ciasto z kruszonka - 4855 przepisów (strona:243/324)

Niebiańskie bułeczki z serem i malinami 345

oprzeć. Potrzebujemy: Ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 2 jaja 250 ml ciepłego mleka 1/2 łyżeczki soli 80 g masła klarowanego ze sklepu Kuchnie Świata Nadzienie: 400 g twarogu 4 łyżki konfitury z kokosa   ze sklepu  Kuchnie Świata 1 jajo 1 opakowanie cukru waniliowego 1/3 szklanki cukru pudru maliny Kruszonka(...)dodajemy również rozrobione drożdże i wyrabiamy ciasto. Wyrabianie ręczne powinno trwać około 10 minut, w przypadku wyrabiania ciasta robotem skracamy czas do 3 minut.  Ciasto zakrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat wysypany mąką pszenną i dzielimy ciasto na 16 mniej więcej równych części. Każdą z części ciasta formujemy w kulkę i układamy

MamaOskarka
Ciasto jogurtowe z truskawkami 115

być gęsty, a nie miałam takiego i dałam taki lejący. Tym razem jogurt był już bardzo gęsty. Ciasto super, bardzo smaczne, szybkie, ale może się nie udać ;)) Ja się nie poddałam i w końcu wyszło :) U mnie wersja bez kruszonki, ale można zrobić z nią. Tak zrobię kolejnym razem z innymi owocami :). Blaszka 24x34 cm. Inspiracja: klik Składniki: 3 szklanki(...)również miksujemy. Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy (podzielić na trzy tury), ciągle miksując. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta poukładać owoce. Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut (sprawdzamy patyczkiem

kruche babeczki
Śniadaniowe bułeczki maślane 126

Moim niedawnym odkrycie jest ciasto drożdżowe – na razie jestem w fazie produkcji bułeczek i cieszę się tym jak dziecko. Postanowiłam dołączyć do akcji „Wypiekanie na śniadanie”, którą organizuje Liska z Whiteplate a tematem przewodnim są śniadaniowe bułeczki maślane według jej przepisu. Jeszcze milsze jest to, że w odwiedziny przyjeżdżają moi rodzice i będzie to fantastyczna propozycja(...)minut. Po tym czasie odgazowujemy ciasto (uderzając w nie pięścią), raz jeszcze zagniatamy. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy jednakowej wielkości bułeczki. Układamy je w formie do pieczenia i odstawiamy na ok 30 minut w ciepłe miejsce. Wierzch smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu przed

Szybko Tanio Smacznie
MAŚLANKOWY JABŁECZNIK Z RABARBAEM 126

Kiedy rabarbar pojawi sie w ogrodzie chętnie wykorzystujemy go do ciast, dziś proponuję taki jabłecznik z rabarbarem na maślance, palce lizac!Składniki:1.5 szkl.maślanki3 jajka1

Z Majeczką w kuchni
Zapiekane pyszności pod bezową pianką (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 123

Czas na kolejną próbę niedawno opisanej substancji słodzącej Tagatesse . Wykorzystałyśmy ją do zapiekanej kruszonki z owocami oraz do jagielnika kokosowego bez pieczenia . Tym razem wykonałyśmy bezę, którą obiecuje nam producent na opakowaniu. Wyszła smaczna i piękna jak widać 😉 Musimy jednak uprzedzić, że ten sam efekt osiągnęłyśmy z ksylitolem a jak wiadomo bezy na nim mają zupełnie inną strukturę czyli(...)mięciutkie i piankowe (no i pyszne). Dlatego próbę mimo wszystko uważamy za udaną a przed nami jeszcze ciasto drożdżowe z tym słodzikiem 😄 Składniki: Beza bez cukru -3 białka -4 łyżeczki Tagatesse -szczypta soli Zapiekana „owsianka” -płatki jaglane -płatki gryczane -płatki owsiane -migdały w płatkach -gorzka czekolada (u nas surowa Cocoa) -owoce: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki (u nas mrożone), banan, jabłko

Candy Pandas
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ! 161

BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ! Sezon na rabarbar w pełni! Dlatego nie mogło u mnie zabraknąć tego przepisu. Celowo nie stylizowałam zdjęć, aby oddały one jak najbardziej realny i przepiękny wygląd tych drożdżówek. Często słyszę od Was, że drożdżowe ciasto to trudne ciasto do zrobienia. O dziwo! To najłatwiejszy wypiek, i tak na prawdę trzeba się postarać aby bułeczki(...)ciasto. Ciasto odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na mniejsze części i formujemy bułeczki. Cały proces jest pokazany na filmiku, dzięki czemu z łatwością zrobisz to w domu ;-) Odstawiamy na 15 minut, aż bułeczki podrosną.  Laski rabarbaru kroimy na mniejsze kawałki i układamy na bułeczkach, posypujemy kruszonką. PRZEPIS NA KRUSZONKĘ: - 45 g masła - 80 g mąki tortowej

SMYKWKUCHNI
Drożdżówka z masą makową 145

mąki  25 g cukru  35 g masła  Wszystkie składniki kruszonki zagnieść w miseczce na jednolitą masę, włożyć do lodówki. Mąkę wsypać do miski, zrobić dołek i wkruszyć drożdże, posypać łyżką cukru.Odstawić,aż drożdże się rozpuszczą, a następnie dodać masło, jajka oraz sól.Zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia.Ciasto podzielić na 2 części , każdą rozwałkować na prostokąt

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka z kruszonką 175

Od kilku dni miałam ochotę na szarlotkę ;), więc postanowiłam spróbować upiec.  Składniki: Ciasto: - 500g mąki - łyżka proszku do pieczenia - łyżka cukru waniliowego - 250 g margaryny

W kuchni bez szafek
Makowiec na kruchym spodzie, z dżemem z czerwonej porzeczki i kruszonką z dedykacją dla Ewy i Kasi 197

Witajcie kochani, dzisiaj zapraszam Was na pyszne ciacho, które dedykuję pewnej dzielnej dziewczynie - Kasi Dołęgowskiej   i jej mamie, Ewie. Kasia ma 20 lat i

Codzienna kuchnia niecodzienna
Crumble z rabarbaru i truskawek 138

pyszny deser. Crumble to potrawa pochodzenia brytyjskiego. W języku polski crumble znaczy „kruszonka”, ale taka nazwa się nie przyjęła – kruszonka to dzisiaj wyłącznie posypka na desery. Crumble stała się popularna w Wielkiej Brytanii podczas II wojny światowej, bowiem była to alternatywa do ciast ze względu na niedobory składników cukierniczych w wyniku racjonowania. Dość o historii. Nasze crumble(...)rabarbaru i truskawek Crumble: 3 czubate łyżki mąki kukurydzianej 100 g cukru pudru 2 łyżki brązowego cukru 4 łodygi rabarbaru 500 g truskawek 2 łyżki olejku waniliowego Chrupiąca kruszonka: 100 g płatków owsianych 100 g cukru brązowego 100 g rozpuszczonego masła 40 g dowolnej mąki 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli Przepis – Crumble z rabarbaru i truskawek Usuwamy szypułki

Kuchennyviral.pl
Szybkie ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 167

Witajcie, Dzisiaj polecam Wam pyszne i szybkie do zrobienia ciasto ucierane z rabarbarem według przepisu mojej Mamy. Rabarbar to warzywo, które powinniśmy jadać, ponieważ posiada zdrowotne właściwości dla naszego organizmu. Zawarte w nim substancje pozwolą pozbyć się toksyn z organizmu. Dzięki witaminie B rabarbar pozwoli nam walczyć ze stresem, a dzięki zawartej w nim witaminie C będziemy cieszyć się młodym(...)Miksując dodawać po jednym jajku. Na koniec wsypać mąkę, mączkę i proszek do pieczenia. Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać rabarbarem. Następnie posypać kruszonką przygotowaną według poniższego przepisu: 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru, Mąki tyle co dość, Zagnieść kruszonkę. Piec w piekarniku

Przepisy Babci
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką 129

olej i ubijać. Na zmianę dodawać do ciasta jogurt naturalny i przesianą mąkę, wymieszać drewnianą łyżką do połączenia, nie dłużej. Ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 32 x 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę położyć owoce, przykryć kruszonką. Piec około 1 godziny (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka) w temperaturze 170 - 180ºC. Wyjąć, wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Gofry w wersji klasycznej i light! 184

Świeże sezonowe owoce i do tego można wybierać w całej gamie pyszności, albo owsianki, jaglanki, placuszki, kanapeczki, zapiekane owoce pod kruszonką bądź gofry. Gofry powiem szczerze dość często robię, wolę je niż naleśniki, bo jakoś mniej pracy przy nich. Ciasto robi się podobne ale już nie muszę myć patelni, i stać nad kuchnią, nalewam do gofrownicy i się smażą

SMYKWKUCHNI
Placek z jagodami i kruszonką 145

zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na końcu wlewamy olej. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na  ciasto wyłożyć jagody - umyte i odsączone (jeśli jagody są mokre od wody można dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej i wymieszać). Kruszonka: ½ kostki masła -100g. ¾ szklanki mąki ¾ szklanki cukru

Kubki smaku
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 160

krupczatkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać cukier i cukier waniliowy, posolić - wymieszać. Dodać zimną margarynę i wysiekać. gdy powstanie kruszonka, uformować kopczyk, zrobić dołeczek i wbić do niego 1 jajko oraz 3 żółtka. Dodać śmietanę wymieszać następnie zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek i podzielić na dwie nierówne części (1 / 3 i 2 / 3) mniejszą część nieco rozpłaszczyć posypać

Ciastka - domowe słodkości
Drożdżówki z jagodami i kruszonką 144

Nie było takiej możliwości, żeby w tym roku zabrakło ciasta drożdżowego z jagodami.Obojętnie w jakiej postaci.Postawiłam na bułeczki drożdżowe, w środku jagody, a na

bistro mama
Crumble jeżynowo-jabłkowe 144

bardzo szybki sposob na pyszny, goracy deser ,a jednoczesnie na zagospodarowanie owocow.Male kokilki pelne soczystych owocow,otulone pierzynka okruchow chrupiacego ciasta i wyglada i smakiem oczaruja kazdego.A clou wszystkiego to czas,bo calosc serwujemy w ciagu 30 minut.Ta pyszna kruszonka ,ktorej glownym skladnikiem sa owoce pochodzi z Anglii.Wszystkie jesienne owoce:jablka,gruszki,sliwki,pigwy swietnie sie tu sprawdza.Skladniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania