ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:168/512)

Malinowa chmurka 1166

szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, ubić cało9ść na sztywno. Masę przygotować przed samym wyłożeniem jej na ciasto

Domowa cukiernia Ewy
Tarta na kruchym spodzie (Pâte Sablée) 234

panieńskim hajlajfem. Teraz jestem perfekcyjną panią domu i piekę francuskie tematy - Pâte Sablée, lub po prostu kruche ciasto.     Potrzebujesz:   NA SPÓD 100 g masła 75 g cukru pudru 1 żółtko 150 g mąki   NA WIERZCH śmietana 30% serek mascarpone 2 łyżeczki cukru owoce     Co robić?   1. Masło utrzeć z cukrem na białą masę(...)góra dół. 5. Ciasto rozwałkować lub od razu rozgnieść palcami w formie. 6. Koniecznie uformować brzeg ciasta, ponakłuwać widelcem tartę i piec prze 15-25 minut. Ostudzić. 7.  Ubić śmietanę, dodać cukier i 2-3 łyżki serka mascarpone, wszystko dobrze wymieszać. 8. Masę i dowolne owoce (u mnie brzoskwinie i borówki) wyłożyć na wierzch ostudzonego kruchego spodu i gotowe

Matka Żywicielka
Orzeźwiająca tarta cytrynowa 150

Bardzo orzeźwiająca i delikatna w smaku tarta cytrynowa. To ciasto to idealna propozycja na letnie, niedzielne popołudnie. Przygotujecie ją bardzo szybko i z całą pewnością zaskoczycie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik Babci Krysi 372

Składniki na kwadratową formę o boku 24 cm: 1 kg sera półtłustego, odciśniętego 300 g cukru pudru 250 g masła 10 jajek 1 op. cukru wanilinowego

My Culinary Art
Ciasto marchewkowe 165

pyszne, marchewkowe ciasto, z którym lubię kombinować na różne sposoby, urozmaicać różnymi przyprawami i składnikami. Czasami robię do niego polewę z mascarpone, czasami posypuję go cukrem pudrem, a czasami nic nie robię, i wszyscy wcinamy jeszcze ciepłe ciasto :). Składniki: 4 jajka 1/2 szkl brązowego cukru 1/2 szkl startego cukru palmowego, np. Skworcu (można zastąpić zwykłym) niepełna szkl oleju 2 szkl

Trufelkowo
Jabłka w cieście lewandowo- maślankowym 186

składniki na ciasto mieszamy, słodzimy syropem lawendowym smażymy na oleju rzepakowym:) podajemy gorące z cukrem pudrem lub na zimno z serkiem mascarpone lub bitą śmietaną, bądź zielonym sosem na bazie skórek z jabłek: skórki z jabłek do ciasta karmelizujemy, dolewamy kubeczek wody, i syrop lawendowy, blendujemy:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Ciasto marchewkowe z musem brzoskwiniowym 203

cynamonu 2/3 szklanki oleju 2 szklanki startej marchewki Krem: 500g śmietany 30% 250g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki cytrynowe 1/2  szklanki wody Polewa: 250ml soku marchewkowo-brzoskwiniowego 1 budyń śmietankowy Dodatkowo: marchewki z cukru Wykonanie: 1.  Ciasto marchewkowe Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno, dodać olej, wcześniej przesianą(...)pieczenia.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut. Po tym czasie wystudzić ciasto, a następnie przekroić na 3 części. 2.  Krem Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami ser mascarpone. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Krem podzielić na 4 części. 3.  Mus brzoskwiniowy Brzoskwinie

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort piernikowy z choinkami 289

Tort w każdym kawałku pachnący świętami Bożego Narodzenia. Miękkie, prawie jak biszkopt, ciasto piernikowe z aromatycznymi przyprawami. Do tego konfitura pomarańczowa i 

Słodki Pomysł
Mazurek a’la Twix 205

Myślę, że i u was też tak będzie. Składniki: ciasto 100 g herbatników 100 g mąki 100 g masła 30 g cukru pudru(3 łyżki) 10 g proszku do pieczenia(1 łyżeczka) 3 żółtka ew. 20 g śmietany 12%(2 łyżki) krem 460 g masy kajmakowej 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 100 g cukru pudru(...)ubijania śmietany(jak jest już sztywna) stopniowo dodajemy cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie. Do śmietany dodajemy serek mascarpone i żółto. Ucieramy do połączenia składników. Żelatynę krótko podgrzewamy. Chwilę studzimy. Następnie powoli wlewamy ją do masy. Na wystudzone ciasto nakładamy krem serowo-śmietanowy. Następnie rozsmarowujemy na kremie masę kajmakową. Wkładamy całość wkładamy do lodówki na 15 minut. Czekoladę rozpuszczam

