ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:372/1282)

Tort obsypany kwiatami 2 – pomysł na dekorację XI 270

obsypany kwiatami 2 - pomysł na dekorację Składniki na polewę mirror glaze do dekoracji tortu o średnicy 21-24 cm: W tym miejscu warto wspomnieć, iż polewą tą oblewamy ciasto obłożone uprzednio kremem i dobrze schłodzone (jeśli jest taka możliwość warto je nawet włożyć do zamrażalnika na 15-20 minut przed polaniem glazurą). Jeśli krem będzie zabarwiony tym samym barwnikiem

Trzeci talerz
Ciasta na Wielkanoc – bez jajek i mleka 300

rodzice. Tort bez mleka, jajek, glutenu Nie jest to klasyczny tort. Chciałam, żeby był zrobiony z przyjaznych maluchowi składników. Tak powstał tort dla alergika z migdałowo-fasolowego ciasta przełożonego owocami i wykończonego kremem kokosowym. Przepyszny tort bez mleka, bez jajek i bez glutenu, do tego z małą ilością cukru, więc może się nim cieszyć nawet roczne dziecko.   Ciasta(...)ciasto ma fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym

Dieta bez mleka
Tarta z kaszy jaglanej z wegańską nutellą 160

wypieku. To mój pierwszy eksperyment z wykorzystaniem kaszy jaglanej zamiast mąki i wprawdzie można by to i owo poprawić, jednak jestem całkiem z niego zadowolony. Ciasto wyszło kruche i smaczne, a czekoladowo-orzechowy krem z daktyli i awokado świetnie się z nim komponuje, do tego ulubione suszone owoce lub orzechy i voila , tarta gotowa :). Składniki: 250 g mąki z kaszy(...)otarta z 1 pomarańczy 4 łyżki soku z pomarańczy szczypta soli morskiej krem czekoladowo-orzechowy z daktyli i awokado ( "wegańska nutella" z tego przepisu ) jagody goi, orzechy laskowe i suszony kokos do posypania Z mąki z kaszy jaglanej, melasy, oleju kokosowego, pomarańczy (skórka+sok) i soli zagnieść ciasto. Wstawić na 30 minut do lodówki. Formę na tartę wysmarować olejem kokosowym

Food Square
MINI PIZZE DLA KIBICÓW 165

kurek - 1-2 figi Sos na pizze: - 3 talarki (około 3 łyżki) serka koziego - 70 -100ml śmietany 18% - 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego Całość wymieszaj dokładnie na gęsty krem. Dwa blaty ciasta smarujemy sosem, układamy plasterki białej kiełbasy, gałązki rozmarynu, listki cząbru, obgotowane i osuszone kurki (obgotowujemy przez 2 minuty), posypujemy obficie parmezanem. Dwa kolejne blaty smarujemy sosem, dodajemy plastry

SMYKWKUCHNI
Ciasto migdałowe z gruszkami i galaretką 137

wierzchu warstwa gruszek i galaretki.  biszkopt: 4 jajka + 2 białka 3/4 szkl. cukru 100 g mielonych migdałów 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia  krem: 500ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru migdałowego 2 żółtka 200 g masła ponadto: gruszki z syropu 2 galaretki agrestowe Białka ubić(...)opakowaniu,pozostawić do stężenia.  Blaszkę wyłożyć folią aluminiową,ułożyć jedną część migdałowego biszkoptu,nałożyć 2/3 kremu,przykryć drugim biszkoptem. Resztę kremu rozsmarować na wierzch,ułożyć gruszki pokrojone w grubą kostkę i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia galaretki

Kolorowa kuchnia Elki
Kilimandżaro - ciasto z jabłkami 16559

oczkach. Dusić wraz z masłem na małym ogniu przez około 8 minut. Dodać sproszkowane galaretki, wymieszać i dusić jeszcze minutkę. Odstawić, by lekko stężało. Wylać na pierwszy blat ciasta. Schłodzić. Krem:  1/2 litra mleka,  2 żółtka,  2 łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  1/2 szklanki cukru pudru,  250g masła.  W 150ml mleka(...)się mleko wlać rozrobione mąki. Gotować chwilę, aż zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Krem wyłożyć na masę jabłkową. Przykryć drugim blatem ciasta, schłodzić. Polewa: 50g mlecznej i 50g gorzkiej czekolady,  1/2 łyżki masła,  2 łyżki wody.  Całość rozpuścić na parze. Lekko przestudzić i rozsmarować

Z miłości do słodkości
ciasto "malinowy obłoczek" 181

Deser absolutnie doskonały: cienka warstwa ciasta francuskiego, malinowa pianka, beza i warstwa kremu mascarpone a to wszystko zwieńczone prażonymi migdałami. Ciasto jest tak obłędne, że jedząc zupełnie zapominamy o kaloriach. Może wydawać się bardzo słodkie ale takie nie jest, bo kwaśność malin fantastycznie przełamuje słodycz. Jeśli tak jak ja lubicie połasuchować to koniecznie się skuście. Gwarantuję słodki odlot! *foremka(...)cukru pudru duża łyżka żelatyny na bezę: 6 białek 1 szklanka cukru pudru  łyżka mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny na krem: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru dodatkowo: arkusz ciasta francuskiego 60 g płatków migdałowych Schłodzone ciasto francuskie rozłożyć na blaszce,wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec przez około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bajaderki 151

piekarnik i słabo mi to wychodzi) jednak do bajaderki nadawał się idealnie, a już z dodatkiem koniaku - pycha! Składniki: ok.800-1000g dowolnego ciasta, ciastek, pokruszonych herbatników (ważne żeby ciasto nie miało kremu lub owoców) dowolne bakalie (ja dałam dwie garście rodzynek, których nie moczyłam) dwie łyżki dowolnej marmolady 250 g serka mascarpone dodałam całą polewę którą miałam przygotowaną do murzynka

Pysznie & Pięknie
KARPATKA 119

następnego dnia musiałam upiec drugą, już z dedykacją dla mojej córki. Tak to właśnie u mnie wyglądało. SKŁADNIKI: na ciasto 1 szklanka wody 150 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka szczypta soli szczypta proszku do pieczenia na krem 3 szklanki mleka 200 g masła 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 kopiaste łyżki mąki pszennej 4 kopiaste(...)podzielić na dwie części. Blachę 35x24 wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić połowę ciasta na blasze i piec 30 minut w 180 stopniach. Drugą część ciasta upiec tak samo. Krem Przygotować masę budyniową.  2 szklanki mleka i cukier zagotować.  Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami.  Dodać do gotującego się mleka, szybko

Kuchnia w opałach
Leśny mech 158

Rozmrażajcie szpinak, czas na coś słodkiego! :D Ciasto leśny mech Potrzebujesz: Ciasto: 450 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego, NIE w liściach!) 3 jajka 1  1/3 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki krupczatki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250g serka mascarpone skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny(...)Upieczone i wystudzone ciasto przekrój w poprzek na pół ( 2 blaty). 10. Górną część pokrusz, a dolną pokryj z wierzchu kremem. 11. Na krem posyp pokruszony wierzch ciasta i udekoruj granatem/ jeżynami/ malinami. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Marchewkowe ciasto z orzechami 142

dodatku cukru /z tego co się orientuję jedyne takie znajdziemy w NETTO) 1 szklanka startej na średnich oczkach marchewki krem: około 400-500g sera mielonego do serników PRESIDENT + ksylitol wg. smaku (ja ograniczyłam ksylitol do minimum bo same ciasto jest dość słodkie, dlatego niesłodka masa idealnie przełamie smak ciasta) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sposób przygotowania(...)papierem do pieczenia pieczemy w temperaturze 175ºC przez 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka studzimy w formie, następnie wyjmujemy i studzimy na kratce przekrawamy ciasto wzdłuż na pół i przekładamy kremem pozostawiając trochę sera na wierzch tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto z dynią + film 96

Ciasto z dynią z dodatkiem orzechów to smakowity wypiek dla amatorów ciast, bez słodkich kremów. Jest łatwe do przygotowania, świetnie smakuje w towarzystwie popołudniowej kawy.     składniki na tortownicę 26 cm 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka oleju 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki cynamonu 2 garście posiekanych orzechów ( nerkowca, laskowych lub włoskich

Smakowite Dania
TORT PIERNIKOWY 295

złożeniem tortu blaty są dość mocno nasączane, biszkopt można upiec dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Poradzą z nim sobie osoby, które na co dzień nie pieką ciast i tortów.  Krem robimy ze śmietany 30%, którą ubijamy z niewielką ilością cukru pudru i śmietan-fixem. Pamiętajcie, aby śmietanka była mocno schłodzona, najlepiej, gdy dla pewności włożycie ją do lodówki

cool and minty
Tatraletki limonkowe 167

się tego opisać tego trzeba po prostu  spróbować.  Tartaletki wykonałam według przepisu w reklamie pewnej czekolady w majowym numerze "Kuchni" (przepis na tartę). Polecam też ciasto czekoladowe z limonkowym kremem, na które przepis znajdziecie tu .  TARTALETKI LIMOKOWE  z CZEKOLADĄ i DŻEMEM Składniki: (na 7 sztuk) 1 słoik dżemy z czarnej porzeczki Ciasto:  125 g masła(...)części. Każdą rozwałkowujemy i przekładamy do foremek na tartinki. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, który obciążamy grochem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Po tym czasie usuwamy groch i papier i podpiekamy jeszcze 5 minut. Spody tartinek studzimy. Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 125 g śmietany

Bon appetit mon amie
Ciasto Bounty z kremem z kaszy manny 426

każdym razem słyszę pytanie, z czego zrobiłam krem...? (Zerknijcie też na mój tort z podobnym kremem - klik .) Polecam wszystkim fanom kokosowych smaków, ale i nie tylko! (Forma o wymiarach 19,5 x 19,5 cm lub tortownica o średnicy 20-21 cm) Ciasto czekoladowe: 100g masła 90g cukru 1 jajko (duże) 100g mąki pszennej 20g kakao 1/2 łyżeczki proszku(...)spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Po tym czasie masło z cukrem pudrem utrzeć do puszystości i małymi porcjami połączyć z zimną kaszą. Powstały krem równomiernie ułożyć na wystudzonym cieście czekoladowym i schłodzić w lodówce. Przygotować polewę czekoladową. W małym garnuszku umieścić masło/mleko/śmietankę oraz posiekane czekolady. Wszystko razem powoli roztopić i wymieszać do powstania gładkiej

Di gotuje