ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:146/512)

Sernik z białą czekoladą i wiśniami 143

nastroju, najsmaczniejszy jest schłodzony, jednym słowem deser z klasą. Zamiast wiśni może spróbujecie teraz z truskawkami? Pycha. Składniki: Ciasto kruche: 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 8 dag cukru 2 żółtka Masa serowa: 80 dag twarogu półtłustego 25 dag mascarpone 2 łyżki mleka w proszku 1 szklanka cukru 1 szklanka(...)śmietany kwaśnej 18% 200 ml mleka 2% 6 jajek 1 torebka budyniu śmietankowego Krem z białej czekolady: 330 ml śmietany kremówki 25 dag mascarpone 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka  wiśni ze słoika Sposób przygotowania: Ciasto kruche:  Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj żółtka, oraz posiekane zimne masło, całość zagnieć tak,  aby powstała jednolita kula ciasta. Wylep

Wanilia i Kardamon
Jabłecznik 163

cukru  1,5 kg jabłek pół litra śmietany kremówki 250g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru starta czekolada Jajka wbijamy do miski,  wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Składniki miksujemy do uzyskania puszystej masy. Dosypujemy mąkę przesianą  z proszkiem do pieczenia. Dolewamy wodę i olej. Ciasto pieczemy w kwadratowej blaszce  ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni(...)kroimy na dwie części.  Na pierwszy placek nakładamy połowę masy jabłkowej, przykrywamy drugim plackiem  i nakładamy pozostałą część masy jabłkowej. Wierzch ciasta ozdabiamy bitą śmietaną ubitą  z cukrem pudrem i połączoną z serkiem mascarpone. Następnie posypujemy startą czekoladą. Smacznego

Pyszności Słodkości
Jagodzianki 82

mrożonych jagód. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jagodzianki Czas przygotowania 1 godz Czas gotowania 17 min Porcje 18 Składniki Składniki na ciasto: 580 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 250 ml mleka 2 czubate łyżki serka mascarpone 100 masła 2 jajka 6 łyżek cukru 0,5 l jagód (świeże lub mrożone) 3 łyżki cukru pudru Składniki na lukier: ¾ szklanki cukru(...)łyżek cukru ,serek mascarpone , całość lekko podgrzewamy do czasu, aż składniki się rozpuszczą. Studzimy i dodajemy dwa roztrzepane jajka. Przygotowujemy rozczyn : drożdże, pozostałe mleko, 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki mieszamy w miseczce i odstawiamy do wyrośnięcia. W misce łączymy wszystkie składniki tj. mąkę, rozczyn i masę jajeczną. Wyrabiamy kilka minut mikserem. Wyrobione ciasto oprószamy mąką, przykrywamy ściereczkę

To co lubię - gotuję i polecam
Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami 141

Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji idealnie współgra z ciemnymi owocami.Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami - Składniki:ciasto:2 duże jajka140 g masła60 g gorzkiej czekolady1/2 szklanki kakao3/4 szklanki mąki1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru1/2 szklanki śmietany(...)Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt "suche"). Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może się wytrącić masło). Mascarpone chwilkę miksujemy i stopniowo dodajemy do ubitej śmietany delikatnie mieszając. Następnie

Słodka Strona
Tort Szwarcwaldzki 158

Dzisiejszy tort robiłam na urodziny mojej siostry. Tort szwarcwaldzki to zwykle kilka warstw czekoladowego ciasta przełożonego bitą śmietaną i wiśniami, oczywiście z czekoladową dekoracją :) Ja zdecydowałam się na biszkopt czekoladowy. Żeby krem był bardziej stabilny dodałam do niego serek mascarpone i bitą śmietanę w proszku (ten składnik można śmiało pominąć, ja chciałam mieć pewność, że wszystko będzie na swoim miejscu(...)wiśniowego i wiśniówki w proporcjach 1:1. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do śmietany dodajemy serek mascarpone i całość miksujemy, na koniec można dodać bitą śmietanę w proszku jako utrwalacz. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera

Ciastkozercy
Ciasto Jamajka i "Chata" 251

zimnej gęstej śmietany (używam 18%) 250 g sera mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki wrzątku (opcjonalnie) Dodatki 6-7 bananów 2 zielone galaretki 3 szklanki wrzątku 1 cytryna słoiczek konfitury morelowej (używam też dżemu z jabłek i mirabelek) 2 łyżki kakao Formę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia. Odmierzyć mąki i kakao na biszkopt. Wymieszać(...)reszty cytryny. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Zimną śmietanę i mascarpone ubić z cukrem pudrem. Do białej masy dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać. Połowę masy śmietanowej wyłożyć na galaretkę. Przykryć drugim kakaowym blatem. Polać biszkopt ponczem. Wyłożyć resztę masy śmietanowej. Wygładzić powierzchnię i posypać ją kakao (najlepiej przesiewając przez sitko). Ciasto chłodzić w lodówce min. 4 godziny przed podaniem. Skuszona akcją Dublowanie

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort z wiśniami 125

Dziś przedstawiam Wam jeden z tortów jakie ostatnio piekłam. Tradycyjny biszkopt bez proszku do pieczenia, śmietana z mascarpone. Do tego wiśnie ze słoika, które fajnie przełamują słodycz ciasta. A na koniec dekoracja czyli bezy, markizy bezowe, truskawki, bańki z żelatyny i świetne paluszki o smaku oreo. Paluszki możecie kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Wpis ten powstał przy współpracy właśnie

Ewa w kuchni
Sernik na zimno z bananami 153

Zapraszam na smakowity sernik bez pieczenia z bananami. Słodzony jest jedynie galaretkami bananowymi. To proste w przygotowaniu i tanie ciasto. Polecam Składniki: 100 herbatników 6 średnich bananów 250 g mascarpone 250 g ricotty 3 galaretki bananowe oraz: blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Rozpuszczamy 2 galaretki w szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie(...)obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Układamy plasterki bananów na herbatnikach. Do miski przekładamy mascarpone i ricottę, miksujemy przez chwilę a następnie dolewamy cienkim strumieniem galaretkę i miksujemy razme do całkowitego połączenia się. Przekładamy masę sernikową na banany i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Pozostałe banany

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Prosty torcik mascarpone z truskawkami (bez pieczenia) 1474

Na początek jesieni, wspomnienie minionego lata - torcik (bez pieczenia) z truskawkami i z serkiem mascarpone. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
BIsZkoPt Kokosowy z KOKOsowym kremem i KOKOSOWĄ BEZĄ 200

Składniki: ciasto: 1 kubek mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 kubka wiórków kokosowych 0,5 kubka oleju kokosowego 0,5 kubka mleczka kokosowego aromat migdałowy 0,5 kubka cukru 2 białka szczypta soli krem: 1 op serka mascarpone (200g)  0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru 4 żółtka 1 łyżka mleka w proszku beza(...)mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dolewamy mleczko kokosowe i aromat, białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli, delikatnie mieszamy z masą kokosową, dolewamy olej i dosypujemy wiórki ciasto wylewamy na posmarowaną olejem kokosowym foremkę, pieczemy ok 20 minut do efektu suchego patyczka w międzyczasie przygotowujemy krem- masło ucieramy na puch, stopniowo dokładamy serek, żółtka z cukrem ucieramy

Luźna Kuchnia
Ciasto a'la milky way bez pieczenia 150

Nyskie . Ciasto jest idealne do kawki. Składniki: 200 g herbatników maślanych od Cukry Nyskie 3 czubate łyżki żelatyny 1/2 szkl gorącej wody 330 ml śmietanki 30% 1 szkl cukru pudru 400 g serka naturalnego 2 szkl mleka pełnego w proszku 290 g herbatników Nysanki od Cukry Nyskie 2 galaretki malinowe oraz: 500 ml śmietanki 30% 500 g sera mascarpone(...)lodówki na 1 godzinę. Pół litra zimnej śmietanki ubijamy z 1/2 szkl cukru pudru na puszystą masę. następnie dodajemy partiami serek mascarpone cały czas miksując. Przekładamy delikatnie śmietanową masę na galaretkę, wyrównujemy i posypujemy czekoladą. Wstawiamy ciasto ponownie do lodówki na całą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Idealna beza kawowa 90

ciśnieniem, aromatyczną kawą – oznajmia to przyjemny odgłos “bulgotania”. Gdy tylko bulgotanie ustanie, zdejmujemy z ognia, by nie zagotować kawy i podajemy – do śniadania, do ciasta – z mlekiem lub bez – jak lubimy. Jeśli rozważacie zakup dowolnej kawiarki lub dobrej jakości kawy, to dzięki uprzejmości Coffedesk.pl mam dla Was na końcu wpisu zniżkę. Wróćmy teraz(...)drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki (skrobi) ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego, jabłkowego lub soku z cytryny szczypta soli Idealna beza kawowa – krem: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 30-40 ml mocnego, dobrej jakości espresso ( kawy do espresso ) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka dobrej jakości mielonej kawy ½ szklanki orzechów laskowych ½ suszonych daktyli

Poezja smaku
Tarta z owocami i mascarpone 113

szklanki mąki Szczypta soli Szczypta cukru Łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki wody Składniki na krem: 250 g Serek mascarpone 200ml Śmietanka 30% Cukier wanilinowy Owoce (można oczywiście zamienić na inne): Truskawki Mandarynki Borówki amerykańskie Kiwi Banany Przygotowanie Ciasto O tym jak przygotować ciasto pisałem już w poprzednim przepisie na tartę – tutaj . Krem Śmietankę ubijamy z cukrem wanilinowym. Następnie

Programista w kuchni
Tarta z owocami i mascarpone 153

szklanki mąki Szczypta soli Szczypta cukru Łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki wody Składniki na krem: 250 g Serek mascarpone 200ml Śmietanka 30% Cukier wanilinowy Owoce (można oczywiście zamienić na inne): Truskawki Mandarynki Borówki amerykańskie Kiwi Banany Przygotowanie Ciasto O tym jak przygotować ciasto pisałem już w poprzednim przepisie na tartę – tutaj . Krem Śmietankę ubijamy z cukrem wanilinowym. Następnie

Programista w kuchni