą częścią masy i drugim krążkiem ciasta. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę. Udekorować truskawkami i czekoladą. Pozostawić na kilka

Praktyczna pl
Jabłecznik śmietankowy na herbatnikach 102

Każde wydanie ciasta z jabłkami jest pyszne, czasami mam ochotę na tradycyjną szarlotkę a czasami na nieco odmienione wydanie ciasta z jabłkami. Zrobiłam tym razem ciasto „na bogato” tak określę. Jabłka z dodatkiem pysznej galaretki agrestowej i bitą śmietana z mascarpone a dodatkowo bez pieczenia! Rozpływa się w ustach to ciacho, więc zachęcam by takie [...] Artykuł Jabłecznik śmietankowy

Pieprzyć z Fantazją
Babeczki owsiane z kremem i owocami | bez cukru | 161

łyżek wody 3 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego Szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone Olejek waniliowy 4 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego 10 łyżek jogurtu lub mleczka kokosowego + ulubione owoce Przygotowanie: Masło kroimy na drobniejsze kawałki, siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto, formujemy kule i odstawiamy do lodówki na ok. 40min. Po upływie czasu ciasto(...)foremek, odkrawamy to co wystaje z foremek - ja użyłam silikonowych, ale gdy takich nie posiadamy możemy użyć metalowych - wysmarować je masłem i obsypać mąką. Ciasto podpiekamy 20 min. w 180 stopniach. Ubijamy opakowanie serka mascarpone z 4 łyżkami ksylitolu/cukru, olejkiem waniliowym i 10 łyżkami jogurtu lub mleczka kokosowego, przekładamy do babeczek i dekorujemy owocami

Czarnawisienka
Sernik z białą czekoladą i wiśniami 141

nastroju, najsmaczniejszy jest schłodzony, jednym słowem deser z klasą. Zamiast wiśni może spróbujecie teraz z truskawkami? Pycha. Składniki: Ciasto kruche: 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 8 dag cukru 2 żółtka Masa serowa: 80 dag twarogu półtłustego 25 dag mascarpone 2 łyżki mleka w proszku 1 szklanka cukru 1 szklanka(...)śmietany kwaśnej 18% 200 ml mleka 2% 6 jajek 1 torebka budyniu śmietankowego Krem z białej czekolady: 330 ml śmietany kremówki 25 dag mascarpone 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka  wiśni ze słoika Sposób przygotowania: Ciasto kruche:  Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj żółtka, oraz posiekane zimne masło, całość zagnieć tak,  aby powstała jednolita kula ciasta. Wylep

Wanilia i Kardamon
Jabłecznik 159

cukru  1,5 kg jabłek pół litra śmietany kremówki 250g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru starta czekolada Jajka wbijamy do miski,  wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Składniki miksujemy do uzyskania puszystej masy. Dosypujemy mąkę przesianą  z proszkiem do pieczenia. Dolewamy wodę i olej. Ciasto pieczemy w kwadratowej blaszce  ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni(...)kroimy na dwie części.  Na pierwszy placek nakładamy połowę masy jabłkowej, przykrywamy drugim plackiem  i nakładamy pozostałą część masy jabłkowej. Wierzch ciasta ozdabiamy bitą śmietaną ubitą  z cukrem pudrem i połączoną z serkiem mascarpone. Następnie posypujemy startą czekoladą. Smacznego

Pyszności Słodkości
Jagodzianki 73

mrożonych jagód. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jagodzianki Czas przygotowania 1 godz Czas gotowania 17 min Porcje 18 Składniki Składniki na ciasto: 580 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 250 ml mleka 2 czubate łyżki serka mascarpone 100 masła 2 jajka 6 łyżek cukru 0,5 l jagód (świeże lub mrożone) 3 łyżki cukru pudru Składniki na lukier: ¾ szklanki cukru(...)łyżek cukru ,serek mascarpone , całość lekko podgrzewamy do czasu, aż składniki się rozpuszczą. Studzimy i dodajemy dwa roztrzepane jajka. Przygotowujemy rozczyn : drożdże, pozostałe mleko, 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki mieszamy w miseczce i odstawiamy do wyrośnięcia. W misce łączymy wszystkie składniki tj. mąkę, rozczyn i masę jajeczną. Wyrabiamy kilka minut mikserem. Wyrobione ciasto oprószamy mąką, przykrywamy ściereczkę

To co lubię - gotuję i polecam
Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami 138

Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji idealnie współgra z ciemnymi owocami.Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami - Składniki:ciasto:2 duże jajka140 g masła60 g gorzkiej czekolady1/2 szklanki kakao3/4 szklanki mąki1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru1/2 szklanki śmietany(...)Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt "suche"). Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może się wytrącić masło). Mascarpone chwilkę miksujemy i stopniowo dodajemy do ubitej śmietany delikatnie mieszając. Następnie

Słodka Strona
Tort Szwarcwaldzki 150

Dzisiejszy tort robiłam na urodziny mojej siostry. Tort szwarcwaldzki to zwykle kilka warstw czekoladowego ciasta przełożonego bitą śmietaną i wiśniami, oczywiście z czekoladową dekoracją :) Ja zdecydowałam się na biszkopt czekoladowy. Żeby krem był bardziej stabilny dodałam do niego serek mascarpone i bitą śmietanę w proszku (ten składnik można śmiało pominąć, ja chciałam mieć pewność, że wszystko będzie na swoim miejscu(...)wiśniowego i wiśniówki w proporcjach 1:1. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do śmietany dodajemy serek mascarpone i całość miksujemy, na koniec można dodać bitą śmietanę w proszku jako utrwalacz. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera

Ciastkozercy
Ciasto Jamajka i "Chata" 245

zimnej gęstej śmietany (używam 18%) 250 g sera mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki wrzątku (opcjonalnie) Dodatki 6-7 bananów 2 zielone galaretki 3 szklanki wrzątku 1 cytryna słoiczek konfitury morelowej (używam też dżemu z jabłek i mirabelek) 2 łyżki kakao Formę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia. Odmierzyć mąki i kakao na biszkopt. Wymieszać(...)reszty cytryny. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Zimną śmietanę i mascarpone ubić z cukrem pudrem. Do białej masy dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać. Połowę masy śmietanowej wyłożyć na galaretkę. Przykryć drugim kakaowym blatem. Polać biszkopt ponczem. Wyłożyć resztę masy śmietanowej. Wygładzić powierzchnię i posypać ją kakao (najlepiej przesiewając przez sitko). Ciasto chłodzić w lodówce min. 4 godziny przed podaniem. Skuszona akcją Dublowanie

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort z wiśniami 119

Dziś przedstawiam Wam jeden z tortów jakie ostatnio piekłam. Tradycyjny biszkopt bez proszku do pieczenia, śmietana z mascarpone. Do tego wiśnie ze słoika, które fajnie przełamują słodycz ciasta. A na koniec dekoracja czyli bezy, markizy bezowe, truskawki, bańki z żelatyny i świetne paluszki o smaku oreo. Paluszki możecie kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Wpis ten powstał przy współpracy właśnie

Ewa w kuchni