Ciasta z tradycjami
Paszteciki z tuńczykiem, warzywami i mascarpone 174

podjadania między głównymi daniami i dla młodszych domowników rybno-warzywne. Gdy spodziewamy się dużej ilości gości warto podwoić składniki bo danie szybko znika ;) Składniki na około 18-20 sztuk ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 120 g masła pokrojonego w kostkę 0/5 szklanki śmietany 18% szczypta soli szczypta mielonej słodkiej papryki farsz: 1 puszka tuńczyka mała cukinia(...)cukinią podsmażamy na maśle. Gdy się zeszklą zestawiamy z ognia i dodajemy osączonego tuńczyka, ugotowane warzywa pokrojone w kosteczkę oraz mascarpone, posiekaną natkę i przyprawy. Mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Przygotowujemy ciasto. Drożdże kruszymy i mieszamy ze śmietaną aż się rozpuszczą. Mąkę przesiewamy, siekamy z masłem i przyprawami po czym dodajemy śmietanę […] Artykuł Paszteciki

Mienta blog
SZPINAKOWY KOPIEC KRETA Z MALINAMI + FILMIK 115

Ciasto szpinakowe zaliczam do bardzo smacznych, w dodatku z kremem malinowym to dopiero pyszne połączenie.  BISZKOPT :  4 duże jajka 300 g mrożonego szpinaku  150 g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy  2 łyżeczki proszku do pieczenia  3/4 szklanki cukru 1/2 szklanka oleju(...)wylewamy ciasto i pieczemy około 35 minut , termoobieg, do suchego patyczka.  Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach,  nacinamy wierzch i wydrążamy środek.  Maliny wsypujemy do garnka ( mogą być mrożone ), dodajemy cukier i ogrzewamy aż cukier się rozpuści. Odkładamy do ostudzenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy.  Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym na sztywno, następnie dodajemy mascarpone, miksujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Arbuzowa chmurka bez pieczenia 62

wody nawadnia nasz organizm, a ponadto urzeka swoim niepowtarzalnym smakiem. W cukierniach trudno jest dostać jakiekolwiek ciasto arbuzowe, dlatego postanowiłam sama sobie takie ciasto zaserwować. Ciasto na herbatnikowym spodzie, do tego galaretka, kawałki soczystego arbuza, bita śmietana i migdały to połączenie wręcz idealne. Ciasto arbuzowa chmurka bez pieczenia jest bardzo proste w przygotowaniu, a dodatkowo nie wymaga piekarnika. Potrzebne(...)wersji pieczonej. Wystarczy jedynie herbatniki zastąpić tradycyjnym biszkoptem. Zachęcam do wypróbowania przepisu na arbuzową chmurkę bez pieczenia bo na prawdę warto! PRZEPIS NA CIASTO ARBUZOWA CHMURKA Składniki 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1/2 arbuza 1/5 szklanki wrzącej wody 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki arbuzowe ok. 120 g herbatników migdały Wykonanie 1. Galaretki

Alle Dobre!
Tiramisu 275

Kocham to ciasto :) jest delikatne ,aksamitne ,lekko kawowe ,delikatnie słodkie.... orzeźwiające dzięki nucie alkoholu i jeszcze setki smacznych słów pcha mi się na język :) ale jedno jest idealne jest PYSZNE !!!! Składniki : - 500 ml serka mascarpone - 700 ml śmietanki 30 % - 5 żółtek - 220 g cukru pudru - 400 ml kawy - 5 dużych łyżek alkoholu u mnie to spirytus ale można dać jakiś

Wypieki Rene
Ptysie z piernikowym kremem i nitkami z karmelu. 157

szklanki zimnej wody 2 szklanki mąki pszennej około 8 małych jajek Krem piernikowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku 2 łyżeczki przyprawy do piernika Karmel: 5 łyżek cukru Wykonanie: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aż powstanie gęsta jednolita masa, można(...)przygotowane ciasto przekładamy do worka cukierniczego i na suchą niczym nie wyłożoną ani nie posmarowaną blaszkę wyciskamy duże rozetki, wielkości takiej jakie chcemy mieć ptysie. Najlepiej, żeby były jednakowe. Następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut do zrumienienia. Upieczone ptysie studzimy i przekrawamy na pół. 2. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy serek mascarpone, przyprawę

Izabelawkuchni
Lemon curd 164

baza do wielu ciast i deserów. Moje ulubione połączenie to sernik cytrynowy z lemon curd. Lemon curd w połączeniu z serkiem mascarpone tworzy wyśmienity krem do kruchych babeczek, muffinek lub bezy. Na jego bazie stworzycie wyśmienite desery oraz ciasta na zimno lub pieczone. Doskonale smakuje wyjadany samodzielnie wprost ze słiczka. Przygotowanie lemon curdu nie jest wymagającą czynnością, wystarczy odrobina cierpliwości

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania