ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:157/512)

,,Tarta z białą czekoladą i malibu” 95

znajdzie się powód do świętowania, by skosztować tej przepysznej tarty. Składniki na kruche ciasto: 140 g masła o temperaturze pokojowej pół łyżeczki soli 35 ml mleka o temperaturze pokojowej 175 g mąki pszennej 5 łyżeczek cukru pudru 1 żółtko Składniki na krem malibu: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 25 ml malibu 100 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru(...)Formę na tartę posmarować masłem i oprószyć mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę, ponakłuwać widelcem. Nagrzać piekarnik do 200ºC, wstawić ciasto i piec przez 30 minut, formę należy wyjąć z piekarnika, oraz wystudzić. Serek mascarpone umieścić w naczyniu, dodać malibu, śmietanę i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać białą czekoladę, cukier puder i zmiksować do połączenia

Podróż w kulinaria
Ciasto wiśniowe na kruchym spodzie z bezowo-kokosową chmurką 164

cukru 2,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Składniki na krem śmietankowy z wiśniami: 600 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 600 g wiśni Wykonanie ciasta: Do misy miksera przesiałam mąkę i proszek do pieczenia. Wsypałam cukier, dodałam pokrojone w kosteczkę zimne masło. Wymieszałam. Powstała masa jak piasek. Wtedy(...)zrobienie kremu śmietankowego. Do misy miksera wlałam śmietankę, dodałam serek mascarpone i ekstrakt waniliowy. Ubiłam końcówką do ubijania piany. Pod koniec dodałam cukier puder. Krem ma być puszysty. Nie można zbyt długo ubijać, bo może się zważyć. Na koniec dodałam wydrylowane wiśnie. Wymieszałam. Masę śmietankową wyłożyłam na wystudzony spód ciasta. Wyrównałam wierzch. Wystudzoną bezę położyłam na krem. Lekko docisnęłam, żeby

Kuchnia u Krysi
Tarta z truskawkami 352

zamiast tortu.  Miałam rację.  Niestety ciasto miało jedną wadę - za szybko się skończyło.     Składniki: ciasto: 200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego   krem: 1/2 kg mascarpone 3 łyżki cukru (dałam domowy waniliowy) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 250 ml śmietanki 30%   truskawki(...)Następnie zdjąć folię z obciążeniem i wstawić ciasto ponownie do piekarnika na około 5 - 7 minut tak, aby ciasto się zezłociło.  Wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić.   Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier.  W drugiej misce ubić mascarpone z wanilią.  Przełożyć śmietaną do mascarpone i połączyć krem ubijając przez chwilę.  Krem przełożyć na ostudzony spód

Sto kolorów kuchni
Neapolitanki 115

jeszcze nieraz Was zaskoczy – ja dziwię się za każdym razem, gdy go przeglądam. Składniki: Ciasto • 60 dkg mąki pszennej • 500 g masła • 6 łyżek kwaśnej śmietany 18% • 4 żółtka • 1 białko do smarowania Masa • 250 g serka mascarpone • 250 ml 30% śmietanki • 3 łyżki cukru pudru • 1 mały śmietan-fix • kakao do posypania Wykonanie: • Mąkę(...)posiekać z masłem, dodać zółtka i śmietanę. • Wyrobić ciasto półfrancuskie, zawinąć w folię spożywczą i chłodzić co najmniej 2 godziny w lodówce. • Rozwałkować ciasto na grubość 0,5cm i wykrawać kółka o średnicy ok. 5 cm. • W połowie kółek wyciąć w środku małe kółeczka. • Białko roztrzepać i posmarować wszystkie pełne

To co kocham
Jeżyk z nutką czekolady 102

Jeżyk z nutką czekolady Ciasto bez pieczenia z wiórkami czekolady, spód z ulubionych ciastek Jeżyków, pyszna masa śmietankowa oraz kolorowe galaretki. Składniki: ·        2 śmietany 36 % ·        2 serki mascarpone ·        2 galaretki zielone ·        2 galaretki przezroczyste(...)gorącej wody. Niebieska galaretka ma całkowicie stężeć a pozostałe tylko lekko chłodzimy. 2.   Masło rozpuszczamy i studzimy. 3.   Ciasta jeżyki kruszymy i łączymy z masłem, wykładamy na dno tortownicy. 4.   Śmietanę ubijamy, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder,  galaretkę przezroczystą i chwilę miksujemy. 5.   Niebieską galaretkę kroimy w kostkę i łączymy z masą, dodajemy

Kulinarna Chwila
Mini ptysie 70

naprawdę nie wymaga wielkich umiejętności. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Mini ptysie Składniki Składniki na ciasto: 150 g mąki 250 ml wody 100 g masła 4 jajka + 1 1 łyżka cukru 50 ml śmietanki kremówki 30 % 8 kostek czekolady gorzkiej Składniki na krem truskawkowy: serek mascarpone 250 ml garść truskawek mrożonych 2 łyżki cukru pudru Składniki na bitą śmietanę(...)się połączą. Po chwili dodajemy resztę jajek i mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta. Masę wkładamy do rękawa cukierniczego ew. do mocnego woreczka, w którym odcinamy róg i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy małe ptysie. Pamiętajcie, że nie mogą być zbyt duże ani blisko siebie bo ciasto urośnie w trakcie pieczenia. Na koniec ptysie smarujemy roztrzepanym jajkiem i wkładamy

