CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI

CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI

CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI

Upały, upałami ale co zrobić jak ciasta się chce :p Piekarnik zawsze można włączyć z samego rana, a ciepło sprzyja wyrośnięciu ciasta. Pyszne i puszyste, jeszcze ciepłe do niedzielnej kawy idealne.     SKŁADNIKI : 20 g świeżych drożdży 150 ml mleka 50 g cukru 400 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 60 g masła (roztopić) dodatkowo na nadzienie   60 g masła (roztopić) 2 łyżki drobnego cukru brązowego  jagody A jak to zrobić : Drożdże rozkruszyć i wymieszać z łyżką cukru, trzema łyżkami l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.