ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:175/512)

Urodzinowa chatka zwana Monasterską izbą 182

rurek: ok 700 g wiśni mrożonych kilka łyżek bułki tartej Krem: 500 g śmietanki 30% 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 2 zagęstniki do śmietany opcjonalnie do ozdoby: wiśnie migdały gorzka czekolada Do dzieła!!! Z podanych składników zagniotłam ciasto - schłodziłam w lodówce przez noc gdyż musiałam ciacho zrobić rano aby na wieczór było już ok. Kilka godzin(...)odległości od siebie i piekłam ok 25 minut - aby delikatnie nabrały złotego koloru. Wystudziłam. Ciasto nie wyrasta więc spokojnie można ułożyć większą ilość ruloników na jednej blasze. Teraz przechodzimy do robienia kremu: Śmietanę ubiłam na sztywno pod koniec dodałam zagęstniki. Połączyłam śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem - dodatkowo do smaku dodałam 2 łyżeczki amaretto (deser bez alkoholu jest jakiś taki

sierotka maRysia w kuchni
Sernik z białą czekoladą i owocami – idealny do kawy 83

czekoladą i owocami Kawa jest, to pora na ciasto Choć ciasto oczywiście należy przygotować zdecydowanie wcześniej niż kawę Dziś polecam Wam pyszny sernik z białą czekoladą i owocami. Sernik powstał na bazie dwóch rodzajów sera. Słodyczy dodaje mu biała czekolada, a owoce są przysłowiową kropką nad i. Jeśli lubicie proste ciasta i serniki, to szczerze polecam Wam tą wersję. Sernik(...)Jeśli nie macie dwóch rodzajów sera, to śmiało możecie użyć np. samego mascarpone. Ja użyłam dwóch, bo zostały mi z innych przepisów To kto przygotuje taki sernik do kawy? Składniki: 600 g sera – u mnie 400 g sera na sernik z wiaderka (nie wodnistego) + 200 g mascarpone 300 ml zimnej śmietany 30-36% 100 g białej czekolady

Słodkie okruszki
Sernik imbirowo-czekoladowy 123

Pyszny sernik o idealnie zrównoważonym smaku. Nie za słodki, nie za gorzki;) Delikatne pęknięcia przykryłam pod dekoracją z „oszronionej” żurawiny. Idealnie przełamuje ona słodycz

Smaki Na Talerzu
Truskawkowa kula -ciasto 161

kruszyć. Gorący biszkopt obracamy wraz z papierem do góry i zdejmujemy papier. Miskę o średnicy 24 cm na górze wykładamy ciastem. Dno i boki. Krem truskawkowy 600 ml śmietany kremówki 36% 3 czubate łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 300 g truskawek 1 cytrynowa galaretka 3 łyżki cukru Dodatkowo 6-7 okrągłych biszkoptów Truskawki włożyć do rondelka wraz(...)rozpuszczenia. Odstawić do przestudzenia.( nie może się ściąć, ale musi być płynne) Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia się składników. Ubijając wlewać stopniowo truskawki. Krem nałożyć do miski na ciasto na równi z brzegiem miski. Na kremie ułożyć lekko wciskając biszkopty. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny

O kuchni z uczuciem
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 113

wyjątkowe ponieważ jeszcze nikt nie połączył takich smaków jak mięta + migdały + czarne porzeczki, dodatkowo są bezglutenowe. Jak smakują: zmysłowo, zaskakująco i znakomicie. Składniki na 12 małych babeczek. Miętowe ciasto: 150 gr miękkiego masła 85 gr drobnego cukru 3 duże jajka w temperaturze pokojowej 100 gr mąki kukurydzianej 100 gr mielonych na mąkę migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka(...)ryżowej 50 gr mielonych migdałów 50 gr cukru 200 ml mleka ryżowego lub zwykłego Krem porzeczkowy: 500 gr mascarpone 200 ml galaretki z czarnej porzeczki lub przetartego przez sitko dżemu z czarnej porzeczki ** barwnik czerwony listki mięty do dekoracji Przygotować ciasto: Wysmarować masłem i oprószyć mąką kukurydzianą, strzepnąć nadmiar mąki. Do misy miksera przełożyć masło, dodać cukier, utrzeć na jasny

moj przepis na
Migdałowe ciasto z kajmakowym kremem i orzechowym krokantem 169

przepisu.Polecam dla wielbicieli kajmakowych smaków, ale i nie tylko! :)Biszkopt migdałowy z tego przepisuKrem kajmakowy:* mascarpone- 100 g* kremówka- 150 g* kajmak w puszce- 170 gDodatkowo:* orzechy włoskie- pół szklanki* dżem malinowy- słoiczek około 200 g* sok z cytryny- 2 łyżkiBiszkopt:Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy o wymiarach 36 x 25 cm.Piec w 180 stopniach

Kraina Miodem Płynąca
Wiśnia z makiem wg Aleex 159

wiśniami, mak i czekolada. Nie zawiodłam się. Ciasto smakuje wyśmienicie. Polecam. Składniki: Ciasto makowe: • 4 jajka • 170 g suchego mielonego maku • 3/4 szklanki drobnego cukru • cukier wanilinowy • 3 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: • 500 g serka mascarpone • 250 ml śmietanki 30% • 4 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: • 250 g serka mascarpone(...)gęstego, jednolitego kremu. 11. Kolejny krok to przygotowanie masy czekoladowej. Nutella i mascarpone powinny być w jednakowej, pokojowej temperaturze (jeśli doda się ciepłą nutellę do zimnego serka, masa się zwarzy). 12. Mascaropne i nutellę wymieszać do powstania jednolitej, gładkiej masy. Najlepiej użyć trzepaczki rózgowej. 13. Złożyć ciasto: spód makowy odwrócić do góry nogami (jest wtedy gwarancja, że wierzch będzie idealnie

W mojej kuchni
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 483

mascarpone Polewa : ·        1/2 puszki masy krówkowej ·        4 łyżki mleka ·        50 g solonychorzeszków ziemnych Przygotowanie: Wszystkie orzeszki ziemne (te do ciasta i do kremu)wysypać na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podpiec przez około(...)tłuczkiem. Pamiętamy aby część z nich zostawić do polewy. Dodać do masy ser mascarpone oraz orzechy. Wymieszać na gładki krem. Przygotować polewę. Masę kajmakową podgrzać w rondelku z grubym dnem, dodać mleko. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa stanie się rzadsza. Upieczone ciasto przekroić w poprzek . Na dolnym blacie rozsmarować masę. Przykryć odłożonym blatem ,polać polewą karmelową

Mania Gotowania
Tiramisu o smaku kiwi 75

Kalendarzowa zima dopiero w połowie, a my nabraliśmy ochoty na deser ze świeżych owoców. Na nasze polskie trzeba jeszcze poczekać, więc wybraliśmy zielone kiwi. Przygotowaliśmy z

niecodziennikpary
Kokosowa słodycz i „Córka zegarmistrza” 88

albo przy użyciu prostokątnego rantu cukierniczego wykładam 16 herbatników (ciasto nie będzie duże, ale jest bardzo „podzielne”). Herbatniki nasączam sokiem z połowy pomarańczy. Na to wykładam mus czekoladowy i ponownie 16 herbatników, które również nasączam sokiem z ½ pomarańczy. Ciasto wstawiam do lodówki i przygotowuję masę kokosową. Masa kokosowa: 250 g mascarpone 350 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru(...)Śmietanę ubijam na sztywno i cały czas ubijając dodaję po łyżce mascarpone oraz cukier puder. Następnie dodaję do masy wiórki, migdały i rozgniecione rafaello lub pokruszoną princessę i delikatnie mieszam łopatką. Tak przygotowaną masę wykładam na mus czekoladowy i przykrywam ostatnią warstwą herbatników. Herbatniki nasączam sokiem pomarańczowym. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki. Następnie przygotowuję polewę czekoladową: 100 ml śmietany

Słodki sentyment
Ciasta na Boże Narodzenie - 35 przepisów 165

znajdą się na naszych stołach. Przygotowałam dla Was zbiór 35 przepisów na Świąteczne wypieki: makowiec, pierniki, serniki, ciasta przekładane oraz mały deser z rumem, które mam nadzieję, będą Waszą inspiracją w tworzeniu pysznych wypieków! Ciasto drożdżowe z makiem Piernik LAST MINUTE Ciasto piernikowe z żurawiną w czekoladzie Piernik Staropolski Sernik z rodzynkami Sernik ze śliwką Sernik gotowany na biszkoptach Sernik(...)Seromak Makowiec Gwiazda Ciasto Kubuś Ciasto Shrek Ciasto 3 bit Ciasto King Jabłeczki z połówlami jabłek Ciasto "marzenie" Ciasto z jabłkami Kostka czekoladowa z bananami Ciasto czekoladowe z jabłkami i gruszkami Ciasto Salceson Ciasto Ambasador Ciasto cappucino bez pieczenia Bananowa Krówka bez pieczenia Ciasto Kubanka Ciasto Kilimandżaro Kostka Alpejska   (HIT!) Ciasto Popapraniec   (HIT!) Ciasto z rurkami Czekoladowo - brzoskwiowa

Lena Gotuje
Kokosowa słodycz i „Córka zegarmistrza” 100

albo przy użyciu prostokątnego rantu cukierniczego wykładam 16 herbatników (ciasto nie będzie duże, ale jest bardzo „podzielne”). Herbatniki nasączam sokiem z połowy pomarańczy. Na to wykładam mus czekoladowy i ponownie 16 herbatników, które również nasączam sokiem z ½ pomarańczy. Ciasto wstawiam do lodówki i przygotowuję masę kokosową. Masa kokosowa: 250 g mascarpone 350 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru(...)Śmietanę ubijam na sztywno i cały czas ubijając dodaję po łyżce mascarpone oraz cukier puder. Następnie dodaję do masy wiórki, migdały i rozgniecione rafaello lub pokruszoną princessę i delikatnie mieszam łopatką. Tak przygotowaną masę wykładam na mus czekoladowy i przykrywam ostatnią warstwą herbatników. Herbatniki nasączam sokiem pomarańczowym. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki. Następnie przygotowuję polewę czekoladową: 100 ml śmietany

Słodki sentyment
TARTA Z RICOTTĄ I PESTO Z NATKI MARCHEWKI 135

łagodny smak serka ricotta sprawia, że może być wykorzystany w wielu przepisach, zarówno na słodko jak i na słono. W pierwszej wersji może zastąpić mascarpone w słynnym tiramisu, bądź też stanowić składnik wielu ciast, jak również farsz pierogów. Pomysłów z wykorzystaniem ricotty na słono też na pewno nie zabraknie. Ja mam dla Was propozycję wytrawnej tarty, w której połączenie ricotty

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Domowe pralinki OREO 139

chłodnym miejscu (np. lodówce).             Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.
Domowe pralinki OREO 139

chłodnym miejscu (np. lodówce).             Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarny S.O.S.
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym 111

maliny, truskawki, kiwi, porzeczki , mandarynki, arbuza, brzoskwinie, ananasa.             Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarny S.O.S.
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym 117

maliny, truskawki, kiwi, porzeczki , mandarynki, arbuza, brzoskwinie, ananasa.             Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.
Śliwki 116

można cieszyć się nimi również późną jesienią Jak możecie wykorzystać śliwki w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Rustykalna ze śliwkami Granola z jogurtem i nasionami chia Ciasto drożdżowe ze śliwkami Tarta ze śliwkami i kremem mascarpone Crumble śliwkowe   Artykuł Śliwki pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Lody miętowe z płatkami czekolady 129