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto owocowe z galaretką i kremem czekoladowym 195

Delikatne i bardzo smaczne ciasto owocowe przekładane kremem czekoladowym na bazie nutelli i mascarpone. Następną warstwą jest krem śmietankowy o delikatnym posmaku malinowym, a całość zwieńczona jest galaretką z owocami. Bardzo proste w przygotowaniu, każdy sobie z nim poradzi. 🙂 Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli(...)łyżki masła Dno blachy o wymiarach 36×20 wykładamy papierem do pieczenia. Przeczytaj cały przepis - Ciasto owocowe z galaretką i kremem czekoladowym at AleTorcik

AleTorcik
3 bit bez budyniu 285

zrobić ciasto z masą krówkową  bez budyniu?  Ciasto 3 bit 3 bit to bardzo proste, smaczne i efektowne ciasto. Przepis na 3 bit czyli ciasto warstwowe na herbatnikach króluje w internecie od kilku lat. I chyba nie ma drugiego takiego ciasta bez pieczenia, które by wzbudzało takie zainteresowanie. 3 bit na herbatnikach, z mascarpone, z mlekiem w proszku

Dieta moja pasja
Rolada cytrynowa 402

mascarpone 170 g lemon curd (np z TEGO przepisu – wersja II) Białka ubijamy na sztywno. Łyżka po łyżce do ubitych białek dodajemy cukier, miksujemy aż do jego rozpuszczenia. Następnie, nie przerywając ubijania dodajemy po 1 żółtku. Dodajemy olej oraz sok cytrynowy i miksujemy krótko. Na koniec dodajemy przesiane z proszkiem do pieczenia obie mąki, mieszamy delikatnie szpatułką. Ciasto biszkoptowe

Smaki Na Talerzu
Rolada żyrafa z kremem śmietanowymi i borówkami 358

składników, a sam smak ciasta jest naprawdę rewelacyjny.  Składniki: ciasto 4 duże jajka  85 g mąki pszennej tortowej 60 g cukru pudru 3 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli nadzienie 150 g borówek 200 g śmietany 30% 125 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią Piekarnik(...)ostygnięcia. W międzyczasie przygotować nadzienie: schłodzoną śmietanę ubić na dosyć sztywną pianę. Pod koniec ubijania (partiami!) dodawać serek mascarpone i cukier puder. Przygotowanym kremem przełożyć roladę biszkoptową. Na samym końcu ułożyć umyte i osuszone borówki. Zrolować roladę. Najlepiej, aby zawinięcie ciasta było na samym spodzie, ponieważ dzięki temu rolada się nie rozleci. Ewentualnie ciasto zawinąć w folię, aby krem

Ugotować
Tiramisu – deser, który podnosi na duchu 247

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Obiad gotowy
Malinowe ptysie z różowym lukrem 136

wody 150 g mąki pszennej   Krem malinowy: 1 szkl śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru 200 g serka mascarpone garść malin   Różowy lukier:   1/2 szkl cukru pudru 1-2 łyżki soku z malin     Przygotowanie:   Ciasto ptysiowe: Masło i wodę umieścić w garnuszku, zagotować (masło powinno się rozpuścić). Wsypać przesianą mąkę i mieszając trzymać(...)porcje ciasta (mniej więcej 15 sztuk) w sporych odległościach od siebie (urosną!) Piec w 200 st.C przez około 25-30 minut do zezłocenia. Upieczone ptysie wyjąć z piekarnika i przestudzić na kratce.   Krem malinowy: Maliny zmiksować na puree, a następnie przetrzeć przez sitko, by pozbyć się pestek. Śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder, serek mascarpone oraz

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Truskawkowa Chmurka z Kremem Śmietanowym i Bezą 96

Ciasto truskawkowa chmurka z kremem śmietanowym i bezą – Nowe, pyszne ciasto truskawkowe w Małej Cukierence. Na kruchym spodzie, ze sporą ilością truskawek, śmietanką i chrupiącą bezą. Ciasto smakuje wyśmienicie i wygląda fantastycznie. Uważam, że nie jest trudne w przygotowaniu. Pamiętajmy tylko, aby galaretka była tężejąca za nim wylejemy ją na spód ciasta. Bardzo polecam! (trochę zmodyfikowany przepis ze strony gazetakrakowska.pl(...)powstanie wilgotne, dość klejące ciasto). Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 40 minut. 2. Schłodzone ciasto, podsypując mąką stolnicę oraz wałek, rozwałkować na wielkość blaszki. Blaszka 25cm x 30cm wyłożona papierem do pieczenia. Następnie przełożyć ciasto do blaszki, wyrównać, patrz FILM (można również blaszkę wylepić ciastem rękoma, bez wałkowania). 3. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić

Mała Cukierenka
Wspólne pieczenie: sernik czekoladowy 183

Już bardzo, bardzo, bardzo dawno nie piekłam w moim ulubionym pieczeniowym towarzystwie. Wakacje, problemy w pracy - to wszystko nie sprzyjało planowaniu przepisów, żeby pasowały do wspólnego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada dyniowa 150

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2/3 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta soli krem:  1 szkl śmietany30% 200 g mascarpone 2 łyżki cukr pudru skórka z 1 cytryny Przygotowanie: ciasto: Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy puree i ekstrakt waniliowym. Składniki sypkie: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę i sól mieszamy razem, następnie przesypujemy

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania