ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:181/512)

Torcik urodzinowy 241

wystudzić.  Krem: 400 g mascarpone, 100 g cukru pudru, 35 g kakao, 260 ml śmietany kremówki 30% Mascarpone zmiksować razem z kakao i cukrem pudrem, następnie dodać śmietankę i miksować do uzyskania gęstego, gładkiego kremu. owoce : jeżyny, maliny Wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Połowę kremu rozsmarować na dolnej części, rozłożyć owoce, nałożyć drugą część ciasta, na której należy

Plate of Joy
Ciasto krówka bez pieczenia z budyniem 193

Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Składniki na ciasto krówkę bez pieczenia z budyniem: (forma 23 cm x 33 cm x 7 cm) Masa budyniowa: 800 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (razem 80 g) 3/4 szklanki mąki pszennej 250 g masła łyżka cukru z wanilią jajko Krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany(...)dodając stopniowo cukier puder i cukier waniliowy. Pod koniec ubijania dodawać również mascarpone. Miksować tylko do połączenia się składników. Krem z mascarpone rozsmarować na warstwie z bananów i udekorować płatkami migdałów i tartą czekoladą lub samą czekoladą. Ciasto wstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby zastygło. Zobacz również: banoffee pie bez pieczenia

Kuchcik gotuje
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4111

szklanki wody Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzącej wody. Wystudzić, wsypać zamrożone maliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone kruche ciasto. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na stężonej już galaretce. Beza

W garach u Gosi
Kostka Czarny Las / Black Forest Bars 89

Czarny Las to popularne na świecie ciasto czekoladowe z kremem i wiśniami. U mnie dziś w formie kostki - taki pomysł podpatrzyłam na mojej ulubionej stronie z wypiekami, ale w dużej części go zmodyfikowałam. Zastąpiłam spód brownie znacznie lżejszym ciastem z kakao, dzięki temu, jest ono jeszcze szybsze i prostsze w przygotowaniu (poza tym odrobinę mniej kaloryczne). Oprócz tego zrezygnowałam(...)proszek. W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, wanilią, jajkami i mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem, szybko wymieszać. Ciasto nałożyć do wyłożonej papierem blaszki. Piec w  180 C ok. 25 minut. Wystudzić. Przygotować krem. Śmietankę ubić na sztywno, zmiksować z mascarpone, cukrem i wanilią do smaku. Krem nałożyć na wystudzony spód.  Przygotować frużelinę: żelatynę zalać 4 łyżkami wody

Lekcje w kuchni
Szokoladowy biszkopt ze czornymi jagōdkōma (Czekoladowy biszkopt z czarną porzeczką) 122

prziszła chyńć [7] na take ciasto: Co potrza? Biszkopt: 5 jajec 4 łeżki [8] mōnki pszynny 1 łeżki mōnki kartołflany [9] 2 łeżki kakao 5 łeżek cukru 2 łyżeczka proszku do pieczynia Środek: 1 kg czornych jagōdek 50 g szokolady (moge być gorzkoł) 5-8 łeżek cukru 3 łyżeczki żylantyny Kryjm: 250 g mascarpone 1 szokolada 150 g śmiytōnki(...)nawet sie niy łobejrzyjcie, a baje fertich. [34] Ubijcie śmiytōnka- na kōniec wciepcie do ni 2 łeżki cukru pudru. Szokolada łozpuśćcie w jaki misce nad wrzōntkym i wymiyszejcie ze mascarpone. Tera do tego dodołwejcie pomału szlagzany [35] i fajnie wymiyszejcie. Fertich. Jak biszkopt łochōdnie, to go przekrejcie. Do środka dejcie [36] masa ze jagōdkōma, przikryjcie drugōm połōwkōm i zarozki

Chop w kuchni
Alpejka malinowa 1054

łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki świeżych malin Poncz: 3/4 szklanki wody 1 łyżka cukru pudru trzcinowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka rumu lub innego alkoholu Dodatkowo: 3/4 szklanki dżemu lub konfitury malinowej 1 galaretka malinowa 1 1/2 szklanki świeżych malin   Sposób przygotowania 1. Ciasto: Miękkie masło lub margarynę ,ogrzane do temp pokojowej utrzeć(...)sobą,wymieszać. 3. Masa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywną pianę ze śmietan fiksem i cukrem pudrem,mascarpone utrzeć ze świeżymi malinami,połączyć ze śmietaną wymieszać delikatnie. Galaretkę rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia 4. Przełożenie: Przekrojone ciasto czekoladowe nasączyć połową ponczu,posmarować konfiturą malinową,posmarować 3/4 kremu przykryć drugim ciastem,rozsmarować resztę kremu,powciskać świeże

Wanilia i Kardamon
Biały puszek 382

krem na mleku kokosowym i pianka z białej czekolady tworzą pyszną delikatną słodycz na różne okazje.Aksamitne, wręcz rozpływa się w ustach! W sam raz na weekend do kawy. Składniki: Ciasto kokosowe: 6 jaj 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki czubate mąki ziemniaczanej 2 łyżki wiórek kokosowych białych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 puszka(...)budyń śmietankowy 1 łyżeczka czubata mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 20 dag masła Pianka z białej czekolady: 300 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 15 dag białej czekolady wiórki kokosowe do posypania Sposób przygotowania: Ciasto:  Jajka ubić na puszystą pianę z cukrem, mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, zwalniając obroty miksera do minimum wsypywać

Wanilia i Kardamon
Ciasto Kinder Country 74

Szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, bardzo przypominające w smaku batonik Kinder Country. Ciasto przygotowane jest na bazie ciasteczkowego spodu, z dwiema delikatnymi i mało słodkimi warstwami ze słodkiej śmietanki i serka mascarpone. Środek wypełnia oczywiście spora ilość preparowanej pszenicy, jak w oryginalnym batoniku - a wierzch polany jest pyszną polewą czekoladową. Składniki na warstwę z ziarnami: 200 ml śmietanki kremówki(...)serka mascarpone 100 g białej czekolady 120 g preparowanej pszenicy Warstwa śmietanowa: 200 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 16 g cukru waniliowego 1 łyżeczka żelatyny Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 25 g masła 2 łyżki mleka 1 łyżeczka oleju Dodatkowo: herbatniki kakaowe (około 30 szt.) Do dekoracji

Świat Ciasta
Ciasto Rocher – bez pieczenia 615

Ciasto dla wyjątkowych łasuchów. Nieprzyzwoicie słodkie. Właśnie ta myśl nasuwa mi się jako pierwsza i jest dominująca jeśli chodzi o odczucia związane z tym ciastem. Szczerze mówiąc, nie mogłam dać mu rady;) I choć w smaku jest pyszne, to taka dawka słodyczy zdecydowanie jest ponad moje limity;) Na plus mogę napisać, że jest proste i szybkie do przygotowania(...)widać lista składników jest niewielka. 1 puszka masy kajmakowej o smaku kakaowym (460 g) 500 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30 % 100 g orzechów laskowych 1 wafelek o smaku orzechowym (50 g) 1 łyżka cukru pudru herbatniki kakaowe – 200-250g kakao do oprószenia opcjonalnie – wiórki czekolady Formę (21×21 cm) wykładamy papierem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
Ciasto cytrynówka. 117

się, że niekoniecznie samą babkę. Tym razem, babka posłużyła mi jako spód do ciasta. Wierzch babki ścięłam i pokruszyłam, żeby ozdobić ciasto od góry, a środek, to pyszna masa z serków i śmietanki z dodatkiem, aromatycznej skórki cytrynowej. Wszystko razem idealnie się komponuje. Nazwałam to ciasto, cytrynówka, ale nie bójcie się, nie ma w nim ani grama alkoholu :) Użyłam babki(...)nagrzanym do 165 stopni 25-30 minut. Zostawić do wystudzenia. Kiedy wystygnie, ściąć delikatnie górę ciasta i pokruszyć do miseczki. Ciasto delikatnie nasączyć, wodą z cytryną i cukrem. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, jeszcze chwilę ubijać. Następnie dodać serek mascarpone, dalej ubijać. Kolejno dodawać serki homogenizowane, zmiksować, do połączenia składników. Na koniec dodać, otartą skórkę

Agusiowe smakołyki
Serniczek z borówkami amerykańskimi i konfiturą jagodową. 168

sernik zainspirowałam się z gazety "Pyszne ciasta na koniec lata", sporo pozmieniałam składników, ale ciasto i tak wyszło pyszne. Polecam Wam wypróbować ten przepis!   SERNICZEK Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI I KONFITURĄ JAGODOWĄ.           Składniki: 500 g twarożku śmietankowego 250 g serka mascarpone 200 g cukru 75 g gęstej śmietany 3 jajka 3 łyżki soku z cytryny(...)Borówki amerykańskie umyć i osuszyć. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Twarożek utrzeć ze śmietaną, serkiem mascarpone, jajkami, szczyptą soli, cukrem, sokiem z cytryny. Na końcu dodać budynie śmietankowe w proszku. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Na masie rozłożyć równomiernie borówki amerykańskie. Sernik piec 50 - 60 minut w temperaturze

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tarta z jagodami 184

posiekane masło. Wlać mleko, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki. Następnie wylepić dno przygotowanej formy na tartę, nakłuć widelcem. Przykryć papierem i piec ok. 10min w temp. 180st, zdjąć papier i piec jeszcze ok. 10-15minut. Ostudzić.Nadzienie:250g serka mascarpone, 330ml śmietanki 30%, 100g białej czekolady, 3 łyżki likieru(...)połamać na kawałki, stopić na parze, lekko przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Miksując na niskich obrotach, dodawać po łyżce serka mascarpone. Dodać przestudzoną czekoladę i likier jajeczny. Delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować na cieście. Posypać jagodami. Na wierzchu rozkruszyć bezy

Z miłości do słodkości
Przepis #188 FIT Kopiec Kreta - bez glutenu 264

Witajcie, czekoladowy biszkopt z bananami i puszystym kremem czyli Kopiec Kreta.  Znane i popularne ciasto oryginalnie z kremem z bitą śmietaną, którą zamieniłam na ser mascarpone (ale może być ricotta lub inny). Biszkopt zrobiłam z mąki kukurydzianej dzięki czemu powstał Kopiec Kreta w odchudzonej i bezglutenowej wersji:) Dokładny przepis znajdziecie poniżej. Wartości odżywcze na 100 g: 214 kcal(...)średnicy16 cm) - 5 jajek - 50 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 2 -3 łyżki miodu lub innego słodzidła - 2 łyżki kakao - szczypta sody oczyszczonej Masa - 250 g sera ricotty lub mascarpone - 2-3 łyżki jogurtu greckiego - 2-3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła - 4 kostki gorzkiej czekolady Dodatkowo - 1 duży lub 2 małe banany Wykonanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka

Health-Fit-Life
Tort z chrupiącą warstwą i malinową żelką 385

kremówki 36% 150 g mascarpone 120 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Krem pistacjowy: 300 ml śmietanki kremówki 36 % 250 g mascarpone 150 g białej czekolady 70 g masła pistacjowego (100% mielone pistacje) Mus malinowy: 300 g malin 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny (+2 łyżki wody) 300 ml śmietanki 30% 100 g mascarpone Tynk milky-way (wierzchnia warstwa(...)Wystudzony biszkopt można zostawić przykryty na noc w temp. pokojowej lub w lodówce (schłodzony się lepiej kroi). Uwaga: Gdy pieczemy na jedną tortownicę i potrzebujemy jej do drugiej połowy ciasta, to pamiętamy, że drugi biszkopt możemy upiec dopiero, gdy pierwszy całkowicie wystygnie (dopiero wtedy można oddzielić nożem od brzegów). Gdy mamy dwie tortownice lub rant zostawiamy biszkopt w blaszce

Poezja smaku