Składniki: • 250 g serka mascarpone • 100 ml śmietany kremówki 30-36% • 4 jajka • szczypta soli • 4 łyżki cukru • ok. 50 listków mięty dokładnie zmiksowanych lub drobno

KUCHNIA POLSKA
TRUFLE CZEKOLADOWE Z MASCARPONE 162

200g czekolady ( użyłam gorzkiej) 1 łyżka oleju roślinnego ozdobna posypka Wykonanie: herbatniki kruszymy ( ja użyłam malaksera), dodajemy do nich cukier waniliowy, roztopioną czekoladę oraz serek mascarpone, wszystko ze sobą dokładnie mieszamy i zagniatamy jak ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na jakieś 20-30 minut ze schłodzonej masy formujemy kulki   wielkości orzecha włoskiego, które następnie zanurzamy w roztopionej czekoladzie

Słodkie zapomnienie
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 110

Sernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest

Bullio
CIASTO KINDER COUNTRY 243

właśnie ciasta wcześniej. Jest rewelacyjne, słodkie, w smaku przypomina batonik Kinder Country i przyznam, że dość syte. Polecam wszystkim tym, którzy jeszcze nie próbowali tego ciasta :) Składniki: * 400 ml śmietany 36% * 250 g serka mascarpone * około 3 paczek po 50 g herbatników * 2 białe czekolady po 150 g każda * 2 mleczne czekolady po 150 g każda * 3 szklanki płatków Nestle

Zrób to smacznie
Biszkopt kokosowy z lekkim kremem waniliowym i jagodami 174

wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. W czasie pieczenia pierwszego blatu przygotować ciasto na drugi, powtarzając czynności. Krem: 250 g serka mascarpone 2 opakowania naturalnego serka Apetina 150 g gęstego jogurtu 5 łyżek ksylitolu (lub do smaku) ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżeczki inuliny 2 listki żelatyny

FitKot
Szpinakowa rolada 128

proszek do pieczenia. Pieczemy w prostokątnej blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy  do ostygnięcia. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki(...)cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością. Po ostygnięciu c iasto rozwijamy i przekładamy kremem. Nast ę pnie ponownie ciasto zawijamy jak rolad ę. Schładzamy w lodówce.  Smacznego

Pyszności Słodkości
Prosta tarta marcepanowa ze śliwkami 148

minut lub 50 minut z gotowego ciasta   Składniki:   Ciasto na  tarte   z tego przepisu lub  opakowanie ciasta na słodką tartę.   Nadzienie:   150 g masy marcepanowej   100 g serka  mascarpone ,   50 g cukru,   2 jajka,   3 łyżki likieru  Amaretto ,   2 łyżki mąki ziemniaczanej,   szczypta cynamonu

SzczyptaSmaQ
Ciasto dyniowe z czekoladowymi kropelkami 164

ciasto z musem dyniowym i czekoladowymi kropelkami, z wyglądu podobne do murzynka, ale o wiele smaczniejsze. Spora zawartość musu dyniowego sprawia, że długo zachowuje świeżość. Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem utartego z cukrem serka mascarpone. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 130

Sernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest

Bullio
Tarta cytrynowa z mascarpone, truskawkami i miętą 150

zagnieść ciasto. Odłożyć na 30 minut do lodówki. Po 30 minutach ciasto rozwałkować i włożyć do formy. Ponakłuwać i obciążyć fasolą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiekać w temperaturze 200 stopni 15 minut po czym zsypać fasolę i piec jeszcze 10 minut. Spód przestudzić. Krem cytrynowy z mascarpone i miętą : 250 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 5 łyżek cukru purdu(...)pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, gładką masę. Dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny i miętę i szybko wymieszać. Powoli dodawać serek mascarpone i delikatnie, łyżką wymieszać z ubitą śmietanką. Krem delikatnie wyłożyć na ciasto i całość wstawić na parę godzin do lodówki. Przed podaniem posypać pokrojonymi truskawkami. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 192

Sernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest

Bullio

Proponowane wyszukiwania