ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:169/264)

Naleśniki zapiekane z białym serem i sosem- idealne na szybki obiad naleśniki można usmażyć dzień wczesniej 226

Przepis znajdziecie tutaj poniżej, z tym że do ciasta dodatkowo dodajemy 3 budynie czekoladowe klik Dzień wcześniej usmażyłam naleśniki, a na drugi dzień przygotowałam nadzienie składniki

Moje Wyroby
143. Budyniowiec pod galaretką 99

Mój budyniowiec powstał ze składników, które akurat miałam pod ręką czyli budyni, galaretki, ciastek i owoców. Wymyśliłam go sobie w 3 minuty, a samo wykonanie

Jadło i czytadło
Przekładaniec z kremem budyniowym i polewą czekoladową-pyszne"Biuściki" 152

uwiodl.Zniknelo blyskawicznie i wlasciwie nie moge sie doczekac kiedy je znowu upieke.Jest uzalezniajace. Przepis jest troche przydlugi,ale wykonanie jest niezwykle proste.Bardzo polecam! Ciasto sklada sie z blatu biszkoptowego,warstwy z dzemem jezynowym,kremu budyniowego,warstwy z okraglych biszkoptow i wisienek nasaczonych alkoholem oraz polewy czekoladowej. Skladniki na biszkopt :( blaszka 32x24cm) 4 jajka 1 szklanka maki 1 niepelna szklanka cukru(...)krem budyniowy: 1 budyn waniliowy 1 kostka masla-250g 500 ml mleka 4 lyzki cukru 2-3 lyzki rumu lub 1lyzke spirytusu Wykonanie: Ugotowac budyn na mleku z dodatkiem2 lyzek cukru i ostudzic. Miekkie maslo w temperaturze pokojowej utrzec z dwoma lyzkami cukru na jednolita,puszysta mase.Dodawac po 1 lyzce ostudzony budyn nie przerywajac ubijania,az masa bedzie pulchna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Brownie budyniowe z orzechami i karobem na białkach (bez cukru) 181

trochę suche. Przypomina brownie, chociaż tylko trochę, bo nie jest aż tak wilgotne (i nie zawiera czekolady, tylko karob ;)). Myślę, że to ciasto fajnie skomponowałoby się też z jakimś domowym, lekko kwaśnym dżemem. Brownie budyniowe z orzechami i karobem na białkach (bez cukru) 6 białek 45 g ksylitolu 45 g erytrolu 0,5 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze(...)amarantusową wymieszać z proszkiem do pieczenia, budyniem, ekstraktem ze stewii, karobem, orzechami. Olej dodać do ubitych białek, a następnie mleko i ekstrakt waniliowy, wymieszać delikatnie. Mąkę połączyć delikatnie z masą. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę. Piec ok. 40-45 minut w 180 stopniach

FitKot
Ciasto Lodowiec z owocami 707

Poniżej podaję przepis ale UWAGA!!!!! ciasto uzależnia :) Jest tak pyszne, że nie idzie się od niego oderwać. Składniki: biszkopty ok 200 g budyń śmietankowy (na 500 ml mleka) 5 żółtek 2 galaretki o dowolnym smaku mąka 1 pełna łyżka miękkie masło 200 g wrząca woda ok 700 ml mleko 1,5 szklanki   kakao 2 łyżeczki owoce (u mnie puszka(...)cukrem na bardzo puszystą, jasną masę po czym dodaję proszek budyniowy, mąkę, pozostałe mleko i dalej miksuję. Taką masę wlewam do gotującego się mleka i w garnku miksuję chwilę a następnie ściągam z gazu dalej miksując aż masa stanie się gęsta (nie zostawiam na gazie ponieważ bardzo szybko masa przypala się). Gdy już zgęstnieje przykrywam dokładnie folią spożywcza tak żeby

Kuchnia Viki
NADZIEWANY MIGDAŁOWIEC 113

pszennej 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej Przygotowanie: Nadzienie -   200 ml mleka wymieszać z proszkiem budyniowym. Następnie resztę mleka (200 ml) zagotować z kaszą manną i 2 łyżkami cukru. Do wrzącego mleka wlać mleko z budyniem i ciągle mieszając zagotować do zgęstnienia. Przestudzić.  Ciasto - margarynę rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Migdały zmielić - do uzyskania mączki migdałowej.  Mąkę(...)sodą oczyszczoną, przesiać. Dodać zmielone migdały - wymieszać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać. na koniec dodać przesianą mąkę z sodą i migdałami - dokładnie wymieszać na gładką masę. Ciasto wychodzi troszkę gęste.  Przełożenie: 1/3 ciasta przełożyć do tortownicy o wymiarach 30 x 11 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Tarta z kremem budyniowym i owocami 100

temperaturze pokojowej 100 g cukru kryształ 1 jajko 2 łyżki wody ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki szybko zagnieść ręką. Ciasto rozwałkować i wylepić nim tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód ponakłuwać widelcem. Krem budyniowy: Składniki: 2 torebki budyniu waniliowego 600 ml mleka 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru ze skórką pomarańczy 1 kwaśna śmietana(...)jogurty naturalne po 180 g każdy   Wykonanie: Budyń ugotować z 4 łyżkami cukru na 600 ml mleka. Ciepłą (nie gorącą) masę budyniową połączyć ze śmietaną i jogurtami naturalnymi.   Pozostałe składniki: 350 g owoców (borówki i maliny)   Wykonanie końcowe: Na gotowy spód rozsmarować ½ kremu budyniowego. Posypać owocami i wyłożyć resztę kremu. Piec w piekarniku nagrzanym

Przepisy Babci
Pancakes z dżemem i kremem budyniowym 131

dokładnie mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Ciasto będzie dość geste, dlatego konieczne będzie rozsmarowywanie go łyżką na gorącej patelni. Ja piekłam placuszki na suchej patelni z powłoką teflonową. Krem budyniowy:  Do naczynia wlewamy 1/2 szklanki mleka, mąkę, cukier, jajo i ekstrakt waniliowy. Za pomocą rózgi całość dokładnie mieszamy(...)Pozostałą cześć mleka podgrzewamy. Gdy mleko zaczyna się gotować wlewamy mieszankę i mieszając gotujemy przez chwilę, aż masa lekko zgęstnieje. Pancakes przekładamy kremem budyniowym i podajemy w towarzystwie dżemu lub świeżych owoców. Smacznego

Zapiski Młodej Żony
Sernik orzechowy z brzoskwiniami 247

masy orzechowej dodajemy żółtka i proszek do pieczenia, a na koniec pianę i delikatnie mieszamy. Orzechy wykładamy na wcześniej wyłożone ciasto kruche.3. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze częsci.4. Robimy ser: żółtka oddzielamy od białek , białka ubijamy na sztywną pianę. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku, a potem stopniowo dodajemy ser, proszek budyniowy, olejek waniliowy

Kuchnia domowa Ani
Eklerki 136

Podłużne ciastka z parzonego ciasta, czyli eklerki - z kremem waniliowym i polewą czekoladową. Składniki na około 25 sztuk: szklanka wody 100 g masła szklanka mąki 4 jajka dodatkowo: krem budyniowy lub bita śmietana na ganache: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany kremówki Do garnka wlać wodę i dodać masło. Podgrzać całość, aż się roztopi.  Wsypać mąkę i energicznie(...)mieszać, aż powstanie gęsta masa, która będzie odchodziła od ścianek garnka. Zdjąć masę z ognia i odstawić, aby trochę przestygła.  Następnie wbijać stopniowo po jednym jajku ciągle mieszając trzepaczką lub mikserem, aby nie było grudek w masie. Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Do szprycy nałożyć masę i wyciskać niewielkie podłużne porcje na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić

wyzwania kuchenne
Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows 169

aksamitnym budyniowym kremem oraz dekoracją z pianek marshmallow to połączenie idealnie ze sobą komponujące. Babeczki ze ślicznymi kwiatuszkami tworzą przepyszne mini wypieki, którym nie sposób się oprzeć. Babeczki idealne na wiosenny lub letni deser, a także ciekawa propozycja na przyjęcia dla dziewczynek lub nawet Wielkanocny stół. Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows - S kładniki (ok. 1 4 babeczek): Ciasto: 3 jajka(...)śmietankowy) 1/3 szklanki cukru ok. 100 g masła ok. 150 g pianek marshmallow garść lentilków (smarties lub innych kolorowych draży)  Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows - Sposób przygotowania: Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń oraz mąkę - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrem, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle mieszając gotujemy do zgęstnienia

Słodka Strona
Shrek 220

dowolny inny) 3 budynie śmietankowe 2 opakowania delicji Odlewamy 1 szklankę soku i rozprowadzamy w niej proszek budyniowy. Pozostały zagotowujemy, a na wrzący wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i zagotowujemy całość. Ciepły budyń wykładamy na biszkopt i odstawiamy do ostygnięcia. Na wierzchu ostudzonej masy układamy w niewielkich odstępach delicje. Warstwa śmietankowa:  500 ml śmietany 30% lub 36%  1 galaretka(...)odstawiamy do ostudzenia. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno i stopniowo wlewamy do niej zimną galaretkę. Masę wylewamy na delicje i równamy całość.  Zielone galaretki rozpuszczamy wraz z żelatyną rozpuszczamy w 1 litrze wrzątku. Gdy zaczną tężeć wylewamy je na warstwę śmietanową. Ciasto chłodzimy kilka godzin w lodówce. var widgetParams = "{ 'Id':'1b7a1150-144c-4630-ba0c-cebc1f3fefe5','AffId':'14121'}"; var params

Cynamonowe szczęście
Karpatka 133

Klasyczny przepis na karpatkę, który wyszperałam w starym zeszycie z przepisami. Zawsze omijany wielkim łukiem w końcu doczekał się sprawdzenia. Cudowne ciasto parzone z aksamitnym, budyniowym kremem. Okazuję się, że karpatka to naprawdę banalne w wykonaniu ciacho, które smakuje wszystkim. Składniki: 1 szklanka wody 150g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 3 szklanki(...)margaryną. Zestawić z ognia i energicznie połączyć z mąką. Następnie wstawić na mały ogień i gotować przez 2 minuty, wystudzić. Do masy dodawać stopniowo jajka i miksować na gładką masę. Dodać proszek do pieczenia i sól. Ciasto dzielimy na 2 porcję. Pierwszą wykładamy w nasmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszce ( wymiary:25cm/32cm) i pieczemy ok.30 minut w temperaturze 180 stopni

Wielki apetyt
Mambo number 5, czyli płaskie cycki murzynki- ciasto biszkoptowe o 5ciu smakach, z kremem budyniowym, bananami, makiem, kokosem 540

dodajemy cukier, a następnie żółtka. Jeszcze chwilę ubijamy. Po czym dodajemy po trochu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Ciasto pieczemy w temperaturze 180°C około 20 minuty. Masa budyniowo- bananowa: 6 żółtek ½ szklanki cukru 2 budynie waniliowe 750 mleka 200g masła 82% (bez dodatku oleju) 3 banany 1/3 szklanki spirytusu lub wódki Odlewamy(...)trochu śmietankę i mieszamy łyżką. Dodatkowo: ½ szklanki alkoholu (np. wódki lub rozcieńczonego spirytusu) do nasączenia biszkoptu. Biszkopt smarujemy kremem bananowo- budyniowym, a następnie przykrywamy go upieczoną i zimną warstwą makowo- kokosową. Górę pokrywamy polewą i ozdabiamy resztą kremu budyniowego. Ciasto pozostawiamy na około 2 godziny w lodówce, by dobrze stężało. R E K L A M A google_ad_client

Smakowy Raj
Kokosanka dla dorosłych 271

Wersji na to ciasto znajdziemy wiele, ma smaczny mocno intensywny kokosowy posmak, który dodatkowo wzbogaciłam likierem kokosowym, słone krakersy przełamują całą słodycz kremu, dzięki temu smaki się równoważą. Najlepsze na drugi dzień po przygotowaniu. Skuszą się Ci którzy z piekarnikiem są na bakier J Składniki: Na formę 25/25 cm 25 dag słonych krakersów Masa kokosowa: ½ litra mleka 2 żółtka(...)czubata łyżka masła 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Masa budyniowa: Żółtka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wlać ½ szklanki mleka, dodać budyń oraz mąkę, zmiksować na jednolitą masę bez grudek. Resztę mleka zagotować, dodać zmiksowaną masę z żółtkami, mieszać energicznie i ugotować budyń. Gotującą masę trzymać na ogniu około 1 minuty, cały czas mieszając. Zdjąć

Wanilia i Kardamon
Sernik z jabłkami pod czekoladową kruszonką 238

czym dodać jajka i proszek budyniowy. Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Nie należy ubijać zbyt długo. Obrane jabłka pokroić na ósemki i wymieszać w przyprawach. Kruszonkę po wyjęciu z lodówki rozetrzeć w palcach lub za pomocą widelca. Połowę wysypać do formy o wymiarach 21 x 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wylać masę sernikową i ułożyć kawałki jabłek. Na wierzch(...)wysypać resztę kruszonki i wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 45 min. Sernik najlepiej się kroi po schłodzeniu. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Szarlotki Tagged: budyń , czekolada , jabłka , płatki owsiane , twaróg

https:KKuchniaMniam