ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:450/1309)

3 Bit 213

Kolejny pomysł na ciasto bez pieczenia z wykorzystaniem herbatników. Dosyć słodkie, zawiera bowiem masę krówkową, dlatego pozostałe masy nie są już za bardzo słodzone. Całość smakuje bardzo dobrze. Z domowym budyniem, przygotowane na specjalną okazję, jaką było świętowanie znalezienia doskonałej nieruchomości, która będzie idealną lokatą kapitału na dalsze lata, a to wszystko dzięki http://www.jestem-rentierem.pl/material/atrakcyjne-stopy-zwrotu-z-nieruchomosci/247 , wspaniale zajmują się pośredniczeniem(...)wyłożyć herbatnikami. Na herbatnikach rozsmarować lekko ciepłą masę krówkową. Wyłożyć drugą warstwę herbatników, kolejno wyłożyć masę budyniową, a na nią ostatnią warstwę herbatników. Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan - fix. Śmietanę wyłożyć na górę i posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić w lodówce przez około 12 godzin. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Eklerki, ptysie i inne "dziwolągi" :) 202

odchodziło od ścianek garnka. Wystudź. Zimne ciast przełóż do misy miksera i ubijaj dodając po kolei jajka i białka. Zmiksuj na gładką masę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nastaw piekarnik na 200*C (termo obieg). Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj na blaszce ciastka w dowolnym kształcie. Piecz około 20 minut u 200*C. Upieczone eklerki przełóż(...)mąką, żółtkami i budyniem tak, aby nie było grudek. Mieszankę wlej na gotująco się mleka. Cały czas mieszając, zagotuj do zgęstnienia. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, w międzyczasie zimny budyń przetrzyj przez metalowe sitko i dodawaj łyżka po łyżce do masy maślanej. Miksuj do czasu wykorzystania całego budyniu i uzyskania gładkiego kremu. Ciastka przetnij na pół

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto Lodowiec 339

Dzisiaj prezentuję ciasto "Lodowiec", które  nie wymaga pieczenia - dosyć niepozornie wyglądające, jednak w smaku - mogę zapewnić, że ma to coś, co sprawia, że sięgamy po kolejny kawałek. Do najlżejszych kalorycznie nie należy, ale w końcu raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na takie małe co nieco. Smacznego! Składniki: 2 paczki herbatników (lub biszkoptów) 1,5 łyżki kakao(...)Margarynę ucieramy i dodajemy budyń, ucieramy masę. Potem dzielimy ją na 2 części, do jednej z nich dodajemy 1,5 łyżki kakao. Ciasto układamy warstwami, herbatniki nasączamy w mocnej, gorzkiej herbacie. Na dno wykładamy herbatniki, potem masa ciemna, herbatniki, masa biała i na wierzch galaretka

psgotujemy
Muffinki majonezowe z kiwi 147

muffinki skutkuje wilgotniejszymi i bardziej pulchnymi babeczkami, sprawdziłam! Kiwi obrać i pokroić na drobne kawałki.  Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nakładać po łyżce ciasta. Następnie kilka kawałeczków kiwi. Powtarzać do wyczerpania masy i owoców. Ponieważ muffinki za sprawą kiwi zbyt wysokie nie rosną, można spokojnie papilotki wypełnić prawie do końca . Wierzch obsypać kolorową posypką cukrową. Wstawić do rozgrzanego

Grunt to przepis!
Jogurtowe placuszki śniadaniowe z owocami leśnymi 162

porzeczki, maliny itp. miód, jogurt naturalny itp. do polania placuszków Przygotowanie: Jajka roztrzepać w misce, dodać pozostałe składniki i dobrze zmiksować do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Na rozgrzaną patelnie (bez tłuszczu!) nakładać porcje ciasta, smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać z jogurtem naturalnym, miodem, owocami leśnymi. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
CIASTO KOKOSOWO JOGURTOWE 156

łyżeczka proszku do pieczenia Polewa szklanka jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru 1 łyża żelatyny 3 łyżki wiórków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składnik zmiksować na gładką masę . Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec w  nagrzanym piekarniku 45-50 minut w 200 C. Upieczone ciasto wystudzić. Żelatynę rozpuści w 5 łyżkach gorącej wody.  Jogurt oraz cukier puder

RAROSSA
Ciasteczka misie 87

mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sposób przygotowania: Masło ubić z cukrem pudrem na puszysta masę. Dodać mąkę i sól i dokładnie wymieszać. Ciasto musi mieć konsystencję plasteliny. Ciasto dzielimy na 2 części do jednej dodajemy kakao do drugiej ekstrakt waniliowy. Ciasto zawijamy w  folię spożywczą i schładzamy przez

Wielki apetyt
Wegańska domowa PIZZA/CALZONE + drożdżowe BUŁECZKI Z KAPUSTĄ/PIEROŻKI Z PIECZARKAMI + inne wariacje na temat ciasta drożdżowego 338

dodatkiem: - 1 łyżeczki cukru odstawiamy na chwilę, żeby zaczęły sobie na tym cukrze pracować, a w tym czasie wsypujemy do miski: -   0,5 kg mąki  (ciasto drożdżowe u nas z najzwyklejszej pszennej ale można mieszać z razową jak najbardziej), -  1 łyżkę soli,  - solidny syp  ziół prowansalskich,  do tego lejemy: -  pół szklanki oleju(...)drożdżami i mieszamy wszystko łyżką do połączenia składników. Teraz posypujemy mąką czysty blat (lub stolnicę, jeśli ktoś posiada takową), przekładamy jeszcze niczego nie przypominającą masę i podsypując nieco mąką zagniatamy piękne, elastyczne ciasto, z którego już niedługo powstaną te wszystkie pyszności z tytułu posta. Niezwykle pomocny w wyrabianiu ciasta idealnego okazuje się Mąż, a już zwłaszcza taki, który ostatecznie stwierdza

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Biszkopt z truskawkami inaczej 470

rondelka i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z gazu i dodać galaretkę rozpuszczoną w około 100 ml gorącej wody. Wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Jak masa zacznie tężeć wylać na nasączoną pierwszy blat ciasta i przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki na około godzinę. Wyjąć z lodówki i nasączyć drugi blat.3. Warstwa śmietankowa: Ciasteczka Oreo oczyścić z kremu i pokruszyć używając

UgotujmyTo.pl
makowiec drożdżowy... 133

sól - szczypta, masa makowa 800 gram/puszka, polewa: - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba w misie robota drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, 2 łyżki mleka, łyżka mąki i zostawić do wyrośniecia - wsypać do zaczynu mąkę, mleko, stopione letnie masło, cukier, sól, skórkę z cytryny, żółtka i jajka - w robocie hakiem wyrabiać z 10 minut i zostawić do wyrośnięcia ciasto wyrośnięte kilka(...)dać na stolnicę obsypaną mąką - podzielić na 3 części i każdą rozwałkować na 2 cm grubości nie za duże placki - rozsmarować część masy makowej i ciasno zawinąć keksówki 22cm wyłożone papierem do pieczenia - włożyć w nie ciasta i piec w 200C około 35-40 minut - wystudzone posmarować lukrem: 3/4 szklanki pudru cukru+1 łyżeczka śmietany gęstej i ciut soku

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO KRÓWKA 414

opakowania Soda -1łyżeczka Cukier -1/2 szkl. Śmietana 36% -0,5l Galaretka cytrynowa -1 szt Śmietan-fix - 1 opakowanie Cukier puder -2 łyżki Masa krówkowa-1 puszka Orzechy włoskie -200 g Etapy przygotowania CIASTO Mąka, miód, jajka, masło, 1 cukier waniliowy, soda, cukier 1/2 szkl. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno. Piec(...)stop. do zrumienienia ciasta. KREM Śmietana, cukier waniliowy, cukier puder, śmietan fix, galaretka cytrynowa. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gotowanej wody, i odstawić do wystygnięcia. Ubić śmietanę, w trakcie ubijania dodać cukier puder, cukier waniliowy, śmietan fix. Na koniec wlać wystudzoną galaretkę i dobrze ubić. Gęstym kremem przełożyć placek. Wierzch placka posmarować masą krówkową i posypać orzechami włoskimi. (function

Kuchnia Danusi
HELIO - Pyszne Produkty 137

zaczynają się unosić zapachy Świątecznych potraw. Dziś mam przyjemność testować i próbować pysznych produktów HELIO. W ofercie firmy znajdują się orzechy, owoce suszone i kandyzowane, ziarna, masy makowe, orzechowe oraz krówkowe, polewy do ciast oraz popcorn do mikrofalówki. Produkty sprzedawane są pod  marką HELIO  oraz pod wieloma markami własnymi dostępnymi w największych marketach w Polsce. Zapraszam wszystkich którzy

Gotowanie Patki
Ziemniaczane kluchy mojej babci (szare kluski) 102

miski. Wbijamy jajka i wsypujemy mąkę oraz sól. Wodę po ziemniakach odlewamy, zostawiając skrobię, która zebrała się na dnie garnka. Wybieramy ją i dodajemy do ziemniaków. Masę ziemniaczaną dokładnie mieszamy. Powinna przypominać konsystencją ciasto na lane kluski. Jeśli wydaje nam się za rzadka, to dosypujemy więcej mąki. Jeśli jest za gęsta, to możemy zetrzeć jeszcze jednego ziemniaka.  W dużym

Food Square
Bezglutenowe babeczki z orzechami i nutą pomarańczy 137

składników. Miksujemy na wysokich obrotach, aby rozbić ewentualne grudki. 4. Dodajemy resztę masy z jajka i jogurtu. Miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników na gładką masę. 5. Dodajemy posiekane orzechy, mieszamy z ciastem za pomocą łyżki. 6. W formie do pieczenia babeczek układamy papilotki. Wypełniamy je ciastem do 2/3 objętości. 7. Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez

W kuchni Katie
Ciasteczka z masłem orzechowym 253

łyżka zimnej wody Wykonanie: - miękkie masło utrzeć z cukrem - cały czas ucierając, dodać jajko, a następnie masło orzechowe - mąkę przesiać razem z sodą oczyszczoną, dodać do masy, utrzeć lub szybko wyrobić ręcznie - jeśli ciasto nie chce się odpowiednio skleić, można dodać 1 łyżkę zimnej wody - ciasto powinno być miękkie - ciasto zafoliować i schłodzić - ze schłodzonego ciasta uformować nieduże kulki

Smakołyki Bereniki
Konfitura z żurawiny 133

Żurawinę jemy często do mięsa, smażonego sera jak i dodajemy ją do herbaty. Można ją również używać do ciast i ciasteczek. Ma po prostu całą masę zastosowań. Jeszcze cieplutką zjadamy łyżeczką bez niczego.   Składniki: 0,5 kg świeżej żurawiny 1 cytryna (sok) 1 pomarańczo (sok) 1 starte jabłko 1 szklanka cukru 0,5 szklanki wody Przygotowanie: Żurawinę myjemy

Lili w kuchni
Chrupiące ciasteczka z płatkami owsianymi 129

cukrami utrzeć mikserem, do otrzymania miękkiego kremu. Dodać jajko, zmiksować. Wsypać pozostałe składniki i zmiksować ( wymieszałam ręcznie, mój mikser nie dał rady ) do otrzymania jednolitej masy.  Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, umieścić na blaszce, następnie spłaszczyć je łyżką.  Układać w sporych odstępach. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 15 - 20 minut

kulinarnyswiatdomi
Lekki torcik truskawkowy 168

słodki, orzeźwiający w sam raz na upały do tego delikatny smak bitej śmietany... mniam! A truskawki oblane czekoladą 70% którymi ozdobiłam ciasto idealnie podkreśliły smak słodkich truskawek i kwaskowatej śmietanki. Polecam! Lekki torcik truskawkowy Składniki: Masa truskawkowa: truskawki (ma nam z nich powstać po zmiksowaniu pół litra musu truskawkowego więc ok 1/2 kilograma) 2 kopiaste łyżki żelatyny 2 łyżki cukru(...)Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml wrzącej wody (nie gotujemy), studzimy i mieszamy ze śmietaną ciągle miksując. Wylewamy na zastygnięte truskawki. Gdy obie masy zastygną układamy na nich wierzchnią część biszkopta i również nasączamy ją ponczem. Powstałe ciasto ozdabiamy ubitą śmietaną 30% do której dodałam cukier puder (łyżkę) i fix do śmietany. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
FALAFEL KULECZKI Z CIECIERZYCY 146

kolendrę, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie wsypałam ciecierzycę. Na koniec dodałam przyprawy, skórkę i sok z cytryny. Wszystko zmiksowałam na gładką ale niekoniecznie jednorodną masę. Dodałam sodę i mąkę, która zlepiła ciasto i pozwoliła uzyskać konsystencję pozwalającą lepić kuleczki. Formowałam małe kuleczki i obtoczyłam je w ziarnach sezamu. Można też w kaszy kukurydzianej lub ewentualnie w bułce tartej

potrawyregionalne
sernik z budyniem i ciasteczkami 162

moje wspomnienie dzieciństwa, w domu często były robione w takiej wersji. Ten wyrósł tak wysoko ponad blachę, że bałam się, że się wyleje, ale na szczęście masa serowa była dość zwarta. Robiłam to ciasto w blaszce o wymiarach 24*24 cm, ale spokojnie można zrobić w większej.  Składniki: na ciasto: 2,5 szklanki mąki 150 g masła 1/2 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Scones z dynią 135

mąkę przesianą z proszkiem, szybko siekamy nożem i łączymy  z mąką. Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól, cukier, pure z  dyni i mleko, mieszamy. Masę łączymy z mąką i szybko wyrabiamy ciasto, tylko do połączenia składników. Ciasto będzie lepkie i kleiste. Miskę z ciastem wkładamy do lodówki, Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto

Kulinarne przygody Gatity
FITKERS- zdrowa wersja snikersa! 175

zalaniu wodą lub gdy zrobisz ciasto, akurat będzie czas na daktyle) - Odsącz. - ‘’Rozwal’’ je porządnie widelcem! CIASTO PO UPIECZENIU: 1)OPCJA 1 *wszystko na całej powierzchni ciasta -smarujemy masłem orzechowym -kładziemy orzechy -smarujemy masą daktylową -kroimy na batony (u mnie 15 batonów wielkości snikersa) 2) OPCJA 2 (wydaje mi się lepsza) - masło orzechowe -daktyle -orzechy (łatwiej będzie to zrobić, orzechy

fitolarun.blogspot.com
Tarta z gruszką i cukinią! 182

duże jajka - sól, pieprz - 2 łyżki jogurtu greckiego Serek, jaja, jogurt i przyprawy, dobrze roztrzep trzepaczką. Cukinię i gruszkę pokrój w cienkie plastry, ułóż na cieście, posyp posiekanym czosnkiem i szalotką. Zalej masą z serkiem. Wstaw do gorącego pieca, pieczemy 35- 40 minut w temp. 170 stopni C. SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Sasznie - kresowe kotleciki z twarogiem 172

Farsz: ok. 350 gram twarogu 1 jajko 2 cebule Sól Pieprz Olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do masy jajko, mąkę i sól. Wyrabiamy na ciasto z którego formujemy wałek. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Twaróg dokładnie ucieramy z jajkiem, solą, pieprzem i na koniec dodajemy podsmażoną cebulę

Smaki Ewy
Wiśniowa fanaberia 129

Pyszne ciasto na piegowatym biszkopcie, z moją ulubioną masą mascarpone i wiśniami. Bardzo podobne do Czerwonego Kapturka , tyle że troszkę inaczej ułożone i z dodatkową wiśniową warstwą - taka moja Fanaberia ;) SKŁADNIKI: (na formę 25x35cm) Biszkopt z makiem:   4 jajka   2/3 szkl cukru   2/3 szkl mąki   2/3 łyżeczki proszku do pieczenia   1/2 szkl suchego maku Warstwa

Kto ugości moich gości?
Chleb drożdżowy 140

dokładnie wymieszać. Przykryć miskę i zostawić ją w ciepłym miejscu na 20 minut, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie odkryć miskę i ponownie wymieszać. Masa ma powrócić do początkowej objętości. Przełożyć ciasto do nasmarowanej olejem 1,5 litrowej formy keksowej. Odstawić na kolejne 20 min w ciepłe miejsce. Rozgrzać piekarnik do 190˚(170˚ z termoobiegiem). Piec 45 minut

Corner With Recipes
Mini torciki 197

utarte żółtka. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy w blaszce o wymiarach 35x25 cm w temperaturze 180 stopni. ok. 30 minut. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera 1 szklanka cukru 3 jajka 150 g masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 0,5 szklanki mleka Masło

Salonik smaków
Pijana śliwka w czekoladzie 208

czekolada gorzka 1/2 czekolady mlecznej 1/3 szklanki mleka Czekolady wraz z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki (łatwiej nam będzie później kroić ciasto) i mieszamy z czekoladą. Tak przygotowaną masę wykładamy na krem budyniowy i odstawiamy do lodówki, by ładnie zastygło. Zamiast śliwek z nalewki można użyć suszonych, które należy namoczyć w spirytusie lub innym mocnym

Cynamonowe szczęście
.937. próba 123

smaku Mieszamy mąkę, żółtko, jogurt, kawę, sok z cytryny, sodę oraz cukier/stevię. W drugiej misce ubijamy białko na sztywną pianę i łączymy delikatnie z masą. Rozgrzewamy gofrownicę, lekko ją natłuszczamy, nakładamy ciasto i pieczemy gofry (czas zależy od mocy gofrownicy). Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
Racuchy z jabłkami pod cukrem pudrem i czekoladą 118

soli i proszek do pieczenia. Mieszamy. Ma być konsystencja gęstej śmietany. Odstawiamy na pół godziny. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce z dużymi otworami. Dodajemy do ciasta i mieszamy żeby się połączyło. Wykładamy masę na gorący tłuszcz formując placki i smażymy z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym i oblane rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje

Marder&Marder Manufacture
Sernik śmietankowo-malinowy 157

cytryny 2 galaretki malinowe Sposób przygotowania: Ciasto: Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka, śmietanę oraz posiekane masło Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem formy prostokątnej. Masa serowa: Białka jaj ubić na sztywną pianę. W oddzielnym naczyniu zmiksować ser z żółtkami, cukrem, olejkiem śmietankowym, dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę oraz miękkie masło, wlać

Wanilia i Kardamon
Mazurek pomarańczowy 156

cukier, a następnie, stale ucierając dodajemy po jednym żółtku i łyżce mąki. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łączymy z pomarańczową masą. Tutaj następuje mój błąd, ponieważ upiekłam ciasto w zbyt ciasnej formie i wyszło zbyt wysokie. Nie przeszkadza to niczemu poza tym, że niezbyt wygodnie się je. ;] Tak więc ciasto przekładamy do odpowiednio przygotowanej formy

Kuchenna Kontrrewolucya
Placuszki z brokułami 112

Sposób przygotowania: Brokuły wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy, aż się rozmrożą następnie odcedzamy i studzimy wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na dość jednolitą masę smażymy placki/około 1-2 łyżki ciasta na jeden placek/ (dość długo na jednej stronie zanim zaczniemy przewracać) na rozgrzanej teflonowej patelni na małym ogniu (przed każdym plackiem przecieramy patelnię ręcznikiem papierowym nasączonym

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kokosowe muffinki pełnoziarniste - dietetyczne, proste i szybkie :) 165

płaska łyżeczka proszku do pieczenia 50 g wiórków kokosowych  jagody/borówki Przygotowanie:  Wszystkie składniki, oprócz jagód przełóż do miski i zmiksuj na gładką masę. Piekarnik nagrzej na 180*C. Rozłóż ciasto do foremek na muffinki. Posyp jagodami lub ułóż inne ulubione owoce. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 minut

Zdrowie na języku :P
Gruszkowa poezja 126

Uwielbiam ciasta z gruszkami. Właściwie to uwielbiam gruszki w każdej postaci. Na ten przepis trafiłam u mojej mamy w Biblioteczce poradnika domowego sprzed 15 lat :) Kruche ciasto z gruszkami i płatkami migdałów zalane masą z jajek i śmietany na pewno zapadnie Wam w pamięć

Milion Smaków
Strucla makowa 89

się z makowcem. W sieci dostępnych jest wiele różnych przepisów na ten wypiek, jednak dla mnie absolutnie bezkonkurencyjna jest strucla makowa mojej mamy. Pulchne drożdżowe ciasto zawinięte z dużą ilością pysznej makowej masy i chrupiącą kruszonką. Znika w ekspresowym tempie

Milion Smaków
Ciasteczka przez maszynkę 146

cukru  1 opakowanie cukru waniliowego 130 g mielonych orzechów  1 jajko polewa czekoladowa (opcjonalne) Sposób Masło urzec z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy dodać jajko, mąkę, orzechy, całość wymieszać.  Ciasto przepuścić przez maszynkę z nakładką do ciastek. Piec w temperaturze 180 st C przez 15 - 20 minut. Ostudzone można polać polewą czekoladową

Kuchenne aromaty
Brzoskwiniowe racuszki 143

brzoskwinie* Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, sól i drożdże - całość wymieszać. Następnie dodać startą skórkę z cytryny, jajko i mleko. Dokładnie wymieszać trzepaczką na gładką masę. Dodać pokrojone brzoskwinie i wmieszać w ciasto łyżką. Tak przygotowane ciasto przykryć folią spożywczą bądź ręcznikiem kuchennym i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Ciasto nabierać za pomocą łyżki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu

Plate of Joy
Ciasto "Kubuś" bez pieczenia 242

Ciasto chyba wszystkim znane, piekłam go wiele razy, tym razem uprościłam sobie wykonanie, na spód dałam biszkopciki.  Wyszło pyszne ciasto na zimno, dzieci bardzo go lubią.  Masa budyniowa na soku Kubuś,  jest pyszna i zasmakuje każdemu.  Moje łasuchy, duże i mały, pałaszowały aż miło:)  1 l  soku  Kubuś  lub „kubusiopodobny

Takie tam pichcenie
Omlet pełnoziarnisty z boczkiem 92

oliwa z oliwej sól pieprz Sposób przygotowania: Boczek pokrój w kostkę,cebulka w piórka i obsmaż na odrobinie oliwy. Z jajek,mąki i pokrojonych pomidorów zrób ciasto na omlet.Dopraw je solą i pieprzem.Do masy dodaj cebulkę i boczek,całość wymieszaj.Usmaż omlet z obu stron na złoty kolor. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Leniwe pierogi 93

utrzeć na pulchną masę, dodać kolejno żółtka, a następnie ser. Utrzeć na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Białka wyłożyć na masę serową, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką. Formować wałek o średnicy około 3 cm. Lekko spłaszczyć i pokroić pod skosem na kluski szerokości około 2 cm. Wrzucać pierogi

królestwo garów
krewetki w szynce serrano - tapas 131

wymieszać. Odstawić na 30 minut. Krewetki wyjąć z marynaty, zawinąć w plastry szynki. Wymieszać w misce obie mąki z solą i dolewać zimną wodę – powinniśmy otrzymać masę o konsystencji śmietany. Zanurzać krewetki w cieście i delikatnie wkładać (nie wrzucać) do gorącego oleju. Chwilę smażyć – około 5 minut, wyjmować na ręcznik papierowy.   Konkurs został zainaugurowany w restauracji Sklep i Tapas

królestwo garów
Szprotki w tempurze 160

olej do głębokiego smażenia (najlepiej ryżowy) Szprotki oczyścić – odciąć głowę, wypatroszyć, umyć, osuszyć Wymieszać w misce obie mąki z solą i dolewać zimną wodę – powinniśmy otrzymać masę o konsystencji śmietany. Zanurzać szprotki w cieście i delikatnie wkładać ( nie wrzucać) do gorącego oleju. Olej jest gotowy do smażenia, w chwili gdy wrzucony kawałek chleba nabierze złotego koloru w ciągu 15 sekund

królestwo garów
Tort śmietankowy 157

zimny budyń i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Obie kremówki ubijam na sztywno i ok połowę bitej śmietany dodaję do masy budyniowej. Schładzam w lodówce. Zimną masą przekładam krążki tworząc tort, smaruję boki ciasta. 2/3 bitej śmietany smaruję na wierzchu, a do reszty dodaję kakao i przekładam do rękawa cukierniczego z końcówka do nadziewania. Wyciskam spiralny pasek zaczynając od środka

Ciasteczkowy Potwór
Lodowiec 162

wody, biszkopty moczyć w chłodnej galaretce i układać na spód blachy. Na biszkopty wyłożyć jedną masę, na wierzch ponownie biszkopty moczone w galaretce,na to druga masa. całość zalać pozostałą galaretką i schłodzić. Ciasto najlepiej zostawić na całą noc w lodówce. Im bardziej schłodzone, tym bardziej smakuje jak lody

Ciasteczkowy Potwór
Racuchy, czyli pyszne i puszyste placuszki z serem 183

pieczenia 2 jajka olej do smażenia cukier puder do posypania przed podaniem Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misce i łączymy widelcem, aż do uzyskania jednolitej masy. Rozgrzewamy patelnię z olejem. Łyżką nakładamy ciasto na patelnie, tworząc racuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Pączki z marmoladą – łatwy przepis 134

Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 30 min. Następnie dodać jajko , szczyptę soli , alkohol , 2.5 łyżki oleju oraz resztę cukru – wymieszać na gładką masę. Stopniowo dodawać mąkę i żółtka. Wyrobić ciasto. Jeśli będzie bardzo kleiste można podsypać odrobinę mąki. Przełożyć ciasto do miski oprószonej mąką i odstawić do wyrośnięcia na kolejne 30 min. Wyrośnięte ciasto wyłożyć

Za drzwiami kuchni
Rolada serowo – drobiowa 329

łyżeczki soli. Dodać stopniowo żółtka a na końcu majonez , pieprz , mąkę , proszek do pieczenia . Na końcu dodać ser żółty starty na tarce o małych oczkach. Ciasto powinno przypominać trochę surowe placki ziemniaczane Masę wyłożyć na płaską blachę piekarnika (z papierem do pieczenia) i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 15 – 20 min. Pieczarki zetrzeć na dużych oczkach, posolić

Za drzwiami kuchni
Cieciorkowa tarta z gruszką i budyniem waniliowym 145

roślinnego lub wymieszanej wody z odżywką białkową 20 g mąki ziemniaczanej   1 żółtko Aromat waniliowy 4 łyżeczki stewii  Dodatkowo: 4 małe gruszki Cynamon Przygotowanie: Ciasto: Ciecierzycę zbenderować z resztą składników. Wyłożyć masę na sylikonową formę do pieczenia i piec ok. 10 min w 200 stopniach. Budyń: 1/2 szkl. mleka wlewamy do garnka i gotujemy na małym ogniu. Resztę

Czarnawisienka
Ciasteczka jajeczka 338

mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier puder, jajko, esencję waniliową ekstrakt umieścić w misie miksera. Końcówką do ucierania na wolnych obrotach zmiksować składniki. Gdy utworzy się zwarta masa przełożyć na blat i uformować z ciasta kulkę. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto wyjąć. Blat lekko oprószyć mąką i rozwałkować ciasto na grubość około

Ala piecze i gotuje
Kwiaty się smażą 137

nacinamy przy podstawie, aby usunąć pręciki- podobno są niesmaczne. Przez powstały otwór nadziewamy kwiaty masą serową. Jeśli kwiaty były rozwinięte, górne końcówki płatków skręcamy, tak, żeby masa nie uciekła. Nadziane dokładnie maczamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez około 2 minuty. Gotowe danie serwujemy na ciepło, na liściach sałaty lodowej, skropione sosem z octu balsamicznego. Mnie kombinacja

les mirabelles
Super kotlety z fasoli i ziemniaków. 163

również dodajemy do masy. Dodajemy nie pełną garść otrębów, majeranek, pieprz, cayenne oraz żółtko i całe jajko. Białko z jednego jajka odstawiamy, za chwilę będzie potrzebne. Masę dobrze mieszamy i wyrabiamy na gęste ciasto, z którego formujemy kotlety. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na koniec ubijamy białko na pianę i smarujemy pianą każdego kotleta

vegetanie
Sernik z truskawkami i rabarbarem 134

ilością – ciasto powinno być miękkie, delikatne i plastyczne. Ciastem wykładamy spód i boki (do samej góry) tortownicy o średnicy 26-28 cm. Tortownicę z ciastem wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy owocowej i serowej. Składniki masy serowej umieszczamy jednocześnie w misce i miksujemy tylko do chwili połączenia się składników (ok. 30 sek). Rabarbar i truskawki kroimy i zasypujemy

dom-agi.pl
Naleśniki z twarogiem 102

krokiety, ale na śniadanie najlepsze są słodkie:) Polecam! Składniki: Naleśniki - 1,5 szklanki mąki; - 2 jajka; - 1 szklanka mleka; - sól, łyżeczka cukru - łyżka oleju do masy, - olej do smażenia Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy, odstawiamy na 30 minut i po tym czasie smażymy cienkie naleśniki. Dodatki – szklanka śmietany 36%; – 250 g twarogu; – pół szklanki śmietany

dom-agi.pl
Sernik z morelami i kruszonką 354

między dwoma kawałkami folii lekko podsypane mąką) na okrąg większy od średnicy tortownicy. Tortownicę wysmarować tłuszczem (u mnie olej) i wylepić ciastem spód i dość wysoko brzegi. W oryginalny przepisie od razu wylewamy na spód masę serową i pieczemy… ja jednak najpierw podpiekłam spód w 180 stopniach aż lekko się zrumienił -około 10-15 minut -a dopiero po przestudzeniu(...)wylałam na niego masę serową… Morele odsączyć na sicie. Wszystkie pozostałe składniki na masę serową zmiksować, tylko do połączenia. Wylać masę na spód a następnie na wierzch powciskać odsączone morele. Na koniec z pozostałe ciasto rozdrobnić na wierzchu sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1 godzinę. (W przepisie było na 200 stopni, ale bałam się

UgotujmyTo.pl
Naleśniki z domowym twarożkiem waniliowym 107

mleko, dodajemy wodę, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder (ilość wg uznania ja daję około 1 łyżeczki).  Całość miksujemy do powstania odpowiedniego ciasta naleśnikowego.  Na patelni smażymy naleśniki.  Przygotowujemy masę serową - do miseczki przekładamy ser, dodajemy ziarenka z laski waniliowej, cukier puder (około 2 łyżki) oraz jogurt i całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PĄCZKI Z KONFITURĄ Z RÓŻY 104

zrobić: Do miski wsypać cukier i pokruszone drożdże, zalać letnim mlekiem i dokładnie wymieszać. Dodać żółtka, roztopione masło, mąkę i sól wyrobić na gładka masę dolewając stopniowo spirytus i wodę różaną. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne i ładnie odchodzić od dłoni. Miskę nakryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce, aby ciasto podwoiło swoją objętość. Po wyrośnięciu, ciasto rozwałkować

Kuchnia w opałach
Pączki w nieco zdrowszej wersji ;) 335

ładnej, jednolitej masy. W tym samym czasie podgrzewamy lekko mleko z margaryną (pamiętajcie, że mleko ma być naprawdę letnie). Na koniec dodajemy wszystkie składniki do uzyskanej masy drożdżowo - jajecznej i ręką energicznie wyrabiamy ciasto na "bułeczkę". Odstawiamy w ciepłe miejsce na dwie godziny. Po tym czasie lepimy pączuszki, w które wkładamy marmoladę i ulepionym pozwalamy chwilę urosnąć. Smażymy na głębokim

WeAreCrazy
MUFFINKI CYNAMONOWO-POMARAŃCZOWE 85

jogurt olej i sok.Do miski z suchymi składnikami wlewamy zawartość drugiej miski i dokładnie mieszamy (użycie miksera jest niepotrzebne, najlepiej zrobić to ręcznie trzepaczką).Do powstałej masy dodajemy skórkę pomarańczową.i cynamon. Powstałe ciasto przekładamy najlepiej na blachę do muffinów wyłożoną papilotkami. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20-25 min. w temp.170 stopni. Moje muffinki ozdobiłam bitą śmietaną połączoną

Kuchnia w opałach
RÓŻANE MAKARONIKI 120

dosypywać cukier, ciągle miksując. Dodać barwnik i wodę różana, zmiksować. Do masy z białek dodawać mieszankę maki migdałowej i cukru pudru, delikatnie mieszając szpatułką, najlepiej silikonową. Masa musi być bardzo dokładnie wymieszana. Wypełnić ciastem krążki w macie do wypieków makaroników, jeśli takiej maty nie posiadamy można na papierze do pieczenia narysować kółka i przy pomocy rękawa cukierniczego wycisnąć krążki

Kuchnia w opałach
Naleśniki z maślanki z dodatkiem borówek 107

szklanki mąki     2 szklanki maślanki 1 łyżka oleju z pestek winogron     borówki nutella Jajka, mąkę i maślankę miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy oleju i borówek. Porcje ciasta wylewamy na patelnie, obsmażamy z dwóch stron , smarujemy nutellą zawijamy  i gotowe :) Smacznego

Cukier&Puder
Muffiny z Michałkami 126

misce mieszamy przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cappuccino. Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej, dolewamy też mleko i całość miksujemy na jednolitą masę. Do papilotek wkładamy do 1/3 wysokości ciasta, dajemy pół Michałka i przykrywamy ciastem. W 180 stopniach pieczemy 20 minut - do suchego patyczka.Z tej porcji wychodzi 18 muffinek i są pyszne

Lawendowe Niebo
Fistaszkowe ciastka z żurawiną 135

solonych70 g żurawiny550 g mąki + 30 g do obsypania blatuSposób przygotowania:Masło i cukier wrzucamy do miski i miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Następnie wbijamy jajka i dalej ubijamy. Ciasto przełożyć do robota kuchennego z końcówką to wyrabiania ciasta i wsypać mąkę i proszek do pieczenia - można to również robić ręcznie, ale to dłużej trwa

Słodkie Przyjemności
Klasyczne kruche ciasteczka 132

miski wsypujemy mąkę i pokrojone na kawałki masło. Do drugiej miski wbijamy jajko, dodajemy żółtka, cukier, śmietanę i ekstrakt waniliowy - energicznie mieszamy. Do mąki wlewamy masę jajeczną, mieszamy, a następnie ugniatamy.Gotowe ciasto wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy  na oprószonej mąką stolnicy, a następnie wycinamy ciasteczka w dowolnym kształcie.Pieczemy

Słodkie Przyjemności
Pierniczki bakaliowe 126

margarynę, smalec, cukier puder i przyprawy do piernika zagotować w rondelku. Odstawić do wystudzenia.Do przesianej maki z proszkiem do pieczenia i sodą dodać cynamon, imbir, masę miodowa, jajka, śmietanę i dokładnie zmiksować. Ciasto powinno być lekko lejące. Bo ciasta dodać bakalie (bakalie można nieco rozdrobnić przy pomocy blendera) i zmiksować.Naczynie z ciastem przykryć folią spożywczą i dostawić

Mix smaku
Szybkie gofry 245

To NAPRAWDĘ szybkie gofry. Przepis znalazłam u Dusi. Wstyd się przyznać, ale od ponad 5-ciu lat jestem posiadaczką gofrownicy i dopiero użyłam jej jeden raz

Kuchnia domowa Ani
DOMOWY MAKARON ORKISZOWY 248

obficie) i rozdzielamy na pojedyncze kawałki. Przed gotowaniem nadmiar mąki usunąć np.przesiewając makaron na sicie.Można również makaron rozwałkować ręcznie wałkiem do ciasta. Kilkakrotnie składamy ciasto i wałkujemy, do uzyskania gładkiej, elastycznej masy. Otrzymane płaty można cienko pokroić nożem lub użyć (tak jak ja) maszynki do robienia makaronu.Makaron wrzucamy do garnka z osoloną, gotującą się wodą. Gotujemy do pożądanej

Smaczne Zdrowe
Placki owsiane z bananem 199

sodą (lub proszkiem) i cynamonem.3. Do napęczniałych płatków dodajemy starte banany i jajko i wszystko mieszamy. Dodajemy mąkę z dodatkami i wszystko mieszamy na jednolitą masę.4. Na rozgrzaną patelnię teflonową nakładać ciasto i smażyć na średnim ogniu aby ich za bardzo nie spalić -BEZ TŁUSZCZU- aż do lekkiego zbrązowienia. Przewrócić i dosmażyć z drugiej strony. Smacznego Post Placki owsiane

UgotujmyTo.pl
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 184

brzoskwinie – 1 puszka* budyń waniliowy – 2 opakowaniaBEZA:* białko – 4 szt* cukier puder – 8 łyżekDODATKOWO:* brzoskwinie – 2 szt* śmietana 36% – 150 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO:Masło ucieramy z cukrem na gładką masę.Dodajemy żółtka , olejek , a następnie budynie i cały czas miksujemy.Dodajemy zmielony ser i dalej ucieramy , do połączenia się składników.Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli

Ostra na Słodko
Mleczne bułeczki z czekoladą. 361

lekko podgrzewamy, aby było ciepłe. Dodajemy drożdże i odstawiamy. Do miseczki przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, sól, jajko i mleko razem z drożdżami. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy masło i ponownie wyrabiamy, aż ciasto nie będzie przywierało do dłoni (im dłużej tym lepiej) i stanie się delikatne w dotyku. Ciasto wkładamy do miseczki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny

Z butelką mleczka w tle
Tort Czekoladowy 157

czekoladę, masło i mleko. Cały czas mieszamy do powstania gładkiej masy.Biszkopt kroimy wzdłuż (można go naponczować niedużą ilością mleka). Wykładamy na środek przygotowaną masę, a następnie delikatnie rozsmarowujemy do brzegów ciasta, przykrywamy drugą częścią biszkoptu i polewamy ciepłą czekoladą.Moje posty

Słodka Strona
Gofry 189

pieczenia1 łyżeczka soli1 łyżka cukruMąkę, mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia, cukier mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę z solą, którą stopniowo dodajemy do przygotowanej masy. Gofrownicę smarujemy olejem i nagrzewamy. Nakładamy ciasto i pieczemy ok. 4 minut. Podajemy z bitą śmietaną, owocami, cukrem pudrem według uznania.Smacznego

Salonik smaków
Tarta z twarogiem, szynką, salami i serem - torta con prosciutto e ricotta 148

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Wymieszać ze sobą twaróg, szynkę, salami, ser starty na wiórki, szczyptę gałki muszkatołowej i 4 łyżki mleka. Na tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć ciasto francuskie i wypełnić je dokładnie wymieszaną masą.  Piec w nagrzanym do 200° C piekarniku przez okolo 20 minut

zielonacukinka
Bez glutenu, bez laktozy. Ciasteczka 139

łyżeczki soli60 g suszonych jagódMargarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, zmiksować. Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Partiami dodawać do masy. Wsypać płatki, dokładnie połączyć (zagnieść ręką, ciasto będzie bardzo gęste). Na końcu wsypać jagody, połączyć.Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pomarańczowe ciasteczka z galaretką 1248

jajkami - ucierać, aż cukier się rozpuści, a masa będzie puszysta.Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Do masy maślano-jajecznej dodać mąkę - wyrobić ciasto.Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić na min. 2,5-3 godziny do lodówki.Schłodzone ciasto wałkować na grubość około 3mm i wykrawać ciastka gwiazdki lub inne. W połowie gwiazdek wyciąć mniejszą foremką otwory.Ciastka

kolorowotorcikowo
Mini Pączki 272

Kiedy w lodówce zalega twaróg a naleśniki sie przejadły wtedy wyobraźnia pracuje ;) Mini pączusie wyszły smakowite i zajeło mi to nie więcej niz 20 min.Składniki

NaKońcuJęzyka
Naleśniki z białym serem i łososiem 164

zielony ogórek 200 g łososia wędzonego 2 łyżki jogurtu naturalnego typu grecki  sól, pieprz Sposób przyrządzenia:Tradycyjnie wszystkie składniki na ciasto łączymy i mieszamy mikserem na jednolita masę, odstawiamy do pooddychania . Ser blendujemy z jogurtem, solą i wyciśniętą połówką cytryny. Odstawiamy na pół godziny do lodówki a w międzyczasie smażymy najlepsze naleśniki pod słońcem

pieprzny smaczek
Babeczki z poziomkami 188

aromat waniliowy) 3 łyżki śmietany kremówki (opcjonalnie) Poziomki myjemy w zimnej wodzie i przekładamy na ściereczkę do wyschnięcia. Babeczki przygotowujemy według przepisu , do dokładnie wymieszanego ciasta dodajemy garść poziomek i mieszamy. Gotową masę przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami lub wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Pieczemy 20-25 minut. Jeśli ma się dostatecznie dużo

Ciastkozercy
Burgery 100% homemade 184

minut, do momentu, aż będzie elastyczne i gładkie. Wtedy oprószamy je delikatnie mąką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny.  Po tym czasie ciasto zwiększy swoją objętość. Delikatnie urywamy kawałki masy i kształtujemy z nich bułeczki. Odkładamy na blachę wyłożoną pergaminem i pozostawiamy do wyrośnięcia na kolejną godziną.  Bułeczki pieczemy ok 20 - 25 minut w temperaturze

Taste Of My Day
Jak się bawić,to się bawić - placuszki ziemniaczane z wędzonym łososiem. 160

miksuję. Jak ciasto jest za rzadkie dosypuję trochę mąki. Oczywiście, można zetrzeć na tarce ziemniaki i cebulę. Jak kto woli i lubi.   Dodanie śmietany do ciasta czyni placki bardziej puszyste. Z przygotowanej masy smażymy,  malutkie placuszki ziemniaczane. Na usmażone i zimne placki nakładamy łyżką śmietanę i rulonik z łososia. Jeżeli śmietana jest za rzadka można dodać odrobinę żelatyny

Kulinarny karnet Christophera
Torcik z batatem. 190

miksować. Następnie dodawać po jednej łyżce mąkę z proszkiem, miksować. Dodać puree z batatów, aromat i dokładnie wymieszać. Do lekko natłuszczonej tortownicy,24 cm, nałożyć połowę masy, przykryć jagodami amerykańskimi, a te resztą ciasta. Piec w temp.170 stop. 45 minut Jeszcze ciepły polałem lukrem utartym  z białka, cukru i soku z cytryny. Następnie posypałem jagodami goji i płatkami czekolady

Kulinarny karnet Christophera
Kapuśniaczki drożdżowe do barszczu 168

maszynce do mięsa. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodać zmieloną kapustę, smażyć ok 10 minut, dodać majeranek, sól, pieprz. Doprawioną masę kapuścianą odstawić do wystygnięcia. Składniki na ciasto: 1/2 szk mleka ok 1/2 kg maki pszennej 25 dag margaryny 2 jaja, (1 do smarowania) 1/4 łyżeczki soli  5 dag drożdży Zrobić  rozczyn

Apetyczna babeczka
Rajskie muffiny z wiśniami 130

sodą oczyszczoną oraz kakao przesiewamy do dużej miski. Dodajemy posiekaną drobno czekoladę, cukier, szklankę mleka, jajko oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Gdy powstanie w miarę jednolita masa dodajemy owoce. Dajemy do foremek trochę ciasta na spód. Układamy 2 wiśnie, znów dajemy ciasto i znów wiśnie. Całość przykrywamy ciastem. Muffinki pieczemy 20 minut w 200*C. Gotowe obficie oprószamy cukrem pudrem

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania