ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:363/1282)

Tort makowy z kremem kawowym 1267

Zapraszam Was po przepis na fajny tort makowy z dodatkiem jabłek oraz kremem kawowym. Piekłam go rok temu na Święta. Składniki (tortownica 26): Ciasto: 350 g suchego maku 8 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 masła 2 szklanki posiekanych lub mielonych bakalii (u mnie mielone i siekane orzechy włoskie, posiekane migdały, rodzynki i skórka pomarańczowa(...)ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać całość. 6. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem, piec w 180-190 st. C przez ok 60 minut. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty. 7. Krem: Na mleku ugotować budyń, całkowicie wystudzić w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, po czym dodawać partiami przestudzony budyń. Na koniec dodać kilka łyżek zimnego

Kuchnia domowa Ani
Karpatka no. 1 207

robiłam karpatkę, a było to ok. 12 lat temu - krem musiałam robić dwa razy, bo za pierwszym razem wyszedł mi zbyt płynny:) Teraz mogę powiedzieć, że doszłam do perfekcji w jej przygotowywaniu i nieskromnie przyznam, że przy każdej okazji wszyscy moją karpatkę zachwalają:) Zdecydowanie mój nr 1 wśród ciast. Składniki: Na ciasto: 1 szklanka wody 125 g margaryny (pół kostki(...)utrzeć z cukrem i żółtkiem. Dodać do masła wystudzony budyń, całość dokładnie utrzeć. Masę można przygotować z podwójnej ilości składników. Jednak dla mnie pojedyncza porcja jest wystarczająca:) Wystudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem i posypać cukrem pudrem.   Ach te góry

Domowa Cookierenka Agi
Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą 211

wytworna i elegancka propozycja na przyjęcia, imprezy okolicznościowe lub po prostu niedzielny deser.  Ważne: Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej. Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą - S kładniki (ok. 12 babeczek): Ciasto: 3 jajka 150 g mąki 150 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy (16 g) szczypta soli  łyżka(...)czekolady (lub połamanej czekolady) 100 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany ok. 100 g wiśniowej konfitury Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Masło miksujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym. W kąpieli wodnej umieszczamy

Słodka Strona
Raffaello z truskawkami 1047

Ciasto Raffaello z truskawkami na puszystym biszkopcie. Krem jest na bazie śmietany kremówki z roztopioną białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i mascarpone. Ciasto zdecydowanie dla miłośników kokosu Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g białej czekolady

Oryginalny smak
Ciasto orzechowa pychotka 129

cytryny 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżka wody   Przygotowanie: ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, posiekane drobno orzechy i cukier. Dodajemy żółtka i masło, zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią i odkładamy do lodówki na ci najmniej 30 minut. Ciasto po leżakowaniu w lodówce dzielimy na dwie części. Pierwszą część rozwałkowujemy cienko , układamy na blaszce do pieczenia(...)stopniach przez 35 minut. Drugą część ciasta pieczemy z bezą. Ubijamy na sztywno białka z cukrem, następnie dodajemy sok z cytryny i mąkę i delikatnie mieszamy. Drugą część ciasta rozwałkowujemy, przekładamy na blaszkę,smarujemy ubitymi białkami i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 30 minut.  krem: Szklankę mleka zagotowujemy. W drugiej szklance mleka mieszamy żółtka

Bon appetit mon amie
Słonecznikowiec z wiśniami i galaretką 219

Nowa odsłona ciasta ze słonecznikiem. W mojej wersji w połączeniu z wiśniami z galaretką. Biszkopt, wiśnie w galaretce oraz masa kajmakowa z pieczonym słonecznikiem. Zapraszam  do wypróbowania przepisu. Składniki (blaszka 23/33): biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 115 g, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao 3 łyżki, sól szczypta, warstwa(...)upiekł.  Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy po łyżce kajmaku. Na koniec dodajemy upieczony słonecznik i mieszamy do połączenia. Kilka łyżek słonecznika zostawiamy do posypania wierzchu ciasta. Kilka łyżek kremu również odstawiamy na bok. Krem wykładamy na zastygniętą galaretkę i przykrywamy drugim biszkoptem. Biszkopt nasączamy pozostałą kawą, smarujemy kremem i posypujemy upieczonym słonecznikiem oraz startą czekoladą naprzemiennie

kulinarne odsłony pati
Sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe z kremem i orzechami włoskimi o cudownym cynamonowym zapachu 530

ciastem nr 1, o którego zrobienie czasem jest nawet proszona ;p Wypróbowałam przepis i czystym sumieniem przyznaje – przepis prosty, ciasto wychodzi i w smaku jest tak samo obłędne – słodkie, wilgotne, aromatyczne, z kawałkami orzechów włoskich i aksamitnym kremem. A do tego nikt nie rozpoznaje w nim marchewki, co jest dużą zaletą, gdy częstujemy nim mało otwartych na nowe smaki gości(...)Wykonanie KREM Ubij serek razem z miękkim masłem. Następnie dodawaj powoli cukier puder cały czas miksując. Krem wstaw do lodówki, żeby sobie czekał na ciasto. Gdy ciasto przestygnie przekrój je na 2 placki. Krem podziej na 2 części. Na pierwszy placek wyłóż 1/2 kremu i rozsmaruj. Połóż 2 placek i znów rozsmaruj 1/2 kremu. Na wierzchu możesz rozsypać orzechy włoskie

Eat me! Fit me!
Rolada czekoladowa 78

przypiekła. Ciepłą roladę wykładamy papierem do góry na ściereczkę kuchenną, usuwamy papier i zwijamy ciasto razem ze ściereczką w rulon. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzone ciasto delikatnie rozwijamy smarujemy dżemem, na dżem wykładamy ¾ masy i równo rozsmarowujemy. Zwijamy roladę. Wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem. Czekoladę gorzką ścieramy na grubej tarce i posypujemy roladę. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Smacznego. Rolada

To co lubię - gotuję i polecam
Tort obłędnie czekoladowy. Z musem czekoladowym, kremem śmietankowo-czekoladowym i... 141

około 30 minut. Piekłam do suchego patyczka. Ciasto odstawiłam do wystudzenia. Zimne przekroiłam na 4 krążki. Mus czekoladowy: Śmietankę i serek mascarpone ubiłam na puch, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Czekoladę połamałam na cząsteczki i   roztopiłam kąpieli wodnej, wystudziłam i   pomału wlewałam do ubitej śmietanki. Wymieszałam. Krem śmietankowy z wiórkami czekoladowymi: Śmietankę i serek ubiłam za pomocą(...)śmietankowego do posmarowania boków tortu. Na paterę położyłam pierwszy krążek ciasta. Napączowałam delikatnie. Rozłożyłam połowę powideł śliwkowych i rozsmarowałam na całym krążku. Na powidłach położyłam połowę kremu śmietankowego. Równomiernie posmarowałam. Ułożyłam drugi krążek ciasta i napączowałam. Wyłożyłam dżem wiśniowy, który rozsmarowałam na całej powierzchni, a na nim rozłożyłam i rozsmarowałam mus czekoladowy. Kolej na trzeci krążek, który również polałam ponczem

Kuchnia u Krysi
Ciasto 3 BIT 307

popularne ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną. Łatwe do przygotownia i bardzo smaczne.  Ciasto 3 BIT wbrew pozorom nie jest zbyt mocno słodkie w smaku, ponieważ krem budyniowy idealnie komponuje się z pozostałymi warstwami.  Najlepiej smakuje w dniu przygotowania 😃 Składniki na formę o wymiarach 20 cm x 30 cm: około 350 g herbatników(...)puszystą masę. Następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu, cały czas miksując. Przygotowany krem budyniowy przełożyć na herbatniki. Następnie ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę. Pod koniec ubijania wsypać cukier puder i wlać roztopioną, ostudzoną żelatynę. Wymieszać. Ubitą śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta. Na sam koniec zetrzeć gorzką czekoladę. Ciasto wstawić do lodówki. Kroić po schłodzeniu (można

Ugotować
Ciasto marchewkowe 210

przekroić je w poziomie na pół. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie do ubitej śmietanki dodać  serek mascarpone, skórkę oraz sok z cytryny. Wymieszać. Ciasto przełożyć przygotowanym kremem. Budyń ugotować na soku z marchwi.Kiedy budyń będzie gotowy, zdjąć go z ognia. Następnie dodać do niego galaretkę w proszku i mieszać, aż galaretka się rozpuści.Tak przygotowaną

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto biszkoptowe z owocami. 129

Dziś podam Wam przepis na tanie i szybkie ciasto. Może nie wygląda zbytnio apetycznie i nie można go porównać smakiem do ciast z najlepszymi kremami, jednakże jest naprawdę dobre. Co najważniejsze wszystkie składniki zawsze mamy w domu nie trzeba, więc kombinować i chodzić po sklepach. Samo przygotowanie zajmuje maks. 10 minut - później można zająć się przyjemnościami dopóki minutnik

Pani domowa
Bajaderki 184

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); BAJADERKI Składniki: - 500 gram ciasta (suchego, bez kremu, galaretek itp.) - 1/3 tabliczki mlecznej czekolady - 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady - 3-4 łyżki mocnego alkoholu - 1/4 kubka mleka - 50 gram masła - 2 łyżki masła orzechowego (opcjonalnie) - 1 łyżka

Życie zamknięte w smaku
Ciasto dyniowe z kremem i nutą cynamonu 125

wymiarach 24 x 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut. Po tym czasie wystudzić ciasto, a następnie przekroić na 2 blaty. 2. Krem: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować mikserem następnie dodać partiami ubitą śmietanę, całość(...)delikatnie wymieszać szpatułką. 3. Polewa: Połowę soku zagotować, a w drugiej rozrobić budyń, wlać na gotujący się sok i dokładnie wymieszać. 4. Składanie ciasta: Pierwszy blat ciasta dyniowego umieścić w formie, wyłożyć cały krem, przykryć drugim blatem dyniowym i polać polewą. Udekorować płatkami kokosowymi

Szalona Kuchnia Eweliny