ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:178/264)

Piernik przekładany 257

rodzynek 1 opakowanie galaretki pomarańczowej Krem budyniowy: 1 i 1/2 szklanki mleka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki gęstej śmietany 18% 30 dag masła 2 łyżki cukru pudru               Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 część i upiec trzy cienkie placki(...)Pieczenie każdego trwa około 14 minut, w temp. 180 stopni (blaszka 24x35, wyłożona papierem do pieczenia). Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, przesmażyć z cukrem. Do gorącej masy dodać pozostałe składniki. Dobrze wymieszać, aby rozpuściła się galaretka. Schłodzić. Zagotować szklankę mleka z cukrem i cukrem wanilinowym. W pozostałym mleku rozprowadzić żółtka i mąkę ziemniaczaną, wlać na wrzątek. Mieszać, aż powstanie

Praktyczna pl
Proste i puszyste ciasto z malinami 170

mikserem (lub drewnianą łyżką), do uzyskania jednolitej masy (ale tylko do czasu połączenia się składników, nie dłużej, bo inaczej ciasto będzie mniej puszyste). Maliny opłukać, odsączyć na sitku, a następnie wrzucić do ciasta i delikatnie przemieszać drewnianą łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać na nią ciasto z owocami. Piec ciasto z malinamiw temperaturze 180 stopni przez(...)minut (do zarumienienia i tzw. “suchego patyczka”). Po ostudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego!   Polecam również inne ciasta z malinami: Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) Malinowa chmurka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Proste i puszyste ciasto z malinami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
tort czekoladowy-wiśniowy z dripem 179

czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady deserowej na mus wiśniowy: 200 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej 2 łyżki cukru na krem budyniowy: 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego kopiata łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 100 g masła na drip: 120 g czekolady (pół na pół mleczna z gorzką) 100 ml śmietanki kremówki(...)ubijając dosypywać cukier a później wrzucać po żółtku. Następnie dodać olej i wodę. Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną, kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć ciasto do blaszki do pieczenia i piec w 180*C około 40 minut. Wystudzić i przekroić na trzy blaty.  Wiśnie zasypać cukrem, zalać szklanką wody

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
"fistaszek"- ciasto z masłem orzechowym 483

pieczenia na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 kopiata łyżka mąki pszennej  2 łyżki cukru 100 g masła 500 ml mleka dodatkowo: 400 g masła orzechowego z kawałkami orzeszków około 60 sztuk herbatników  350 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru  łyżka żelatyny 300 g gęstej konfitury wiśniowej  Ciasto przygotować tak jak biszkopt. Białka ubić(...)sztywno, dodać cukier i ubijać. Następnie dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Upiec w foremce wyścielonej papierem w 175*C przez około 20 minut. Ciasto ma być cienkie. Wystudzić. Zimne ciasto posmarować warstwą masła orzechowego (około 1/2 słoika). Na maśle orzechowym ułożyć warstwę herbatników.  Połowę mleka zagotować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
piernik staropolski z marcepanowym nadzieniem 132

Pierwszy blat ciasta posmarować cienką warstwą dżemu, następnie wyłożyć krem budyniowy, przykryć drugim blatem ciasta. Kaszę wymieszać z cukrem. Masło stopić, gorącym zalać mieszankę kaszy i cukru, wymieszać. Dodać wódkę i likier (olejek), zagnieść palcami do konsystencji mokrego piasku, wyłożyć na ciasto, uklepać równą warstwę, przykryć trzecim blatem. Ciasto zawinąć w folię spożywczą, odstawić na min 24 godziny (piernik(...)dłużej poleżakuje, tym bardziej mięknie). Masło z cukrem podgrzewać aż się rozpuszczą. Zdjąć z z ognia, dodać kakao, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia.  Do zimnej masy wbić jajko, utrzeć gładką polewę. Rozsmarować ją na wierzchu ciasta. Udekorować cukrowymi perełkami

6niebo
Waniliowe naleśniki budyniowe z domowym monte 170

Naleśniczki z przepisu Klaudinna :) Niezwykle delikatne, bo przygotowane na bazie proszku budyniowego o smaku waniliowym. Ciasto jest nieco bardziej rzadkie niż w przypadku tradycyjnych na mące pszennej, ale nie martwcie się, wszystko się uda :) Podałam z deserkiem Monte domowej roboty :) Z podanych proporcji wyszły mi cztery naleśniki o średnicy 20 cm. Są idealne na śniadanie w weekendowy poranek :) Składniki(...)budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 jajka 1 czubata łyżka mąki (dowolna- owsiana, żytnia, ryżowa) 100 ml mleka Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować na gładką masę. Będzie dość rzadka. Jeśli smażymy na patelni ceramicznej lub teflonowej nie ma potrzeby smarowania jej tłuszczem, jeśli nie potrzebna będzie niewielka ilość (olej kokosowy masło klarowane).  Monte: 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżeczki

Chocolate Muffin Blog
Tarta cytrynowa z bezową pianką 248

mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu      Składniki na kruche ciasto zagniatamy szybko ze sobą, formujemy kulę i chowamy do lodówki na 40 minut. Po upływie tego czasu ciasto wyjmujemy i wyklejamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pamiętając o bokach. Spód nakłuwamy widelcem i wrzucamy do piekarnika na 15 min w 200 stopniach.      Cytryny myjemy(...)momentu rozpuszczenia się kryształków (ale nie gotujemy!). Dodajemy cukier, mąkę i olej, mieszamy na bardzo małym ogniu aż do uzyskania budyniowej konsystencji. Wykładamy na kruchy spód.      Białka ubijamy na sztywną pianę, a gdy masa będzie gładka i lśniąca dodajemy po żyłce cukru, cały czas miksując. Gdy składniki połączą się, dosypujemy mąkę oraz dolewamy octu, mieszamy jeszcze chwilę

sama złodycz
Domowe ciasteczka markizy 347

Zrobiłam je z kruchych maślanych ciasteczek i waniliowego kremu budyniowego, do tego odrobina kolorowych koralików i voila! deser gotowy :) W wersji super ekspresowej kruche ciasteczka można zamienić na okrągłe biszkopciki - wtedy przygotowanie całości nie powinno zająć nam więcej niż 20 minut. Składniki na ciasteczka Składniki na krem +cukrowe kolorowe koraliki Ciasto przygotowujemy według przepisu . Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy(...)małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło. Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło, śmietanę i jajka. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny, jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy mąki, jeśli zbyt suche – śmietany. Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, wykrawamy okrągłe ciasteczka i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 10 minut w piekarniku

Ciastkozercy
SERNIK NA KRUCHYM, PEŁNOZIARNISTYM SPODZIE 381

pieczenia (nie trzeba) Z powyższych składników zagnieść szybko kruche ciasto . Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki przesmarować delikatnie masłem. Kruchym ciastem wykleić dokładnie spód tortownicy i na czas przygotowywania masy serowej można całość włożyć do lodówki. Składniki masy serowej: - 1kg gęstego sera z wiaderka - 1szkl ksylitolu (lub cukru) - 170g miękkiego masła - 6 jaj - 1 budyń śmietankowy bez cukru - kilka(...)ksylitolem w misie malaksera lub ubić mikserem. Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy partiami biały ser. Na końcu dodać kilka kropli olejku śmietankowego i proszek budyniowy. Dokładnie wymieszać. Gotową masę serową wylewamy na kruchy spód i wkładamy do nagrzanego do 150*C piekarnika. Pieczemy 20 minut na termoobiegu a następnie przełączamy na program góra-dół i dopiekamy

Smaczne Zdrowe
Sernik kokosowy z jagodami 296

Składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową. Dobrze zmielony twaróg utrzeć z cukrem, dodając po jednym jajku. Na końcu wsypać proszek budyniowy i zmiksować. Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać mus jagodowy, a do drugiej masę kokosową. Dokładnie wymieszać. Na schłodzony spód wylać sernik jagodowy i wyrównać. Wyłożyć warstwę kokosową, najlepiej za pomocą łyżki, rozkładając równomiernie(...)zimną, lekko tężącą zalać jagody. Odstawić do lodówki, aż całkiem stężeje. Smacznego :) Sernika nie należy trzymać długo w metalowej formie, bo nabierze posmak metalu.   Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: galaretka , jagody , mleczko kokosowe , twaróg , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Naleśniki na majonezie 265

dodać ciepłą wodę (ale nie powinna być gorąca!), wymieszać. Następnie dodać przesianą przez sitko mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wymieszać ponownie na jednolitą masę (lub zmiksować). Na koniec dodać olej i ponownie wymieszać. Odstawić ciasto na ok. 20 minut, by nieco odpoczęło. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Smażyć naleśniki z obu stron na rumiano. Po usmażeniu odkładać(...)naleśników o średnicy 30 cm. Podawać z ulubionymi dodatkami. Na zdjęciu wersja z bitą śmietaną i truskawkami. Smacznego!   Polecam również przepisy na nasze blogowe naleśnikowe hity : Naleśniki budyniowe – idealne dla dzieci i dorosłych Naleśniki nadziewane porem Naleśnikowa carbonara (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Naleśniki na majonezie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Rafaello kokosowo karmelowe na herbatnikach 135

kremem kokosowo budyniowym utartym z masłem i polewą z białej czekolady. Czy może być coś pyszniejszego? A do tego ciasto powstało przez całkowity "przypadek" z godnie z ideą #zerowaste  Po zrobieniu likieru kokosowego nie miałam serca wyrzucać tych wiórek gdyż one ciągle tak pięknie pachniały, postanowiłam wygotować je z mleku, później wpadłam na pomysł budyniu i ciasta. Rewelacja! Gdybyście(...)jednak wykorzystali do tego przepisu wiórki kokosowe prosto z opakowania, nie trzeba ich gotować, wystarczy tylko wymieszać z masą na sam koniec. Proces gotowania miał spowodować wygotowane z nich alkoholu. Składniki na formę 22 x 28cm: 150 gram wiórek kokosowych pochodzących z likieru kokosowego (waga podana przed wymoczeniem w wódce) 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3-4 łyżki

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasteczka na święta - 30 przepisów 425

wpis z zestawieniem ciast, które można zrobić na święta, dzisiaj zrobiłam takie samo zestawienie z ciasteczkami w roli głównej. Przepisów przybyło, wybierajcie i korzystajcie :-) Miłego dnia Wam życzę :-) 1.  Legnickie bomby piernikowe 2.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą  3.  Ciasteczka z lemon curd 4.  Ciasteczka kokosowe 5.  Ciasteczka z masy krówkowej(...)Szybkie pierniczki  8.  Ciasteczka cynamonowe  II 9.  Cynamonowe ciasteczka  10.   Półksiężyce z lukrem  11.  Wafle z masą z dodatkiem galaretki  12.  C iasteczka budyniowe 13.  Rogaliki z nutellą  14.  Kruche ciasteczka z posypką orzechową  15.  Budyniowe wersja II  16.  Wafel z masą kajmakową

kruche babeczki
Lekko kokosowy sernik z malinami i kruszonką 394

temperatury 180°C. Na czas nagrzewania piekarnika blachę z kruchym ciastem wstawić do lodówki. Przed pieczeniem ciasto nakłuć widelcem. Podpiec wstępnie przez 10 – 13 minut, do lekkiego zarumienienia ciasta. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zmielić w maszynce do mięsa przynajmniej dwukrotnie. Masło roztopić i przestudzić. Z puszki z mlekiem kokosowym wyjąć gęstą śmietankę, wodę odlać(...)każdym dodaniu, tylko do połączenia składników. Następnie dodać resztę składników ( oprócz malin ) i wymieszać wszystko do połączenia rózgą kuchenną lub krótko zmiksować.  Maliny oprószyć mąką ziemniaczaną lub proszkiem budyniowym i delikatnie wymieszać. Masę serową przelać na podpieczony kruchy spód ( może być ciepły ), na masie poukładać maliny. Z lodówki wyjąć pozostałą kruszonkę i posypać nią wierzch sernika. Piec w temperaturze

Opowieści z piekarnika
Kruche ciasto z pianką i truskawkami 304

masło wymiesza się z mąką. Wtedy można szybko zagnieść rękoma na jednolitą masę. Nie robić tego długo, tylko do połączenia się składników. Ciasto podzielić na dwie części, ale jedna z nich musi być większa. Włożyć ciasta do osobnych woreczków i włożyć do zamrażarki na 15 minut. Większe ciasto pokruszyć na spód i podpiec w piekarniku nagrzanym do 190 C przez(...)minut. W tym czasie przygotować piankę – białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Do ubitych białek podczas ubijania wsypywać powoli cukier, następnie dodać powoli wsypując proszek budyniowy. Na sam koniec ciągle ubijając wlewać bardzo małym strumieniem olej. Po 10 minutach wyjąć ciasto z piekarnika, rozłożyć na nim truskawki, wylać pianę. na górze pokruszyć mniejszą część ciasta.   Pieczenie

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania