ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:175/264)

Słomki ptysiowe 174

kremem budyniowym , które jakiś czas temu pojawiły się na blogu. Najlepiej smakują z rozpuszczoną czekoladą lub sosem karmelowym. Choć na sucho też są pyszne. Polecam!   Składniki: (na ok. 40-50 sztuk)   Ciasto parzone: 1 szkl wody 120 g masła 4 jajek 1 szkl mąki pszennej Dodatkowo: 1/2 szkl cukru białego lub brązowego     Przygotowanie: Ciasto parzone: Wodę(...)zagotować z cukrem i masłem. Dodać przesianą mąkę i energicznie wymieszać do powstania gęstej masy (powinna odchodzić od ścianek naczynia). Zdjąć z ognia i ostudzić.   Do masy wbić jajka, miksować do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z grubą końcówką. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać podłużne porcje ciasta o długości ok. 6 cm. Ważne

Nastoletnie Wypiekanie
Kolorowe ciasto na soku kubuś 211

mnie bardzo stresujący i emocjonująco męczący, ale na szczęście jest już dobrze i będzie tylko lepiej. W dowód tego, że ma być lepiej mam dla Was bajecznie kolorowe, wesołe ciasto. Leciutkie i puszyste, jestem pewna, że podbije ono serca najmłodszych swym wyglądem, a starszych lekko kwaskowatym i orzeźwiającym smakiem. Biszkopt 3 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka octu(...)pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier, następnie ocet, żółtka, mąki i proszek do pieczenia. Całość pieczemy ok 30 minut w 180 st. C Masa budyniowa duży sok typu Kubuś (ja użyłam biedronkowego) 2 budynie śmietankowe opcjonalnie 2-3 łyżki cukru Z soku odlewamy ok 1/2 szklanki i rozpuszczamy w niej budynie. Resztę zagotowujemy

Cynamonowe szczęście
Ciasto Popapraniec 365

kopiasta łyżka kakao 1 szklanka mąki pszennej Na krem budyniowy: 1/2 litra mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 250 g masła – można trochę mniej, wtedy krem będzie mniej maślany 1/2 szklanki cukru pudru lub trochę mniej Na mus jabłkowy: 6 dużych jabłek 1 galaretka (u mnie cytrynowa) Przygotowanie: Ciasto: Białka ubić na sztywno, następnie dodać po jednym żółtku i powoli(...)wlać olej. Mąkę wymieszać z cukrem, z proszkiem do pieczenia, kakao i wiórkami koksowymi. Stopniowo dodawać do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto. Piec w 180 stopniach 25-30 minut do tzw. "suchego patyczka". Ciasto wystudzić, zdjąć papier, przekroić na pół. Krem:   Budynie wymieszać w 1/2 szklance mleka wraz z cukrem. Resztę

Fabryka pomysłów
Karpatka 178

Składniki na blachę 25 x 35 Ciasto:    1 szklanka wody    1 szklanka mąki    1/2 masła roślinnego    4 jaja

peggiwkuchni
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 2211

mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo, bardzo kaloryczne, ale całkiem smaczne. Przepis od Pani Elżbiety W. Ciasto nie wymaga pieczenia, warto jednak przygotować je dzień wcześniej aby się przegryzło. Składniki na formę: 30 x 25 cm Składniki na krem: 300 g cukierków Kukułka 1 litr mleka 4 budynie(...)mnie pełnoziarniste z Krakusa) Do średniego garnka wsypać cukierki, zalać 500 ml mleka, podgrzewając rozpuścić. Mleko kukułkowe zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić proszki budyniowe. Na gotujące się mleko kukułkowe powoli wlewać mleko z proszkiem budyniowym cały czas mieszając. Doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając na średniej mocy palnika, od momentu zagotowania, pogotować około minuty (do momentu, aż w smaku

moj przepis na
Budyniowe ciasto z borówkami 268

Delikatny biszkopt z dodatkiem budyniu waniliowego przełożony twarogowym kremem z białą czekoladą i cytrynową galaretką. Zatopione w nim borówki idealnie dopełniają całość. Ciasto jest lekkie, owocowe i z chęcią sięga się po kolejny kawałek. BISZKOPT BUDYNIOWY: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 łyżki oleju SEROWY KREM: 250 g zmielonego twarogu z wiaderka(...)budyniem i delikatnie za pomocą łopatki wmieszać w masę. Wyłożyć do kwadratowej formy o boku 23 cm. Nie należy jej natłuszczać, jedynie na dnie powinien znaleźć się kawałek papieru do pieczenia. Wstawić biszkopt do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec przez 30 min. Po tym czasie wyciągnąć ciasto i upuścić w formie z wysokości 50 cm. Wystudzony biszkopt przekroić

https:KKuchniaMniam
Karpatka z kremem i śmietaną 203

się grudek. Powstałą masę wlać do gotującego się mleka i ugotować jak budyń.. Chwilę gotować, cały czas energicznie mieszając, by masa zgęstniała oraz nie pojawiły się grudki. Masa musi być bardzo gęsta. (Uważać by nie doszło do przypalenia masy przy brzegach i dnie garnuszka - szczególnie, jeśli przygotowuję się budyń w garnuszku bez grubego dna). Masę przykryć folią spożywczą (folia(...)powinna dotykać powierzchni budyniu) i odłożyć do całkowitego wystudzenia. W misie utrzeć masło na jasną, puszystą masę. (Masło powinno mieć temperaturę pokojową, by nie doszło do zważenia kremu.) Dodawać partiami po 2-3 łyżki ostudzonej masy budyniowej i cały czas ucierać. Powstały krem przełożyć na jeden z upieczonych i ostudzonych placków. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietanę ubijać do lekkiego zgęstnienia, dodać

My sweet a life
Sernik na kruchym cieście 73

ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w temperaturze 190 st. C przez 15 – 18 minut lub do zezłocenia spodu. Wyjmuję je na blat, następnie zabieram się za przygotowanie masy serowej. Masa serowa Białka oddzielam od żółtek. Miękkie masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą i jasną masę. Dodaję po jednym żółtku, ucieram cały czas. Do masy(...)dodaję kwaśną śmietanę i ucieram. Do utartej masy dodaję po łyżce sera, przesiany proszek budyniowy i ucieram. 6 białek ubijam na sztywną pianę i delikatnie przy pomocy szpatułki łączę je z masą serową. Na podpieczony kruchy spód wykładam masę serową, lekko wyrównuję i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 170st. C. Piekę około 50 minut. Studzę sernik w uchylonym lekko

Zasmakuj Kuchni
Tarta z karmelizowanymi orzechami i budyniem waniliowym 167

czasie ciasto wyjąc, rozwałkować, lekko podsypując mąką, wyciąć kółko o średnicy nieznacznie większej niż forma. Przenieść krążek do formy, wysmarowanej masłem, dokładnie wylepić dno i boki formy. Dno ponakłuwać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut, aż ładnie się zarumieni. Wyjąc i wystudzić na kratce. Wszystkie składniki na krem budyniowy połączyć ze sobą, dokładnie(...)wymieszać i gotować na małym ogniu, aż do uzyskania gęstej masy. Następnie zdjąć z ognia i wystudzić. Póki budyń stygnie zrobić polewę z orzechów. Masło z cukrem rozpuścić na patelni, dodać miód i orzechy, wymieszać i chwilę smażyć cały czas mieszając. Kiedy tarta wystygnie wypełnić budyniem, na budyń wyłożyć orzechy i wyrównać. Przed podaniem schodzić przez około 1,5 godziny

Smaki Armine
kremówka z bitą śmietaną – bez pieczenia 400

łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) 1 łyżka mąki pszennej (płaska) 3 żółtka 80 g cukru kryształu 10 g cukru z wanilią 80 g masła dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta wykonanie: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę krakersów. 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem kryształem oraz z wanilią. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka, budyń oraz obydwie mąki(...)dokładnie mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia. Dodajemy pokrojone na kawałeczki masło i mieszamy, aż połączy się z budyniem. Na krakersy wykładamy równomiernie całą gorącą masę budyniową. Na masie układamy warstwę krakersów. Lekko dociskamy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia a następnie wstawiamy do lodówki. składniki na warstwę śmietankową: 400 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej

Domowy Smak Jedzenia
Mille-feuille w pucharkach 152

łyżce wystudzonego budyniu marchewkowego i cały czas miksujemy. Zimne ciasto francuskie kruszymy i wsypujemy po 2 łyżki do każdego pucharka (razem do 4 szt.). Na ciasto francuskie wykładamy po 2 łyżki masy śmietanowo-marchewkowej. Na masę pozostałe ciasto francuskie i pozostałą masę. Na górę deserków wykładamy śmietankę którą odłożyliśmy. Dekorujemy posypką kolorową. Deser przechowujemy w lodówce. Najlepiej składać deser przed

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tarta z budyniem, kiwi i malinami + film 173

rozpuszczony z cukrem i mlekiem, budyń i całość energicznie mieszamy aż masa zgęstnieje, zdejmujemy z ognia i studzimy. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, następnie partiami nie przerywając miksowania dodajemy po łyżce budyniu. Gotową masę budyniową dokładnie rozprowadzamy na spodzie z ciastek. Obrane owoce kiwi kroimy na mniejsze cząstki. Wierzch tarty dekorujemy owocami kiwi i malinami. Tak przygotowaną tartę wstawiamy

Smakowite Dania
Sernik wysokich lotów 178

greckiego szczypta soli kilkanaście kostek mleczka ptasiego Mus jeżynowy: 1 kg jeżyn 1 galaretka wiśniowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy serowej. Twaróg jeśli jest w kawałku mielimy go 3-krotnie, jeśli mamy taki z wiaderka, pomijamy tę czynność(...)Masło ucieramy z cukrem, dopóki cukier nam się nie rozpuści. Następnie dodajemy ser, w międzyczasie dodajemy po jednym żółtku, na koniec jogurt grecki. Teraz wsypujemy proszek budyniowy i wszystko mieszamy jedynie do połączenia się składników. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę, następnie delikatnie łączymy ją z masą serową i wykładamy na nasz spód. W masę serową wkładamy, dociskając

MamaOskarka
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 180

miodu 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 kostka masła lub margaryny Masa: 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru Dodatkowo: 0,5 kg śliwek cukier puder do posypania cynamon Wykonanie: Z podanych składników wyrobić ciasto. Jeśli będzie się kleić, dosypać trochę mąki, do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Podzielić na dwie części. Jedną z nich rozwałkować i przełożyć(...)blachę. Z 3 szklanek mleka odlać 1/4 szklanki i rozmieszać w niej 2 budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać proszek budyniowy i chwilkę gotować ciągle mieszając. Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Układać na cieście , posypać cynamonem i zalać gorącym budyniem. Na wierzch rozwałkować drugą część ciasta. Można posypać grubym cukrem lub po wyjęciu z piekarnika oprószyć

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
SZARLOTKA Z BUDYNIEM 377

należą. Ostatnio prezentowałam Wam Szarlotkę z kremem budyniowym i kokosową kruszonką , a dziś mam dla Was coś mniej królewskiego , ale absolutnie nie mniej smacznego! Szarlotkę z budyniem! Kruche ciasto pokryte soczystymi jabłkami , zalane słodkim budyniem i przykryte delikatną warstwą kruchego ciasta wprost rozpływa się w ustach! Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 24×26) CIASTO : * mąka – 3,5 szkl * proszek do pieczenia(...)łyżeczki * śmietana 18% gęsta – 2 łyżki * jajko – 2 szt * cukier – 3/4 szkl * margaryna – 250 g * cukier waniliowy – 1 op MASA : * mleko – 750 ml * budyń waniliowy – 2 op * cukier – 5 łyżek * jabłka – 1 kg SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : CIASTO : Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy , wyrabiamy gładkie ciasto ( jeśli będzie za bardzo się kleić

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania